America (199)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Wow, Irina, cu dopul de ceara. Bine ca e asta; oricum, sa stii ca baietelul verisoarei mele nu a inceput sa vb pina pe la 2.5 ani, la botezul surioarei lui (si eu de obicei nu cred in chestii de-astea de genul, lasa copilul in pace, ca nici nu'sh ce cunoscut de-al bunicii n-a vorbit pina la 4 ani). Am vazut multi baietei care doar mormaiau, in timp ce fiica-mea spunea tot ce avea chef, iar acum vorbesc perfect normal (unii chiar mai bine decit fiica-mea, care inca este SS-ita)

Oana 37+sapt si Eva (29 iunie 2005)
I'm not a bitch, I just have a low bullshit tolerance.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

am sters ...era un mesaj vechi al Ramonei carem i-a placut dar pe care l-ati comentat in paginile urmatoare ... era acela despre familiile mari sau mici si daca sa avem copiii langa noi la batranete sau nu.

Mie imi plac familiile mari ...imi place foarte mult sentimentul acela de aparteneta la trib ...asa cum spunea Snazi de familia ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

AB, ce nasol, cum o fi agatat-o? Sanatate tuturor membrilor familiei!!
Miere, o avea vreo legatura cu dopurile acelea. Eu sunt din aia care zic "lasa, ai rabdare" pt ca din ce am vazut eu, copiii dupa 2 ani vorbesc, in medie. Sunt si din aia care vb mai devreme, dar nu m-as ingrijora de la 1 an jumate de exemplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Si Aidan a avut un dop mare de ceara dupa o otita in care s-a perforat membrana. Doctorul a spus ca se repara singura dar ca trebuie curatata urechea asa ca am mers acasa si cu bulb syringe cu apa calda am scos dopul care a fost urias.O metoda ff buna de a scoate ceara e putin hydrogen peroxide in ureche sa se inmoaie tot apoi apa calda cu siringa pana iasa.La Aidan a durat 5 minute pana a iesit si nu cred ca i-a afectat auzul deloc.
Nu stiu cum e la ambele urechi insa.

Adriana 20+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Unde e Andrada, sa ii spun ca tocmai ce am luat ciorba de urzici de pe foc...hahaha...noroc cu linkul ei!!!!!

Irina, nici eu nu cred ca dopul de ceara poate afecta in asa masura auzul ca sa ii poata intarzia vorbirea....Aidan e foarte indemanatic si bine dezvoltat motric iar copiii se dezvolta in etape...nu le pot face pe toate odata...Imi aduc aminte ce probleme isi facea si Mirela cu Robert, si acum vorbeste si in somn

ABurel, scarlatina??? Oau!!! Noroc ca au trimis la cultura proba!!! Insanatosire grabnica!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Am ajuns la urgenta azi. Nu mai pot ...nu stiu cat o mai ducem asa.
M-au sunat de la daycare pe la 3 ca e letargic si are 104+ rectal!!nici nu stiu cat inseamna asta 41C?
Am luat copilul direct la urgente unde vreme de 2 ore nu s-a uitat nimeni la noi, si cand spun asta inseamna ca nici macar asistenta de triaj nu s-a uitat la el, nici o temperatura, nimic. Soata deja fierbea de nervi si a fcaut reclamatie. In cinci minute s-au mobilizat. Parca eram intr-un film din ala absurd, se miscau in reluare, eram efectiv uimita.
Nu i-au facut nici macar un blood work. cum este posibil? i-au facut un chest x ray, i-au dat un tylenol (chiar sunt curioasa cat o sa charge medication??) i-au facut un strep test (nu are strep).Toate astea au mai durat 2 ore jumate. Cica are ear infection, ieri nu avea. Alt antibiotic. aaa. si dc continua asa sa fie letargic sa ne intoarcem, maine cu el la urgente. Damn it, m-am saturat, imi plesneste capul de suparare.
Inteleg ca e trauma center acolo unde mergem noi la urgente, dar chiar asa? Sa nu se uite nimeni la el atata amar de vreme? si dupa aia sa il trateze asa superficial?

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Miere ufff...

Noi avem doi cu scarlatina ... azi la pranz ne-or sunat sa luam mandra acasa ca era cu frisoane. A vazut-o medicul pe la sase cand incepuse si ea sa se-nroseasca cu striatii la incheieturi. Si m-au trimis si pe mine si am si eu strep. Bravaaaaaaaaaaaa
Scarlatina zisa si scarlet fever e doar o infectie streptococica din grupa A ca si restul. Complicatiile posibile is aiurea, dar poate incepe c-un gat cu strep. Daca-l iei din scurt nici n-apuci sa vezi ce-i, ca rosata apare la 48 h dupa inceperea febrei.
Asa ca sursa-i gradi si nu da imunitate evident.
Stiinta mea s-o pus nitel in cui sper sa termin lucrand noptile cu putina intarziere. Si pe masura ce trece timpul realizez ca de cand am copiii singura chestie utila fura anii de medicina intrerupti inainte de vreme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Ab nu inteleg. Adica e posibil ca dintr-un gat cu strep sa se transforme in scarlatina sau nu? in functie de cat de repede incepi antibioticul?
Multa sanatate copilasilor! V-ati procopsit si voi, ufff.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Da, streptococii din grupa A-beta hemolitic emit toxine. Acumularea de toxine duce la scarlatina si in general sunt afectati copiii de la 4 la 10 ani. Fara antibiotice urmarile pot fi aiurea prin acumularea de toxine fiind afectati rinichii sau se poate ajunge la soc toxic. Chiar si cu ele exista cateva sanse ca un streptococ sa fie mai capos si sa te alegi cu ceva la rinichi gen glomerulonefrita.

Oricum nu stresa inainte de patru ani ii protejeaza inca anticorpii materni si apoi organismul reuseste sa impiedice acumularea.

Statele Unite aveau epidemii de scarlatina teribile cu secole in urma si de aceea e stresul asta cu verificatul gatului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Irina,prin ce trecurati voi....Dar nu ai dus copilul la un spital unde sa aibe si sectie pentru copii?E tare mare febra de 104....of!!!La peste 101...i pun copilului sosete cu otet....il dau cu putina apa pe corp....ca prin evaporare....sa aduc febra un pic in jos macar,dat tylenol.Putere multa...sa treceti cu bine si peste episodul asta!Pupam puiul mic!

Mergi la inceput