Juniori de iunie-iulie 2003 (11): incepem scoala!
Raspunsuri - Pagina 13
gabitz78 spune:
mult succes tuturor in noul an!sa auzim numai de FB!
apropos de girlfriend, stef de la gradinita avea prietena, mereu vorbea de ea si se inrosea.acum e mai timid, nu prea vrea sa-mi zica...
pupici dulci tuturor.
Kehleyr spune:
Buna fetelor,
La noi a fost foarte frumoasa si emotionanta prima zi de scoala. Fiecare clasa are cate un animalut de identificare, Stefania fiind la clasa 1D este "delfin". Le-au facut insigne, le-au dat cate un delfin mic de plus iar invatatoarea are unul mare, au facut careu in curte, au intrat in scoala pe sub podul de flori tint de cei de clasa a 4-a. Pe bancute aveau abecedarul si manualele legate frumos cu fundita. Dupa care invatatoarea a zornait din delfin, usor de tot, si s-a lasat olinite mormantala. A vorbit incet, aproape in soapta, si nimeni nu a scos un sunet - ceea ce mi s-a parut extraordinar. Au strigat catalogul, sunt 17 fetite si 11 baietei. Erau toti taaare frumosi. Apoi noi parintii am plecat din clasa (moment in care Stefania a izbuncnit in plans :) ). Seara era suparata ca de ce nu are teme de facut, si ca de ce are program scurt, iar azi dimineata s-a terzit singura la 6.45 de grija sa nu intarzie la scoala. Per total, as zice ca a fost cu succes pana acum. Sper numai sa isi faca repede prieteni.
Sofia si-a imbratisat educatoarea de revedere mult de tot, nu stiu care dintre ele era mai emotionata :).
Va imbratisez, astept si alte impresii.
Magic is any sufficiently advanced technology. - Arthur C. Clarke
3500+ km prin Norvegia
alexandrueduard spune:
Buna fetelor. Emotii mari in prima zi, emotii mari si in a doua. Adica eu, ca el a fost foarte degajat. Si la ei a fost f frumos, cu pod de floricele facut de elevii mai mari. Doamna invatatoare este f draguta, el a fost incantat de tot si abia astepta sa se duca si azi.
Am primit si manualele auxiliare,asa ca avea ghiozdanelul destul de greu.
Dupa scoala merge la afterschool, iar azi chiar am stat ca pe ghimpi, pana in clipa in care m-a sunat soferul sa imi spuna ca il are de manuta.
Doresc multa bafta boboceilor (si nu numai) si sper sa se acomodeze cat mai repede cu noul lor statut!
Va pup si sa auzim numai de bine.
Magda si Alex, bobocel de clasa I
anamaria spune:
salutare fetelor !
le urez si eu la toti boboceii - si celor cu vechime sa aiba numai succese la scoala, sa fie cuminti si sa invete multe lucruri frumoase!
tudor a fost si el super-emotionat... duminica seara a adormit foarte greu, si s-a tot trezit peste noapte de agitatie.
la ei nu s-a organizat festivitate: au mers in clasa direct, unde erau pe banca manualele.
fara flori sau alte chestii atractive, era asa un peisaj mai cazon care mie una mi-a picat oleaca stramb, dar nu am zis nimic sa nu intristez prichindelul; (in plus, pe undeva inteleg lipsa de chef a invatatoarei, ca si eu pe banii care-i mai primesc muncesc asa intr-o scarba eterna )
prima zi a stat doar intre 8 si 10.30 la scoala, a zis ca doamna i-a intrebat pe fiecare cum ii cheama, cati ani au, unde locuiesc si unde au fost la gradinita. apoi au desenat ceva pe caietul cu foaie "VENILA" pe care a trebuit sa i-l cumpar (desi aveam deja vreo 3 acasa).
luni seara ne-am apucat sa facem ordine prin carti si caiete, le-am pus coperti, si a fost un adevarat concurs "mami, ajuta-ma pe mine... ba pe mine!"
tudor a fost, totusi, foarte nelamurit:
- - dar eu nu am carte de romana?! / ba da... uite-te bine ce scrie pe carti ca ai, cu siguranta!/ nu am uite.... am matematica, stiintele naturii, religie, si.... a - be - ce - dar... dar nu am carte de romana!
- - mami, dar doamna de ce pierde vremea si nu incepem lectiile? ca eu stiu sa sciu si sa citesc... ce sa mai fac atatea desene?!
una peste alta, desi tudor aparent abia asteapta sa inceapa "munca" la scoala, mi se pare ca este totusi intr-o continua agitatie care se apropie tare mult de o adevarata criza, orice ii spui il supara pana la lacrimi si daca cumva il mai si cert incepe niste plansete de zici ca ne-am intors la varsta critica de 3 ani sper sa treaca repede...
dar sunt atat de frumosi amandoi in uniforme ...
martta spune:
Buna, fetelor!
N-am depasit inca starea de emotie. Maine seara aveam sedinta cu parintii si sper sa reusesc sa o plac pe dna, caci pana acum balanta inclina in cealalta directie. Din fericire, Vlad e incantat de invatatoare si e nerabdator sa mearga la scoala.
In prima zi au avut parte de pod de flori si de diploma de boboc
Si pentru ca tot va spuneam sapt. trecuta ca am luat 3 ghiozdane, in prima zi de scoala, cand am ajuns in curtea scolii, ne-am dat seama ca am uitat acasa ghiozdanul. Noroc ca e scoala aproape de casa si am rezolvat problema inainte de inceperea festivitatii.
Sta singur, in banca a doua. E putin dezamagit ca l-a mutat doamna din prima banca ieri, insa eu cred ca e mai bine sa aiba coleg in fata si in spate, caci poate asa socializeaza si el cat de cat. Mi-a spus ca in pauza nu le da voie sa se ridice din banca decat pt a merge la toaleta. Am sa ma interesez la sedinta, caci nu mi se pare normal.
De mine, nu va mai zic. La 8.30 ma simt deja un om obosit, dupa ce merg sa-l duc pe Vlad la scoala, apoi pe Alexia la gradi, distanta dintre ele fiind destul de mare. In plus, la scoala, dimineata sunt asezate toate clasele la careu si fiecare invatator vine si preia copiii pentru a merge in sala de clasa. Vlad insista sa astept pana intra in scoala, asa ca Alexia ajunge ultima la gradi. Sper ca in cateva zile sa reusesc sa optimizez programul(ca doar speranta moare ultima).
Va pup!
martta spune:
...Ce liniste! Ma asteptam sa am ceva de citit, nu gluma!
Pana la urma nu am reusit sa ajung la sedinta cu parintii, astfel incat a mers sotul singur. Doamna m-a cucerit prin modul de a rezolva o problema, care pe mine ma panicase deja. Marti au inceput sa scrie liniute. Copilul a venit cu teme de facut deja din a doua zi. Ulterior am aflat ca doamna a inceput sa acorde calificative din a treia zi, ce-i drept, numai FB! JOi(in ziua cu sedinta) am aflat de la Vlad ca a primit la abecedar FB, de 2 ori. Seara a mers sotul la sedinta cu parintii si dupa terminarea ei a mai discutat cu dna una-alta, astfel incat au ajuns la cz ca Vlad si-a pus singur calificativele. Invatatoarea a spus ca va discuta problema cu el. Nu va mai spun cat de agitata am fost in noaptea respectiva, cat am studiat motivele care l-au determinat sa ne minta, am citit diverse explicatii in legatura cu psihologia copilului in astfel de situatii, mi-am facut diverse scenarii in legatura cu modul in care va discuta invatatoarea cu el, despre consecintele pe care le-ar putea avea fapta etc. Vineri dimineata am discutat cu el calmi, insa el a inceput sa planga si sa ne spuna ca el nu vrea sa mai mearga la scoala. Cand eram deja pe punctul de a intarzia, mi-a promis ca va mai merge la scoala doar vineri, dar de luni nici gand. Pe drum i-am explicat ce-ar putea sa devina el daca nu ar merge la scoala. Comicul situatiei: i-am dat exemplul gunoierului, desi primul lui raspuns la intrebarea "ce vrei sa te faci cand vei fi mare?" fusese chiar gunoier! Nu va mai spun ca vineri ne-am dus amandoi sa-l luam de la scoala, gandindu-ne ca va trebui sa-i ridicam moralul. Pe parcursul zilei ma gandisem sa o sun pe invatatoare sa vad daca mai e la scoala Spre marea mea surpriza, Vlad a iesit din scoala foarte bucuros si mi-a zis ca de data asta i-a pus chiar doamna FB la matematica. Altceva nu au discutat in legatura cu calificativele. M-am gandit ca a fost cel mai bun mod in care ar fi putut proceda, dovedindu-mi ca are o mare experienta. Astazi si-a facut constiincios temele la abecedar si matematica si chiar vrea sa mearga maine la scoala.
madishor spune:
Succes la scoala tuturor boboceilor (si numai)!! Si rabdare mamicilor pentru ca o sa aiba nevoie de asta :)
Matei pentru prima data in trei inceputuri de scoala a fost laudat la prima sedinta. Tineti-ne pumnii sa tina minunea mai mult de trei zile.
La categoria girlfriend e baiat precoce - s-a indragostit la inceputul anului scolar trecut de o colega si i-a marturisit ca o sa o iubeasca toata viata. Inca se tine de cuvant.
pupat,
madishor
floric_ea spune:
Bunaaa,
cata liniste pe aici; probabil ca si voi de-abia v-ati mai dezmeticit din toata treaba cu scoala.
am citit ce ati scris - si Taisia este tot la 1 D ca Stefania si tot un delfin are pe insigna. (acum ea e f fericita ca saculetul de sport l-am luat tot cu delfini, fara sa stim inainte).
in prima zi eram toti f stresati si cand am luat am rasuflat usurata ca e ok. copilul ne tot intreba cand incep sa invete la scoala.
acum dupa doua sapt are deja teme - pe un caiet de scriere la abecedar, pe caietul de matematica au ajuns la un fel de 5 dar fara codita de sus..si mai au teme la cunoasterea mediului tot pe un caiet special. doamna ne-a spus si mi-a placut asta ca nu le va da multe teme si intr-adevar nu au mai mult de o pagina la abecedar si cateva randuri la matematica insa dureaza o vesnicie la fiica-mea - in principiu pt ca "uraste temele" - citat.
are o colega de banca si sta in ultima banca - pt ca e inalta si in mare pt ca nu m-am dus sa comentez ca alti parinti ca nu-mi convine insa am zis ca dna stie mai bine si nu am vrut sa intervin.
apropo martta nici ei nu ies in pauze si stau cuminti in banca - insa mi se pare ok tinand cont ce fac alti copii pe holuri in pauze.
una peste alta ii place, mie imi place invatatoarea si scoala (mai ales ca mai nou lucrez acolo).
astept impresii si de la voi,
pup
pitzinuca spune:
pup toata lumea,
niste poze cu cu Ilu crocodiu' si noi:
http://community.webshots.com/album/578640240Nucato
in mare suntem bine, la noi de-abia de luni vor incepe scoala cu adevarat, pana acum au desenat, s-au cunoscut, etc.
sunt optimista in ceea ce priveste primul an de scoala.
"cea mai mica", cum ii spunem noi, adica Ilincutza, e bine. nu avem multi colici (sau multe colici, nu stiu daca e fem sau masc). nu seamana deloc cu frate-su, seamana mai mult cu taxo, ceea ce pe cel din urma il topeste de numa'. andi e mort si el dupa soru-sa, am trecut de un mare hop.
e frumos cu inca un copil. pe de o parte nu stiu de ce am asteptat atata, pe de alta parte, zau daca era vreun moment mai potrivit decat acum...
va pup encore une fois,
mai revin.
pup toti bobocii!
mami de andi si ilinca
_
traduceri si asistenta
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."
alexandrueduard spune:
Buna dimineata!
Bobi: E tare dragalasa bebelusha, iar Andi s-a facut un baiat mare si frumos si seamana foarte bine cu tine.
Alex e foarte incantat de scoala, e foarte atent si nu vorbeste in timpul orei. De invatatoare suntem foarte multumiti ,iar copiii s-au atasat repede de ea. Cine asculta Itsy Bitsy Radio poate a auzit de Raluca Andrei, compozitor si interpret de muzica pt copii.
Astazi incepe si cursurile la Shakespear School. Are de 2 ori/saptamana, cate o ora si jumatate. Temele si le face la after school, iar seara mai repetam impreuna, ca sa imi dau eu seama daca le si intelege. In rest.....sper sa il tina avantul muncitoresc cu care a inceput!
Va pup si va doresc numai bine!
Magda si Alex, bobocel de clasa I