Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti(46)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns msemcu spune:

Luminita, ma vazut si pozele cu voinicii tai! Ce draguti sunt!! In ceea ce priveste racelile, si la noi au fost din plin iarna asta, dar cica sint absolut normale si obisnuite la intrarea in colectivitate! Si cu cat ii ducem mai mici, cu atat au sanse sa ia virusii la repede! O sa fie insa mai bine la anu, cand vor avea deja imunitate mai bune! Noi am fost norocosi sa scapam fara antibiotic anul asta si sunt foarte multumita!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenada spune:

Buna fetelor

Luminita ce mari au crescut hunii tai. sunt superbi amandoi.
Sa stii ca si pe mine ma bate gandul sa ii duc din toamna pe pitici la cresa. sa socializeze si ei si sa se obisnuiasca cu cresa. Sotul meu ma speriat pt ca zice el daca ii duc la cresa e posibil sa imi pierd indemnizatia. Ai idee daca e posibil sa se intample asta?

Multumim pt complimente.

Pupici


elena fericita de pitici pretiosi Ana Maria & Matei Stefan - 18 iulie 2009

Piticii mei iubiti


Povestea noastra in Tabu

***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadyEr spune:

Buna tuturor!

Saptamana aceasta avem program de vizitat alte gradinite si revizitat gradinitele la care am mai fost. La unele au inceput deja reinscrierile. Si ale mele fete sunt putin racite, nasul curge dar fara temperatura.

Cu racelile si noi am tinut-o din raceala in raceala. Toate virozele se prindeau de ele insa am evitat pe cat posibil antibioticele si am reusit doar cu antitermice. De obicei dupa 3 zile scadea temperatura la normal si apoi urma o perioada de cateva zile cat stateam sa ne refacem. Noi am facut o cura si cu Bronhovaxon insa nu pot spune ca am avut ceva rezultate. Abia acum ce nu au mai racit. Le dau un Oscillo pe saptamana si miere cate o lingurita dimineata si seara, insa nu din cea din comert ci luata de soacra mea direct de la cineva care are stupi. Fructe multe si cam atat. Sper ca anul urmator sa nu mai fie asa greu cu virozele.

Luminita, hunii! Au crescut si sunt niste scumpi.

Va pupam,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neeko spune:

Buna fetelor!

Ne-am intors si noi acasa dupa o internare in spital..
Despre noi stiam ca totul este bine, am mers la doctor pentru o consultatie de rutina, in schimb doctorita ma consulta si imi simte burtica foarte tare si cu usoare contractii.. eu simteam oarece dureri, mai ales cand mergeam sau faceam eforturi usoare, insa eram absolut convinsa ca sunt ligamente care se intind si dor..
Parerea doctoritei a fost insa sa raman 2-3 zile in spital pentru a-mi face cateva perfuzii cu gynipral si pentru a-mi administra cateva vitamine, neavand o greutate corespunzatoare.. La inceputul sarcinii aveam 51 de kg la 1,69 m, iar acum cand ma apropii de sapt 21 am 54 de kg.
Pana aici..toate bune, m-am conformat in ideea ca le va fi bine celor mici, insa vineri am avut o zi de cosmar: mi-au propus sa fac si o echografie in spital, iar rezultatul a fost naucitor: placenta praevia si col deschis de 7 mm. Eu ma pregateam de externare, iar ei imi pregateau salvarea pentru a ma trimite de urgenta la Bucuresti (eu sunt din Bucuresti, dar eram la parinti in perioada asta, in provincie).. Bineinteles ca am refuzat sa merg la Bucuresti si am plecat din spital pentru a cere si a doua parere..din fericire colul este inchis, iar placenta este normala, cel mai apropiat punct de col fiind la 2.6 cm! Vineri am plans toata ziua..intai de disperare, apoi de fericire!!!
Vinerea asta am morfologia, o sa merg la Herghelegiu si sper sa fie totul bine, sa imi dea numai vesti bune..

Va pup si va tin la curent cu rezultatele de dupa morfo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Doamneee neeko prin ce ai trecut! Iti tin pumnii sa iasa totul bine vineri la morfo!

Lachi mamica de Karina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luludani spune:

ziua buna si de la noi.
imi propun de vreo luna sa intru macar sa va salut dar nu reusesc, ma iau cu 1000 alte lucruri si nu reusec niciodata sa fac ce-mi propun...
Bun venit noilor gravidute si copilasilor nou nascuti sa creasca mari si sanatosi
Despre noi, suntem binisor, sezonul rece ce a trecut am scapat relativ usor, doar cu 2 episoade de febra si complicatii, oricum in limite normale.

msemcu, felicitarile mele, jos palaria pt comorile tale, nu stiu cum faci sa ramai si optimista pe deasupra, eu cu 2 si am momente cand as face cate o vizita la Socola.
Am vazut ca si tu esti din iasi, ce gradinita ati gasit sa va primeasca fara 3 ani impliniti? Noi nu am avut norocul asta, suntem inca la cresa, acum ne zbatem sa prindem locuri la gradinita in cartierul nostru(alexandru), dar cu toate "interventiile" nu suntem singuri ca ne vor accepta.
Am decis sa-i inscriem la 2-3 gradinite ca sa fim siguri ca vom fi la gradi din toamna(asta pentru ca la cresa sunt copii de 4 ani care nu au avut loc la gradi).
Am savurat toate pozele postate, sunt niste scumpi toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neeko spune:

Multumesc mult de tot, lachione!
Multi pupici de la noi, fetele! Am vazut ca pe una din comorile tale o cheama Iris.. Imi place mult numele acesta, mi-ar placea sa i-l pun si uneia din fetele mele. Dar astept morfologia de vineri ca sa fiu 100% sigura ca sunt fetite amandoua, pana atunci parca nu ma pot gandi deloc la nume..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IliesClara spune:

Am vazut huni frumosi... Sa se faca bine Robi!

Neeko, nasol moment! Nu ma mai mira nimic, sa stii.
Eu inainte sa nasc m-am internat preventiv si la ecografia care se face in mod obisnuit cand se intocmeste dosarul de internare un Dr "minunat" (si nu orice Dr, conf care e sef de sectie si omul 2 in spital) a vazut ambele fete in craniana, una cu capul in col, una in fosa iliaca. Si la fiecare vizita dimineata imi spunea ca asteptam ...si asteptam... si asteptam... ca o sa se porneasca nasterea odata, nu vor sta acolo la nesfarsit. Eu stiam ca una e in transversa si atunci e rost de cezariana. Ce sens mai are sa mai stam, nu mai bine le scoatem de acolo? ma tot gandeam si la RH (daca am scapat pana la acel moment de imunizare pt ce sa mai atzatzam focul)... Ei...Intr-o dimineata l-am intrebat cat mai asteptam, ca intrasem in 39 de saptamani.. nu e periculos pt bebelusi?... mai are sens sa mai stea acolo? nu au stat destul? fetita de sus stiam sigur ca e in transversa fiindca am simtit-o f bine cum se aseza... si pana una-alta e in burta mea si o simt, asa s-a asezat toata sarcina, putine sanse sa se fi intors fara sa simt in ceasul al treispelea !... Si ce daca in fisa de eco scrie altceva?!
Pana intr-o zi medicul meu curant s-a enervat, dupa o saptamana de internare, si m-a chemat la un alt eco sa vada ce permutari s-au apucat fetele sa faca ...si a constatat ca in fosa iliaca nu era capul lui BB2, ci fundul lui BB1, care era cu capul in col si nu prea avea lichid. BB2 era in transversa, bine mersi, cu capul intre coaste. Atunci s-a hotarat ca trebuie sa facem ceva sa ma poata opera... pt ca atata timp cat in fisa scria ca ambii feti sunt in craniana ...si parafat de cine trebuia sa aprobe cezariana .... puteam noi spune orice, chiar daca eu eram gravida cu copiii in burta, iar Dr meu curant cel care cunostea burtica din sarcina.

Fisa, e fisa, dom'le! ... si d-l Dr. .. eeeee D-l Dr. Conferentiar. Absurdistan!

Am avut mare noroc pt ca in ziua aceea s-a pornit nasterea, pt ca fara nici o sangerare, oricat de mica, fara dureri de o anumita intensitate, fara scurgeri vaginale, fara copii in suferinta fetala... fara tensiune mare (nu trecuse limita superioara de risc, chiar daca nici nu a coborat sub ea), nu s-a aprobat cezariana, chiar daca s-a dovedit bb2 in transversa... si medicul cu care trebuia sa nasc avea si el mari emotii legat de comportamentul bb2 dupa ce oese primul. In mod obisnuit se fac manevre de catre moasa sa intoarca bebele daca ajunge invers la gura uterului... dar era prima nastere si era riscanta manevra... asta in plus fata de sarcina dificila pe care am dus-o...
Odata travaliul declansat... s-a procedat la cezariana de urgenta... ca doar nu era sa nasc o fata natural si apoi sa ma taie...

Deci, nu ma mai mira ca unii vad col deschis la 7 mm si altii nu, ca unii vad placenta praevia si altii nu... Tara lui Papura-Voda!

... sa vezi ce "mishto" acuma cu copiii... am mers cu Iulia la urgente, apoi la med de familie sa duc fisa de la urgente si a consultat-o si acolo...apoi, de nervi la un med pediatru particular (ca m-am enervat ca in primele doua locuri mi s-au spus lucruri complet diferite, dar care nici legatura nu puteau avea). Acolo mi-au spus un al treilea lucru, dupa care, aproape plangand, am mers la un ORList specialist... si nu avea nimic dpdv ORL.
Or ... acum ...un gat rosu sau purulent ...sau un timpan umflat se poate vedea clar... o scarlatina, de o rozeola si de o simpla viroza se poate diferentia, nu?? nu e ceva vazut prin ecograf, care e totusi un aparat de interfata...

Nu vreau sa te sperii, doar sa te motivez sa mai ceri inca o parere. Azi e marti, pana vineri mai e ceva timp... Si pana atunci incearca sa te menajezi cat poti de mult...
... la spital imi spuneau ca diagn de placenta previa nu se pune pana in saptamana 28, pt ca placenta poate urca, in fine...
La mine Anto era fixata f aproape de col, la eco in primele 4 luni spuneau ca poate deveni previa laterala daca nu urca, dar a urcat.

Ai grija de tine... imi pare rau ca m-am aprins asa, dar imi vine sa musc ori de cate ori imi amintesc de unele dintre experientele legat de medici si spitale... si cabinete...
Noroc ca si experiente bune sunt multe.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msemcu spune:

Neeko, tinem pumnii sa fie totul OK. Nu te stresa deocamdata daca tu simti ca e bine si cere cat mai multe pareri! Asta ca sa fii linistita!
Mady, bafta cu gradinitile! E mult de umblat si, in primul rand, super stresant sa te tot ploconesti poate poate iti ia cineva copiii. E o problema generalizata asta cu gradinitile! In ceea ce priveste racelilie, noi iar avem muci, ieri doar Mara si Petra, dar de azi dimineata si Maia, asa ca azi am stat acasa, sa ne tratam si sper sa scapam fara complicatii.
Luludani, da sintem din Iasi si stam aproape de Billa. La gradinita mergem la 23, gradinita cu program scurt, ca nu aveam nici o sansa la cele cu program prelungit, tocmai din cauza ca nu aveam inca 3 ani si era cel mai usor si simplu refuz. E jale cu locurile, grabeste-te sa ii inscrii, ca toate educatoarele pe care le stiu se plang ca au deja grupele pline. Si mai ales in Alexandru, stiam ca sint multi copii, asa ca iti tin pumnii sa fie cu noroc.
Clara, mare dreptate ai cu medicii! Noroc ar fi sa iti gasesti un pediatru in care sa ai incredere si sa mergi pe mana lui. Eu am mare noroc si mergem de mici la dr. Tarcau, care pana acum nu ne-a rezolvat toate problemele si nici nu e genul care sa-i indoape cu antibiotic pentru orice rosu in gat.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elsels spune:

Salutare fetelor!

Luminita, ce mult au crescut hunii tai. Sunt niste dragalasi. Nu ii mai vazusem de cand erau beculetze. Sanatate lui Robi.

Sanatate tuturor!



Mergi la inceput