America (199)
Raspunsuri - Pagina 3
Ramona J spune:
Sinzi, pina la urma vad ca ai inteles ce zisei.
Nu stiu, o fi o "fine line" intre a-ti fi draga bunica (zic de ea ca si la mine tot asa a fost, dar din pacate a mea nu mai este) si a fi total dependenta de ea. La mine a fost tare, tare greu sa ma despart de ea. Dar asta a fost la 10 ani, imi imaginez ca la 30 (cind ai sot, copil) e altfel totusi. Edit sa adaug ca tare-i bine cind are cine sa te mai rasfete, indiferent de virsta. Nu?
AB, asa-i si cu mama. Ea-i in Bucuresti si cind mergeam in RO de 2-3 ori pe an ajungeam eu sa-i vad mai des pe bunici decit ea!
Macrina spune:
Ramona, eu stau acasa cu ei, in curand or sa fie 4 copii si ma simt f bine cu ei.
Nu am senzatia ca-i sufoc, merg singuri si prin alte parti fara mine, dar stiu ca atunci cand se intorc acasa, ma gasesc aici..
Eu sper sa isi castige o oarecare incredere, intai in parinti, ca om fi mereu langa ei(acasa, cu umarul, etc) cand or da de greu si apoi vor fi cat de cat independenti..
In niciun caz nu vreau sa stea langa mine pana la adanci batraneti.. AM sa ma straduiesc ff tare sa le dau drumul cand or sa vrea (am exemplul mamei, care trage de mine si de sor-mea, plus ca suntem obligate sa avem grija de ei, adica nu-i vorba de chestii dragute, ci impuse) As fi de acord sa ma implic in grija fata de ei, dar ea vrea sa-mi rup din timpul si energia pe care o am cu familia mea ca sa stau cu ea.. nu pot.
Nu stiu daca am inteles bine dilema ta, dar nu cred ca o mama casnica isi acapareaza copiii mai mult decat o mama care lucreaza. Tine de mentalitatea noastra, care e mult mai buna decat a celor de dinaintea noastra .
Chiar zilele trecute fi-miu de 8 ani imi spunea ca vrea sa plece in lume, sa exploreze, sa sara gardul sa mearga-n Idaho cu rucsacul in spinare.. Cred ca vine o varsta cand or sa vrea singuri sa zboare si o sa-i las.. e pt binele lor, desi inima o sa-mi fie cat un purice..
corinadana spune:
Ramona o sa mearga la scoala de care apartinem, este o charter cu clase 6-8. Asta este... Este o scoala buna ca daca era mai rea mai aveam si noi mai multe puncte la loteria la care am participat dar nu are liceu in continuare si peste trei ani iar loterie...
Sanzi nu putem sa facem poze la dintoci ca nu sta copilul cu gura cascata ha ha.
AB welcome back!
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family
Macrina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corinadana Sanzi nu putem sa facem poze la dintoci ca nu sta copilul cu gura cascata ha ha. |
Corina, welcome back
Gadila fata si o sa vezi ce de poze o sa ai
corinadana spune:
Macrina ce figura esti, trick ul asta nu l stiam.
Ramona J spune:
Macrina, ce viteaz e feciorul tau! Al meu face 11 ani anul asta si cind i-am spus ca la un moment dat se va muta de aici a spus ca el nu face asta niciodata!
Adevarul este ca eu am inceput numaratoarea inversa, ma gindesc ca mai am tare, tare putin timp cu el mai ales, pina cind o pleca de acasa. Chiar cred ca incep sa fac o obsesie din chestia asta. Chiar si la ziua Anutei (doar cinci ani) am avut un moment de tristete ca nu pot tine timpul in loc.
I-as tine cum sa nu, doar ca mi se pare impotriva firii. Normal este sa-si vada de ale lor. Sigur ca as fi fericita sa-i am pe aproape, cit s-o putea. Dar n-as vrea ca ei sa se simta obligati, sa nu-si poata vedea de ale lor pentru ca TREBUIE sa fie linga mine.
N-are legatura cu mamicile lucratoare/nelucratoare. Ma gindeam ca dupa ce cresc copiii trebuie sa-si vada de viata lor (greu de acceptat ca parinte, incep sa-mi dau seama). Eu (copilul mamei mele) am gindit la fel. Ne-am mutat unde am socotit ca-i bine pentru noi (eu, sot, copii). Bunicii isi vad de ale lor.
Noi nu sintem multi cind ne adunam: mama, sora ei si familia plus bunicul. Nu vad cum distanta fizica ne-ar putea instraina vreodata. Vorbim cu orele, stiu mereu starea culturilor din gradina, cite pisici mai au, cam tot ce misca.
sinzi_ana spune:
Corina, fa-o sa rada
Ma dusei...sa imi revin dupa movie night cu sotu....brr...ce film
Ramona J spune:
Sinzi, ce ai vazut? Am si eu un film la care am inceput sa ma uit mai devreme, merg sa-l vad pina la capat daca nu adorm.
corinadana spune:
Ramona da! dar daca anul asta cu 12 pcte nu merse la anul cu doar 4 nici atat. Dar o sa pun aplicatie ca nu i mare lucru.