Bravo Alina,Emilia,Selina! Iepurasi 2010! (132)
Raspunsuri - Pagina 17
EVAMIKA spune:
multumesc ptr urari!
Mie asa mi-a zis neonatoloaga in spital ca trebuie decalate restul vaccinurilor....iar pediatra a zis ca tb distanta de macar o luna intre BCG si alt vaccin....in Bulgaria a fost deja sotul si a pierdut o zi degeaba...sper sa reusim ceva cu cel din Franta desi e un pic altfel decat cel de la noi(dintr-o doza se poate face la 10 copii odata....adica un bebe are nevoie decat de 1/10 dintr-o doza).Pana acum 3-4 ani francezii il produceau singuri la Pasteur(Monovax parca se numea)....dar ptr ca la ei tbc-ul nu mai e o boala comuna prefera sa-l importe...cred ca din Danemarca,iar pe tema asta au fost cateva discutii ani la rand . Stiu ca tb tinut la rece intre 2-8grd C...o sa luam o geanta izoterma macar sa-l gasim ...oricum va fi transportat cu avionul deci nu dureaza f mult.
jeni_h spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Dianami Jeni, Cantacuzino nu produce niciun vaccin pt. copii, in afara de BCG! Toate cele de pe schema gratuita sunt produse de marile concerne straine (Pasteur, SmithKline Beecham, etc). La bebe se face Tetraxim + Euvax B, la un an Priorix, samd, poti da search dupa prospecte. Singura diferenta la cele platite este ca imunizeaza si pt. Haemophilus influenzae, dar exista vaccin separat pt. asta, ce se face in doza unica intre 1-5 ani (Pentact Hib, Act-Hib). Asa ca poti alege cu incredere schema gratuita. Vaccinurile gratuite nu sunt produse de statul roman, ci statul ofera vaccinul firmei care a castigat licitatia nationala, in mod gratuit. Povestile cu efecte adverse sunt...povesti. Reactii pot aparea la toate. Dr. vostri ar trebui sa va informeze corect si sa va explice diferenta intre cele 2 scheme. Dar nu o fac pt. ca marea majoritate au contracte de colaborare cu reprezentantii firmelor cu vaccinuri si primesc comision in urma vanzarii acestora. Asa ca lasa parintii sa creada ca schema gratuita prevede vaccinuri romanesti si proaste. Fals! O sa revin cu mai multe detalii daca vreti, acum trebuie sa plecam la controlul de 3 luni. ![]() Diana, mami de Alexandru (16.01.2010), Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005) |
Iti multumesc frumos pt mesaj. Dr mea pediatru tot incearca sa ma convinga sa cumpar vaccinurile. Sunt produse de catre Pasteur, asa mi-a spus. Exact cum ai descris tu, ca sunt mai bune, ca nu face reactii advrese... In cazul asta , sa mai ma gandesc sau sa schimb dr direct fara drept de apel?
Multumesc inca o data!
La muuuulti ani pt cele 3 luni!!!!
pupici de la Jeni & Sarah
mami de
Sarah Maria 27.02.2010
jeni_h spune:
| citat din mesajul lui EVAMIKA Buna!Numele meu este Corina am 26 ani si am nascut pe 15 martie prin cezariana la Maternitatea Bucur cu dr.CaMELIA CONASTANTINESCU(un medic deosebit)o fetita superba Eva Ioana(ma laud si eu ca doar e a mea) In fine, va mai spun cand mai am timp cate ceva despre noi....acum am o alta problema legata de vaccinul BCG cel ptr tuberculoza care se face la nastera in spital obligatoriu si pe care Eva ca si ceilalti copii nascuti dupa ianuarie nu l-a facut.Neonatoloaga ne-a recomandat sa mergem in Bulgaria sa-l luam ptr ca e important sa-l facem cat mai repede altfel decalam si restul vaccinurilor de la 2-4-6 luni.A fost sotul in Bulgaria dar nu l-a mai gasit , o sa incercam in Franta la sfarsitul lunii....pleaca cineva din familie....si sper sa reuseasca ceva. Azi am vazut la stiri ca se amana productia vaccinului de la Cantacuzino ptr ca nu au aparatura ...sau ceva de genul....deci la noi nci o sansa.Voi cum procedati cu vaccinul asta ? L-ati gasit pe undeva sau ma agit eu prea mult? Scuze dc am scris prea mult...si sper sa aveti un raspuns si ptr mine! Va felicit oricum ptr rabdarea pe care o aveti unele din voi mai experimentate si ptr perseverenta de a posta zilnic si de a va ajuta unele pe altele...chiar sunteti de admirat, din afara aratati ca o mare familie...si sincer imi pare rau ca nu v-am cunoscut mai devreme. |
Bine ai venit printre noi!!!
Eu tocmai mi-am pus sora la treaba in Austria. Am rugat-o sa se intereseze daca putem sa-l facem acolo si daca da, plecam imediat la ea (Viena). O sa am un raspuns de abia saptamana viitoare.
pupici
mami de
Sarah Maria 27.02.2010
jeni_h spune:
| citat din mesajul lui rmkristine cine a avut probleme cu gatul si a alaptat poate sa-mi spuna cu ce i-a trecut? Pleeeaaase! ![]() Marina de Cristian Patrick (8.04.2010) si Bianca Maria (15.09.2005) |
mercic pt raspunsul cu vaccinurile

eu am luat hexoraletten si mi-am dat cu bioparox si a trecut imediat durerea de gat ! Si alaptez si nu au fost nici un fel de probleme.
pupici muulti si sa-ti treaca repede durerea de gat

mami de
Sarah Maria 27.02.2010
freedelia spune:
Intru pe fuga, poate apuc sa citesc tot pana mananca fata.
Gravidutelor -- curaj si rabdare, acum-acum o sa va tineti comorile in brate.
Dayanara -- este un curs pentru cupluri, nu stiu exact cum este, are 7 topicuri (in fiecare sedinta cate unul), cred ca atige diverse probleme care pot aparea referitor la acele topicuri, ofera diverse idei despre cum sa comunici... nu stiu cum e, o sa va zic mai multe maine dupa prima sedinta.
Marina -- nici eu nu voi face vaccinuri cu tulpini multiple. Si vom incepe tarziu, la 4 luni...
Va pup ca plange fata
Delia, mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
miria_cristina spune:
VIO - Care e poza? Cea in care esti cu pantaloni rosii? Ca daca ea aia ultima ai o burtica mica si frumoasa si normal ca nu s-a lasat.
Pai, cum sa se lase a ta, daca a mea care e uriasa nu s-a lasat?![]()
Cristina +37
si Maria Damiana (5 nov 2004)
http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
"Uita raul, iarta mult si rabda mult." Arhm. Mina Dobzeu
http://bucuriaarteisauartizanuldebucurii.blogspot.com/
EVAMIKA spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui jeni_h
Bine ai venit printre noi!!! Eu tocmai mi-am pus sora la treaba in Austria. Am rugat-o sa se intereseze daca putem sa-l facem acolo si daca da, plecam imediat la ea (Viena). O sa am un raspuns de abia saptamana viitoare. pupici mami de Sarah Maria 27.02.2010E ok si din Austria....doar sa se gaseasca in farmacii si sa il putem cumpara.In Bulgaria nu se gasea in farmacii doar in spitale si il fac doar ptr copii lor ptr bulgarei....oricum sunt varza bulgarii la limbi straine abia a gasit sotul meu pe unul care sa stie un pic de engleza....noroc ca si-a notat de acasa cum sa ceara vaccinul pe limba lor ca altfel n-avea prea mari sanse. Eu nu mi-am facut probleme prea mari cu vaccinul BCG pana acuum ...asteptam sa-l produca cei de la Cantacuzino...dar vad ca nici o sansa...iar Romania e in top la bolnavii de TBC iar asta ma ingrijoreaza.... |
Rebiana27 spune:
Mie mi-a gasit mama vaccin BCG in Spania... din acela multidoza (are 10 doze) si mi-l aduce astazi. L-a transportat in ladita frigorifica. Am intrebat neonatologul de care sa cumpar si mi-a spus ca-s bune cele produse de Pasteur (sunt produse pentru tulpina pentru care vaccinam noi in Romania)
Nu stiu cum as putea oferi celelalte 9 doze fetelor interesate... nu locuiesc in Bucuresti, din pacate; in caz ca nu le vrea cineva eu le las la maternitate sa foloseasca totusi si altora.
Carmen si Mara a racit dupa ce Luca a contactat o viroza urata. Din nefericire, puiutza mea mica a trebuit sa ia antibiotic. Sper ca, totusi, Sofia sa nu fie expusa si sa nu fie nevoie de niciun tratament!
pt fetita dar si pt Mihai sa treaca repede!
Mami de doua minuni: Luca si Mara
Pulbere de stele a scurs clepsidra timpului, dand fericirii mele aripi de visare...
I can't fake with dignity so i'll not try!!
miria_cristina spune:
JENI - Eu am avut probleme cu medicul de familie de care incepusem sa fiu nemultumita si l-am schimbat. Asa ca, a trebuit sa vizitez vreo alti 2 doctori ca sa-mi fac o parere despre ei. Iar unul dintre acestia mergea exact pe ideea de a cumpara vaccinurile, ca ar fi mai bune si fara reactii.
Este o mare gogomanie!
O data pentru ca schema data de stat este completa si cumparata de la straini, deci nu-i fabricata la noi. A doua, pentru ca motivatia cu reactiile adverse este pentru prosti. Iar in al treilea rand pentru ca scoti bani din buzunar pentru fiecare vaccin doar pentru ca lor le este mai comod sa nu mai completeze fise si sa faca raporturi lunare catre casa de asigurari ce le livreaza vaccinurile.
Deci nici n-am stat la discutii cu persoana respectiva, ci pur si simplu am taiat-o de pe lista, gandindu-ma ca daca asa pune problema in cazul asta, in altul mai complicat ar fi ales o solutie la fel de proasta. Concluzia e ca mi-a dat un mare motiv de neincredere.
O sa tot ai nevoie de pareri pertinente pentru copil si trebuie sa fi sigura de medicul care le emite.
Cristina +37
si Maria Damiana (5 nov 2004)
http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
"Uita raul, iarta mult si rabda mult." Arhm. Mina Dobzeu
http://bucuriaarteisauartizanuldebucurii.blogspot.com/

de Cristian Patrick (8.04.2010) si Bianca Maria (15.09.2005)