Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (13)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana_ladycat spune:

Citat:
citat din mesajul lui andreeacc

Citat:
citat din mesajul lui ana_ladycat

Multumesc si tie Andreea pentru raspuns. Ma ingrijoreaza faptul ca sanii nu ma mai deranjeaza deloc, si pana ieri "ii simteam"...

stai linistita, eu nu "ii simt" nici acum....

Si am inteles de la celelalte burtici ca simptomele variaza de la o zi la alta datorita fluctuarii hormonilor.

cand o sa vezi la eco inimioara bb-ului or sa mai treaca spaimele acestea....si or sa inceapa altele

Andreea, mami de baiat si 11+ cu
asa creste burtica
www.perfectnanny.ro/" target="_blank"> ... we care

Ok. Incerc sa ma linistesc. Am mai facut acum un test si parca e cel mai pronuntat dintre toate, ceea ce inseamna ca e bine. Nu am facut Beta HCG pt ca doctorita a spus ca nu e nevoie, insa acum parca imi pare rau. Vad ce imi spune diseara, si maine cred ca ma duc sa fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_ladycat spune:

Citat:
citat din mesajul lui florina22

helou burtici!
scuze ca ieri nu am intrat deloc, deh, m-am sarbatorit si eu!
merci mult de tot pt urari, va imbratisez pe toate cu drag si ma rog sa avem toate sarcini sanatoase si la termen!

pentru simptomele care apar si dispar, nu va impacientati, si eu trec prin astfel de stari, o zi e mai bine , o zi mai rau...la mine sanii nu sunt foarte tensionati si nici f umflati, bine, eu nici nu sunt fooarte dotata de la mama natura...
si eu mi-am facut multe griji pana am invatat ca e bine sa ma bucur de zilele cand chiar mi-e bine pt ca sigur vor veni altele care iar ne vor da batai de cap

pup all!

[+10 sapt]

Nici cu mine Mama Natura nu a fost foarte darnica Dupa ce voi vedea ca e totul bine ma voi bucura de aceste zile normale 100%. Pana atunci insa imi trec toate nebuniile prin cap.

Mama mea, nici la sarcina cu mine nici la cea cu sora mea, in afara de somnolenta nu a avut nici un simptom. NICI UNUL...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeacc spune:

Citat:
citat din mesajul lui sugubina

MSymo multumesc pentru incurajari!

Cat despre programul redus-am intrebat eu dr de familie ieri..Mai bine taceam. A luat-o ca ea nu da asa ceva, ca trebuie dr.ginecolog sa dea recomandare, cu ea merg la dr. de medicina muncii (?!), si el face un referat cu care merg inapoi la dr de familie si ABIA dupa pasii astia da hartia pt a reduce program de la 8/9h la 6h. Eu am impresia ca ea habarnare sincer si ca ii e si frica!

Sunt tare amarata din cauza asta..Ca nu ma pot intelege cu ea. Normal ca as fi "contribuit" dar daca m-a luat asa e clar ca nu se baga. Mie nu imi trebuie neaparat concediu medical, dar cu reducerea de program ar fi fost intr-un mare fel. PE mine ma omoara sculatu de dimieata, imi e tare somn mereu, greata am putina de dimineata impreuna cu salivatie.

UF! Vorbesc azi cu dr ginecolog poate am cu cine sa ma inteleg...Tare as vrea sa mai stau pe acasa/sau sa am progr mai scurt mai ales pana la 12saptamani, sa stiu eu ca a trecut pericolul ala mare.

Hai ca m-am intins da simteam nevoia sa spun cuiva!
Kiss

sugubina +7

sugubina uite un tip de cerere care se face la seviciu; singura "dovada" este hartia de la medicul de familie; ceea ce spunea dr tau de familie se aplica in cazul in care ai solicita concediu de risc maternal....

Model de cerere pentru reducerea timpului de lucru pentru gravide
Domnule Director/ Doamna Directoare,

Subsemnata ............., salariata a societatii ............., in functia de............., solicit reducerea timpului de lucru de la .... ore pe zi la .... ore pe zi, reducere la care am dreptul datorita faptului ca sunt gravida, conform OUG 96/2003 Art. 13.

Art. 13 - Īn baza recomandarii medicului de familie, salariata gravida care nu poate īndeplini durata normala de munca din motive de sanatate, a sa sau a fatului sau, are dreptul la reducerea cu o patrime a duratei normale de munca, cu mentinerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementarilor legale privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale.
Anexez la prezenta cerere scrisoarea medicala eliberata de medicul de familie Dr. ............, eliberata in data de ...........

Va multumesc!

Data Semnatura

asa creste burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana.b spune:

andreea, mie job-ul nu-mi permite "rasfat" de genul canapea...

singura varianta ar fi sa ma trezesc dimineata cu o ora mai devreme, sa pun pastiluta si sa ma culc la loc, inca o ora!

nu de alta, dar daca ma lasi sa dorm 20 de ore pe zi, 20 de ore iti dorm

am sa vad daca imi iesi maine dimineata!

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALEXA1985 spune:

Mie asa mi-a dat. Medicul speialist mi-a eliberat o adeverinta cu care am mers la medicul de familie. Cu adev de la med de fam am venit la munca si am fost chemata la medicul de aici de la medicina muncii. Pe baza ecografiei in care scria de hematom si ca se recomanda reducerea programului si adev aceea in sfarsit mi-a fost acceptata. Medicul de fam nici macar nu a comentat.

Citat:
citat din mesajul lui sugubina

MSymo multumesc pentru incurajari!

Cat despre programul redus-am intrebat eu dr de familie ieri..Mai bine taceam. A luat-o ca ea nu da asa ceva, ca trebuie dr.ginecolog sa dea recomandare, cu ea merg la dr. de medicina muncii (?!), si el face un referat cu care merg inapoi la dr de familie si ABIA dupa pasii astia da hartia pt a reduce program de la 8/9h la 6h. Eu am impresia ca ea habarnare sincer si ca ii e si frica!

Sunt tare amarata din cauza asta..Ca nu ma pot intelege cu ea. Normal ca as fi "contribuit" dar daca m-a luat asa e clar ca nu se baga. Mie nu imi trebuie neaparat concediu medical, dar cu reducerea de program ar fi fost intr-un mare fel. PE mine ma omoara sculatu de dimieata, imi e tare somn mereu, greata am putina de dimineata impreuna cu salivatie.

UF! Vorbesc azi cu dr ginecolog poate am cu cine sa ma inteleg...Tare as vrea sa mai stau pe acasa/sau sa am progr mai scurt mai ales pana la 12saptamani, sa stiu eu ca a trecut pericolul ala mare.

Hai ca m-am intins da simteam nevoia sa spun cuiva!
Kiss

sugubina +7

10+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mirunam

Voi ce mai papati? Ce pofte mai aveti?

MIRUNA cu Alexandru si Aricelul 11+

eu una in continuare cu ananas si pomelo...si peste (fara oase, ca mi-e prea lene sa stau sa caut dupa ele).nu prea am pofte, doar ca nu imi doresc sa mananc altceva; de ex nu vreau mancare gatita.

asa creste burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rala spune:

E normal sa curga. Eu nus stau in pat dupa ce il pun pe cel de dimineata, ba chiar imi fac plimbarea obisnuita de 30' pana la birou. Nu curge chiar tot, dar curge, asta e. Oricum progsteronul se absoarbe, ce gcurge sunt "excipientii" (ulei de arahide, lecitina de soia...). Incercati 1 X Arefam de 200 in loc de 2 X Utrogestan de 100. Sunt mai putini excipieti si una peste alta iesim si un pic mai ieftin.

9+
"Babies are such a nice way to start people."
-- Don Herold

Mergi la inceput

uitati un site interesant

http://www.drepturile-gravidelor.ro/Categorii/1/Drepturile+gravidelor.html

dupa cum vedeti, astazi nu prea lucrez; astept sa intru in niste intalniri dupa-amiaza, mi-am terminat hartogaraia si ma rasfat pe internet.

asa creste burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui rala

E normal sa curga. Eu nus stau in pat dupa ce il pun pe cel de dimineata, ba chiar imi fac plimbarea obisnuita de 30' pana la birou. Nu curge chiar tot, dar curge, asta e. Oricum progsteronul se absoarbe, ce gcurge sunt "excipientii" (ulei de arahide, lecitina de soia...). Incercati 1 X Arefam de 200 in loc de 2 X Utrogestan de 100. Sunt mai putini excipieti si una peste alta iesim si un pic mai ieftin.

9+
"Babies are such a nice way to start people."
-- Don Herold

eu am gasit utrogestan de 200...si iau una dimineata si una seara..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

este un link pe 1 pag cu drepturile gravidelorsi noilor mamici..buna pranzul si de la mine...nu stiu la ce ora ma duc la eco dar va anunt cand ma intorc...eu nu mai stiu ce am pofta..pomelo eu am mancat in sezon adica acum cateva luni( la noi majoritatea fructelor se fac aici si nu mancam aduse din china sau de nu stiu unde pline de conservanti )...cred ca in curand trebuie sa apara caisele si mie imi plac f mult si sunt si bogate in calciu...in rest grapefruit in fiec zi..imi fac suc pt ca mie nu-mi place sa-l mananc asa...mai revin

Alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri
10+

Mergi la inceput