Juniori de iunie-iulie 2003 (11): incepem scoala!

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Buna,

Pitzinuca - Sa-ti traiasca "cea mai mica", sa cresca mare si sanatoasa, ca de frumoasa am vazut ca este. Andi este un adevarat cavaler, trebuie sa fii o mamica tare mandra.

Revenim si noi cu noutati. Sa le luam in ordine:

- prima de zi de scoala a fost foarte emotionanta, doamna ne-a asteptat cu buchetele de flori (cele cu roz pentru fete si cu rosu pentru baieti), ciocolata si baloane, toate foarte frumos aranjate pe bancute;
- in piept am avut insigne cu albinute (suntem la I A), sa fim harnici ca ele;
- dupa 2 saptamani de acomodare, mai mult joaca si desen, am inceput si noi cu liniute si bastonase la greu, ieri chiar a avut de scris aproape 3 pagini;
- scrisul nu este punctul nostru forte, dar ne straduim, mai intai pe maculator si pe urma pe curat; au inceput direct cu stiloul iar Calin scrie cam apasat, de zici ca se rupe penita in doua;
- am luat 3 FB-uri - la matematica si "romana" plus 2 bulinute rosii la desen si abilitati practice;
- punctul cel mai greu (si pentru mine ca trebuie sa invat odata cu el) este insa teoria muzicala;
- programul este cam incarcat, avand in plus si 4 ore de instrument/saptamana, 2 zile imediat dupa ore, 2 zile dupa-amiaza, in jur de 17:00;
- desi nu am fost adepta telefonului mobil, pana la urma i-am luat, deoarece mi s-a intamplat sa mearga la pian mai devreme. Noroc ca m-a sunat profesoara si a reusit soacra sa mearga sa-l ia de la scoala;
- in ceea ce priveste temele, doamna le marcheaza cu X ce au de facut sau le scrie pe caiet;
- la capitolul atentie la teme mai avem de lucrat;
- ieri am reusit sa o suparam pe doamna (care este foarte draguta), mergand prin clasa, dupa ora de sport, de-a busilea (asta probabil pentru ca nu a facut-o cand era mic), desi in general este un copil linistit;
- avem si noi un carnetel pentru comunicari doamna-parinti si invers.

Sunt bucuroasa insa ca lui Calin ii place mult, si-a facut multi prieteni si merge cu placere, spre deosebire de gradi, unde in fiecare dimineata auzeam aceeasi placa "Iar trebuie sa mergem si astazi".
Sper sa-l tina cat mai mult acest entuziasm.
Pupici multi, mult succes si rabdare de fier.
Maadi si Calin (19.07.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Buna,

Si la noi programul este lejer pentru inceput, in general are de scris 4-5 randuri la romana si tot cam atatea la matematica. Momentan fac doar liniute de diverse feluri, "umplu" patratele de diferite inaltimi pe caietul de tip I si cam atat. Astazi a purtat prima oara uniforma si era super incantata, s-a admirat in oglinda ca o adevarata domnisoara - ce-i drept sunt si cochete uniformele, au niste sacouri cu mansete evazate si, bleumarin cu ecosez .

Pe ei ii muta in banci, Stefania a avut vreo 4 colegi pana acum, ne-a explicat ca in felul asta se cunosc mai bine intre ei si vede si ea cum se potrivesc unii cu ceilalti. Mie una mi s-a parut o idee buna.

Noi avem multe activitati extra, dupa dornita mea, nu ca le-ar da la scoala . In final s-a razgandit si vrea si la balet in continuare, are engleza, pictura, inot, iar astazi tocmai am dus-o la echitatie pentru ca i-am promis de vreun an de zile . Intrucat i-a placut, s-a adjudecat si ultima zi libera, martea .

Pe mine ma termina sculatul devreme, la 6.30 (eu). Intre dusul ei la scoala si la activitati, alergatul dupa mobila/perdele/corpuri de iluminat, mersul 1 data la doua zile la mama la spital (si-a rupt piciorul), scosul cainelui, zau ca sunt mult mai aglomerata ca la serviciu si mai obosita . Noroc cu vremea asta buna, mai imi ridica moralul si se circula si mai usor in oras.

Nu stiu daca ai vostri s-au hotarat cu privire la viitoarea meserie, Stefania e decisa: se face cantareata rock . Deja isi invita colegii sa faca parte din viitoarea ei formatie. Poate trebuia sa o dau si eu la scoala de muzica sa invete bazele . Ce-i drept, la 7 ani sa aiba deja 4 concerte la activ, cred ca suntem niste parinti cam nebuni .

Va pup, succes in continuare scolareilor si scolaritelor .

Magic is any sufficiently advanced technology. - Arthur C. Clarke

3500+ km prin Norvegia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Buna, fetelor!

S-au mai asezat lucrurile si la noi. De fapt, acum am ajuns sa cred ca exagereaza invatatoare caci il tot lauda pe Vlad si ajunge acasa cu 5-6 FB pe zi. Ieri ma amuzam ca ajunsesem ca in Caragiale sa numaram la ce a luat cele sase calificative

Spre surprinderea mea, are rabdare sa stea in banca in timpul orei si nu ii deranjeaza pe ceilalti De unde puteti sa deduceti ce asteptari elevate am avut la inceput de an!

Cu programul nu reusesc sa fiu multumita, astfel incat urmeaza sa mearga la un after-school. Ieri am intarziat cateva minute, care cred ca pt el au insemnat ani...si l-am gasit la locul stabilit, fara sa intre in panica.

Mi-a spus ca fetele il plac, "pentru ca e cel mai dragut baiat din clasa" si ca doua dintre ele l-au si pupat. El e ceva mai rezervat, din timiditate

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

Buna dimineata!
Azi am consultatie cu doamna invatatoare. Abia astept sa vad ce imi spune despre scolarel.
Pana acum are 3 FB-uri.
Va pup si va doresc o zi minunata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitz78 spune:

magda - sunt convinsa ca numai de bine!
azi stef e la tandarica, ieri au stat acasa...halal scoala!
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

Gaby: Alex a facut doua ore ieri, apoi invatatoarea s-a dus la miting.
Am fost la consultatie si mi-a zis numai de bine. E f activ la ore si i-a cerut doamnei sa il mute singur in banca, pentru ca altfel il deranjeaza colegul si nu poate fi atent la ore .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

hello felete !

dupa ce nu am intrat de atata vreme, ma asteptam sa-mi petrec cateva ore bune citind despre scolareii nostrii dragi...
se vede treaba ca nu doar eu ma simt inca fff stoarsa de energie - inca nu m-am invata cu programul de scoala, inca visez la somnul de vacanta pana la 7.20 dimineata

ca si la Stefania, programul de scoala la tudor nu mi s epare foarte incarcat. are teme acasa max 1/2 pagina la fiecare materie, pe care le face sarguincios, cu mare drag (cu cine-o fi semanand el, habar nu am, probabil de la vreun bunic/ bunica a mostenit asta )

totusi, desi ii place la scoala si ii e drag in mare de doamna, de colegi, de lectii, etc, este si el taaare obosit si foarte sucit: seara cu mare greutate reusim sa ne intelegem cu el, mai ales ca e extraordinar de capos si nu vrea sa doarma decat f rar la pranz.
ca activitati extrascolare el merge doar 1 ora/ sapt la canto, am zis ca pt cls I e suficient atat.

mai greu pare sa fie cu bogdan, din mai multe motive :

• anul acesta invatatoarea lui a iesit la pensie si doamna care a venit in locul ei este la polul opus; doamna de pana acum era mamoasa si indulgenta, toti copiii erau perfecti si aveau FB, pe cand doamna de acum este fff pretentioasa si in ce priveste disciplina si la invatatura; la teste la mate si romana numai 1 singur copil a luat FB, restul B, S, si chiar I; desi noi nu facem mare caz de note, bogdan este foarte afectat de asta

• ca activitati extrascolare, anul asta dintr-o intamplare si in mare graba l-am inscris la handbal; sotul meu a cunoscut un tip care este antrenor si l-a invitat pe bogdan... lui i-a placut asa ca am continuat; doar ca este vorba de sport de performanta, nu doar asa ca exercitiu fizic; face antrenament de 4 ori/ sapt, cate 1,5 ore, de obicei seara de la 6 la 7.30; este cam obosit din cauza asta si eu ma gandesc daca nu cumva e cam mulkt pt el dintr-o data, si cu doamna cea noua si cu sportul asta... pe de alta parte, el avea mare nevoie de miscare fizica, pt ca are tendinte de grasun si pofte alimentare in aceeasi directie!

• in plus de cele de mai sus, mai are 1 ora/ sapt meditatie la engleza si inca 1,5 ore la pictura... astea insa le face cu placere, cel putin deocamdata ca abia a inceput

cu lipici!

Edit: Bobi, uitasem sa-ti laud printesa! uitandu-ma la poze mi-am amintit asa cu nostalgie, cu cat drag o asteptam si eu pe Raluca Tudor

si inca ceva: tudor nu este cel mai cuminte in ore, a zis doamna ca desi il lauda pt lectii, o terorizeaza efectiv cu vorba si agitatia lui in timpul orelor; si a insistat sa-l culcam la pranz, ca are cearcane si asta e unul din motivele agitatiei (stiam si noi asta, dar nu am gasit reteta-minune care sa-l convinga sa doarma la pranz...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Buna,

Astazi am intrat in posesia carnetului de note si a legitimatiei, pe care o tot poarta atarnata de gat si e tare mandru de ea.

Ieri am avut evaluare la matematica. Calin zice ca a facut foarte bine, dar rezultatele nu le avem inca. Sper sa aiba dreptate si sa fie cum zice el.

Miercuri, la ora de consultatii, doamna ne-a spus ca este foarte incantata de Calin, este activ la ore si foarte "responsabil" (ca dovada astazi a uitat sa-si ia frunzele ptr. abilitati practice).
La fel si doamna de pian, care ne-a spus ca daca o tine tot asa in curand vom merge la concursuri.

Ma bucur ca macar la scoala este cuminte si "responsabil", deoarece in momentul cand ajungem acasa, se schimba la 180 grade.

In rest asteptam cu nerabdare we-ul, mai ales ziua de maine pentru ca incepem cursurile de magie si e tare incantat.

In afara scolii mai continuam cu inotul si echitatia.

Pupici si un we minunat va doresc.

Maadi si Calin (19.07.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Anamaria - asta cu sportul intensiv e cu dus si intors, daca se obisnuieste acum sa faca atata efort si apoi se lasa brusc, mai tare o sa se ingrase :). Mie una mi se pare cam mult sa faca o singura activitate atat de mult, mai ales daca nu vrei/nu vrea sa faca de-adevaratelea performanta. E o decizie destul de grea...

Noi nu am avut inca ora de consulatii asa ca sper ca pana acum e de bine :). Doamna le da bulinute si abtibilduri in caiet cand fac temele frumos, sau niste brelocuri mici (cu delfini :) ) cand se evidentiaza in clasa. Stefania l-a luat pe primul cand a trebuit sa faca o propozitie si a zis "Pamantul se invarteste in jurul Soarelui". M-am umflat in pene, ca asta de la mine a invatat :).

Maadi, te-am intrebat demult si pe PM dar cred ca nu ai vazut: unde faceti echitatie? Eu am dus-o pe Stefania unde fac eu, pe str. Jandarmeriei. Bine, doar la o ora pana acum :).
Frumos cu muzica, te invidiez :). Calin o sa aiba o educatie "britanica": echitatie, pian... :)

Va pup, sunt pe fuga in permanenta... cu amenajarile, activitatile, scoala... astept vacanta :)

Magic is any sufficiently advanced technology. - Arthur C. Clarke

3500+ km prin Norvegia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floric_ea spune:

buna,

ma bucur ca ati mai scris, pt ca acum cateva zile erau in plus 2 randuri fata de ce mai citisem.

m-am amuzat citind despre activitatile extra si "educatia britanica" - ma gandeam ce fel de educatie ii dau eu Taisiei daca merge la sah si la Mind Lab sa inteleg ca fiica-mea isi antreneaza mintea - de altfel nu m-am invrednicit sa gasesc si ceva care s-o solicite fizic, desi ar avea tare mult nevoie de asta.

la celebrele "consultatii" am aflat ca e timida si nu raspunde - ca sa vezi cum poate copilul sa se "disocieze" - la scoala mielusel si acasa dracusor.

calificative inca nu au luat, decat cateva semne pe caiet, predominant vazut - si stau si ma intreb cum va fi cand va lua primul b, s, ca la i nici nu vreau sa ma gandesc. Vorbind cu niste prietene ne dadeam de ceasul mortii imaginandu-ne numai cum ar fi sa nu ia copilul FB - noi care inainte ne bateam cu pumnii in piept ca nu ne pasa ce si cum va fi la scoala bla bla. cred ca mai mult conteaza pt noi ce fac copiii acolo.
altfel, daca n-ar fi deja competitia aceasta intre ei - x scrie mai frumos, azi n-am castigat la nu stiu ce joc - cred ca ar fi chiar dragut la scoala.

si ma vad in viitor, eu care am invatat copilul sa nu dea in altul (mai putin imi iese cu sora-sa), sa nu jigneasca alti copii, cum deja incepe sa-si incaseze prima piedica, primul "eu pot mai bine decat tine" samd.

si am asa un sentiment ca a crescut mare, ca e din ce in ce mai independenta, ca in curand ii va fi rusine sa mearga cu mine in concediu si se va duce in tabere cu colegii ei...

noroc ca o am pe eva care se tavaleste pe jos cand vrea ceva ca sa-mi amintesc cum e si cu prescolarii .

pup

Mergi la inceput