cum gestionam banii in familie?tu/eu sau noi?
Raspunsuri - Pagina 14

Sabina spune:
eu acum nu castig nimic, ba din contra, sunt o paguba, spitalele costa:)) mare munca in casa nu prestez ca sa se spuna ca sunt CEO pe vastele apartamente....si totusi nu ma simt deloc o femeie intretinuta, nu s-a zis la bine si la greu?
Nu-mi pica bine cand imi dau seama ca vreau ceva si trebuie sa cer...imi cade nasu, asa ca tac din gura in majoritatea cazurilor, din cauza firii mele, nu din cauza ca nu primesc pe loc, ca de primit, primesc.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si
bb Gheo

Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina eu acum nu castig nimic, ba din contra, sunt o paguba, spitalele costa:)) mare munca in casa nu prestez ca sa se spuna ca sunt CEO pe vastele apartamente....si totusi nu ma simt deloc o femeie intretinuta, nu s-a zis la bine si la greu? Nu-mi pica bine cand imi dau seama ca vreau ceva si trebuie sa cer...imi cade nasu, asa ca tac din gura in majoritatea cazurilor, din cauza firii mele, nu din cauza ca nu primesc pe loc, ca de primit, primesc. |
nu este nici o problema Sabina atita timp cit recunosti asta ca la spovedanie.

ideea este sa nu vii sa faci pe conteasa si sa te prindem cu mita in sac

vikinga spune:
Sabina nu te lua mai dupa povesti din astea ca daca nu pui jumate tre sa te simti prost sa mergi in concediu ori sa stai la masa cum citii pe aici.Ce timpenie, auzi de parca numai daca vii cu banii in dinti esti apreciata si ai voie sa mergi la resto. Si se insinueaza ca neaparat trebe si juma juma indiferent de conditii, coapta, moarta, lauza nu conteaza juma pe masa daca nu dormi in fata usii pe pres ori cum? ori daca unul cistiga mai mult ori pe o perioada singurul din casa, ce faci, tre sa-l lasi:))? acum cistiga unul mai mult posibil mai tirziu sa se inverseze rolurile la cit fumeaza al meu chiar e f probabil, ce atita stres pe cel portofel.Ce naiba mai e barbatul cu care am facut atitea, e tatal copiilor mei, ma stie mai bine ca mama, al meu a vazut pruncii in mijlocul nasterii cum au iesit, a taiat cordonul ombilical, cum mai daca esti bolnava sa te simti prost de una alta. Astea-s efectele modernismului, pe bune:)Si tocmai tu bolnava sa stai fara ajutor cind in ro are toata lumea?De ce nu luati si voi pe cineva?Guestus asta-i pretul firmei cu toate uneltele pt gradinarit ori detergeneti la curatat si orice mai intra in poveste, suportate de noi. Cind vin cu ale lor pretul poate creste si la 14-15 euro pe ora. Ca de duc ei de ex uscaturile si ce se mai adunca din gradina si uneori pot fi saci, si cum ca sa arunci gunoiul costa ca doar nu-l lasi peste strada, creste pretul. Si nush daca e putin, de ex poloneza lucreaza la o pensiune pina la 12-13 si pe urma in fiecare zi ori 5-6 zile pe sapt prin firma polonezului merge si la clienti privati, la mine va veni o data pe sapt 5-6 ore pe zi de ex, azi sta mai mult., mi-a zis ca mai merge la o doctorita in alta zi si nu mai stiu eu pe unde in celelalte zile. Iese cred eu asa pe la 3500euro lunar ori nu stiu cam pe acolo. n-am stat sa-i numar acum banii.si normal ca la curatat apartamente de vacanta cum sunt pe aici, muncesc si nemtoaice la greu, munca nu e o rusine.ori de ex daca au ele de inchiriat 2-3 apt tot ele fac si curat, chiar daca-s "patroane". nu-i jena. si eu imi curat casa intre venitul ajutorului. la gradinarit ma bag cu toata inima, doar ca nu pot acum.Depinde si de zona, anotimp. In sezon e pretul mai mare si tot asa.dar io stiu ca tu stii, dar vorbesti si tu asa de plictiseala.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

salcia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Guestus
explica sa inteleg si yo salcie....la subiectul "cum sa o depasesti pe Paris Hilton la cheltuieli" sint aceleasi personaje ca si la subiectul "cum sa traiesc ca un tibetan" ![]() si cu sfaturi..sila mine la fel.. si yo si yo.. asta ma nedumereste pe mine..ma face sa par suspicios si de aici vin intrebarile mele care poate par un picut deplasate. ![]() |
Guestus, dar e foarte simplu, cel putin in cazul meu. Eu aspir la a fi tibetana, dar pana una-alta nu sunt, ci chiar o mai iau pe panta cealalta, ceea ce ma face sa nu ma simt prea bine, si imi dau seama ca aruncatul asta cu banii e un simptom ca ceva nu e in regula. Adica stii, pana in Tibet e cale lunga...
Nu ma compar nici pe departe cu Paris Hilton (Doamne feri!), dar eu as vrea sa fiu altfel, si sa fac altceva in viata decat muncit ca sclavul pentru niste actionari invizibili si apoi dat banii pe tampenii. Ca dau in psihopupu, cum spuneam.
In orice caz la sfaturi nu ma bag, poate doar la "sa nu faceti ca mine"

Gluma-gluma, dar subiectul e serios.
Oricum, i-a reusit cuiva pe-aici schema tibetana? Ca iau lectii!

pepene spune:
Ce se intampla cand ea castiga mai mult ca el?
Ca tot a atins Adina Iulia subiectul. Cunosc putine astfel de cupluri in care el sa se impace cu asta. Si pana acum toate cuplurile armonioase de aici se pare ca sunt cele in care el castiga mai mult ca ea, deci se mentine tiparul traditional la un anumit nivel.

giulia71 spune:
Si la noi banii sunt la comun, sotul se ocupa de toate cheltuielile si tot el aduce venitul mare in casa.
Am si eu niste carduri, dar mie imi place sa strang banii. Cheltuiesc din contul destinat exclusiv cheltuielilor , dar pe cardurile pe care le detin separat de sotul imi place sa-l surprind placut.
Un exemplu a fost legat de scara casei-numita si bijuteria pe care sotul se tot gandea ce plati sa amane ca s-o poata plati si hop-top am aparut eu cu 70 de milioane stransi din salariul de bugetar.
Ultima supriza, am dat eu avansul pentru o vacanta la Mediterana, la St Raphael
A fost super ca sotul uitase definitiv de micile mele economii.
Dar, de restul, casa, masina, taxe, impozite, scoala, cheltuieli auxiliare se oucpa exclusiv el.
Asa-i la noi!

kariguld spune:
io sunt tocatoare. sotul face bani, eu ii toc! ei n-o luati chiar in serios, ca mai fac si eu bani
. avem cont comun, carduri separate. si mi se pare Ok sa fie asa, ca doar suntem o familie.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Sabina spune:
Vik, pai tocmai ca nu ma simt prost, nici pomeneala, de aia am zis ca un cuplu e la bine si la greu impreuna. Mie nu mi-a placut sa cer niciodata, am fost tare independenta de mica, si daca n-am avut bani, mi-am mutat gandu numa sa fiu mandra:)). dar nu se pune problema sa imi doresc ceva, sa se poata si sa nu primesc.
uite am gasit la Busteni pe cineva, da ne ajuta. O perioada vine zilnic, dupa aia o sa fie cam de 3 ori pe saptamana.
la Bucuresti insa e mai greu....asta e, om trece si de perioada asta.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si
bb Gheo

lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui vikinga lara pai mai bine stai in lumea a treia pe aici lumea e necajita rau, pai poloneza pleaca cu suta de euro azi ca o sa stea ceva vreme si unde mai pui ca pleaca si cu un peugeut, nu oricum. asta-i diferenta. nu tre sa am feelingu de doamna cu isaure. guestus am avut si doamne nemtoaice la ajutor stai fara grija. pretul pietii e de 10euro pe ora, ei bine la firma polonezului e 13euro pe ora. Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis. |
Mey Vikinga,
Unde ma luai eu de poloneza ta??
Guestus ti-a zis ceva de filipine nu eu!!
Poate de aia n-am inteles ce e cu suta de euro si cu peugeotul?!
Edit: am citit din urma si tot nu m-am prins. Nu am mentionat eu nici un cuvant despre gradinari/ geardieni musculosi/ sommelieri etc...
Lara

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal