Viitoare mamici de Septembrie-Octombrie 2010 (37)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucianna_83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui magdyi2001

Si eu mi-am dorit ca bb sa vina un picut mai tarziu, macar dupa ce implinea Gabriel un an juma si tot din aceleasi motive pe care le-ai enumerat si tu Luciana, dar se stie ca niciodata nu e cum vrem noi ci cum e randuit.

Magdy, de Gabriel (05.03.2009) si Theodora ingeras.
Acum 14+

Cei trei Palmieri

Povestea ei,povestea lui,povestea noastra...

Pe tine cred ca o sa incep sa te admir....mai ales daca nu ai ajutor nu e usor deloc. Pe mine una nu ma ajuta nimeni si am momente cand ma gandesc la la serv e mai usor decat toate cele de acasa care sunt cel putin 16 ore pe zi.

12+ si mamica de baietel nazdravan, Raul 22.08.2008

http://picasaweb.google.com/luciana.oprea/Forum?authkey=Gv1sRgCPrmy5DtoaXAPw#

Mergi la inceput

magdyi2001, dar chiar ai idee cum o sa se calculeze banii dupa ce nastem? sau e vreo mamica care lucreaza in domeniu?

Bine, legea e cu "ultimile 12 luni lucrate" nu scrie "anterioare nasterii"....dar am auzit N variante si m-ar interesa cum e practic....ca la noi teoria si practica sunt total diferite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns office spune:

scuze, dar s-a oprit internetul..la 14 saptamani..

TINA, cu 20+ si fetita 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kamy13 spune:

O zi buna va doresc la toate!

Intru sa va dau si eu vesti bune ...

Am venit de la ecografia morfo fetala de 19-20 de saptamani. E totul OK, doar ca lui bébe ii place sa stea in partea dreapta a uterului, la baza. Eram sigura ca acolo e fiindca se si vedea cu ochiul liber ca e mai umflata partea dreapta...

Si e baiat! Bine, la prima strigare asa a zis medicul, caci s-a cam tot uitat pe monitor, iar cand a auzit ca ne doream fetita (avand un baiat acasa), a revenit asupra imaginii si mi- zis ca nu e 100%, probabil ca sa-mi lase o farama de speranta ca va "deveni" fetita Oricum, inainte sa zica medicul ca e baiat, deja imi soptise sotul ca e baiat, a vazut el ce a vazut. Eu, de emotii, si in pozitia aceea de pe pat, am vazut ceva, dar nu pot sa zic ca sunt sigura; si la primul baiat, cand aveam 5 luni mi-au zis ca e fata, iar mai tarziu, baiat. Asa ca peste o luna am sa-mi fac o ecografie 3D sau 4D la un cabinet particular, atunci voi afla mai multe. Azi a fost facuta prin asigurarea de la servici, doar 2D.

Important e ca e SANATOS!, sper sa fie totul OK pana la sfarsitul sarcinii, ceea ce va doresc la toate, sa ne vedem bebé-ii "adusi la lumina"!

Ma duc sa mai citesc din urma ceva, eu nu prea postez, dar poate azi, ca ma simt bine, am sa mai intru in discutii. Trec printr-o perioada buna, de mult sunt uitate greturile, starile de rau...Iar de 2 saptamani incoace simt copilul in fiecare zi, ceea ce-mi da o buna dispozitie si pofta de mancare, de viata...

E perioada cea mai linistita din sarcina, sa profitam de ea, ca mai incolo, cu kilogramele, cu durerile de spate, oboseala...Si la mine faptul ca sunt aproape la jumatatea sarcinii, imi da optimism, ca va incepe numaratoarea inversa, timpul trece mai repede, copilul creste, scad riscurile...

Denis, baietoiul meu

POZE

19+

Camelia

"Daca dragoste nu e, nimic nu e "

Mergi la inceput

Felicitari pentru bebe! eu am o fetita si vroiam tot fetita.la eco mi-a zis sa nu mai sper ca se vede ca este baiat...dar e bine si asa..sanatos, frumos si destept sa fie

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lucianna_83

magdyi2001, dar chiar ai idee cum o sa se calculeze banii dupa ce nastem? sau e vreo mamica care lucreaza in domeniu?

Bine, legea e cu "ultimile 12 luni lucrate" nu scrie "anterioare nasterii"....dar am auzit N variante si m-ar interesa cum e practic....ca la noi teoria si practica sunt total diferite

Practic este cu ultimele 12 luni anterioare nasterii...adica nu ti se cumuleaza lunile daca ai lucrat intr-o perioada 2 luni, in alta 4, in alta 6..trebuie sa fie consecutive si anterioare nasterii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fistiq spune:

Citat:
citat din mesajul lui office

scuze, dar s-a oprit internetul..la 14 saptamani..

Daca vrei, eu sunt interesata sa ne dai mai multe detalii

-------------------------------------
cu burticuta bleo de 16+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Kamy13

O zi buna va doresc la toate!

Intru sa va dau si eu vesti bune ...

Am venit de la ecografia morfo fetala de 19-20 de saptamani. E totul OK, doar ca lui bébe ii place sa stea in partea dreapta a uterului, la baza. Eram sigura ca acolo e fiindca se si vedea cu ochiul liber ca e mai umflata partea dreapta...

Si e baiat! Bine, la prima strigare asa a zis medicul, caci s-a cam tot uitat pe monitor, iar cand a auzit ca ne doream fetita (avand un baiat acasa), a revenit asupra imaginii si mi- zis ca nu e 100%, probabil ca sa-mi lase o farama de speranta ca va "deveni" fetita Oricum, inainte sa zica medicul ca e baiat, deja imi soptise sotul ca e baiat, a vazut el ce a vazut. Eu, de emotii, si in pozitia aceea de pe pat, am vazut ceva, dar nu pot sa zic ca sunt sigura; si la primul baiat, cand aveam 5 luni mi-au zis ca e fata, iar mai tarziu, baiat. Asa ca peste o luna am sa-mi fac o ecografie 3D sau 4D la un cabinet particular, atunci voi afla mai multe. Azi a fost facuta prin asigurarea de la servici, doar 2D.

Important e ca e SANATOS!, sper sa fie totul OK pana la sfarsitul sarcinii, ceea ce va doresc la toate, sa ne vedem bebé-ii "adusi la lumina"!

Ma duc sa mai citesc din urma ceva, eu nu prea postez, dar poate azi, ca ma simt bine, am sa mai intru in discutii. Trec printr-o perioada buna, de mult sunt uitate greturile, starile de rau...Iar de 2 saptamani incoace simt copilul in fiecare zi, ceea ce-mi da o buna dispozitie si pofta de mancare, de viata...

E perioada cea mai linistita din sarcina, sa profitam de ea, ca mai incolo, cu kilogramele, cu durerile de spate, oboseala...Si la mine faptul ca sunt aproape la jumatatea sarcinii, imi da optimism, ca va incepe numaratoarea inversa, timpul trece mai repede, copilul creste, scad riscurile...

Denis, baietoiul meu

POZE

19+

Camelia

"Daca dragoste nu e, nimic nu e "

Felicitari si multa sanatate in continuare

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui office

Citat:
citat din mesajul lui lucianna_83

Practic este cu ultimele 12 luni anterioare nasterii...adica nu ti se cumuleaza lunile daca ai lucrat intr-o perioada 2 luni, in alta 4, in alta 6..trebuie sa fie consecutive si anterioare nasterii.

eu am lucrat fara pauze pana l-am nascut pe raul....dar asta e ideea care nasteri? ca acum fiind a 2a am mai auzit variante de 85% din 85% care ii iau acum....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fistiq spune:

Luciana, eu am o colega care s-a intors la servici dupa ce a facut 2 copii unul dupa celalalt. Chiar zilele trecute a venit vorba despre cei 85% si mi-a spus ca, desi la primul copil nu a beneficiat de legea cu 85% pt ca inca nu se adoptase, la al 2-lea i s-au luat in calcul veniturile din 12 luni dinainte de a naste primul bebe.

-------------------------------------
cu burticuta bleo de 16+

Mergi la inceput