Copilul captiv (2)
Raspunsuri - Pagina 13
olympia spune:
Ma mai bag o data in seama si iau o pauza ca sa nu dau rau cu bata in balta. Mie vindecata mi se pare Happy si asta pentru ca are optimism si detasare, la Deus eu simt inca o lupta, o nevoie de a-si lua revansa, de a demonstra. Deus,
Mie mi-a placut cum a zis Happy, ce daca am fost copil din flori? Pana la urma putem zice fiecare si ce daca mama nu m-a iubit destul sau cum si cand am avut nevoie, sau ce daca tata habar n-avea sa iubeasca, s-a iubit doar pe el, sau ce daca m-am nascut copil de hot, de nebun, sau de violator? Da, chiar "ce daca?" Nu a fost vina mea, dar e meritul meu ca nu-s asa si fiecare cm care ma distanteaza de asta ma face mai valoros, pe mine, copilul care am fost si adultul care sunt!
Conchita, Incercam sa ne eliberam de tensiune si de emotii negative fara sa-i ranim pe altii in vreun fel, fie doar si prin statutul de martori involuntari.
Giulia,
tu ai scris ceva din povestea ta pe-aici?
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
Deus spune:
nu ma pot abtine:-) sunt ca raia...azi promit ca maine stau in banca mea.
nu sunt vindecata ca nu am fost bolnava, eu ma consider sincer o ciudata care a trecut prin lucruri urate dar si experiente superbe datorate exact trecutului meu anormal - din cauza trecutului meu am fost rebela si le-am incercat pe toate si nu mi-a fost frica sa fac nebunii si acuma si mai tarziu o sa pot sa spun ca macar o parte din vaiat nu mi-am trait-o ghidata de frica. Barbati, bautura, tigari, sport, calatorii, multe animale, scoala, riscuri, caderi, lovituri, ridicari...recunosc ca nu m-am plictisit tare. Si pot alege sa privesc povestea mea ca pe un esec, ca pe o poveste trista sau ca pe o poveste a unei ciudate ce la batranete o sa aiba la ce se gandi si cine stie poate dictez cuiva o carte (nu am talent)
Mi-am imaginat scenariul unui film, viata mea in 3 variante. Cea traita, una care mie imi pare idilica si una similara cu a unei verisoare care a avut o viata normala dupa cum am vazut eu. Si dupa lungi scenarii mi-am ales din nou viata mea. Fiindca celelalte mi-au parut fade si plictisitoare si nu m-ar fi adus aici unde sunt acuma. Trecutul meu , destinul meu m-a facut , m-a adus aici unde il am pe Aaron si pe Dan. Fara trecutul meu eram alcineva si nu pot sa spun daca mai bun sau mai rau, daca mai destept sau mai prost. Recunosc ca eu nu am trait atrocitatile descrise de Conchita, Laura, Inbox, Olympia etc...am mancat bataie, am avut lipsuri, am primit indiferenta, nu am auzit aprecieri ci doar critici,etc...dar cu ele sau fara ele am ajuns aici si aici este bine. Si apreciez binecuvantarile de aici si acum.
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
vikinga spune:
LauraNicolae am mutit pur si simplu in fata celor povestite de tine. Si ma gindeam asa de cind ne stim pe DC ca uite nici cea mai mica idee nu as fi putut avea despre cite greutati si ce trecut teribil ai avut de dus. Esti o femeie si o mama deosebit de puternica, o sa-ti ramin alaturi aici in umbra asta de net intotdeauna cu o floare si o imbratisare calda.Cite am mai citit si-s abia la pagina 5.Olympa.. Sa speram macar intr-o lume mai buna pentru copiii de acum!Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.
olympia spune:
Laura Nicole, citisem mai demult pe forum ceva din povestea ta. Tu chiar ai luptat eroic pentru tine si copilul tau!
album
gradina
rrox3 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina Eu ma refeream strict la iubirea mamei. cand eram copila stiam ca ma iubeste, acuma...ea declara ca da, ma iubeste foarte mult, dar de simtit nu o simt. mereu o vad cum isi precupeteste orice efort de a ne veni in intampinare, chiar si sufleteste , un soi de delasare spirituala pe care nu o inteleg, o lene efectiv. Imediat se simte jignita, insultata, daca Sofia ii spune ceva negativ e terminata....as vrea sa o simt alaturi de mine acum cand am nevoie concret. Deus, iti dau pM:) Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Cand erai copila erai programata sa simti ca mama te iubeste. Orice copil este. E o conditie a supravietuirii lui. Sa-l iubeasca mama. Va crede ca asa este iubirea daca nu este iubit, dar nu va crede niciodata ca nu este iubit. Ar disparea.
Uita-te cat de greu le este adultilor sa creada asa ceva...
Nu insinuez nimic referitor la intrebarea care te macina pe tine acum.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
Deus spune:
rrox3
"Deus nu poti schimba trecutul si - evident - nici macar picioarele tale frumoase n-au cum sa-l mai ajunga. Ce poti schimba si ce ai tu nevoie sa schimbi este ce a lasat trecutul in tine. In felul cum functionezi, cum gandesti, cum relationezi, cum simti, cum..., cum.... Schimbarea asta te va duce la tine, asa cum esti tu, cu adevarat, neparazitata si nefaultata de mecanismele de protectie adoptate in copilarie, pe care inca le practici involuntar."
cine sunt eu de trebuie sa ma descopar? eu sunt eu, cu toate si poate ca nu trebuie sa ma schimb? de ce m-as schimba? in ce? exista un tipar de normalitate?
fara trecutul meu nu cunosteam multi oameni fantasti, nu traiam povesti de dragoste ca in filme, nu invatam si vedeam niste lucruri fantastice, nu salvam si nu iubeam atatea animalute amarate, nu-mi iubeam si apreciam atata sotul si copilul...de acord o mai dau in bara, ma revolt si comport nasol, etc...dar asta este normalitatea mea. Daca mi-as dori sa ma schimb mi-as amari viata fiind nemultumita de mine. Eu nu-mi doresc sa fiu altceva imi doresc si ma rog la Dumnezeu sa ma faca mai toleranta si mai buna :-)poate ca sunt mai rece datorita trecutului dar cine este perfect?
scuze ca am monopolizat discutia gata am disparut la munca
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
olympia spune:
Deus, de schimbat incercam sa schimbam partea aia intunecata, nu pe-aia de lumina! Adica dam jos din poveri, cum zicea Rox mai inainte...
Cand iese ea psihoterapeut, ma inscriu pe lista! Pana atunci o pupam si-i multumim!
album
gradina
vikinga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui conchitanu mai stiu ce sa spun si ce sa cred. unii oameni sunt pur si simplu bestii. degeaba facem noi aici filosofia psihologiei clinice si neclinice si vorbim de pastile, closure, intelegere si iertare. unii oameni sunt bestii si punct, nu e nimic de priceput in asta, nici de iubit, nici de iertat.nimic |
Chuny spune:
Mult timp am crezut ca Rrox e deja psiholog. la LadyJ nu ma gandisem ca e.
Sabina, te-ai gandit ca mama ta poate vrea sa te pedepseasca pt alegerile pe care le-ai facut in viata in dezacordul ei ??? Poate asteapta sa te duci sa-i spui" da, mama, ai avut dreptate" pt ca apoi sa inceapa sa te ajute acum, cand ai cea mai mare nevoie ... poate e doar o problema de orgoliu ...
Eu trebuie sa ma laud cu ceva: AM O MAMA DE SUFLET !!! Nu mai stiu daca am scris asta, dar e exact mama care mi-a lipsit, care se gandeste la mine zi si noapte, ma ajuta si ma iubeste si mai baga si un santaj afectiv din cand in cand ... a real mum! Am intalnit-o pe la 19 ani, dar l-a inceput nu m-a iubit. Dupa ce i-am intrat in suflet a fost pt totdeauna.
Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/ ***** www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
Nasterea ariciului Vladimir ***** ***** Anna, o nastere cu viteza
olympia spune:
Cu asta chiar iau o pauza... In primul rand cand incerc sa inteleg de ce un parinte sau altcineva s-a purtat condamnabil sau chiar inuman, imi spun ca e foarte posibil sa nu stiu tot. Poate ceea ce l-a transformat pe omul ala imi va ramane vesnic necunoscut mie. Si atunci nu vreau sa fiu nedreapta si pastrez o doza din prezumtia de nevinovatie!
Postul meu TV preferat este Animal Planet si ma uit eu acolo si cum functioneaza matriarhatul la elefanti si cum dicteaza instinctul de supravietuire anumite comportamente si cum isi duc cimpanzeii puii in brate trei ani si noi ca oameni zicem ca puii nostri n-ar avea nevoie si cum vaneaza felinele, cum se lupta si cum mor. Ma uit des impreuna cu ai mei copii. E un contact cu realitatea care te despoaie de multe iluzii si te face sa pretuiesti foarte mult alegerile bune pe care ai putere sa le faci.
album
gradina