cum gestionam banii in familie?tu/eu sau noi?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Lara la caratul lucrurilor de copii si al copiilor, ca eu is minimalista:). S-n locuri exotice pleci cu farmacia, cu haine, cu jucarii, in excursii cari mancare dintr-un loc central. Anul trecut am zis ca gata juniorul are patru ani si mere luat. L-am carat prin jungla de ne-am saturat, nu ne mai trebuia nimic si apoi ii era foame, sete, obosea si ca sa-i faca placere totusi ne-am cam chinuit noi. Asa ca nu merci. Cu unul e mai simplu il treci de la unul la altul si apuci sa te mai bucuri ... eu trec ca nelia la cinci ani de bucurii mai sedentare . In tari exotice numa burtica-n sus la soare si copiii in apa si la facut castele de nisip.

si enterocolita...nimic? doar in ro faci....in jungla din amazon nu. ..este?

zau daca mai inteleg ceva...e vorbe de excursii extreme bineinteles ca voi mergeti acolo si nu aveti nimic..boli nimic.....e vorba de cit de rau este in ro ...tot voi veniti cu extremele care fix la voi s-au spart...e vorba de sampanie Moet si hotel de 7 stele tot voi sinteti...e vorba de nu aveati ce minca iar voi sinteti...depinde de fapt cum e suboectul ..voi...si numai voi

este un nucleu de foc....lara c...ac dc...bineintels vikinga...ramonaj nu prea participa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Banii astia mereu vor fi o problema,oricat de multi sau putini ar fi.
La noi situatia este mai relaxata din punctul asta de vedere.Doar sotul munceste pentru moment(eu m-am bagat iar la studii pana incepe si cea mica scoala).Avem doua conturi(unul el,unul eu)dar eu gestionez toti banii(nu ca el nu ar face fata dar asta e placerea mea ).Platile pentru casa se fac prin card,cumparaturile de orice fel le facem impreuna sau singura,vacantele eu le aleg .
Sotul meu are o vorba"daca tu esti fericita eu sunt de 2 ori mai mult."Si asa nu exista nici un conflict.

Natalia Ioana (13-08-2002)si Noemi Antonia(31-03-2007)
Noemi 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Ntzzz nu e noroi in rainforest cat sa te faca sa taci:). Si nu, n-am fost in Amazon ... am gasit jungla in US in niste parcuri nationale, verisoare cu cactusii Arizonei.

Si in plus gresesti adresa, deh varsta aduce si uitarea si poate_ti aduce si tie impacarea cu tine. Eu nu m-am plans de enterocolite in .ro. S-apoi eu ma car si cu farmacia in spate, n-ai cetit?

Dar daca tot te-ai bagat, ia zi sincer, e cineva dispus sa-mparta bugetul cu tine? La "misto" te pricepi, dar la inspirat incredere? Ca pan la urma a face un buget comun asta inseamna: sa ai incredere ca cine-i langa tine iti impartaseste idealurile si cand nu o face, divagheaza putintel si cu bun simt. Mai ales cand e mic bugetul. La buget mai mare is mai multe grade de libertate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:
citat din mesajul lui vikinga

La noi e ca la musulmani, barbata-miu nu vrea nici un cent din banii mei, nici aia dinainte de maritis, care-s inca in Ro ori cind am mai vindut ceva pe acolo, nici banii cistigati acum cit am muncit intre sarcini.
Avem fiecare un cont, io in ala a lui nu ma bag, ca are firma, investitii, cheltuieli, profit si numai morcovii mei bio si-un ruj nu lipsesc.
In contul meu el vireaza suma X lunar si printre sarcini vine si suma Y a mea. Cind nu muncesc Y-ul ala e acoperit tot de el.
Si pe astia ii gestionez eu cum trebe si in largul meu. Eu sunt cu cumparaturile de la mincare, haine pt copii, pampersi biberoane, hrana si medicamente la ciini, un gradinar, o fata la curatenie, iesitul meu in oras cu fetele, ori mers un we cu ele la un tur de shopping, un concert, un teatru, comenzi pe net si alte din astea pt buna functionare a familiei, cadouri pt el ori copii.
El face online transferuri bancare pt asigurari, apa ori alte costuri din astea lunare, vacante, masina mea tot el a luat-o cu banii jos, bilete de avion, investitii mai scumpe si alte cele merg pe la el plus cumparaturile mai scumpe ale copiilor. De ex i-a luat lui fiu-miu o salupa ori barca pneumatica mai degraba oricum ceva cu motor mic ca sa fie fiecare cu ambarcatiunea lui pe mare:)). Invata si asta micu reguli marinaresti. Eeei dar hobby-urile astea costa. Si-s treaba lor, lui, nu ma bag.
In rest nu ne complicam viata cu alte discutii de genul cit ai dat pe mincare ori pe haine la copii. Stie ca-mi organizez banii bine, cit am fost insarcinata nu am mai fost cine stie ce la shopping asa ca am facut economii. Ca suma X plus Y lunara a venit regulat.
La resto de ex el plateste cu VISA eu am bani de bacsis ca el bani cash nu prea are la el, decit de tigari si inghetata la copii:))

Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

si tu vikingo traiesti in paradis. ..uite ce noroc au unii si ce ghinion au altii.

Am trecut sa ma dau si eu mare ca si eu traiesc tot in paradis, adica idem ca la Vik si Hannen, pana si taxa la masina si mobilul mi-l plateste sotul, cum zicea singura nota de plata platita de mine din salariul meu e gradinita fetei, in rest fac ce vreau cu banii. Iar economiile sunt ale noastre, vacantele le platim simplu, din banii lui sau ai mei, care sunt mai disponibili in momentul respectiv.

Ceea ce nu se intelege e ca practic tot pentru noi avem conturi separate, sa avem economii pe mai tarziu, ca daca m-as balaci eu in toti banii in doua luni maxim am fi pe minus.

Asa ca eu sunt fericita ca am buget, frumusel ce-i drept, nu ma plang.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Guestus, glumesti tu ce glumesti, dar o mai si nimeresti . Si eu cred ca secretul e sa cheltuiesti putin si sa fii ok (nu zic de fericire, e prea pompos). Dar societatea asta consumerista aproape ca te forteaza sa arunci cu banii ca te simti bine (bineinteles, daca-i ai). De fapt probabil cheltuim ca sa mascam ceva, vorba aceea, ne umplem golurile cu produse.

Eu recunosc ca sunt foarte cheltuitoare si probabil ca nu sunt tocma' impacata pe undeva... si nici nu ma simt bine cand ma gandesc ca sunt atatia oameni care traiesc in mizerie si eu arunc banii pe nimicuri (desi ajut pe altii si am niste cauze in care sunt implicata, dar nu cred ca e suficient). Daca stau sa ma gandesc cred ca eram mai impacata atunci cand aveam (mult) mai putini bani...

Ma rog, divaghez deja, am dat in discutii filosofice si psihopupu. Oricum, ma bucur ca exista si oameni multumiti (si n-o spun cu nicio ironie, ci probabil din postura mea de vesnic nemultumit), ca Vikinga, si chiar Lara. Asa un job... mai rar! Cred ca ar fi idealul multora (inclusiv al meu), din pacate, mai ales in Romania, daca vrei sa traiesti cat de cat decent, in general jobul inseamna minim 9-10 ore pe zi, stres, tot felul de nebuni in jur etc. Deci chiar daca te descurci cu banii, calitatea vietii nu stiu daca e tocmai grozava.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinozaura spune:

Lara, inteleg perfect situatia ta pentru ca sincer nici eu nu m-as simti bine ca femeie 'intretinuta'. Bine, nu vorbesc de situatia de concediu' de materninate care e cu totul alta poveste si e absolut normala. Eu vorbesc in general, n-as putea sta toata ziua numai pe banii barbatului fara sa fac nimik nimik. Imi amintesc cand am fost intre job-uri cateva saptamani si era groaznic, ma simteam atat de inutila si fara nici un scop in viata, ceva gen femeia anilor 50 care isi asteapta acasa sotul cu masa pusa si sufla in ciorba sa nu-l arda prea tare hahaha
Plus ca la serviciu socializezi, iti faci amici(poate si dusmani dar asa e in viata), mai e o petrecere a firmei, un team-lunch ceva, deci mai vezi si altceva in afara de cei 4 pereti ai casei
Unde mai pui ca atunci cand iti iese vreun proiect cum trebuie simti o anume satisfactie si mandrie

Cu toate asta nu-s ipocrita, nu vreau sa zic ca sunt pasionata de jobul meu sau ca muncesc din pura placere de a munci, e in primul rand un mijloc de a castiga banii cu care imi fac viata mai frumoasa(haine, vacante,etc)
Si recunosc ca daca eu si prietenul meu am castiga o suma enorma de bani- de ex. la loto nu as mai munci pentru altii,CLAR!! Dar...as face ceva pentru noi, gen o afacere de familie intrun domeniu care sa ne placa si as pune si o parte la banca(pentru eventualitatea in care se va dovedi ca nu suntem cei mai buni afaceristi din lume)
Bine, asta dupa primul an in care vom calatori in jurul lumii (si DA, am vorbit si ne-am imaginat de multe ori treaba asta)

Dar pana una alta muncim ca sa traim si sa ne distram, in nici un caz nu traim ca sa muncim(cum fac cei work-alcoholici). Cam asta ar fi deviza noastra(pana ce vom castiga la loto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinozaura spune:

@nelia ai mare dreptate despre cum umbla lumea inbracata in montreal:))))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Lara la caratul lucrurilor de copii si al copiilor, ca eu is minimalista:). S-n locuri exotice pleci cu farmacia, cu haine, cu jucarii, in excursii cari mancare dintr-un loc central. Anul trecut am zis ca gata juniorul are patru ani si mere luat. L-am carat prin jungla de ne-am saturat, nu ne mai trebuia nimic si apoi ii era foame, sete, obosea si ca sa-i faca placere totusi ne-am cam chinuit noi. Asa ca nu merci. Cu unul e mai simplu il treci de la unul la altul si apuci sa te mai bucuri ... eu trec ca nelia la cinci ani de bucurii mai sedentare . In tari exotice numa burtica-n sus la soare si copiii in apa si la facut castele de nisip.

si enterocolita...nimic? doar in ro faci....in jungla din amazon nu. ..este?

zau daca mai inteleg ceva...e vorbe de excursii extreme bineinteles ca voi mergeti acolo si nu aveti nimic..boli nimic.....e vorba de cit de rau este in ro ...tot voi veniti cu extremele care fix la voi s-au spart...e vorba de sampanie Moet si hotel de 7 stele tot voi sinteti...e vorba de nu aveati ce minca iar voi sinteti...depinde de fapt cum e suboectul ..voi...si numai voi

este un nucleu de foc....lara c...ac dc...bineintels vikinga...ramonaj nu prea participa

NU Guestus nu am facut NICIODATA enterocolita!!!!
Vezi ca ma confunzi...Eu eram aia care la mesajul de la Generale a spus ca nu se face enterocolita decat din lipsa de igiena si mancat aiurea la colt de strada/ restaurante dubioase.
Si imi mentin parerea!!

AB AC si noi incercam sa calatorim minimalist atat cat poate...si vom incerca si cand se va mari familia....Dar fara scaun de masina nu se poate ca sunt obligatorii pana 12 ani...Bine nu in tarile lumii a treia dar noi oriunde am fi respectam regula asta si nu ne punem copiii in pericol.Cu atat mai mult cu cat in tarile lumii subdezvoltate se conduce ca in jungla si conditiile de drum sunt ff proaste....Fara sterilizator cu copil sugar si faca carucior iarasi nu se poate...La haine,jucariise poate reduce ...in rest asta e ...
E iarasi vorba de alegeri personale...Sunt convinsa ca ne vom descurca fara probleme cu 2 copii.

Apropos de copii care se plictisec si tb carati, colegii mei au facut trekking pe Everest ( si noi am fost dar numai la o altitudine f mica si nu am avut probleme cu fiica noastra) cu copilasi si au tocmit carausi si pt copii si pt rucsace .
Pe noi nu ne-a tentat sa facem trekking mai ales ca sunt si insarcinata...
Asta apropos de optiuni /solutii si tangential de bani ca sa ne intoarcem cat de cat la buget ca vad ca ne-am indepartat rau ...am ajuns hat pana in Amzon si Himalaya

Edit: acum citesc ca era de fapt un parc..

Lara w19+ Jamie and Errie 18mths

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal

Mergi la inceput

Acum nu ca sint rautacios ....dar unul care merge cu copilul mic pe K2 imi pare al dracului de ciudat sa se plinga ca nu are loc special amenajat pt a schimba pampersul copilul pe un aeroport. E ceva ce suna ca dracu aici.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui salcia

Guestus, glumesti tu ce glumesti, dar o mai si nimeresti . Si eu cred ca secretul e sa cheltuiesti putin si sa fii ok (nu zic de fericire, e prea pompos). Dar societatea asta consumerista aproape ca te forteaza sa arunci cu banii ca te simti bine (bineinteles, daca-i ai). De fapt probabil cheltuim ca sa mascam ceva, vorba aceea, ne umplem golurile cu produse.

Eu recunosc ca sunt foarte cheltuitoare si probabil ca nu sunt tocma' impacata pe undeva... si nici nu ma simt bine cand ma gandesc ca sunt atatia oameni care traiesc in mizerie si eu arunc banii pe nimicuri (desi ajut pe altii si am niste cauze in care sunt implicata, dar nu cred ca e suficient). Daca stau sa ma gandesc cred ca eram mai impacata atunci cand aveam (mult) mai putini bani...

Ma rog, divaghez deja, am dat in discutii filosofice si psihopupu. Oricum, ma bucur ca exista si oameni multumiti (si n-o spun cu nicio ironie, ci probabil din postura mea de vesnic nemultumit), ca Vikinga, si chiar Lara. Asa un job... mai rar! Cred ca ar fi idealul multora (inclusiv al meu), din pacate, mai ales in Romania, daca vrei sa traiesti cat de cat decent, in general jobul inseamna minim 9-10 ore pe zi, stres, tot felul de nebuni in jur etc. Deci chiar daca te descurci cu banii, calitatea vietii nu stiu daca e tocmai grozava.

explica sa inteleg si yo salcie....la subiectul "cum sa o depasesti pe Paris Hilton la cheltuieli" sint aceleasi personaje ca si la subiectul "cum sa traiesc ca un tibetan"
si cu sfaturi..sila mine la fel.. si yo si yo..
asta ma nedumereste pe mine..ma face sa par suspicios si de aici vin intrebarile mele care poate par un picut deplasate.

Mergi la inceput