Soacra
Raspunsuri - Pagina 10
Jasmin012 spune:
Si pentru ca vad ca vorbiti despre datul dulciurilor pe ascuns la copii, si eu am avut experiente neplacute cu soacra: in fata mea si in ciuda protestelor mele i-a dat odata ciocolata iar alta data cafea cand Lucas avea un anisor, "de pofta", ca "pofteste, saracul", plus ca in aceal 3 dati cand l-am lasat cu ea ca aveam examene mi-a invatat copilul sa bea fanta: eu nu cumpar sucuri din astea decat foarte rar, dar cu acele ocazii, stiind ca ea e innebunita dupa sucuri acidulate si alte tampenii am cumparat cateva "bunataturi" din astea, special pentru ea, ea stiind foarte bine ca nu-i dau lui Lucas din ele. Dupa aceea nu intelegeam de ce "innebuneste" copilul de cate ori vedea lichid portocaliu in vreun pahar, ce agitatie si ce tipete si manute intinse sa-i dau! Si in ziua de azi, cand mergem la cineva si vede suc cu acid e in stare sa bea toata sticla si din "cucu" (sucu') nu iese.
Jasmin si micutzul Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
eumada spune:
Doamna Maria cu tot respectul pentru varsta....desi amma mea e nascuta in 50 asa ca .. eu nu am spus asta.Deja imi comunicati voalat ca pot sa risipesc o zi si degeaba mi-a facut soacra curat.Eu imi iubesc papusa ca as sta numai cu ea in brate, e un copil vesel si fericit si rade tot timpul, chiuie, merge la 9 luni jumate apropae singura stie pozele din carti de copii deci ma ocup de ea..e soarele meu si consider ca sunt fericita ca pot sa ma ocup doar de ea..impreuna cu mama mea care are multa experienta si cunoaste si ma sfatuieste.si o iubeste enorm.Cealalata bunica a zis ca nu mai stie decat ca fata trebuie tinuta in brate si alintata.Faptul ca detectez invidie ca sunt ajutata si in loc sa fac smotru sa fiu cu unghiile rupte sau nespalata ca tre` sa fac una si alta eu spal doar rufele si le aranjez..de calcat calca tot soacra-mea....le face perfecte,asa ca nu ma plang....
Si ce daca ma ajuta?Foarte bine cand va fi cazul voi face si eu aceeasi chestie.Eu vreau sa fie amandoua sanatoase sa nu aiba nevoie de mine.Haideti sa lasam insinuarile ca nu-s bune.Fiecare are bune si rele.Nu inseamna ca daca nu-mi fac eu totul nu sunt gospodina sau femeie .Sunt in primul rand MAMA.
Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009
a_alinta spune:
foarte bine face ca te ajuta, ca poate si ca iti si place ceea ce face. nu e bine ca ai inceput sa ne povestesti cum ai "dresat-o" tu. meritul e numai al ei ca face ceea ce face pentru tine.
despre asta a fost vorba, nu despre invidie sau eu stiu ce insinuari ai vazut tu pe aici.
esti in primul rand mama , dar se pare ca numai in week-end.
eumada spune:
EROARE IUBITO,SE VEDE CA NU CITESTI ATENT......NUMAI SAMBATA SEARA E LA AI MEI....ADICA DE SAMBATA DIMINEATZA PANA DUMINICA SEARA.iN REST E CU MINE SI SEARA cateodata vine bunica-sa adica mama sa stea cu ea ca taica-su` e pe teren si io tre` sa fac mancare pentru fetitza si altele.Nu e genul sa stea in patutz si singura ore intregi.Da ma rog unii posteaza de dragul de a posta nu de a da un sfat sau altceva.....Sa-mi ziceti voi mie ca unele nu sunt ciudoase ca eu inafara de a merge cu fata in parc a o ingriji si a o duce peste tot...nu fac nimic..ba fac si sport de trei ori pe saptamana...ca nu cred...si da i-am zis soacrei ca daca nu contribuie cu nimic la bunastarea familiei copilului ei nu am nevoie de nimic de la ea.A ales..simplu si la obiect sa fie de folos sau sa stea departe fara nici un fel de obligatii si e foarte bine asa.Eu sunt pretentioasa si prefer sa ma cert doar cu mama ca e mama si gata decat sa ma cert cu ea.Plus ca sotul meu zice ca mine..si plus ca eu nu as tolera nimic rau din partea ei.Daramite sa se bage in ciorba mea...brrrrrrrrrrrrrrrr....E foarte usor transezi totul de la inceput si daca observi jigniri cum mai sunt pe aici sa iei masuri.La mine nu a fost cazul..asa ca...da se poate numi si dresaj....pentru ca e in ton cu subiectul
Ellej e saraca chiar intr-o situatie nasoala pentru ca individa are probleme psihice serioase si traumatizeaza copilulNumai pentru faptul ca ii vorbeste asa si deja trebuie interzisa copilului,pentru ca ii sadeste un fond de minciuna si cine stie ce mai face copilul caruia ii induce ideile astea.Ce bunica e asta care invata sa minta?Bleah
a_alinta spune:
....o las de joi pana duminica la ea....
eu am citit corect dar m-am exprimat gresit. sunt destul de atenta, dar ce pot sa zic de tine ca acum vii si ne spui ca o lasi de sambata pana duminica? asta ca tot vorbim ca nu ne place sa stim ca cineva ne invata ce inseamna minciuna pe copiii nostri.
p.s1. nu-mi plac apelarile cu "iubito" de la niste straini.
maria58 spune:
stiti dna MADALINA m-am tot gindit daca sa mai fac o ultima postare si am gindit ca aceasta va este adresata in exclusivitate!observati ca eu va respect indiferent de virsta pentru mine respectind pe ceilalti te respecti pe tine!ma bucur tare mult ca puiutul dv EVA este un copilas fericit ,inteligent si sanatos ,ceea ce doresc tuturor copilasilor din lume!Prin postarile mele nu am vrut decit sa le ajut pe unele doamne mamici care au probleme reale ,scotindu-mi in evidenta si defectele mele,incercind sa le pansez sufletul sa le relaxez un pic,sa ajut la buna intelegere,sa zidesc nu sa darim.Sa aiba si punctul de vedere al unei soacre si cu nora si cu ginere!Este la fel de real ca noi oamenii nu suntem toti la fel ,dar nimic nu m-ar fi oprit sa spun (doar este un forum,cine stie cu adevarat ce este real si ce nu?)ca eu sunt soacra perfecta.Nu nu suntem perfecti suntem mame de copii orice virsta ar avea copilul,si ni se pare ca nimeni nu poate avea grija de copilul nostru asa cum am facut-o noi,si daca va intrebati mamele si ele au griji si nelinisti in ceea ce va priveste doar si ele sunt tot soacre.Stiu ca aveti dreptate in multe cazuri numai ca imi propusasem sa va alin nu sa va stirnesc discutii contradictorii!Este f bine ca aveti un ajutor ,nu cred ca cineva va invidiaza,doar nu le-ati luat soacrele sau parintii lor sa va ajute pe dv.!Ca si-ar dori poate,dar de ce v-ar invidia?Sa inteleg ca dv aveti aceasta capacitate?noi oamenii ii banuim pe ceilalti exact de ceea ce suntem noi in stare!Ma asteptam sa citesc incurajari la adresa celor care au probleme exemple concrete si de bun simt cum sa-si rezolve situatia nu cuvinte de genul "am dresat-o"sau mie mie bine "sic".As vi avut si eu de invatat!Nu cred ca mamicile care isi cresc singurele copilasii stau cu unghiile netaiate sau nespalate Si chiar asa de-ar fi nu este mai putin mama decit dv.exact acelasi lucru am vrut sa va spun si in legatura cu "noi avem timp sa fim parinti"
a_alinta spune:
ellej, ai intrebat-o pe soacra de ce vorbeste asa cu copilul?
din pacate am remarcat ca din ce in ce mai multe soacre se pricep de minune sa fie soacre, dar nu mai stiu sa fie si bunici. pe tine ellej te doare relatia care o are soacra ta cu nepotul ei , nu cu tine, ca tu , asa cum bine, ai zis te poti descurca cu "rautatatile" ei.
pe de alta parte observ ca exista totusi ideea aceea ca ele stiu ce e mai bine pentru nepotii lor.
si de aici apar conflictele. in cazul tau ellej, as vorbi cu ea si i-as relata ca daca continua cu acest comportament fata de copilul tau, si i-as explica si cu ce greseste fata de el si fata de tine, vei fi nevoita sa nu il mai aduci in vizita la ea.
bineinteles ca inainte de discutia cu ea trebuie sa ai o discutie si cu sotul tau. pana la urma e foarte importanta dragostea de bunici, dar atunci cand acestia sunt bunici numai cu numele se poate si mai rarut, nu sa stai cu sufletul la gura si cu nervii prastie de ce aude si ce invata copilul de la ei.
eumada spune:
Alinta te stiu de la alte subiecte agresiva tare..putin invidioasa?Mama me lucreaza de la 8 la patru,....i intervalul ala stau eu cu fata, de multe ori vine mama mea si mai stau pana seara.Efectiv numai mama cu ea sta doar sambata..in rest eu stau cu ea ziua si ramane seara la mama.
Deci tot cu mine sta fata.Seara doarme cu bunica-sa de joi,vineri si sambata noaptea..
a_alinta spune:
in comparatie cu tine, mie imi plac numai lucrurile facute de mainile mele. adica as fi complet nefericita daca as manca mancare facuta de soacra , m-as imbraca in hainele calcate de ea si as respira aerul dupa curatenia facuta tot de ea.
atat timp cat esti convinsa ca pentru bunastarea familiei tale trebuie sa participe si sa fie implicate zilnic mama ta si soacra ta , nu vei intelege ca nici nu poate fi vorba de invidie in ceea ce te priveste... ( vad ca o tii pe a ta cu invidia, oare nu ai inteles nimic din postarea mariei58?)
nu trebuie sa imi dai mie raportul , eu doar ti-am atras atentia ca descrii diferit anumite situatii .