Soacra
Raspunsuri - Pagina 8
eumada spune:
Cred ca ati interpretat gresit doamnelor spusele mele.Eu nu umilesc pe nimeni si nici nu i-am cerut eu .Sa oferit ea sa ne ajute .In timpul sarcinii eu nu am putut face nica si a venit mama.Acum mama ma ajuta cu copilul iar soacra care e pensionara si bine mersi s-a oferit ea...sa ne faca menajulca eu si cu sotul meu sa putem fi parinti.In felul asta pot sa-mi plimb copilul in parc pe caldurile astea fara sa o chinui in timp ce eu dau cu aspiratorul si frec podlele ceea ce am facut si gravida fiind ca nu-mi place sa faca altul ce pot face eu.Numai ca sunt obosita si e tare bine sa-te ajute altul.Care acu` e soacra-mea.A ca sunt norocoasa ca una ma ajuta la menaj si una adica mama cu puiul meu..asta e altceva.Eu din cauza ca vroiam sa merg in siguranta cu fiica-mea mi-am schimbat masina .Numai ca sa-i fie ei bine,Asa cum mama a facut totul pentru mine asa fac si eu pentru Eva si consider ca toata familia trebuie sa contribuie ...ca suntem o mana de oameni.parerea mea.E tare bine sa te plimbi si sa stii ca acasa gasesti curat mancare ca oricand copilul tau e rasfatat si tratat regeste...
Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009
maria58 spune:
doamnelor mamici de stelute si margaritare,de bobite de roua cum le zic eu va multumesc!Dar si eu sunt o bunica ca toate bunicile ,mai calc directivele parintilor,la mine problema sunt dulciurile ,iar daca in Romania nu sunt chiar atit de mari restrictiile aici in uk sunt in toate familiile nu numai in familia copiilor mei.EI,sa ma spovedesc putin ca prea perfecta nu sunt nici eu si nici nu-mi place sa-mi asum merite nemeritate:eu nu prea pot sa le spun nepotilor NU ,cuvintul acesta lipseste din vocabularul meu ,a lipsit si la copii mei nu-i vorba si sunt de groaza cu aceste dulciuri si hai ca de copii mei mai imi zic mai inchid ochii ,dar cred ca ginerele meu englez sadea m-ar cam stringe de git...Sa ma vedeti ce tertipuri fac sa nu ma vada ca le dau dulciuri (ca nici la capitolul minciuna nu stau bine)parca as fi o scolarita prinsa la copiat!constientizez ca nu fac bine ca lor nu le fac bine dar ce sa ma fac ma doare sufletul sa le spun NU !Si daca mi-ar cere sa stau in cap as sta!Retineti ca doar daca mi-ar cere ceva ce le-ar pune viata sau sanatatea in pericol as spune NU!La fel am fost si cu copii mei!si intrebarea care vine va fi:pai dulciurile...Sunt doar o data pe saptamina astfel ca cea mica cum ma vede imi zice :buni yamy ,yami(asa le spune la dulciuri)si-mi vad ginerele cum se schimba la fata si-mi propun de fiecare data ca e ultima data!Si n-am ajuns la ziua aia!asa ca mai toate bunicile avem defecte ,mai pasuitine si voi!
Mindy spune:
:) eu inteleg importanta bunicilor in viata copilului, mai ales ca eu nu ii am inpreajma si a mea nici nu stie ce inseamna bunici. i-as aprecia ocazional si cu ceva defecte.
dar problema cu dulciurile, of of multi bunici fac asta.. atata timp cat nu se exagereaza nu ar fi mare necaz. o clatita facuta in casa fara zahar mult, cu fructe sau o prajitura cu mere. dar dulciurile alea din comert. numai sa le cititi ingredientele.
cand am fost in Ro o singura data decand am nascut, soacra mea vroia sa ii dea fetitei mele la 11 luni spumos dinacela colorat roz turbat plin de coloranti si facut cu ou crud, din comert:((( i-am spus sa nu se mai ascunda de mine, mai ales ca urmaream cu strictete dieta fetei, urma sa plec pe avion nu vroiam sa am surprize de indigestii, diaree si alte cele. oricum noaptea eu trageam cu ea cand o durea burtica, in schimb soacra dormea linistita.
am vazut cand vroia sa ii dea pe furis napolitane cu cioco, era seara tarziu, credea ca nu o vad si s-a pus pe un ras scolaresc si ea si socrul ca niste copii.
o alta chestiue care m-a deranjat a fost ca o invatau pe fetita sa scoata limba :( mi-a trebuit ceva timp sa ii scot acest obicei.
sau exprimari de genul: spune-i lui bunul e urat, bate-l pe bunu', sau socrul: bunica e grasa :(((
no comment! de acea am zis ca ocazional ar merge sa fie in preajma dar prea mult cred ca m-as satura sa ii tot 'educ'.
am vazut recent la o cofetarie o bunica in varsta cu un baietel supraponderal spre obez, a intrat in vorba cu mine si mi-a zis ca fiica ei nu stie ca ei vin in fiecare zi dupa scoala acolo si ca asta e secretul lor. mancau impreuna cate o gogoasa imensa umpluta si tavalita prin zahar si o ciocolata calda langa :(( si copilul avea probleme f vizibile cu greutatea.
maria58 spune:
Doamnelor imi asum riscul de-a va cere iertare in numele tuturor BUNICILOR de pe lumea asta pentru stresul pe care vi-l producem!Cred ca de fapt ne mituim nepotii cersindu-le IUBIREA oferindu-le tot ceea ce voi parintii le interzice-ti pentru a ne da voie sa facem parte din viata lor!Altfel de ce credeti ca ar mai avea nevoie de noi niste babe scofilcite cu care se simt la fel ca si cu parintii.Numai ca parintii sunt tineri si frumosi!De plimbat ii plimbati voi de citit povesti le cititi voi jucarii si hainute frumoase le cumparati voi (noi oricum nu ne permitem,cel putin eu ca probabil as umple casele copiilor mei cu hainute si jucarii si as renunta la dulciuri)NU,nu este un repros asa este firesc la fel am facut si noi cind v-am crescut pe voi!Dar gasiti voi o solutie ,sa nu fim respinsi nici de voi si nici de NEPOTII nostri.AVEM NEVOIE DE IUBIRE ,AVEM NEVOIE SA SIMTIM CA CINEVA MAI ARE NEVOIE DE NOI,NE TEMEM DE SINGURATATE DE INUTILITATE !Si incercind sa ne facem utili gresim.IERTATI-NE!SI VOI VE-TI FI BUNICI,SOCRI!
Claudi@ spune:
Cu dulciurile, am avut si eu probleme mari. A venit intr-o dimineata soacramea la noi sa stea o ora cu cel mare cat mergeam noi la medic cu cel mic si i-a adus celui mare o punga cu ursuleti gumati(haribo), mai copilul meu nu mancase nimic si ea stia, dar a papat toata punga aia de ursuleti. Dupa vreo 2 ore cine crezi ca mi-a vomat toata casa, de era sa o strang de gat!? Si stiti ce mi-a zis, ca ea doar i-a zis sa nu o manance pe toata, copilul meu avea 2 ani jumate si ea doar i-a zis ca o sa-l doara burtica. Acum pot rade pe seama asta, dar atunci off ce i-au auzit urechile.
In mare eu stiu ca bunici isi iubesc la nebunie nepotii si nu ar face nimic sa le puna sanatatea in pericol si ar fi pacat ca pentru unle chestii sa-i privam de ei. Si copii vor invata si ca acolo au voie, acasa exista reguli.
Si noi am avut probleme la inceput, cand a inceput cel mare sa mearga duminica cateva ore in vizita, fara noi, si incepusem sa nu ne mai intelegem cu el, ca el credea ca si acasa are voie orice. Atunci chiar i-am interzis sa mai mearga, simteam ca o iau pe aratura, chiar nu reuseam sa ne intelegem cu el, iar acum dupa aproape 2 ani in care merge la 2-3 sapt cateva ore la bunici e ok, a inteles care-i regula.
Sunt curioasa cum va functiona de acum incolo, caci de azi merg copii amandoi la bunici pt ca eu lucrez 2 zile pe sapt.
Si nu as avea tupeu sa-i cer vreodata soacrei sa-mi faca curat sau alte chestii, astea-s treburile mele, zic mersi ca sta cu copii, asta-i pt mine cel mai important si chiar ma gandeam ca pt. "serviciul" asta sa-i mai fac cate un mic cadou (bani nu ar accepta in veci).
Sincer nu inteleg, cum sa merg cu copilul la plimbare si soacra sa-mi faca curat in casa!? Dar poate i-ar face si ei placere sa mearga cu copilulsi cu mine? De ce nu ar iesi ea cu copilul si eu as face curat (eu asa fac de obicei, cand e cel mare la ea fac curat) Curatenia se poate face si cu copilul in casa, fara sa ramana traumatizati. Cum fac celelalte femei?
maria58 spune:
DACA DRAGOSTE NU E NIMIC NU E!NOI VA IUBIM PE VOI DAR DUPA COPII VOSTRI SUNTEM TOPITI DE IUBIRE!Fiti mai indulgenti veti scapa de iubirea noastra unii mai tirziu altii mai devreme!
Luna1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eumada Cred ca ati interpretat gresit doamnelor spusele mele.Eu nu umilesc pe nimeni si nici nu i-am cerut eu .Sa oferit ea sa ne ajute .In timpul sarcinii eu nu am putut face nica si a venit mama.Acum mama ma ajuta cu copilul iar soacra care e pensionara si bine mersi s-a oferit ea...sa ne faca menajulca eu si cu sotul meu sa putem fi parinti.In felul asta pot sa-mi plimb copilul in parc pe caldurile astea fara sa o chinui in timp ce eu dau cu aspiratorul si frec podlele ceea ce am facut si gravida fiind ca nu-mi place sa faca altul ce pot face eu.Numai ca sunt obosita si e tare bine sa-te ajute altul.Care acu` e soacra-mea.A ca sunt norocoasa ca una ma ajuta la menaj si una adica mama cu puiul meu..asta e altceva.Eu din cauza ca vroiam sa merg in siguranta cu fiica-mea mi-am schimbat masina .Numai ca sa-i fie ei bine,Asa cum mama a facut totul pentru mine asa fac si eu pentru Eva si consider ca toata familia trebuie sa contribuie ...ca suntem o mana de oameni.parerea mea.E tare bine sa te plimbi si sa stii ca acasa gasesti curat mancare ca oricand copilul tau e rasfatat si tratat regeste... Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009 |
Dar ia zi daca soacra-ta scrie pe vreun forum ca si-a dresat nora?
Daca eu ma voi oferi vreodata sa ii fac menajul fiului meu si as afla ca nora crede ca m-a dresat, ca posteaza pe forum cat de ascultatoare is eu, cum vin eu doar cand are ea nevoie, in rest sunt dresata sa nu-i deranjez, n-ar mai pupa ajutor de la mine nicicand si nici la mine in casa n-ar mai calca.
Mie mi-ar fi rusine, femeia aia iti face tie pe menajera gratis, si tu in loc sa zici mersi vii si spui ca a dresat-o.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Mindy spune:
Maria, sunteti o dulce
nu, sa nu credeti nu le cersiti iubirea, nepotii va iubesc oricum si daca le dati dulciri si cand ii dojeniti. e minunat ca bunicii sa faca parte din viata copilului.
eu mi-o amintesc pe bunica cu atata drag, ma cuibaream la pieptul ei matern si ma simteam asa de bine acolo. si o iubeam asa ridata, fara dinti si cu parul alb si nu as fi schimbat nimic la ea, mi se parea perfecta. ma fascinau povestile ei, mi-era draga si cand se vaieta ca o dor toate sau nu ii ajunge pensia si cand il cicalea pe bunu' ca nu face nimic toata ziua numa' sta in pat, si imi mai amintesc ochii ei rosii de plans cand trebuia sa plecam noi nepotii de la ea, iar ea ramanea singura in poarta plangand.
mancarea ei si felul cum gatea mi se parea mult mai grozav ca al mamei, parca mirosea altfel si avea un gust mai bun. ne facea mancaruri simple, o mamaliga cu branza sau o placinta cu varza, prajitura ei cu mere era bestiala mai buna ca orice ciocolata ambalata frumos. ma bucur ca a facut parte din viata mea si am petrecut timp cu ea. a murit cand am implinit eu 24 de ani.
imi pare rau ca fetita mea nu va avea amintiri despre bunici..
sdcristian spune:
mai, eu cu soacra ne intelegem bine, da chiar bine. am si norocul ca ea a avut o soacra soacra, inca o are, si cred ca asa si-a dat seama cum NU trebuie sa fie o soacra.
de fapt ei nici nu-i zic soacra, ii zic sau pe nume, sau mama lui cristi (cand vorbesc de ea)
cum mama mea e mai departe (evident soacra nu se compara cu mama, nu?) am noroc ca ea sta aici aproape de noi, la scara de langa. ma auta cu calcatul- prefer sa spal scarile la tot blocul decat sa calc camasi - , mai ne face mancare- asta ii place ei enorm, mai il duce pe copil in parc cand noi vrem sa facem altceva, imi mai cumpara lucruri- gen legume sau fructe cand eu sunt cu copilul si nu putem merge la magazin.
si cel mai important e ca nu se baga in viata noastra, nu e genul cu sfaturi, inainte sa vina la noi imi da telefon sau ma apeleaza pe mess sa vada daca e ok...
la inceput ii refuzam ajutorul, ma simteam prost, vroiam sa mi le fac toate, acum sunt foarte recunoascatoare cand ma ajuta, asa pot sta cu copilul sa ne jucam, pot sa nu imi umplu casa de aburi de la calcat - la noi ar fi si greu ca e fi la varsta cand trage de toate si mi-ar fi frica sa calc cu el in jurul meu. plus ca ea abia asteapta sa-i cer ajutorul cu ceva, mai ales partea cu dus copilul in parc
a, si ne respecta indicatiile. adica daca o lasam cu copilul, ne intreaba ce sa-i dea sa manance, ce are voie si ce nu, nu ii da lucruri pe care noi nu le permitem, daca cumva nu e sigura de ceva si nu suntem acolo ne suna. asta tot din cauza ca urmand sfaturile soacrei a tras 3 ani cu sotul meu care a facut nu stiu ce viermi sau ceva boala digestiva cand era mic.
claudia - intrebari de genul cum fac celelalte femei nu isi au rostul. poate unele sunt foarte vrednice si le pot face pe toate, altele prefera sa stea cu copilul, altele sunt pasionate de curatenie si ignora copilul in favoarea curateniei, altele cer ajutor. nu este nici o lege care sa iti impuna cum sa iti organizezi familia. atata doar sa respecti omul care te ajuta, nu sa-l dresezi.