America (200)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ruxij, Bogdan maninca preponderent sanatos si numai din cind in cind junk. Daca ar minca preponderent junk sigur ar avea tendinta sa o tina tot asa. Din pacate vorbesc din experienta, ca eu l-am lasat pe Alex sa manince la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumba spune:

Eva- sa fii fericita printesa mica
miere,AB - sanatate copiilor!

ma bag si eu in discutie - sunt 100% cu ruxji
la educatia parintilor trebuie lucrat.
au la scoala un prinz bun si acasa, stau cu punga cu cipsuri si sticla de cola la tv?
am o cunostinta care cumpara copiilor dulciuri(vin de la scoala si stau la tv cu punga de bomboane in fata)sucuri ca asa vor copii
am fost la scoala la lunch - se mananca cartofii prajiti ,ceva milk si restul la gunoi(au mere,morcovi)... nici nu au timp sa manance ,stau de vorba sau sunt cu gandul la joaca.

philip- voi sunteti bine?

clara - drum bun !
ceva tylenol sau motrin ,gasesti si acolo, dar la nevoie sa ai la tine,sa nu umbli dupa ele.

corina - impresii din tara? poze? Ralu cum s-a simtit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

CIUFULETZ sa-ti traiasca papusa!!!

Nu ma pot abtine,daca e loc de cearta
De acord si eu total cu LIA si cu VIO...parintii sunt devina si nu copii...fi'miu e vegetarian as putea spune..desi mananca si carne,dar prefera legumele....am avut si eu la daycare copilul pana la ora 5 si ii dadeam mancare de acolo,dar nu in fiecare zi...nu era in fiecare zi junk food si aveau si fructe si legume la fiecare masa...evident ca o zi pe saptamana erau nuggets sau hamburgeri dar cred ca din asta nu se ingrasa nimeni,iar daca ar fi obisnuiti parintii cu alt gen de mancare in aceea zi ar putea pune copiilor altceva...imi pare rau pt acesti copii,dar ma dezgusta obezii care ajung sa se numeasca handicapati,adica au mancat ca porcii,scuzati expresia dar asta e adevarul, pana nu au mai putut si apoi cer ajutor ca au handicap...pleaseeeee...e jenant...sper si eu sa se schimbe aceste mentalitati de a baga in gura numai junk si mai ales pt copii .

"Before you judge me, try hard to love me."MJ

Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
...sau aici...
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

E adevarat ca nu-i problema numai cu mincarea de la scoala. Ce spun eu este ca dupa ce maninca la scoala copilul nu mai vrea mincare sanatoasa. Am vazut schimbarea asta la Alex, de unde minca din toate ajunsese sa faca figuri la mincarea de acasa.
Meniul de la scoala nu suna rau, de aia am si lasat copilul sa manince acolo. Intre timp m-am lamurit ca nu-i ca pe hirtie...
Uite ce au avut azi:
Hamburger/Cheeseburger
Orange Chicken/Rice
Veggie Wrap
California Blend Veggies; Mini Egg Roll; Pineapple w/Kiwi; Frozen Fruit Bar
Milk
Aleg entree dintre primele trei variante, plus pina la trei optiuni din urmatoarele patru si lapte daca vor.
Pe hirtie nu pare chiar rau.
La micu dejun azi-dimineata era trecut asa:
Cheerios & Grahams
Cocoa Puffs & Grahams
Texas Toaster
Cinnamon Pretzels Sticks
Aleg una dintre variantele de mai sus, apoi Apple Cherry Juice sau Seasonal Fresh Fruit si lapte daca vor.
Hai sa pun si prinzul de miine:
Cheesy French Pizza
Grilled Chicken on Bun
Vegetarian Chef Salad
Spring Mix Salad; Tomato Soup; Seasoned Corn; Fresh Orange Smiles
Milk
Sint si optiuni care macar pe hirtie par OK, dar copiii astia aleg ce-i mai nasol de acolo. Sint curioasa cite veggie wraps sau chef salads se consuma (plus ca nu-s ceea ce par!).
Pentru copiii care provin din familii care maninca nesanatos ar fi cu atit mai bine sa primeasca mincare buna la scoala. E greu sa-l obligi pe fiecare sa manince sanatos. Ar fi de ajutor sa nu mai fie subsidies pentru porumb, incit cumperi 1 kg de dulciuri pentru un dolar (cu HFCS), sa fie in schimb subsidies la morcovi de exemplu. Ca de obicei, pestele de la cap se-mpute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

La multi ani Eva!!!! Ciuf, sa iti traiasca fetita dulce!!!!!

Da, si la noi la scoala au mancaruri din astea asa...gatite....dar in fiecare zi, pe langa asta, copilul poate alege: hot dog, hamburger, grilled cheese (care mie mi se pare nasol:)...si meniurile se repeta destul de des...(Ramona, la voi par mai sanatoase meniurile)
Eu ii dau la pachet lui David, si cand vad ceva interesant in meniu, il las sa manance de la scoala...si bineinteles....in fiecare vineri mananca pizza (desi nu prea imi convine...dar asta este). In plus de asta, David e destul de pretentios la mancare...ar manca daca stau eu cu gura pe el, dar daca are de ales...nici cred ca nu s-ar gandi sa manance o salata in locul unui hamburger. Cand nu are de ales...mananca cam orice
Prefer sa controlez eu ce mananca la scoala prin pachet....
O alta chestie foarte deranjanta este ca in aftercare le da in fiecare zi chips sau cheetos....degeaba ii pun eu un bar sau un suc...ca nu scapam de chips...si ii e pofta...ce sa fac??? Sa ii spun ca nu are voie cand alti copii mananca??? Si mi se pare enorm de mult o punga de chips pe zi.
Il indop acasa cat pot cu fructe, legume, facem inot in fiecare zi...sa contramandam prostiile alea de chips...
In alta oridine de idei...facui sushi azi...Nu prea mi-a iesit...dar mancar au gust destul de asemanator cu sushi...hahaha

David cu ultima piesa de la pian (inca o invata)

Ruxij, voi ce mai faceti cu pianul????

Mergi la inceput

Fain se descurca David cu pianul, Alex nu-i asa cursiv. El abia in ultima luna-doua a inceput sa prinda gustul.

Cind era mai mic i-am dat bilet sa-l arate la scoala, alegeam eu din meniu ce sa-i dea. Pe urma i-am spus ce sa-si aleaga si de la un moment dat n-a mai mers. Acum ii dau de acasa, macar asa n-are de ales, de foame maninca saracul! Ajuta mult Food Revolution, chiar am inregistrat episoadele si le pune si singur sa le revada. Apoi cooking classes pe care le ia sint foarte bune, le explica si acolo despre alimentatia sanatoasa. Sigur ca si eu l-am tot batut la cap cu astea, dar venind de la mine n-au atita haz.

Azi isi facea temele la mate cu calculatorul. I-am rupt foaia, l-am pus sa faca de la capat si l-am pedepsit. De fapt am vrut sa-l intreb cum de i-a luat atita timp sa-i dea prin gind sa incerce varianta asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Ramona chiar ca i-a luat ceva timp:))
au fost simpatici ca oricum n-aveau ce face Seara asta recitesc si trimit. Au scapat copii de febra, dar se scarpina cel mic saracul... Si-s tinuti in casa, cu mine cu treaba asa ca seara asta s-o stresat sotul di tat cand au luat-o la calarit canapelele:)).

Legat de lunch fatucei ii dau la termos cate ceva facut dimineata sa fie cald. Daca n-am timp ii pun un sandwich cu branza, cu cascaval si somon cu nelipsitele rosii si salata. In clasa cam jumatate papa din pachet care nu-i neaparat mai sanatos decat menul.
Avem noroc de o vecinuta grasuta. Pe copiii i-a marcat rau cand dupa o alergata pustoaica s-a pus pe plans ca nu mai poate. Pruncii s-or socat ca ei abia incepusera. Asa ca fatuca aceea e pe post de bau-bau oficial.
La lunch nu sta nimeni la noi. Le-am facut o data puree de spanac cu ochhiuri si au fugit ca arsi cu totii. Mey nici sucul meu de mandarine cu morcovi facut in casa nu le place:)).
La playdate_uri e o catastrofa snack-ul. Unu ca eu nu snackuiesc, ce naiba nu mai sunt bebelusi, ori le e foame si mananca o masa, ori nu le e si se multumesc cu o fructa.
Si apoi eu saratele si altele n-am. Asa ca am tot incercat sa le fac clatite (ca la noi), orez cu lapte, tarte sau tot pe acolo si nu-s suficient de dulci. Fatuca s-o obisnuit sa fie neinteleasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balerrina spune:

Ruxij, bineinteles ca parintii au un rol foarte important si cum se gaeste in casa influenteaza mult felul in care copii invata sa manance. Problema este insa mult mai complexa.

Marea majoritate a populatiei este ne-educata de cat de nociva este mancarea pe care o mananca la fast food, si nu ma refer numai la obezitate. De aceea trebuie combatut pe toate planurile si facut lobby de la nivel local de schimbat mancarea la scoala, pana la nivel federal de creare de legi care sa oblige companiile sa scrie toate componentele pe pachet, de unde provid, daca sunt mofificate genetic si asa mai departe.

Chiar daca Matt s-a obisnuit sa manace sanatos, vei vedea ca mai incolo ii va fi din ce in ce mai greu sa continue sa manance la fel de sanatos cand infrastructura din jur nu ii ofera asa ceva. Pentru mine e o tragedie cand calatoresc pentru ca mancarea care se gaseste prin aeroporturi e groaznica, si chiar daca ti se pare inofensiva are de fapt foarte multe calorii. Nu mai spun de faptul ca eu nu mananc carne si branzeturi super-procesate si practic nu prea am optiuni.

In concluzie, parintii au o influenta foarte mare la inceput, insa parintii trebuie sa continue campania ca scolile si companiile sa ofere alimente sanatoase si cu o descriere completa a provenientei.

-- C.

Mergi la inceput

Alex se prinde mai greu la smecherii, plus ca-i dau tot felul de probleme de constiinta.

De la spanacul ala as fugi si eu, dar suc beau. Mai demult mincam si eu spanac din asta, ai mei oricum nu vor si nu-l iubesc nici eu suficient de tare. Spanacul il pun doar in salate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Al meu mananca spanac cu ochiuri, e printre felurile preferate. Eu il gatesc insa cu ceapa si rosii, in loc de pure, asa era la noi acasa la mama.
Nu ii dau lui fi-miu mancare gatita in termos, ci mereu acelas lucru: sandwich care se mai schimba, mar, granola bar. La noi nu le da o punga de chipsuri la afterschool (inteleg ca punga mica), le pune f. putini crackers sau ceva intr-un castronel din ala de pluta asa, mic. Fi-miu refuza snack in general, in afara de floricele si chipsuri de porumb:). N-am vazut sa aiba chipsuri de cartofi. Problema la el e ca dc. mergem la cineva in vizita nu prea mananca asa bine, pt ca tb sa fie facut de mine sau sa semene cu ceva facut de mine. Dc. e ceva complet nou pt el e f. reluctant ca sa zic asa.

Mergi la inceput