Nou stil de viata (297)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui MikGabriela, sfatul meu e contrar celui Sabinei. Faci bine ca il suplimentezi cu un biberon cu un lapte care ii convine caci tot asteptind sa ai suficient lapte ar tot plinge de foame, ar fi nervos si ar dormi mai putin. E foarte important ca-l alaptezi cu placere cu ce ai. (somnul e foarte important la virsta asta caci ii se maturizeaza sistemul nervos).. Mik.
eu ma bag f rar la discutii despre alaptat tocmai pt ca stiu cum e sa fii de partea cealalta, vorba aia nu-s bleaga pamintului, hai la unul sa nu mearga hai la doi daca nici la al treilea nu ajunge laptele chiar inseamna ca e pur si simplu nu deajuns. la fel pus la sin non stop, am avut grija la pozitie, nu aveam rani, aveam grija sa ma spal, sa stau la aerisire cu ei tocmai pt a nu avea vreun disconfort si sa o pot lasa cu tzitza in gura cit vrea, bebe sa fie happy.dar e o decizie f grea sa-ti lasi copilasul flamind si pt ca am experimentat-o cu nadja o luna, timp in care ea nu a luat nimic si era plinsa si nefericita, stiu cum e pt mama si mai ales stiu cum arata un bebe flaminzit. nu va doresc sa stiti senzatia.si pe urma cind a papat primul bebe doamne..!!! era cu ochisorii maaaaari si nu-i venea a crede ca are ce minca si ma uitam pe urma cum doarme si ea fericita saracuta.asa ca da Mik are dreptate, foamea e grea pt un bebe si total neindicata din f multe alte motive medicale. el tre sa pape si sa doarma.pe de alta parte cind se baga bibe se ajunge treptat la refuzul sinului, aici e problema.ideal in cazurile astea ar fi sa mearga si sinul si bibe, sa fie bebe si cu burta plina dar sa aiba si ceva lapte de la mama, acolo cit o fi, macar citeva luni.dar e un risc. nadja tragea si din opinca dupa foamea indurata, plus ca e si mai muncitoare asa de fel. aldo si letizia au fost mai lensosi. de ex letizia vrea la sin doar noaptea, cind e ametita de somn si se lasa pacalita, plus ca-i si place asa linga mami, e o senzatie buna. si poate e si pt ca si eu-s mai linistita noaptea, ca nah cu trei ziua de unde atita liniste.ziua cind e treaza si ii e foame nici nu sta la discutie cu sinul.acu' sper sa nu iasa scinteile specifice temei la sub asta, dar nah ca tot vorbim de papat si stil de viata poate merge.Gabi nu uita un lucru: nu te lasa prinsa in sentimente negative din cauza asta. eu pe tine te stiu a fi o femeie desteapta, eu am incredere ca stii ce faci, te stii pe tine, iti stii copilul si stiu ca faci ce e cel mai bine. eu am incredere in decizia si instinctul tau de mama. si mai si stiu ca firea ta nu e una instabila care sa renunte usor la prima greutate, te cred ca incerci din rasputeri, nu esti o fricoasa ori comoda. iti zic vorbele astea pt ca -s adevarate si pt ca e imp sa le auzi, as fi vrut sa le fi auzit si eu mai des. cu toate ca asa zicea barbatul meu eu ma simteam ca dracu cind dadeam de una alta pe net.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Carina inca toti trei ai mei exact in a treia sapt au inceput sa slabeasca! Adica slabit fiziologic cit a fost si pe urma stagnare pina in a 3-a sapt cind incepea scaderea in greutate. Pt mine nu e neaparat important cintarul cit fericirea si starea de bine a copilului, asta e indicatorul cel mai important pt mine. Cind ii este bine, cind doarme, cind e fericit, cin dplinge putin. Foamea stiu ca e o durere pt ei si inca una f mare, de aia de obicei ma abtin sa ma bag la teme din astea pt ca pt fiecare experienta e diferita si pt ca pt fiecare altele is prioritatile. Adica unii zic ca e ok sa-i fie foame si sa plinga pina nu stiu ori se obisnuieste cu putin ori pina vine laptele.Eu ziceam la aldo ca are colici de aia plinge, ehei pe urma cind a trecut pe bibe dormea bustean. La fel cu toti trei. Cum au avut burta plina, prin minune nu a mai plins nici unul. Doar de foame cind venea iar.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Citat:
citat din mesajul lui vikinga

Carina inca toti trei ai mei exact in a treia sapt au inceput sa slabeasca! Adica slabit fiziologic cit a fost si pe urma stagnare pina in a 3-a sapt cind incepea scaderea in greutate.
Pt mine nu e neaparat important cintarul cit fericirea si starea de bine a copilului, asta e indicatorul cel mai important pt mine. Cind ii este bine, cind doarme, cind e fericit, cin dplinge putin. Foamea stiu ca e o durere pt ei si inca una f mare, de aia de obicei ma abtin sa ma bag la teme din astea pt ca pt fiecare experienta e diferita si pt ca pt fiecare altele is prioritatile. Adica unii zic ca e ok sa-i fie foame si sa plinga pina nu stiu ori se obisnuieste cu putin ori pina vine laptele.
Eu ziceam la aldo ca are colici de aia plinge, ehei pe urma cind a trecut pe bibe dormea bustean. La fel cu toti trei. Cum au avut burta plina, prin minune nu a mai plins nici unul. Doar de foame cind venea iar.

Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Si eu stiu la fel ca foamea e dureroasa nu doar pentru bebei ci si pentru toata lumea. Problema e ca a mea copila nu cred ca simte foamea (la fel ca taica-sau). In multe zile uita sa manance la scoala si sta deci nemancata de la 7.30 dimineata pana la 16 cand o iau eu si n-are nici un stres . Atunci la 4 luni cand am trecut la lapte praf, am incercat vreo 6-7 tipuri pana sa ii placa vreunul si cat ne chinuiam sa vedem care ii place, a stat 16!!!! ore nemancata (nu mai vroia nici san) fara sa o deranjeze (nu plangea nu isi sugea nimic). Asa ca stiu pe pielea mea ca sunt si copii mai atipici, care nu-s cum scrie la carte.

People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

salut!

intru si eu rapid sa dau rap ...55,8 kg...deocamdata e ok.

Va pup ca ma de rumegat...maine dau un test!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

mai fetelor, da io i-am zis clar pur si simplu sa ii dea sa suga cat mai mult inainte de completare, si ca pe sistemul asta in scurt timp nu va mai fi nevoie de biberon, atata tot, nu stiu unde s-a vazut ca i-am zis sa il lase flamand :))

Vik, da, asa e, toata lumea se minuneaza. Sor'mea m-a poreclit "Slabinuta" :))

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

mai fetelor, da io i-am zis clar pur si simplu sa ii dea sa suga cat mai mult inainte de completare, si ca pe sistemul asta in scurt timp nu va mai fi nevoie de biberon, atata tot, nu stiu unde s-a vazut ca i-am zis sa il lase flamand :))

Citat:
sabina

Gabi, asa a facut si Sofia, identic...vreo 3 saptamani. Nu i-am dat lapte praf.Pt ca se produce un cerc vicios, dupa aia face colici de la combinatie....

E nitel contradictoriu ce spui de la un post la altul. Mai ales ca unii bebei sunt rai de foame si pling si-si sug minutele de foame de mai mare mila. (pe linga ca nu mai dorm corect)
Daca laptele praf e bine tolerat nu fac colici (ai mei trei hraniti in modul asta nu au facut, nu vorbesc din carti sau din alte materiale de ppropaganda).
In fine, fiecare parinte face cum poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Buna seara, doamne frumoase!

Mik, Vik, Carina, multumesc pentru sfaturi. Exact asa fac si eu, cum spuneti voi. Alaptez cat pot si cat iese si ii dau completare, caci altfel este tare nefericit si nu doarme. Azi de pilda, l-a durut burtica - l-am tinut la san ore in sir, ma dor sanii de mor, nu mai am strop de lapte, dar se linistea cand il puneam si atunci am facut ce e mai bine pentru el.

Si noi am incercat la Filip vreo 4 tipuri de lapte praf, a acceptat Hipp Bio (ca doar e baiatul meu, na, a trebuit sa-mi mosteneasca pasiunea pentru bio) cu care vad ca ii merge bine.

Vik, nu ma stresez si nu ma depresez, stai linistita; si la Mara tot metoda aceasta am aplicat-o, insa dupa ce am trecut cu ea prin faza "alaptat exclusiv", iar copila mea plangea de ne stia tot blocul si noi nu intelegeam ce are. Din momentul in care am inceput sa-i dau completare, s-a linistit, s-a saturat si a dormit mai bine.

Eu nu contest in nici un fel beneficiile alaptatului, chiar deloc, dar sunt pentru echilibru - atat al copilului, cat si al mamei.

Vik, felicitari pentru slabit si tot inainte!

Anda, am folosit si eu pompa de muls saptamana asta; mi-au iesit okii din cap, imi venea sa ma urc pe pereti; am scos in 30 de minute, din ambii sani, vreo 7-8 ml de lapte!

Cum e masinuta cea noua?

Eu tocmai ce mi-am facut cumparaturile saptamanale (uzuale) pe net; maine pana in pranz ar trebui sa primesc comanda... sunt curioasa cum merge. Caci al meu sot este un anti-talent innascut la facut cumparaturi!

Gata, ma duc la culcare, caci acum se trezeste domnia sa ca mai vrea niste lapte.

O seara buna tuturor.

Gabi

There is no taste like the taste of being thin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

pai ala nu era sfat, era poveste de cum am facut eu.
mai jos scrisesem asta:

Eu cred ca in curand se va regla productia, daca ii dai sa suga si abia apoi intervii cu ce ii dai completare.

E o fata aici pe forum, Inaioana, care a facut chestia asta chiar vreo cateva luni, vreo 3, 4 parca, si pana la urma a reglat productia de laptic f bine. A resuit sa renunte complet la laptele praf. E fain sa reusesti asta intr-un final, pt ca, de exemplu, cand incepi diversificarea clar nu ii mai trebuie biberon, ii ajunge doar laptele matern.

Gabi, vreaui sa te incurajez, mie imi curgeau sanii la propriu, dar cand incercam sa storc cu pompa nu iesea nimic. Se pare ca la unele femei pur si simplu nu iese. Asa ca mergi inainte cu calm cat mai mult.
Pupam bebe Filip mancaciosu.

Daniela, am uitat sa-ti raspund,. da , am fost in excursie, am pus aici pozele mai bune.

http://www.flickr.com/photos/degetica/sets/72157623980815590/

Delia, succes in sesiune!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Buna dimineata, doamnelor!

Am ajuns azi-noapte la Cluj dupa 9h si jumatate de mers cu trenul... se vede ca m-am dezobisnuit! Va las cate o cafea neagra, fara zahar si ma duc la treaba.

Sabina, foarte frumoase fotografiile!

Va pup ca sunt in intarziere mare.

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

'neata fetelor!!!

eu ma chinui sa slabesc si nu mai reusesc vad doar cu mancatul, trebuie neaparat sa ma apuc de sport...as fi vrut sa merg la sala, din pacate nu am cu cine sa-l las pe Flavius asa ca ma gandesc sa fac seara sport, dupa ce adoarme el..

Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------

ingerasul Darius-Andrei

Poveste si POZE

Mergi la inceput