Viitoare mamici de Septembrie-Octombrie 2010 (38)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

fetele, daca eu am inteles ca sunt pb mai ales daca norul se va asterne pe pamanat sau daca va ploua...ar putea fi probleme respiratorii la cei mai sensibili: copiii si batranii. Eu am sa incerc sa il tin incasa pe Cristi, paza buna trece prijejdia rea!

Povestea nasterii

Mada, mami fericita de Cristian - 29.12.2008

Poze

---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucianna_83 spune:

Hello!
Ce dragut din partea voastra ca n-ati scris asa de mult ca sa pot recupera repede .

Am ramas putin uimita, n-am mai auzit pana acum de nastere normala dupa ceza, de fapt nici un dr de pe aici nu "se risca", chiar sunt ff categorici, o explicatie am auzit ca ar fi faptul ca uterul e taiat si daca bebe e prea mare sau se zbate sa iasa repede exista rescul sa plesneasca uterul pe la taietura respectiva si sa fie multe alte complicatii. Mie mi s-a parut destul de plauzibila explicatia si chiar credeam ca e o chestie generala....se pare ca nu, doar ca ghinionul nostru ca traim aici. Cred ca o gramada de mame ar fi vrut sa nasca normal a 2a oara doar ca dr nu le-a lasat. Sincer, la mine nu e cazu, dar doar din simplu fapt ca as naste tot aici, cred ca e un risc enorm sa nasti normal dupa ceza.

12+ si mamica de baietel nazdravan, Raul 22.08.2008

http://picasaweb.google.com/luciana.oprea/Forum?authkey=Gv1sRgCPrmy5DtoaXAPw#

Mergi la inceput

Pentru ca e wk deja ma gandesc pe unde sa ne plimbam zilele astea, sper ca vremea o sa fie frumoasa. Ma tenta pentru maine ferma animalelor din pantelimon......incanta pe cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sabu_dk spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucianna_83

Am ramas putin uimita, n-am mai auzit pana acum de nastere normala dupa ceza, de fapt nici un dr de pe aici nu "se risca", chiar sunt ff categorici, o explicatie am auzit ca ar fi faptul ca uterul e taiat si daca bebe e prea mare sau se zbate sa iasa repede exista rescul sa plesneasca uterul pe la taietura respectiva si sa fie multe alte complicatii. Mie mi s-a parut destul de plauzibila explicatia si chiar credeam ca e o chestie generala....se pare ca nu, doar ca ghinionul nostru ca traim aici. Cred ca o gramada de mame ar fi vrut sa nasca normal a 2a oara doar ca dr nu le-a lasat. Sincer, la mine nu e cazu, dar doar din simplu fapt ca as naste tot aici, cred ca e un risc enorm sa nasti normal dupa ceza.

Sefa mea are 3 fete. Prima a nascut-o prin cezariana, iar urmatoarele 2 fete pe cale cat se poate de naturala. Imi zicea ca la a doua nastere a fost in travaliu mai bine de 12 ore si nici nu a vrut nici un fel de "calmant" (gen epidurala).

Oricum, mie mi se pare ciudat cand ziceti voi ca singure hotarati daca faceti cezariana sau nastere naturala. Aici, in Danemarca, sunt obligata sa optez pentru nastere naturala, numai daca sunt complicatii se face cezariana. Si nici macar "calmante" pentru contractii nu prea sunt de acord sa iti dea.

In fine, eu sunt de parere ca doctorii stiu ei ce stiu, insa instinctul nostru de mame sau viitoare mame trebuie ascultat de asemenea.

Sabina 17+

Mergi la inceput

sabu_dk, nu e chiar asa, hai ca vorbesc din punctul meu de vedere ca sa nu-mi sara nimeni in cap , dar la particulari, atata timp cat platesti nasti cum vrei, la stat se cam cere aprobarea directorului sau ceva de genu, cand am nascut eu am discutat despre asta si-mi spunea ca in cazul meu, la elias, e greu sa-mi obtina aprobarea de ceza, pentru ca nu aveam nici cea mai mica contraindicatie si daca tin neaparat cezariana mergem la particular scot 2500 euro si gata. Dar dupa ce am nascut am auzit ca au fost niste cazuri naspa cu probleme multe la nastere, in elias, si pentru ca au primit reclamatii, au zis ca nu le mai pasa si aproba orice, fiecare cum vrea....iar la ultimul control chiar mi-am intrebat dr daca facem ceza? si mi-a raspuns ca daca vreau abtine aprobarea imediat. Dar din ce am observat eu printre prietenele mele, depinde ff mult de spital, de stat toate, dar politica spitalului e cam diferita (adica pot aproba ceza imediat sau nu pana in ultima clipa)si de dr bineinteles. Cand l-am nascut pe Raul n-am cunoscut nici o mamica (prietena sau in parc) care sa fi nascut normal fara epidurala, kitul de epidurala il cumperi din farmacie si ei au doar serul si chiar dr spune ce sa cumperi si cand (cel putin la mine asa a fost) dar tot n-am vrut s-o folosesc.
Si mai presus de toate conteaza "atentiile", ca daca intri pe usa cu banii inainte, toata lumea zambeste si "danseaza cum canti tu" .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elizuka spune:

Buna seara, tuturor mamicilor! Sunt o graviduta de 14 saptamani (si un pic insomniaca ). Si eu astept sa imi imbratisez puiutul in octombrie si mi se pare ataaaat de mult pana atunci! Sunt foarte entuziasmata de sarcina si sunt dornica sa aflu cat mai multe despre minunea de a fi mama. Sunt incepatoare si pe forum dar sper ca in scurt timp sa ma integrez bine si sa pot impartasi cu voi aceste momente atat de pretioase pentru mine. Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sabu_dk spune:

lucianna, nu am vrut sa insinuez nimic.

Pur si simplu, eu nu m-am gandit la copii niciodata pana anul trecut in august cand m-am casatorit. Sunt si foarte tanara (23 ani) plus eu sunt de profesie programator, si lucrez intr-o banca din Dk, in departamentul de IT. Deci, aveam multe de dovedit pe plan profesional si inca am, asa ca eu intotdeauna am crezut ca o sa am copii dupa 30 ani.

Asa ca habar nu am, nici macar din auzite, de cum e sistemul in Romania in ce priveste nasterile. Si sunt in totalitate de acord ca daca platesti, macar sa primesti ceea ce vrei tu. Si intr-adevar, am fost la spital in Romania, si am fost la spital in DK, si nu se compara. Desi romanii mi se par mai isteti mie, aici e mult mai mult profesionalism. Cred ca daca ai lua istetimea romanului cu profesionalismul doctorilor danezi, am fi cei mai buni de pe mapamond.

Inca o data as vrea sa subliniez ca intrebarile/afirmatiile mele gen "De ce faceti asa de multe eco in romania?" sau "de ce optati pentru cezariana?" nu le pun din cauza ca nu sunt de acord cu voi, ci ca nu stiu cum merge treaba cu nascutul in romania...

Sabina 17+

Mergi la inceput

Sabina, eu nu ti-am reprosat ca intrebi , pur si simplu ti-am raspuns si mi-am dat seama ca intrebi ca nu stii si compari ambele situatii. Eu una chiar vreau sa aud cum e in alte tari din toate punctele de vedere nu numai sanitar...problema e ca tot eu ma oftic si-mi vine sa plang ca in ultimii ani orice tara comparata cu romania e cu mult peste .

Cat despre bebe, eu mi-am dorit mereu sa fiu o mama tanara si fixul meu era ca peste 30 ani nu mai fac nici un copil. Acum deja unu e facut si celalalt pe drum sunt linistita...cand revin la servici sper sa-mi intru repede in mana si sa-mi vad doar de cariera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

Elizuka, bine ai venit! Sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos!
Scrie repede 10 mesaje ca sa capi de moderare si astfel te vor vedea fetele "in timp real"

Povestea nasterii

Mada, mami fericita de Cristian - 29.12.2008

Poze

---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui elizuka

Buna seara, tuturor mamicilor! Sunt o graviduta de 14 saptamani (si un pic insomniaca ). Si eu astept sa imi imbratisez puiutul in octombrie si mi se pare ataaaat de mult pana atunci! Sunt foarte entuziasmata de sarcina si sunt dornica sa aflu cat mai multe despre minunea de a fi mama. Sunt incepatoare si pe forum dar sper ca in scurt timp sa ma integrez bine si sa pot impartasi cu voi aceste momente atat de pretioase pentru mine. Va pup!

Bine ai venit si sarcina usoara

Mergi la inceput