Bobocei de sept-oct 2008 (277)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns abe spune:

parca se zicea ceva de apa cu otet...sper sa nu gresesc

mami de Maria si 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Citat:
citat din mesajul lui abe

dya, da sunt din Alba Iulia , dar stau in Bucuresti.

mami de Maria si 10+

Eram sigura ca ai zis mai devreme cand scriai despre baietelu care a vb mai tarziu,,nu-i nici un bai cu el". Apai ase numa la noi in Ardeal sa vorbeste.

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abe spune:

Citat:
citat din mesajul lui dyanira

Citat:
citat din mesajul lui abe

dya, da sunt din Alba Iulia , dar stau in Bucuresti.

mami de Maria si 10+

Eram sigura ca ai zis mai devreme cand scriai despre baietelu care a vb mai tarziu,,nu-i nici un bai cu el". Apai ase numa la noi in Ardeal sa vorbeste.

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

is pe-aici de ceva vreme dar inca mai am vorbe si expresii ardelensti...ca mi-s dragi tare

mami de Maria si 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xor spune:

300, Claudinna - stiti f bine ca e ultima solutie la care am recurs, dupa ce am experimetat tot ce m-a dus capul si tot ce m-au mai sfatuit unii sau altii...in disperare de cauza a trebuit sa experimentez si solutia asta....mai e f putin si mergem la gradi...Mark nu se jeneaza sa ii muste nici pe copii si sincer nu imi doresc acest lucru....
ClaudiaH - avem fel de fel de magazine, unele mai scumpe altele mai ieftine...gasesti orice doresti...dar iti spun mai in amanunt cand imi vei spune exact de ce ai nevoie
Ca tot se discuta despre aruncat...si ma laudam ca Mark nu mai arunca....ei, azi a descoperit aruncatul dupa coltarul din sufragerie...se urca repejor pe pat cu o jucarie in mana si o arunca satisfacut dupa pat, apoi se da jos si fuge dupa alta...sa vad acum cum il opresc....
Dya - iti amintesti ca noi ne plangeam ca baietii nostri nu merg pe cand ceilalti bobocei alergau....ei acum merg amandoi fara probleme si am ajuns sa ne plangem ca nu vorbesc...Mark spune anumite cuvinte...atunci cand este absolut necesar dar nu le mai repeta niciodata...a spus o data "calii" (jucarii), alta data "mete" (almette), atatol (aspirator)....dar oricat m-am straduit, a doua oara nu l-am mai auzit spunand.....in rest...mama, tata, babi, papa...cam atat....Deasemeni se face ca nu ma aude cand il strig sau cand ii spun sa faca ceva...dar daca spun ceva ce il intereseaza e numai ochi si urechi
mai citesc si mai revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

hmm, am vrut si eu sa spun ca sunt de acord cu ceea ce au spus ramona si claudinna. insa practica bate teoria, cateodata...
xor, sunt sigura ca ai incercat cam tot ce ti-a dat prin cap ca sa-l dezveti. si, chiar daca acum nu ti se pare, sunt sigura ca vei reusi.
te pup, cum stai cu pregatirea ghiozdanelului?

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

BITZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
unde esti????

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Xor
Deasemeni se face ca nu ma aude cand il strig sau cand ii spun sa faca ceva...dar daca spun ceva ce il intereseaza e numai ochi si urechi
mai citesc si mai revin

hehehe, si la noi se practica asta... :)

Piolica si Lizuca (12.09.2008)

Mergi la inceput

Abe, Ada, eu nu-mi fac griji in privinta Elsei cu vorbitul, ea chiar spune multe cuvinte acum fata de ce povesteau celelalte fete (bine, nu-l bate pe Razvanel, el e top de top), insa imi dau seama ca nu va fi usor sa invete acelasi cuvint in doua limbi diferite si sa si stie cum / cind sa le foloseasca, eu vorbesc de stadiul de acum (acum e limbajul pasiv) si nu pe la 2 ani jumate - 3 ani cind o sa fie clar limbajul activ.
De ieri imi spune 'encore' in franceza de cite ori mai vrea ceva, iar eu nu i-am spus niciodata asta, banuiesc ca stie de la taica-su.

Cunosc multe cupluri de nationalitati diferite, copiii lor vorbesc ambele limbi fluent. Imi dau seama ca Elsa si toti copiii bilingvi nu vor avea decit de cistigat de pe urma asta, insa inceputul va fi putin mai greu:) Sau poate ma insel, o sa va spun peste citeva luni ca turuie in ambele limbi.

E super simpatica ca stie cum fac toate animalele in limba romana, mai putin catelu - ala face wa-wa, de la warf-warf in franceza. Ca de cite ori vedem un catel pe strada are si un stapin agatat la capatul lesei si daca i-as fi spus Elsei ham-ham cred ca ma luau astia de nebuna (mai ales ca stapinii sint domni / doamne in virsta care se opresc si vorbesc cu Elsa si ii arata catelu') Asa ca la noi catelul latra in franceza.:):):)

Mergi la inceput

dar de Anca mai stie cineva ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xor spune:

Lumi - ...dupa problema Piolicai cu muscatul la cresa am intrat in panica...sper din tot sufletl sa treaca mai repede etapa asta...
Mark e tot ragusit dar nu pare sa-l doara gatul...ieri si azi a mancat ff bine, chiar mai bine decat de obicei....

Mergi la inceput