Bobocei de sept-oct 2008 (277)
Raspunsuri - Pagina 16
300 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anamona apropo de rasfatz, eu imi iau acum "castane" ca mi-am rasfatat prea mult copilul si ca de aia nu mai poate ea fara mine ![]() de cand ajung acasa de la servici, THea e nedezlipita de mine, daca fac altceva decat sa ma joc cu ea, incepe imediat sa planga, e drept am prins-o de multe ori fortandu-se sa planga la comanda fara succes (daca incepem sa radem la ea, o pufneste imediat rasul) aiurea rasfatz, zic eu, e varsta, sunt maselele si caninii plus simte ca lapticul e pe duca si vrea in consecinta tzitzi din ora in ora cand sunt cu ea acasa. |
Anamona, tzitzi n-o sa dispara ever daca Thea suge cum suge. In plus, compenseaza timpul pe care il petreci departe de ea. E bine ca si-a pastrat instinctul.
Cu restul manifestarilor ai mare dreptate, iata o alta fetita care face la fel, desi mama ei sta numai cu ea. Insa uneori se mai ridica de pe scaun si fetita se teme ca mama va pleca fara ea undeva si fata pierde lucruri noi de facut, vazut... Si la 5 ani se vor teme ca ne pierd si vor vrea tot la mama in brate. Eu voiam si la 16 si m-a prins uneori si la 25 de ani asa ca... mama e mama. (Ieri am lasat-o intr-un parc cu sora mea si m-am dus la electro si s-a suparat, am aflat ca a plans 5 minute!). N-am apucat sa-i spun cum plec si a intorc repede, ca deja intarziase sora-mea si eu imi pierdeam sedinta.
300 spune:
Cristina, iti raspund aici. Mie mi se mai intampla s-o adorm pe Anda si sa ma retrag cu TA in camera cealalta la cate un film, unde ne ia somnul.Anda se trezeste la 3 de foame sau din reflex, chiar nu mai coneaza, dar se trezeste. Si partea naspa e ca simte cam parasit-o si mi s-a intmplat ca toate orele ulterioare de somn sa le doarma lipita de mine. Deci nu stiu cat te-ar ajuta o camera separata sa nu se mai trezeasca noaptea. Ca idee, da, e misto, insa eu as astepta sa vrea el s-o experimenteze... probabil cand va fi mai mare si va vrea independenta.
300 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Nerantula Insa tzitzi e tzitzi, nu cere mai rar, dar eu sunt sigura ca nu mai primeste mai mult de 100ml zilnic de la mine, ca nu-l aud decat foarte rar inghitind. Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si neghinita |
Imi permit sa adaug ca un copil nu sta la san daca nu ii vine nimic, sau, hai, sta o vreme dar se enerveaza, plange, te bate. Fii sigura ca scoate ceva de acolo :).
_irina_ spune:
Babytza mult succes in afaceri!
Anamona nu stiu ce sa spun, noi nu adormim cu tzitzi si nici cu laptic, fica'mea se intoarce cu spatele la mine si se inghesuie de parca vrea sa intre inapoi in burtica si eu o mangai si asa adoarme. In mod sigur se va gasi o solutie in lipsa ta 
Angelynna
si sa nu va invadeze mucii.
Piolica fica'mea a inceput sa arunce cu jucarii inca de foarte mica, chiar m-a surprins prima data cand a facut-o. Am inteles gestul ca un mod de exprimare in lipsa celei verbale, am inteles ca atunci cand zice nu e nu, nu cedeaza, nu o pacalesc. In cazul particular al mancarii in general nu insist cu nimic, nu vrea legume, nu ii dau, o ridic de la masa si gata, daca cere altceva ii dau, nu stiu daca e bine, dar am observat ca nu cere non stop numai un fel de aliment si uneori cere chiar alimente sanatoase.
Nerantula
sper ca a trecut sperietura.
Laura cum e cu caninul? A iesit?
Dya stiu ca nu esti de acord cu cresa, dar poate Andrei ar sta mai linistit fara tine acolo, in alt mediu decat acasa. Eu cand mai plec la cumparaturi o las pe Andreea cu mama, cel mai des o las adormita pentru ca din pacate urla de isi scuipa plamanii daca incerc sa ii spun ca plec si ca ma intorc samd. Si daca se intampla sa se trezeasca inainte sa ajung inapoi atunci e un mic dezastru, ma cauta prin toata casa, plange, se miorlaie, nu ii convine nimic pana ajung eu inapoi si redevine ingeras.
Asa ca ma gandesc ca mai degraba intr-un loc pe care sa nu il asocieze cu prezenta mea s-ar simti mai bine. In sensul ca acasa e locul in care sta cu mama, la gradi e locul unde sta fara mama dar cu educatoarea si cu colegii.
Pediatra m-a trimis la Bacos, am citit despre el un pic si am gasit numai lucruri bune.
multumesc pentru raspunsuri. Eu ma inteleg cu ea, Deea in general e foarte explicita cand vrea si cand nu vrea ceva, face tot felul de chestii dragute, dimineata imi da ochelarii de pe noptiera si imi pune papucii in picioare, imi da sa mananc (atunci cand nu vrea ea sa manance ceva ma indoapa pe mine) ... aude, vede...
In final cred ca un test-doua acolo nu strica, un EEG nu e chiar asa de invaziv, desi nu stiu cat de elocvent e un test dupa ce stresezi copilul la EEG 
ClaudiaH spune:
Dyanira, multumesc! Sunt o mama super in masura in care toate mamele sunt pentru ca-si iubesc copiii si se straduiesc sa faca tot ce pot mai bine. Dar... greseli facem toate.
Piolica, s-ar putea sa gasesti cartea si in franceza caci autoarea e de origini frantuzoaica dar a crescut si traieste in SUA unde isi creste gemenele bilingv (sotul ei le vorbeste engleza si ea franceza). Cartea e mai faina decat celelalte deoarece tipa nu e doar lingvist ci si mama care s-a confruntat cu problema.
Intrebare acum pentru fetele din Iasi:
Saptamana viitoare venim in Ro pentru 2 saptamani. Din moment ce venim cu 2 copii si cu avionul n-o sa ne putem lua muuulte bagaje. In cazul in care ne mai trebuie ceva cat stam acolo va rog sa-mi spuenti si mie pe unde se gasesc haine pentru copii care sa aiba un raport pret/calitate cat de cat bun.
Inca o intrebare daca stie cineva: cum mai arata vagoanele de accelerat clasa 1? Nu vreau sa merg cu intercity caci vagoanele alea sunt la comun si daca fac plozii mei show n-as vrea sa deranjez un vagon intreg. Din cate imi amintesc eu, la accelerat erau insa compartimente de 6 locuri. Cum noi o sa fim deja 3 platiori n-o sa deranjam decat inca 3 calatori. As vrea la clasa 1 pentru ca sper sa fie mai liber. N-am mai mers cu trenul in Romania de vreo 5 ani asa ca de-aia intreb.
Ma duc ca s-a trezit micuta mea.
Mimihoo spune:
Xor, da vin! :)
Ange, cum mai este Crinul tau? se simte mai bine?
babytza, da, prof de sport e ...super. Si astazi a venit sa o vada si a luat-o la copii si a plans cand a plecat de la ea :))
interesant punctul tau de vedere cu luatul de pe jos, dar cred ca Sofiei nu-i pasa daca pe mine ma intereseaza sau nu ...
Kllemi, Sofiei inca nu i-au iesit bubite .. desi au toate sansele sa apara
Irina, fii serioasa! tu chiar crezi ca al tau copil are ceva? lectii de dictie? are 1 an si jumatate, nu? sau poate vorbesti de un copil de 6-7 ani. ... ce teste? Si eu zic sa-l lasi in pace si il urmaresti cu timpul. Acu' daca te-a apucat paranoia, trebuie sa-i faci testele ca sa te linistesti, dar eu cred ca al tau copil nu are nimic
Lumi, ma doare gura cat ii vorbesc si tot degeaba. Dn 20 de cazuri, in 2 ea imi aduce gunoiul ...
gaia, Ada, imi plac mult postarile tale. Sunt copioase! Eu stiu ca Silicea este foarte bun la infectii, puroi ... Daca iei un CH mic (6, 7) e bun pentru starile acute. Eu cu Silicea am scapat de abces de cateva ori. Sanatate multa!
Lumi, Viusid-ul nu este nociv si nu e un medicament, dar stii deja asta ;)
Paula, draga, nu l-am mai vazut pe Mihnea de 2 zile. Trist! Am trecut de astazi pe Sofia la program normal, adica sta sa manance acolo si uite asa am mai scapat de un stres. Astazi a mancat ghiveciul singura
O mai tin si in mai la prg normal si din iunie va dormi acolo. Ce mi-ar place sa aibe si ei supraveghere video, i-am si spus dir. :)Mie mi-a recomandat sa o mai las pe Sofia, sa o iau eu, sa nu fie prea socata dupa aia. Urmeaza cerd in mai sau in iunie sa mi-o aduca acasa. Despre doctor, este doctor de familie, al meu si al Sofiei si il sun si pt Andrei. Are foarte multi copii in grija si el si-a ingrijit si fetita lui de 3-4 ani, a stat in CIC cu ea, fetita care este si ea la gradinita "noastra". Iti trimit si tie PM cu nr lui de telefon :) 
300, 
Claudia
stiu ca este in Iasi magazinul Z :) dar las fetele de-acolo sa-ti raspunda mai exact
O zi frumoasa si muuuuulta sanatate!
Mihaela, mama de Sofia (03.10.08)
poze Sofia
jurnalul Sofiei
dyanira spune:
Irina eram aproape sigura ca e vb de dr Bacos.E f bun intr-adevar dar eu sunt 100% convinsa ca Deea nu e pt consult la Bacos, ea nu a avut si nici nu are o problema neurologica.Eventual poate e de mers la un psihoterapeut sau logoped dar nicidecum la Bacos la NPI.Cel putin nu la istoricul Deei.Ea a avut apgar 10 a fost un copil perfect normal fara nici o problema acuma sa nu te superi dar o sa si mire bietu dr ca de ce ai venit.Si eu ca celelalte fete zic ca nu e cazul de asa ceva dar daca tu crezi si simti ca trebuie fa-o.
Chiar as vrea sa ne intalnim sa il vezi si tu pe ginerele tau ce limbaj elevat are si ce rusine ii va fi de voi
cum va sta el tot ascuns si eu inca nu il duc nici macar la psihoterapeut sau logoped d-apoi la dr Bacos.Insa sunt curioasa ce afectiune suspecteaza pediatra voastra de v-a trimis la Bacos ca voi nu ati avut nici o problema neurolgica nu tu cap mare, nu nastere prenatura, nu hemoragii, nimik ce tine de Bacos.
In legatura cu cresa da sunt impotriva la varsta asa mica in primul rand din pricina imbolnavirilor care sunt mai grave zic eu la o varsta mai mica si in al doilea rand din cauza programului de acolo nu mai detaliez ca mi-am mai spus parerea.Cu ce ziceai tu sa stii ca ne-am gandit si noi la asta ca poat eii va fi mai bine la gradi si chiar avem niste cunostinte cu gradi particulara si ziceam sa il ducem acolo insa ma gandeam din nou la imbolnavirile repetate si ca va trebui sa lipsesc o gramada de la serviciu pt ca sincera sa fiu cand e bolnav si cu febra nu prea pot sa il las cu nimeni strain nu ma lasa inimia nu stau linistita etc...deh mama closca si paranoia ce sunt.
Ah si sa nu uit va
si de abia astept sa te aud peste vreo 2-3 luni zicand ca nu mai poti ca nu ii mai tace gurita fetei cat e ziua de mare![]()
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
iepurila spune:
Claudia te-as ajuta cu maaare drag. Dar 90% din hainutele Elenei sunt mostenite de la finuta noastra. Foarte rar ii mai cumpar cate ceva ce are absoluta nevoie (de obicei de pe la magazinele din cartier).
Iar cand apar reduceri in Carrefour ma arunc ca inecata sa iau pt sezonul urmator. si de fiecare data am dat gres. Fiind la primul copil nu am apreciat niciodata corect cat de mult va creste pana la toamna/ iarna/ primavara urmatoare.
si nici cu detalii accelerat nu te pot ajuta ca nu am mai mers cu trenul....de nu mai stiu cand....
pup pe toti
Nerantula spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui 300
Imi permit sa adaug ca un copil nu sta la san daca nu ii vine nimic, sau, hai, sta o vreme dar se enerveaza, plange, te bate. Fii sigura ca scoate ceva de acolo :). |
Nu am zis ca nu vine nimic, doar ca e foarte, foarte mica cantitatea de lapte. Sanul pentru Gruia e o suzeta mai mult. Stiu ca nu gresesc cand spun asta, am totusi o experienta in alaptatul lui Gruia de mai bine de un an jumatate, l-am vazut (si auzit) si cand era lapte mai mult si vad cum e acum: sanul e alinare, vine la el ziua mai ales cand ne intalnim dupa-amiaza cand el a fost cu buni sau daca e suparat sau tristut sau noaptea cand ma vrea langa el. De cate ori vad sfarcul iesind din guritza lui nu mai musteste laptele pe el, nu i se mai prelinge saliva cu laptic la coltul gurii, daca apas oricat de tare pe san nu mai iese nimic .. toatea astea le fac in comparatie cu ce era pana acum, vorbesc strict de experienta noastra comuna care s-a modificat in ultimele saptamani si are si un motiv pentru asta si il cred pe Gruia ca vrea la san doar sa fie lipit de mine, si fara sa iasa mare lucru, asa cum alti copii prefera inca suzeta pentru alinare.

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si
neghinita
gaia.nevia spune:
am si eu o info despre un copil bilingv, cu o luna jumatate mai mic decat Teo.
Prietena mea e romanca, stabilita in bulgaria, iar sotul ei e bulgar.
Ea i-a vorbit baiatului numai in romana, si sotul, numai in bulgara. Acum copilul vorbeste de rupe, comuta fara probleme si nu are nicio dificultate in a alege limba si expresiile pentru fiecare parinte in parte.
Si nu are bagajul pe jumatate, adica stie aceleasi notiuni ca ceilalti copii de varsta lui, dar in doua limbi.