Bobocei de sept-oct 2008 (277)
Raspunsuri - Pagina 19
claudinna spune:
Xor, crede-ma, nu te judec! pt asta am si zis ca fiecare face ce doreste! cand s-a discutat prima data, mi-am spus punctul de vedere si pt asta nu am mai insitat ieri, insa am simtit nevoia sa spun ce stiu
eu spun aici ce traiesc si ce stiu din experienta, din ce am invatat, din ce citesc acum...
pana la urma si cartile astea sunt facute dupa experienta cuiva...
intrebari care nu sunt adresate unei perosne anume, le pun pt discutie:
acum il dezveti sa muste...se duce la gradi si il musca alt copil..ce crezi ca va face el???
ii da un copil una, el ce va face?? arunca unul cu piatra in geam, el ce va face??
sau: daca copilul scuipa, ce facem?
dupa parerea mea, a-i raspunde cu aceeasi moneda copilului nu duce decat la formarea unui cerc vicios, chiar daca obtinem rezultate imediate, e posibil ca ele sa nu fie de durata
Nocom spune:
Buna seara,
Abia apuc s ava citesc iar seara cand am timp sa scriu nu-mi mai aduc aminte de nimic :( Se vede ca sunt batrana si bolnava.... 
Apropos de cuvinte cred ca si eu un mic geniu acasa pentru ca nici daria nu scoate prea multe cuvinte, Irina mie mi se pare o mare exagerare sa te trimita la dr pentru ca nu vorbeste copilul la varsta asta... cred ca se plictisea dr. Eu nu i-as face NIMIC, sincer!!!
Despre copiii biligvi s-a tot spus, am si eu in famile 2 nepotei care vorbesc perfect ambele limbi, una cu mama si cealalta cu tatal si in societate, au vorbit la fel de repede ca orice copil si nu au nici un fel de problema de cmunicare. Evident avantajele sunt incomensurabile. 
Eu am alte probleme cu mandra mea:
1. Vrea (si obtine) 3-4 portii de cereale cherios/zi cu lapte, asta dupa mesele clasice pe care le sufla in 3 minute. Mananca ca sparta, dar pe langa asta baga exagerat de multe cereale cu lapte in ea. Oare ii dauneaza in vre-un fel?? Adica, o portie pe zi ar fi minunat dar 4?!!?!? 
2. Nu vrea sa iasa din casa fara caciula pe cap. Ffff rar o pacalesc cu o palariuta, dar in rest plange si se duce la sertarul cu caciulite si isi ia singurica. Plange afara non stop daca cumva se trezeste fara caciula.. si acuma nu prea mai e vreme de caciulite fie ele si subtirele...
Nici macar bandanele acre ii stau pe urechi ca si caciulitele nu le vrea. Ce-i de facut?!?!
piolica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui claudinna cu Anca am mai vb eu, sunt bine, e f ocupata www.okey.ro/claudette" target="_blank">BLOG CU BASCA Blogul boboceilor mamica de Florin Razvan (14.08.2008) |
ma bucur ca sint bine. merci
Piolica si Lizuca (12.09.2008)
Xor spune:
Claudinna - sunt perfect deacord cu tine DAR, daca nici una dintre celelalte metode nu a mers, ce sa fac??? Asa e, teoria descrisa de tine e absolut perfecta, dar daca metodele "cele bune" nu merg, ce facem???....cred ca fiecare dintre noi incearca sa-si creasca micutul cat mai bine si mai corect cu putinta dar cateodata si el te mai impinge de la drumul drept pe care poate ti l-ai stabilit dinainte...si cred totodata ca fiecare dintre noi gresim intr-o privinta sau alta, cu voie sau fara voie....(in alta ordine de idei, nu e un obicei in a-i raspunde cu aceeasi moneda....deocamdata asta e singurul motiv...muscatul...mai tarziu poate nu o voi mai folosi niciodata sau...cine mai stie???)
Nocom - 1. incearca sa ii dai un fruct dupa masa...sau suc de fructe....nu cred ca poate avea un efect nociv totusi laptele cu cereale
2. cauta caciulite din ce in ce mai subtiri si in parc, atunci cand este f prinsa cu joaca, incearca sa o scoti
revin
claudinna spune:
nu se pune probelma ca nu veti scapa de obiceiul asta
sunt sigura ca vei gasi solutia care sa vi se potriveasca
felicic76 spune:
buna seara!!!!!
mimiho: trimit mesaj pe PM!
lumi: pe Vlad il culc in pijama, pantalon si bluza, nu-i pun sosete ca le pun degeaba, nu apucam sa plecam si noi la culcare, ca el le-a scos.
Ca si obiect|(e) de atasamnt Vlad are doua perne 50x70 cm, leshinate si cu fulgii batuti, nu se culca fara una dintre ele si atunci i-am pus-o si pe a doua in patut, asa ca pe una doarme si cu una se inveleste, o baga intre picioare
.... nu ma scol noaptea sa-l invelesc pentru ca am observat ca il trezesc: doarme linistit, eu ii pun un pled pe picioare, in secunda urmatoare el e scoala si il da jos de pe el... deci, fara sens, ca nici noi nu dormim cu ciorapi in picioare, nu?.. il las la labele goale.... asta iarna ii puneam pijama cu labute, am gasit pana la 24 de luni in kiabi, acum nu-i mai pun.... Oricum, cred ca vom merge cu perna la gradi
, am luat-o la tara de Pasti, o luam dupa noi cand innoptam in alta parte... Am incercat sa le inlocuiesc, am luat altele cu aceleasi dimensiuni, bineinteles ca erau umflate si nu au prezentat interes.... am zis bogdaproste ca nu comenteaza atuci cand schimb fetele de perna... ar fi fost nashpa![]()
Si pentru ca ma simt oarecum "atinsa" referitor la subiectul cu muscatul, eu am dezvauit metoda barbara, nu?, nu ca as vrea sa ma dezvinovatesc, dar ceea ce fac eu cu Vlad (mai exact, ce am facut, ca am depasit perioada), nu a fost, in nici un caz agresiune. Cuvantul asta doare.... doare rau... mi-am agresat copilul, wow,....

revin......
claudinna spune:
eu una nu am vrut sa ating pe nimeni!
imi esti simpatica si stiu ca nu i-ai face rau copilului tau
ma refeream la lectiile pe care le dam copiilor...
dar poate ca trebuie sa ma opresc aici cu explicatiile explicatiilor
piolica spune:
wow Nocom, a mea sa nu simta caciula pe cap ca e jale. sincer, nu stiu ce ai putea sa-i faci sa o dezveti, banuiesc ca atunci cind ii va fi cald va renunta singura la ea.
Piolica si Lizuca (12.09.2008)
felicic76 spune:
am revenit....de fapt cred ca rasucesc cutitul in rana si adancesc o problema, dar niciodata nu m-am ascuns sau nu am scris ca sa dau bine la auditoriu, povestind o problema, acum ea survenind dimineatza:
Vlad nu a primit o palma peste pampers, nu m-a scos din sarite intr-atat, avantaj ca am bona
, am fost calma cand s-a dat cu fundul de pamant in fata restaurantului, la botez, ca nu l-am lasat sa se balaceasca in balti, totusi.... revenind...
Studiu de caz: Am o masa de sticla, rotunda, sub ea se mai afla trei mese de sticla ovale, toate au baza pe lemn, sunt pe rotile. Am cumparat-o pentru ca-i superba, cu mult inainte de a ramane insarcinata cu Vlad, asa ceva nu trebuie tinuta in casa daca ai copil mic... nu am unde sa o( sa le) depozitez.... Vlad le adora
, adora sa le pocneasca pe cele mici intre ele
, adora sa o plimbe pe cea mare si s-o pocneasc de usi si pereti
... le adora pentru ca nu are voie cu ele
si stie asta de cand mergea in patru labe..... nu am unde sa le duc fara sa le stric si atunci am hotarat sa le protejam si sa-i explicam lui ca nu are voie la ele.... Si da-i si-i explica....
Dimineatza: tati striga sa iasa de sub ele, D-na Vio la fel, eu m-am dus sa-l scot, exasperata, si l-am apucat de ureche: a fost foaaaaarte surprins, citeam in ochii lui ca nu se asteptra la asa ceva din partea mea.... s-a suparat rau pe mine, am dat sa plec si am spus "pa", s-a uitat in partea opusa
, i-a spus D-na Vio: spune pa lu'mami (a marait-o ca si cum lsa-ma ca nu-i spun nimic)
Suparat rau!
Am venit acasa, i-am aratat ce i-am adus ( trebuie sa am ceva pentru el, mereu: de la un biscuite pana la o jucarie, acum i-am luat niste carticele cu abtibilduri) m-a luat de mana si m-a dus la masa cu pricina, a bolborisit acolo, nush ce, cert este ca de cand sunt acasa nu s-a bagat sub ea.... chiar nush ce a inteles el din toata faza, sunt sigura ca nu i-a placut trasul de ureche.... mai vedem si maine.... sunt curioasa