Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (11)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirunam spune:

Citat:
citat din mesajul lui allexxia_m

Ieri am fost la tara, am taiat porcul si cu agitatia de pe acolo am simtit ceva impunsaturi in burtica ...
Presupun ca sunt din cauza efortului, nu?
Si acum cand m-am trezit am avut ceva dureri de burtica, mai pe toata burta nu ca aseara.
Spuneti-mi va rog daca este doar din cauza efortului de ieri sau trebuie sa ma ingrijorez?

11+

Alexxia stai linistita. Eu am avut o saptamana intreaga contractii de la efort. Pana si condusul era cauza de contractii. Ia un no-spa si stai linistita, vor trece. Acum stii limita de efort si ideal ar fi sa nu o depasesti . Nu e nimic periculos oricum dar e bine sa fie evitat.

MIRUNA cu Alexandru si Aricelul 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliza_cri spune:

mirunam citez dintr-un articol
'In ceea ce priveste obligatia de a va face vaccin la nasterea primuluicopil pot sa va spun ca la fiecare avort facut trebuia ca doctorul curantsa va indrume sa faceti acest vaccin, deci nu numai dupa nastere. Deobicei dupa nastere se determina Rh-ul copilului si doar daca acestaeste pozitiv se face vaccinul.'
'Medicul ginecolog care urmareste gravida trebuie sa puna la punct o strategie, ce difera de la caz la caz si care poate include: o investigatie care urmareste determinarea de anticorpi anti-RH la inceputul sarcinii, apoi in saptamina a 28-a, iar in cazul unor teste pozitive se fac dozari lunare de anticorpi; prelevarea de celule de la fat, pentru a afla masura in care a fost afectat de anticorpii mamei (amniocenteza) etc. Daca medicul considera ca viata copilului este in pericol, se poate declansa prematur nasterea, daca viitorul bebelus are peste 32-34 de saptamini, iar daca este mai mic i se face transfuzie sangvina intrauterina. Toate aceste tehnici sint cunoscute si aplicate si de medicii romani.'

in cl e ca la loto cum ai sansa....eu una sunt tare stresata, dar nu pot decat sa imi fac analizele, echografiile sa imi iau prenatalele si sa sper ca totul va fi bine

5+
mami de Ionut Pavel www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">iubire fara limite
si de gugulanul Dimitrie Gabriel 12.11.2008

Mergi la inceput

alt articol mai explicit
Viitoarele mame trebuie sa stie ca “a avea Rh negativ nu inseamna ca sunt bolnave. Nu trebuie sa creada ca n-ar avea voie sa aiba copii“, semnaleaza medicul primar ginecolog Gabriel Lemnete, de la Spitalul Polizu. Sunt multe sanse ca bebelusul sa nu pateasca nimic. Totul este sa fiti informate si sa va alegeti un ginecolog care sa va monitorizeze corect de-a lungul sarcinii! EXPLICATII. Problemele apar cand mama are Rh negativ, iar fatul – pozitiv. Atunci, in sangele mamei apar anticorpi anti-Rh, care pot traversa placenta, ajungand in sangele fatului, unde incep sa distruga hematiile acestuia. Sistemul imunitar al mamei reactioneaza astfel, considerand hematiile copilului (globulele rosii) un corp strain si fabrica anticorpi cu care “trece la atac“. Dar sunt 50% sanse ca Rh-ul copilului sa fie tot negativ, deci compatibil cu al mamei. Sau chiar daca Rh-ul fatului este pozitiv, in sangele mamei pot sa nu apara acei anticorpi. In aceste doua situatii, bebelusul nu va avea probleme. De asemenea, nu exista nici un risc pentru viitorul bebelus atunci cand si tatal, si mama au Rh negativ sau cand tatal are Rh negativ, iar mama – pozitiv.

VACCINARE. Cea mai eficienta metoda de a rezolva incompatibilitatea de Rh este vaccinarea. Daca gravida cu Rh negativ se vaccineaza, atunci ea nu mai dezvolta anticorpi impotriva propriului copil. In primele luni de sarcina, oricarei gravide trebuie sa i se identifice grupa sangvina si Rh-ul. Testele se vor face chiar daca sarcina ar urma sa fie intrerupta. De fapt, orice femeie care face un avort trebuie sa-si verifice Rh-ul. Daca este negativ, atunci trebuie sa i se administreze un vaccin cu imunoglobulina anti-D. Prin acesta se introduc in sange hematii pozitive, astfel incat la viitoarea sarcina sa nu mai existe riscul afectarii fatului. Medicii recomanda acest vaccin si in cazul incompatibilitatii dintre parteneri (ea are Rh negativ, iar el – pozitiv). Vaccinul este obligatoriu la prima sarcina, indiferent ca a fost dusa pana la capat sau a fost intrerupta. Daca aveti Rh negativ, ati facut o intrerupere de sarcina sau ati pierdut o sarcina si nu ati fost vaccinata imediat dupa aceea, atunci riscurile de a avea probleme cand veti dori un copil sunt mai mari decat la prima sarcina.

AVERTISMENTE
De cele mai multe ori, prima sarcina a unei femei cu Rh negativ este lipsita de pericole pentru nou-nascut.

In sangele mamei se formeaza anticorpi care nu sunt periculosi pentru ca nu pot traversa placenta si nu pot face rau fatului. “Femeile cu Rh negativ vor naste prin cezariana, chiar daca sunt la prima sarcina sau au fost vaccinate, pentru a se evita amestecarea accentuata a sangelui mamei cu al copilului“, spune dr. Gabriel Lemnete.

Nu este interzis ca femeile cu Rh negativ sa aiba si un al doilea copil, dar trebuie stiut ca riscurile sunt mai mari. La a doua sarcina este nevoie de o monitorizare mai speciala, iar daca bebelusul trece cu bine de primele ingrijiri neonatale are toate sansele sa fie un individ normal.

5+
mami de Ionut Pavel www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">iubire fara limite

Mergi la inceput

uite si cand se face titrarea
determinarea de anticorpi anti-Rh la inceputul sarcinii, ulterior in saptamana a 28-a, iar in cazul unor teste pozitive se fac dozari lunare de anticorpi;

bun venit noilor gravidutze sa fiti sanatopase si sa va vedeti cu bine la finalul calatoriei

5+

Mergi la inceput

depistarea anticorpilor antiRh la gravidele cu Rh negativ ( incompatibilitate de grup) in saptamanile 12,20, 28, 36 de sarcina

alte analize pentru toate gravidele
* pentru depistarea anemiei - hemograma completa - dupa saptamana 28
* pentru depistarea diabetului zaharat de sarcina - glicemia la 8 ore dupa ultima masa dupa 28 saptamani
* a doua testare pentru depistarea sifilisului si HIV
* a doua testare pentru hepatita tip B si C se poate recomanda la gravidele cu risc crescut
* frotiu de secretie vaginala dupa saptamana 28
* cultura de secretie vaginale pentru depistarea streptococului de grup B in saptamanile 35-36
* sumar de urina si urocultura dupa saptamana 28

5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunam spune:

Eliza, iti multumesc mult. Eu am tot cautat si cititat dar zau daca mai inteleg ceva. Unii intra in niste detalii care ma depasesc.

Pana una alta azi am fost sa fac identificarea rh-ului si la mine si la copil si pace. Pe fisa de la medic era scris gresit pozitiv... eu stiu sigur ca am negativ, dar am zis sa fie totul ok. I-am facut si copilului pentru ca daca are negativ inseamna ca nu ar trebui sa fie la fel de multe probleme. Am inteles ca la primul bebe verifici in sapt. 28 si oricum acesti anticorpi nu trec de placenta dar la al doilea da...

Sincer nu stiu ce au facut in spital, cine stie, poate i-au luat sange, are negativ ca mine si din cauza asta nu m-au vaccinat. Insa, tind sa cred ca i-a durut undeva , asta e metoda cea mai intalnita la noi!

O sa fie bine, pentru toate! Vad ca mai ai un scorpion . Si al meu e tot scorpion.

Buburuza bine ai venit! Bebe sanatos si la termen!

MIRUNA cu Alexandru si Aricelul 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moshulik spune:

Citat:
citat din mesajul lui BuburuzaL

Bine v-am gasit dragelor!!!

Ma alatur si eu voua, cu mult entuziasm! Asteptam demult clipa in care am sa ajung aici, la Odisee.
Si iata-ma: graviduta, fercita si plina de sperante!
Mi-a cam luat ceva timp, dar important e rezultatul, zic eu. FIV nr 3 a fost norocul nostru! Am transferat 2 puisori in ziua de Pasti si se pare ca la amndoi le palce la mami in burtica, caci, conform rezultatului beta de ieri, ziua 12 de la embriotransfer, a carui valoare era de 522 se pare ca s-au prins amandoi.
Am fost rapid la un eco, i-am vazut pe prichindei, foarte mici 4.1 respectiv 2.4 mm, dar nu-i problema, le da mami tot ce au nevoie numai sa creasca! Urmatoarea programare e pe 10 mai, cand speram sa le auzim si inimioarele!!!

Sper ca toate vor decurge asa cum trebuuie, pentru ca de cand am aflat, sunt foarte emotionata si numai acolo imi sta gandul! Va pup pe toate si va doresc numai bine la fiecare!

Un weekend minunat!

------------------------------------
Cea mai fericita cu acte in regula!!!

Doamne, numai TU poti face minuni!!!

hi, hi, hi!

BINE AI VENIT, BUBU!

Moshulik +11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

..credeam k am scapat de raceala dar se pare ca nu...dar bine ca nu mai fac febra..dar tusesc rau de tot si nu pot sa respir pe nas deloc..sper sa-mi treaca mai repede ...va pe toate si bine ati venit noilor viitoare mamici de ursuleti..miruna sau allinusha plzzzz ocupati=va voi de lista pt ca eu nu mai rezist la pc...vreau sa ma culc..

Alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri
8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiralu spune:

Buna seara mamici!! E clar, nu pot tine pasul cu voi la scris ... dar va citesc cu placere!!
Bine ati venit BuburuzaL si toate gravidutele noi!
Doura, iti doresc sa te simti bine, cat mai repede!

Eu am fost ieri la testul de sange pt bitest; mi s-a parut OK, laboratorul e undeva in centru, prin Floreasca. Rezultatul complet o sa il am dupa eco la 12 sapta, si cu el trebuie sa ma duc la Dr. Peltecu, la prima programare.
Crisuletzul, Alinushca, Simona-Maris inteleg ca si voi aveti tot Filantropia in plan? Poate facem schimb de impresii si informatii? Crisuletzul, daca ajungi inaintea mea la Dr. Peltecu, imi spui si mie, te rog, cum ti s-a parut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BuburuzaL spune:

Crisuletzul, Jouy21, Allexxia, Eliza, Miruna, Moshulik, Douradoudou, Mamiralu va multumesc din suflet fetelor pentru primire si pentru urari. Sa dea Dumnezeu sa ajungem cu bine la capatul calatoriei fiecare si sa ne tinem pruncii sanatosi in brate!

Moshulik ce mult ma bucur ca te-am prins din urma!

------------------------------------
Cea mai fericita cu acte in regula!!!

Doamne, numai TU poti face minuni!!!

Mergi la inceput