psihologia gemenilor

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Eu ma cam bag in seama aici, ca eu gemeni n-am, am 2 fete de 5 si 7.5 ani, dar ne confruntam cu aceleasi lucruri (nu vreau sa le zic probleme ca nu sunt): se iau una dupa alta, vor sa fie nedespartite, daca au voie sa doarma in w/e impreuna e fericire mare, sa faca aceleasi lucruri (sau dimpotriva), sa aiba haine la fel, sa decida fiecare ce si cum. Si eu le intreb:ce vreti, lapte sau iaurt si fiecare zice ce vrea (sau se ia dupa ce-a zis prima, sau intreaba dar sora-mea ce vrea etc).

Cred ca astea sunt lucruri naturale ale copiilor crescuti in termeni de egalitate. Noi nu am vrut sa facem deosebiri de atentie, iubire, tratament etc intre ele, evident insa tratand-o pe fiecare dupa natura sa. Ca nu suntem toti la fel.

Ceea ce vreau eu sa spun este ca, inainte de a fi gemeni, sunt copii si frati, exact cum ai spus si tu, si ceea ce fac ei sunt lucruri normale de copii si frati de varsta apropiata. Nu cred ca inveti din dictionar ce sa faci, inveti ce sa faci observandu-i, ascultandu-i, respectandu-le nevoile si sentimentele.

Mergi la inceput