Mamici si Gravidute Italia -69-
Raspunsuri - Pagina 13
katiapam spune:
Petro-daca ai sti cita placere imi face sa te mai vad
sincer te felicit si ma bucur pt voi
eu nu ma incumet deloc inca
citeodata imi vine cheful dar imi trece repede :))
p.s.lasa blogul pe liber sau da-mi invitatie sa va mai citesc
pai cu virusul la inceput mai puteai deschide pagina de net apoi a inceput sa blocheze paginile pe net
nu mi-a intrat antivirusul sa ma anunte decit cind l-a gasit la dezinfectare
Alexandra-come va?
ai vazut cte hirtii trebuie pt pediatru?
si eu am umblat de m-am urit
plus ca ti-l face tot pe cite un an si mereu renovat....
dupa ce am scos atestato de soggiorno am refacut actele dde medici si gata nu mai au scadenza
fetelor am uitat sa va spun ca era o familie cu o fetita de 7 ani si un bb de 1 luna si o sapt
va dati seama ca a iesit cu el in weekend de vineri pina duminica cu cortul????
eu totusi am zis ca e prea mic
la roma erau 14 grade dimineata la 6 si acolo cind am ajuns erau 3
sa vedeti piciu la schimbat cu kuruletul in lighean la spalat.....
ziua intradevar a fost tare cald
voi ce ziceti v-ati incumeta cu cortul cu bb asa mic? eu una nu
imediat va pun poze ca mai devreme nu am mai apucat
Georgy-cam scurtuta esti la vb....
sper ca esti bine si nu esti suparata pe ceva
LAlexandra spune:
Abramburika..ms mult de informatii. o sa sun si in tara sa vad cum merge mai repede. Pasaportul imi trb cand vin din tara in Italia? si cand merg in Rom ajunge certificatul?
Mami de Printisor
katiapam spune:
Alexandra-welcome in the club;)
adica la demersurile hirtogariei
daca vrei sa mergi in tara cu copilul dupa ce ai facut certificatul de nastere romanesc trebuie sa faci tot la ambasada/consulat titlu de calatorie care e valabil doar la intrare in romania si cu care trebuie sa mergi sa faci pasaport romanesc
scrie ca e valabil 6 luni dar numai pt. a intra in romania si pt eliberare pasaport
pozele se fac acolo la pasapoarte si iti convine sa-i faci individual baiatului ca nu se stie poate va calatori sa zicem numai cu tata (cine stie) sau numai cu tine,si e mai convenabil sa aiba al lui
problema e daca mergi in tara singura ca sa-i faci pasaport ai nevoie de procura din partea sotului iar ca sa te intorci in italia iar ai nevoie de procura pt baiat ca-l scoti din tara
o gramada de demersuri
hai ca noi deja stim si daca aveti nevoie dati un tignal
Nafi-si asta e o varianta sa faci procura cuiva in tara sa-ti faca actele dar trebuie o gramada de procuri care le faci tot la consulat si costa si alea destul
Abramburika-eu am pasaportul pe 10 ani si e model vechi iar Giulia are individual tot asa avea sub un an cind l-am facut si e valabil 3 ani
tre' sa ma uit cind expira.....
daca expira apoi tre' sa fac titlu de calatorie.....daca merg fara sot acasa tre' procura pt pasaport si procura sa vin inapoi
ioiiii nici nu vreau sa ma gindesc
mai zi ceva de voi? cum esti? cum te simti? di quanto sei?
ce mai face Silviuta????
georgyiuly spune:
Katia nu sunt suparata....nu as avea nici un motiv!Dar eram ocupata si nu stiam daca mai pot scrie azi asa ca am trimis repede mesajul sa nu treaca prea multe zile.
Abramburika felicitari si din partea mea.Te-am citit si eu prin alte parti.Poate devenim colege ca luna asta ne-am cam facut de cap.
Citesc si revin!
Georgiana
mami de Giulia (12.03.2009)
Giulia!
abramburika spune:
katia - ei, in urma diverselor discutii mi-a pierit cheful de vorba pe-aici. Acu' se vede ca-s hormonii de sarcina de mi-am schimbat ideea. Oricum, tot asa "acra" sunt, asa ca fetele noi sunt avizate. Eu is aia cu limba ascutita . Glumesc, desigur.
Mi-e greata .. nod in gat de vreo 2 zile. Da' de mancat, mananc totusi.
alexandra - de plecat, poti sa pleci numai cu certificatul ala apostilat, dar iti trebuie musai titlul de calatorie pt. bb de la Ambasada. Iar de venit inapoi, nu stiu .. eu ii facusem pasaport, deci am venit cu ala. Presupun ca merge si numai cu certificatul de nastere (romanesc), nu stiu exact.
georgyiuly spune:
Alexandra ...cam tot ce ti-a zis Ambramburika stiu si eu.Noi Giuliei i-am facut titlu de calatorie( ca nu ne-a dus capul sa ne interesam de pasaport) si in tara am facut pasaportul, valabil 3 ani.
Apropo de tessera sanitara...cu tot atestatul de soggiorno noi tot il renoim in fiecare an!
Fiica-mea a dormit azi de la 12la 13..oare mai doarme azi???
Georgiana
Giulia!
katiapam spune:
Ecco zic si eu la fel Alexandra poti merge in ro cu certificatul apostilat plurilinv dar tot trebuie titlu de calatorie
Georgy-ma bucur ca nu esti suparata
si tu ziceai ca vrei bb
poate faceti parte din aceeasi odisee
doamne ajuta !
Petro-stai linistita ca eu nu te-am vazut acra deloc
chestia e ca depinde care cum vede lucrurile si cum le ia
cam greu ne exprimam aici in scris
sarcina usoara si un bb sanatos tun
si poate e un fiocco blu
ei io v-am spus ca ma iau de voi si va bat toate pe aici cu bebei mici sau gravidute
apoi ori ma alatur voua ori dispar ca ma molipsesc
glumesc
azi mi-a ajuns telefonul nou
l-am comandat pt ziua mea dar a ajuns azi
sempre nokia si culoara aia faina roz
a dopo ragazze!!!!
katiapam spune:
Georgy-a mea mnu prea mai doarme de amiaz deloc
mi-am luat gindul
pina anul trecut am reinnoit de m-am urit tesserele in fiecare an
am dus atestato si mi-a facut fara scadenza la toti 3
georgyiuly spune:
Katia cred ca iti trebuie procura pentru pasaport ..imi amintesc ca actele care se completau la pasaport trebuiau completate si semnate de ambii parinti.
Georgiana
Giulia!
abramburika spune:
katia - am uitat cu bb2 ... lasa totul la voia intamplarii si nu te mai gandi atat la ce urmeaza. Si asa vine si curajul, cand te vezi cu 2 liniute roz . E drept ca il vroiam, dar nici nu mai speram ... si iata ca a venit. In fine, sfaturi se pot da oricate, trebuie sa faceti cum simtiti. Eu simteam ca pt. binele Silviei merita sa ne sacrificam sa mai aiba o surioara/fratior.
Am circa 6 sapt... urmeaza sa merg la eco si sa ma asigur ca e totul ok. Ma simt bine, asa cum spuneam, o usoara senzatie de greata si somnolenta cat cuprinde, in rest sunt bine.
Silvia si ea .. urmeaza sa fie bobocica de gradinita la toamna, e ff vorbareata (mai exact nu tace, nu ca vorbeste mult), inteligenta, frumoasa , cuminte, face pozne .. si io ca cioara, na!
georgy - merci, pai hai, acu' ca am adus aer de graviduta pe-aici ... trebuia cumva sa preia cineva stafeta de la alexandra si nafi .
Abia astept vacanta in Ro ... sa ma rasfat culinar si nu numai .. ca na, is pofticioasa si fata lu' mama . Si S. sa fie mai libera sa zburde cu picioarele goale prin iarba, sa alerge gastele si ce-o mai gasi pe-acolo ...