Viitoare mamici de Septembrie-Octombrie 2010 (37)
Raspunsuri - Pagina 13
Klarisse spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Fistiq Apropo de indemnizatia de 85%, ma gindeam si eu cum imi mai pot mari veniturile. Si am mai vorbit cu niste cunoscuti care mi-au dat ideea cu PFA. Problema e ca inca nu am gasit un raspuns la intrebarea daca il infiintez acum (cind mai am 6 luni pina la nastere), o sa mi se ia in calcul veniturile? La PFA e problema cu veniturile estimate si cele realizate. La infiintare declari cit estimezi tu ca vei avea venit pt 1 an pt care platesti impozit, urmind ca dupa 1 an sa declari cit ai realizat efectiv, urmind sa se regularizeze si taxele. Mi-e sa nu ma trezesc ca platesc de pomana taxele pt estimat si sa nu-mi foloseasca la nimic, intrucit din septembrie sunt obligata sa suspend activitatea, iar dosarul pt cic trebuie depus pina in ianuarie sau asa ceva... Stiti ceva despre treaba asta? ------------------------------------- cu burticuta bleo de 16+ |
Poti sa iti faci Pfa acum pentru ca nu depinde de durata ci de veniturile pe care le realizezi. Asta am facut si eu ca sa iau plafonul maxim.

Klarisse
graviduta 15+ 
http://lbdf.lilypie.com/zjrHp2.png
maya71 spune:
'Neata burtici!
Va
pe ziua de azi. sunt pe 'receptie' de la ora 10 dar am avut restanta la citit...
Sper ca sunteti bine si... gata, de maine a anuntat ca vine primavara oficial... e ptr voi frumoase burtici, mamici si viitoare burtici Madutza, Yoni, Yomur...
Sunt prin preajma... daca pot sa va ajut cu ceva, cu cea mai mare placere 
Ariciule
si ganduri bune.
Madutza...hai sa/ti vad ochisorii zambind 
office spune:
Luciana, eu te contrazic..cred ca mai nimeni nu se mai gandeste ca Dumnezeu il vede, fiecare se gandeste la el, la problemele si nevoile lui. Altfel nu imi imaginez cum sunt atatea cazuri cu probeleme releativ usor de depistat pe care medicii le trec cu vederea. Cum este si cel despre care vorbim, caci daca presupunea cine stie ce analize complicate, investigatii de lunga durata mai inteleg...Dar vorba ta probabil nici sa citeasca ce le indica ecograful nu stiu si decat sa-si bata capul sa invete mai bine lasa totul in voia sortii...cum am mai auzit o explicatie "medicala": "eh, e un copil, daca nu iese bine mai face altu' "....
TINA,
cu
(20+) si
fetita(2 ani)
Bells spune:
Buna BURTICI,
Va
pe toate, am vazut ca vorbeati cand ati aflat de bebic, eu am aflat la 5 zile dupa ce mi-a intarziat CM, deci pe la 4 sapt si jumatate. Am plans de fericire si eu si sotul, cand am vazut cele 2 liniute ale testului. Imi pierdusem orice speranta, dupa un an de incercari si de tratament, am crezut ca nu o sa mai pot face niciodata un bebe. Dar Dumnezeu ne-a ajutat, in ziua de Sf. Ion (ziua mea onomastica) sa ne aduca in dar pe bebe. 

Multa sanatate va doresc la toate

Ioana,
18+
maya71 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Klarisse
Poti sa iti faci Pfa acum pentru ca nu depinde de durata ci de veniturile pe care le realizezi. Asta am facut si eu ca sa iau plafonul maxim. ![]() Klarisse graviduta 15+ ![]() http://lbdf.lilypie.com/zjrHp2.png |
Klarisse... poti sa 'dezvolti' putin chestia cu PFA? E prima oara cand 'aud' si...
Ma intereseaza deoarece eu nu sunt cu carte de munca la firma aceasta, ne/au pus sa ne facem PFA.uri si am crezut ca nu am dreptul la nimic din partea statului daca ar fi sa nasc (excludem cei 42 RON alocatia 'de plans')...
Sau sunt 'pe dinafara'...
office spune:
Maya71, scuze de intrebare dar tu doresti o burtica in sensul ca "lucrezi" la asta sau e deocamdata aspirational?
TINA,
cu
(20+) si
fetita(2 ani)
lucianna_83 spune:
Acum ca ati deschis subiectu PFA am si eu o intrebarica....toate taxele pt infiintare si lunile de cotizare la stat, se scot banii pe urma? eu cand am ramas cu Raul am auzit ca e cam complicata situatia si m-am lasat repede de idee. 
12+
si mamica de baietel nazdravan, Raul 22.08.2008
http://picasaweb.google.com/luciana.oprea/Forum?authkey=Gv1sRgCPrmy5DtoaXAPw#
Klarisse spune:
Maya iti povestesc cum am facut eu. Am contract de munca la firma unde lucrez, insa am vrut ca pentru indemnizatia de crestere a copilului sa iau plafonul maxim (4000 de ron) si mai lipseau niste banuti. Asa ca mi-am facut PFA pentru ca in timpul liber sa pot sa-mi suplimentez veniturile astfel incat 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni sa iasa 4700 Ron.(sau pe acolo pe undeva)..
Avand in vedere ca firma unde am contract imi plateste toate darile la stat (sanatate, somaj, pensie, etc) pentru Pfa eu nu platesc decat impozitul de 16%, trimestrial.In cazul tau neavand contract de munca va trebui sa faci un contract separat cu Casa de Asigurari de Sanatate.
Merita eforul pentru ca din prima luna cand primesc indemnizatia mi-am acoperit banii platiti la impozit.Este foarte bine de facut ca una e sa stai acasa cu 10 mil/15 mil/20..si alta e sa stai cu 40 de mil.![]()
Oricum, orice avocat te poate lamuri in aceasta privinta. Pfa-ul iese intr-o saptamana, te costa in jur de 400 de ron (cel putin asa e in Iasi) si te apuci de treaba..
Sper ca am fost coerenta![]()
Klarisse
graviduta 15+ 
http://lbdf.lilypie.com/zjrHp2.png
Fistiq spune:
Klarisse, sarumina pt raspuns. E super, super daca e asa. Am mai facut eu niste artificii pe la serviciu pt ca eu iau salariu fix + comision si am putut sa jonglez putin cu comisionaele, dar si asta are o limita...
Maya, referitor la PFA, daca platesti sanatatea, se iau in calcul veniturile alaturi de salariu sau ce alte surse legale si oficiale ai.
-------------------------------------
cu burticuta bleo de 16+
danaisa20 spune:
buna dimineata burtici!
fetele mai avansate in sarcina imi puteti spune, va rog, pana in ce saptamana ati luat acid folic? Crini tu parca ziceai ca din sapt 14 ai inceput cu Elevit? Atunci ai renuntat la acid folic?
eu o sa am intalnire cu doctora abia in sapt 15+ si nu stiu ce sa fac? sa o sun sa o intreb? sa astept pana atunci si sa continui cu acidul folic?
danaisa20
13+