America (200)
Raspunsuri - Pagina 3
ruxij spune:
Care e dezbaterea cu obezitatea, ia sa ma mai cert cu voi Nu o sa rezolve nimeni nimic cu masuri luate in legatura cu school lunch, desi masurile sunt bune pt imbunatairea calitatii lunchului, dar nu si eficiente impotriva obezitatii. Cei ce's grasi eu cred ca mananca pur si simplu prea mult. Asa ca mine Mancarea de la scoala e f.f. proasta, motiv pt care fi-miu are home lunch, dar nu cred ca de la porcaria aia se ingrasa, nu e destula si are si un gust si arata oribil bleah. De ingrasat insa cred ca copiii se ingrasa de la ce mananca acasa si la restaurante. Parintii tb sa fie responsabili.
miereamara spune:
Mie mi se pare ca e o combinatie de factori.
Nu o fi multa mancarea de la scoala dar e proasta, numar mare calorii. Si sunt doua mese: mic dejun si pranz, nu mai vorbim de junk foodul pe care si-l pot cumpara de la automate in loc de gustare. Copilul ajunge acasa si este servit cu acelasi tip de mancare (nu ati vazut in Food Revolution ce mancare facea doamna aceea acasa?)In loc sa iasa la joaca afara, dupa cina se protapeste in fata televizorului sau a calculatorului. Si gata, succes garantat spre obezitate.
Chiar dc ar fi servit acasa cu o mancare sanatoasa, partea cea mai mare a zile si-o petrece in afara casei, mesele principale le are la scoala.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
Ramona J spune:
Deci ne certam? Cred ca-i foarte important school lunch, pentru ca "it sets the tone". E ca si cind maninci mereu hamburger la McDonald's, nu mai vrei sa maninci healthy food.
Plus ca trebuie mai multa miscare.
ruxij spune:
Da, cred ca argumentul ca mancarea aceea cumva da un exemplu prost ca sa zic asa are sens. Sunt de acord cu tine Miere in tot ce ai zis.
Except ca nu sunt doua mese, doar una. Dar de ce e si micul dejun? Poate la daycare. Cred insa ca va dura mult pana se va putea schimba cultura fast food. Sincer mi se pare cam imposibil, dar ceva imbunatatiri vor fi, schimbari in atitudinea oamenilor.
Sunt intr-adevar copii, cunosc personal, care nu mananca nimic, dar nimic altceva in afara de chicken nuggets, burgers, corn dogs, hot dogs si fries. Eventual paste fainoase fierte. Exact asa mananca copiii prietenilor mei, paste fainoase fierte simple cu MAIONEZA In rest lista de mai sus. Nu ar baga in gura o boaba de mazare macar. Dar nu cred ca e vina scolii, ci a parintilor, sincer. Si fi-miu a mers la acelas daycare si nici el nu e soimul varietatii si mancarii mega sanatoase, dar mananca mancarica gatita, de legume, aproape orice leguma, salata verde, morcovi. Nu mananca rosii. In rest, mananca si fructe (si prajituri ) si sta destul de bine cu mancarea desi, cum ziceam, au fost impreuna la acelas daycare si au mancat aceeasi mancare acolo. Si ii plac si burgersii si hot dog. Dar depinde ce alegi sa ii dai acasa. Eu asa zic. Eu restrictionez, dar nu interzic nimic, doar restrictionez cantitatea si frecventa si incurajez activitatea fizica. Cu alte cuvinte cred ca ce se intampla acasa are preponderenta si intr-adevar cultura formata prin exemplul de junk food de la scoala are o influenta negativa. Asupra parintilor.
miereamara spune:
Eu am zis si mic dejun pt ca la gradinita la fi-miu le servesc si micul dejun, plus ca in show-ul acela Food Revolution copiii luau micul dejun la scoala (cand s-a oripilat Jamie pt ca mancau pruncii pizza la micul dejun).
Oricum ar fi, sunt cel putin doua mese luate la scoala (pranz si snack) asta in conditiile in care sta la scoala pana la 2, pt ca dc mai sta si in aftercare pana la cinci, clar are (sau ar tb sa aiba) o masa principala si doua snacks.
Presiunea este destul de mare pe copiii care aduc mancarea de acasa si parintii lor trebuie felicitati pt efort! Dar dc s-ar imbunatati un pic calitatea mancarii in scoala, si menul respectiv nu ar mai fi asa de diferit fata de ceea ce ar trebui sa puna in pachetel un parinte cu capul pe umeri, presiunea nu ar mai fi asa de mare si ar fi mai multi copii tentati sa manace sanatos.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
ruxij spune:
La noi am vazut ca f.f. multi copii isi aduc de acasa, majoritatea. Din cate am citit, in alte parti nu... La noi nu e mic dejun. Nici snack. Snack e la afterschool, dar e f. mic, garantat nu te ingrasi. Pretzels, floricele, cereale. Fi-miu n-a mancat mic dejun la daycare, ca noi il duceam la 8.30 si micul dejun era mai devreme.
blackpanterro spune:
Ce e nasol e ca mancand mereu junk copiii se obisnuiesc cu asta si acasa nici nu vor altceva decat junk. Daca l-as pune pe Aidan sa aleaga intre nuggets cu cartofi prajiti si supa de fasole verde cu legume si carnat afumat nu ar alege in viata lui a doua varianta. Dar o mananca pt ca nu are incotro ca nu primeste decat odata pe luna nuggets si aia pt ca mai mancam la baza altfel nu ar prinde niciodata asa ceva.
Acasa junk-ul e sanatos, hamburgerii sunt facuti cu bison patties si whole grain buns si legumele si branza organice. Nuggets nu cumpar niciodata.
La scoala, la baza, e aceeasi oferta ca in State motiv pt care nu voi plati niciodata mancarea.
Adriana 20+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
ruxij spune:
Daca n-au optiune, mananca altceva si mai ales dc. de mici au fost obisnuiti. Daca ii inviti sa aleagaaa.... Oricum, e nerealist sa ne gandim ca ai nostri copii nu vor intra niciodata in contact cu nuggets,vor intra, depinde de noi ce oferim acasa si dc. cedam cu mancarea.
Lu' al meu chiar ii place mancarea mai sanatoasa, da aia facuta de maica-sa de mine. De ex the other day a mancat fasole verde, pilaf cu morcov si ceapa verde si somon la gratar. Si a mancat tot. Dar cum am zis, eu nu sunt cu "niciodata" ci cu "cu masura". Il las la pizza day, doar ca nu comand mai niciodata acasa. Nu ii banez nuggetsurile cand suntem out (prefera burgersii anyway lol), dar nu ii ofer acasa samd. Deci out mananca junk food, ca nu au aia mancarea pe care o gatesc eu si cu care e obisnuit si toate kids menus de la restaurant au acelas lucru: hot dog, burger, macaroni and cheese, grilled cheese si cam atat. Except la Olive garden unde mananca salata aia a lor si macaroni and cheese (care oricum e tot ingrasatoare, da' el e slab). Si ii mai place mancarea greceasca, la greci mananca cam orice au la restaurant, green beans, dolmades and so on. In rest burger, hot dog and all that shit. Deci nu e numa' problema de school lunch, e mai gravida situatia. Asa ca eu sustin moderatie si mai ales portion control. Ca un burger are 300 de calorii, dc. mananca unu' e OK, dar aia grasii nu mananca unu', ci 5.
alintaroma spune:
Eva! Sa va traisca mica printesa Ciuf
Ruxij sunt total de acord cu ce ai spus tu. Initial si eu am crezut ca populatia e doar o victima a pietei de desfacere, dar dupa ce am vazut cam ce maninca colegii Biancai (asa cum zici si tu nu se ating de o leguma din farfurie cind avem copii la playdates si nici fructe nu maninca, mi-e tare greu sa ii hranesc ca noi nu avem prostiute prin casa, si protesteaza ca le dau apa si ca nu cumparam pop niciodata ) si mai apoi in emisiunea lui JO m-am convins ca maninca ce maninca in deplina cunostinta de cauza si le si place. Asta e problema. Ca adultii nu sunt convinsi ca ceea ce fac nu e sanatos. Ma doare sufletul cind vad ce papa copilasii aia ...
Bianca maninca doar de acasa si nu prea o intereseaza cind comenteaza colegii de dish-urile ei . Vine si imi zice cum iar s-a adunat lumea ca la urs sa vada ce are de mincare dar le explica si se ofera chiar sa le si dea sa guste dar nu vrea nimeni of course Caci intial m-am gindit ca s-ar putea lasa influentata ca deh inca e la o virsta fragila (9) cind ce zic "fetele populare" e mai interesant ca si ceea ce zic eu. So far maninca absolut tot ce ii pun eu la lunch ... de fapt sunt o norocoasa ca maninca in proportie de 95% tot ce gatesc eu, si legume si fructe ... alea 5% cuprind chestii care pur si simplu nu-i plac dintr-un motiv sau altul dar nu ma pot plinge!