Juniori de iunie-iulie 2003 (11): incepem scoala!

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

La multi ani sarbatoritilor zilei!

Am intrat si eu in zi de sarbatoare, sa scriu cate ceva, ca altfel cine stie cand se mai intampla minunea.

Dupa ce mi s-a terminat concediul, am cam pierdut firul cu scoala Mariei. Dupa ultima sedinta mi-am facut mustrari de constiinta ca nu lucrez nimic cu ea, tema o face cu mama si cu asta ramane. Nu lucru suplimentar din culegeri, nu citit lectia, nu dictari. E, si de bine ce i-am dat o dictare aseara, ca sa indrept lucrurile , azi a luat primul B din viata de scolar, la o dictare cu o greseala mica, dupa parerea mea (a scris Naie, in loc de Nae ).

In mare sunt multumita de ea, scrie urat, e adevarat, dar cu cine sa semene... La matematica merge bine deocamdata... Nu este genul constiincios si isi face temele doar de gura noastra si probabil de rusinea invatatoarei. Cred ca daca as sta cu ea cand isi face lectiile, mi-as pierde rabdarea, ca era un cosmar pe la liniute pentru amandoua . Asa, macar m-am decis sa o las in ritmul ei, cu putin lucru in plus in week-end. Sper sa imi fac timp macar pentru asta.

In rest, imi fac inca ceva probleme cu adaptarea ei si socializarea cu colegii. Mie mi se parea ca e destul de bine acum, dar mi-a facut capul patrat tatal meu (care o ia de la scoala) ca e marginalizata, ca nu se joaca nici un copil cu ea etc. El are tendinta sa exagereze si sa faca din tantar armasar, Maria mi-a semnalat si ea ceva probleme cu o fetita (prietene ei, de altfel), sefa de club care a exclus-o din club si cumva i-a instigat si pe ceilalti copii sa o respinga, dar nu pare asa de afectata ca bunicul . Totusi, sper sa ajung si eu o data la scoala joi, dupa pranz, la consultatii si sa vad ce imi spune invatatoarea despre ea.

Si acum ofurile cele mai mari: nu am mai ajuns cu ea la dentist, sa vedem ce facem cu dintisorul spart...si cel mai cel: vreau sa o duc la encrinolog, ca imi este foarte teama de pubertatea precoce. Daca la inceputul verii era subtirica si inaltuta, acum e inaltuta si un pic cam durdulie. Se ingrasa vazand cu ochii, in conditiile in care am incercat sa elimin din alimentatia ei dulciurille si sa limitez alte alimente. Pe langa asta, i se ingrasa parul, i-a aparut in doua randuri un cosulet pe nas si i s-a accentuat pilozitatea. Imi e tare frica si nici nu stiu daca e bine daca se confirma, sa ii dau tratament hormonal/ Cu medica de familie am vorbit la telefon si mi-a spus ca nu ar crede totusi, ca imi fac eu prea multe griji, dar sa merg cu ea sa o vada. Nu am ajuns .

Pentru a contracara luarea in greutate, am dus-o din nou la inot ( a treia incercare) si deocamdata e bine. E cea mai mare dintre incepatori , dar se descurca binisor si deocamdata nu mi-a spus ca ar vrea sa renunte, ceea ce e un progres. As vrea sa o duc din nou si la dans, dar nu am efectiv cum sa imi fac timp si pentru asta.

M-am intins si a trecut si ziua asta, asa ca mai bine va spun La multi ani de 1 decembrie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Buna fetelor,

Ce mamici mandre suntem noi . Si cred ca si avem de ce, fiecare dintre copiii nostri e special in felul lui si este fascinant cum evolueaza si li se defineste fiecaruia personalitatea.

Magda, felicitari pentru aikido, nu aveam idee ca avem un campion printre noi .

Maadi, si eu remarc o responsabilitate crescuta la Stefania, dar trebuie sa recunosc ca numai in anumite momente .

Azi de exemplu s-au jucat non stop toata ziua amandoua, nu stiu de unde au avut atata energie, si imi dau seama cat de mult le lipsea asta. Si s-au jucat in mare parte fara mine. Si-au facut casute din scaune si mese si paturi si umbrele, au pictat (cu mainile, cu culorile, cu pensulele), s-au dat cu markerul prefacandu-se ca au varicela... iar eu in urma or cu mopul, scandalul, sapunul, si carpa de sters . A fost o zi frumoasa.

Cornelia, si Stefania este foaaarte paroasa pe picioare, mult mai mult decat eram eu la aceeasi varsta. Si nu e bruneta. Cred ca toti copiii evolueaza mai repede acum. Cat despre lucrul suplimentar, nici noi nu excelam, nu vreau sa o sperii de acum. O singura dictare am facut pana acum, culegeri am cumparat vreo 3 dar numai de vreo doua ori am facut. Ce am lucrat, au fost subiectele de la Smart din anii trecuti. Si tot a gresit aproape jumatate din raspunsuri la matematica [;D].

Am luat cadourile de Craciun - aparat foto pentru Stefania (are cu cine sa semene...) si costum de sirena Ariel cu peruca rosie pentru Sofia. Aici nu recunosc nici o influenta materna .

Numai bine,
Dana

Magic is any sufficiently advanced technology. - Arthur C. Clarke

3500+ km prin Norvegia

Mergi la inceput

Dana, sper sa nu fie de fapt nici o problema.

Am aici poze din prima zi de scoala: http://picasaweb.google.com/cornelianis/2010SeptembrieOctombrie?authkey=Gv1sRgCI7etsyYytva-AE#

Abia acum m-am obosit sa le incarc pe Picasa.

Sa va lustruiti ghetutele in seara asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitz78 spune:

Wow Cornelia, ce inalta e Maria!pupam stelista!
Si baietii au crecut.
Stef se pregateste de serbare,ieri am operat-o pe Eliza de polipi, asa ca ea va rata serbarea de la gradi.Asta e, va veni mosul si anii urmatori.
Pupici si multe bunatati in ghetute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

buna fetele dragele!

mai rar ajung sa scriu, ma intelegeti.
am reusit in schimb sa mai pun niste poze:
http://community.webshots.com/user/anditudi

andi e ok cu scoala, cam neatent mi s-a spus, ca stie tot, dar cand il intreaba ce se discuta in clasa habar nu are...dar ce sa ii fac daca se plicti, am discutat cu el si cica s-a mai indreptat. face temele ok, cu scrisul era cam jale dar de cand a tgrecut la litee scrie neasteptat de frumos. la mate el e ok, facea deja problemutze cu operatii pana la 100 de asta vara, din placere. totul a inceput cu "daca in frigider erau 6 rosii si mami a mancat 3... cate au mai ramas?"
a inceput si el karate de 2 saptamani, vad ca ii place. dinti nu a mai schimbat de asta-vara.

ilinca e bine. adica are e-coli, dar fara alte simptome, a luat peste 1 kg in greutate in fiecare luna. am refacut analizele, maine le iau sa vedem ce iese. e tare haioasa si dragalasa, si sunt atat de fericita ca o am si pe ea!

eu sunt din ce in ce mai nemultumita de casnicie, in poze veti vedea ca nu am terminat cu casa nici pana la ora asta. si nu numai asta, dar asta este alta poveste si va fi povestita alta data .
in rest bine ca nu avem alte probleme grave, sper sa reusesc ma desprind incet-incet si sa construiesc ceva on my own.

va pupicesc pe toate cele, va urez sarbatori fericite, liniste, odihna, sanatate, cadouri pe masura asteptarilor , multa iubire si tot ce va mai doriti.

!

mami de andi si ilinca
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Cornelia, mie Maria nu mi se pare plinuta. Intr-adevar e inalta si bine dezvoltata, dar in nici un caz nu pare grasuta. Ce mult a crescut

Bobi, imi pare tare rau sa aud ca aveti probleme, mai ales acum ca aveti doi copilasi de care sa va bucurati. Sper din suflet sa reusiti sa treceti peste greutati si sa ajungeti in zile mai bune .

Noi suntem foarte agitati cu mutatul, tragem tare sa reusim sa ne mutam pana in Craciun. Ne-a venit majoritatea mobilei, zilele astea se monteaza tot, dupa care sotzul meu viseaza ca a doua zi suntem instalati in casa noua. Eu incerc sa il temperez ca nu va fi asa usor, chiar daca ne mutam doat cu strictul necesar in prima faza, si tot va dura pana aranjam tot, facem curatenie etc etc.

Sambata trecuta am fost pe la apt si incepusera sa monteze luminile. A fost primul moment in care am simtit cum va fi acolo caminul nostru. Inainte era doar un santier, acum puteai chiar sa iti inchipui cum va fi sa locuiesti acolo, cum va arata. Si m-am asezat pe patul cel nou, foaaarte comod [;D]

Va pup,
Dana

Tomorrow, you don't have to say what you're thinking
You don't have to mean what you say...

3500+ km prin Norvegia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Neata'

Am intrat si in ultima saptamana de scoala.
Intr-adevar, ne asteapta ceva evaluari, poezii si colinde de
invatat pentru serbare, dar ne gandim cu bucurie la impodobitul bradului,
la scrisoarea catre Mosu', la micile surprize lasate prin casa, cand si cand, de
spiriduri (daca suntem cuminti).

Avand in vedere ca am fost putin raciti in we si nu am iesit afara,
am stat si ne-am "delectat" cu dictari, exercitii la mate (acestea
le face din placere) si citit (aici este punctul slab), solfegii si
partituri. Teme nu a avut, avand in vedere ca stagnam la "8" si "C", asa
ca am putut recapitula in voie.
Dar, am reusit si sa punem luminitele in casa si sa o decoram, urmand ca in
we sa facem si bradul, astfel prelungind atmosfera de sarbatoare.

Magda - Felicitari micutului campion!

Kehleyr - Sa stapaniti sanatosi noua casuta si sa petreceti un prim
Craciun de vis in noua locatie.

Bobi - Va doresc sa treceti cu bine si cat mai repede peste greutati si sa
aveti parte de un Craciun fericit.

Cornelia - Foarte dragute pozele. Sunteti o familie tare frumoasa.

O saptamana usoara si mult succes.

Pupici,

Maadi si Calin (19.07.2003)

Mergi la inceput

Pup!

Tare aglomerata perioada asta, cred ca pentru mai toata lumea. Nu prea reussesc sa ma adun. Nu am facut nici un fel de pregatire de Craciun, in casa sunt mai mult musafir... si mai cad si sarbatorile total aiurea sambata si duminica.

Alergatura cu copiii, au avut si ei serbarile. Maria mai are una luni, cea pe scoala si ne linistim si cu asta.

Multumim pt. vizionarea pozelor. Da, Maria e inalta (e totusi a doua din clasa, cred). Piticii mei nu au disparut si o sa o programez la un endocrinolog.

A, e in continuare stelista, Gabi . Sanatate Elizei!

Bobi, am vazut pozele! foarte frumosi sunteti! Nu prea sunt in masura sa imi dau cu parerea, dar poate e doar o perioada mai dificila in casatorie. Eu am ajuns la concluzia ca dupa ce apare al doilea copil e un moment de cotitura in cuplu. Stiu multe cazuri cu probleme in perioada asta (vorbesc si din experienta ).

Dana, spor la mutat!!! Ati reusit?

Maadi, s-a facut Calin bine? Nu imi vine sa cred ca in urma cu aproximativ 8 ani vorbeam despre ecografii si acum despre teme .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitz78 spune:

seara buna.
azi a avut si stef serbarea la scoala.
dovada: http://community.webshots.com/album/579322709CaLtIc?vhost=community
in rest, eliza e ok dupa operatie, sper sa fie bine si de acum incolo.
bobi - pupici si un an mai bun!
dana - pai ar trebui sa "uzi" casa, nu?
eu tot pe fuga.pupici dulci si sarbatori fericite tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Buna, fetelor!

Iata-ne si la final de semestru!
Incredibil cat de repede trece timpul!
Cateva concluzii: sunt multumita de modul in care Vlad s-a acomodat cu programul de la scoala, teme, calificative, colegi noi, etc. As putea sa spun ca a fost peste asteptari! Invatatoarea este pe placul meu, genul de dascal care lucreaza suplimentar, fata de manuale, cu elevii. Insista foarte mult ca ei sa realizeze proiecte in echipa de 4-5 copii, la petreceri sa fie invitati toti colegii...Are principiile ei, uneori mai ciudate, dar cu rezultate pozitive! Serbarea noastra a fost una ad-hoc, organizata de pe o zi pe alta, pentru ca s-a dorit ca repetitiile sa nu afecteze programul copiilor. A fost ceva simplu, dar emotionant. Au cantat 4 colinde, in cerc, in jurul bradului. Ningea si pe fereastra puteai zari fulgi mari de zapada...A durat 15 minute, de la 07.45 la ora 08.00!

Gabi, fericiti copiii de serbare!
Kehleyr: e minunat ca reusiti sa va mutati in casa noua de Craciun. Sa o stapaniti sanatosi si sa fie intr-un ceas bun!
Cornelia: e bine ca vrei sa ajungi la endocrinolog ca sa te linistesti... Pubertatea precoce am inteles ca e determinata in mare parte de alimentatia "sanatoasa" din zilele noastre. Cred insa ca in cazul vostru sunt doar temeri. Maria arata superb!
Bobi: sper ca sarbatorile sa aduca armonie in cuplu! Cum au spus si fetele, sunt momente si momente...
Maadi: mi-ai dat o idee frumoasa cu surprizele spiridusilor!

Va pup si va urez sarbatori fericite, care sa va incarce cu energie pozitiva pentru o lunga perioada de timp!

Mergi la inceput