Calendarul gradinarului vesel (12)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Tala, e superba Lantana ta! O tii in casa, nu?
Olympia, da, s-au marit tufele de crini. Chiar ieri i-am scos i-am mai luminat caci crescusera langa ei niste buruieni taratoare ( cred ca e rochita randunicii). Dar de ce le zici crini de-o zi? Doar atat tine floarea? Ma bucur si ca mi-au iesit toate daliile! Abia astept sa le vad inflorite.
Azi vazut ce vant a fost azi-noapte? Brr. Rasadurile mele iar s-au culcat.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Olympia felicitari pentru rezultatele baiatului (indirect si ale tale)
Simali, ce mare dreptate ai! eu am ierbicidat toata curtea anul trecut pentru ca la un moment dat am capuitulat in fata buruienilor. Mai este nevoie sa spun ca acum e la fel? Doar ca norocul meu e cu ploile din ultima vreme si merg scoase foarte usor.
O problema reala am insa cu furnicile care isi fac musuroi fix intr-o tufa sau alta de flori si scot pamantul peste aceasta. Citisem undeva ca remediu natural ar fi cuisoarele (si sarea dar mi-e teama sa incerc cu ea). Tot de la ploi am o gramada de ciuperci in curte si f multi limacsi care mi-au mancat deja niste plantute.
Frigul asta mi-a 'inghetat' inflorirea multor floricele, sper sa nu sufere prea tare.
Eu traiesc o mare ciudatenie, adica: am semanat morcov (plic de la vilmorin) si a rasarit patrunjel, am semanat loboda (n-a iesit nimic) si apoi carciumarese si a iesit pastarnac, am semanat iar morcov (de la soacra-mea) si a iesit marar si am semanat iar morcov si n-a iesit inca nimic. VREAU MORCOVI!!! cer prea mult?
va doresc o saptamana fara furtuni si vijelii

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Valentina, e impresionant efortul vostru de a face gradinarit pe 1400mp! Bravo voua!
Mergeti si la job in acelasi timp? Eu am cca 300mp pt gradina si un procent mare din timpul liber il petrec in gradina, e drept ca de placere. Si sotului ii place, se preocupa din ce in ce mai mult, cred ca il atrage mai mult ideea de cultura eco - ieri am cules o parte din ridichi si erau f gustoase chiar daca un pic iuti.
Tala, dar seminte de morcov de la mine ai pus?
Felicitari baiatului si din partea mea, Olympia. Ai scapat de o grija.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Olympia,felicitari pentru baiat!
Liviana,muncim in gradina de vineri pana duminica si vara ne ducem si in cursul saptamanii odata,martea sau miercurea ca sa udam!Nu facem noi toata treaba,una din bunicile mele sta acolo si face si ea ce poate,chiar mai mult decat poate,dar de udat nu mai poate sa intinda de furtune,asa ca asta este exclusiv datoria noastra!Gradina de legume ocupa cam 800 m cred,restul avem flori,iarba pomi,casa are vreo 150 cred,plus gradina unde tinem gainile,cam astia sunt!Meritul pentru gradina aia este al ei 90%si al nostru restul,ea a dunat marea majoritatea a florilor si arbustilor pe care ii avem.Sper s-o tina Dumnezeu sanatoasa mult timp de acum incolo.
Tala,mamaie a semanat de 3 ori la rand morcov si pastarnac,n-a iesit nici macar un fir.S-a lasat pagubasa!

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Liviana, sincer am si uitat ca mi-ai dat seminte de morcov, am crezut ca sunt de marar.
Valentina, pot sa accept ca 'iese' greu dar de unde mi-a rasarit mie pastarnac, avand in vedere ca stiu ca n-am semanat asa ceva acolo...
Vorba soacra-mii (na! ca am ajuns s-o citez...) pamantul rodeste, important este sa nu uiti sa-i dai samanta (cu toate ca la mine nu prea tine cont de ce-i dau...)
Liviana, lantana sta afara vara, doar iarna o tin in casa cand este intr-un semirepaus vegetativ (cu toate ca si asta iarna mi-a facut cateva floricele)
Readuc in discutie ce ma doare pe mine: furnicile! cum le pun pe fuga?

acum fug eu sa-mi iau flacaul de la gradinita.

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Multumim pentru felicitari, vedem in curand la ce profil intra.
Liviana, da, nu tine mult floarea dar tufele cresc rapid si fac multe flori, singura grija cu crinii astia e sa nu se intinda peste tot si tot cam asa si inul decorativ... astea-s pentru gradinari ocupati mai mult cu legumele.

Tala cu furnicile am si eu problema, mi-ai mancat o primula deja, sau i-au zapacit radacina pana s-a ofilit de tot si a murit. Noi am mai dat cu Calypso si cu zat de cafea.
La basicarea piersicilor Dithane nu ne-a ajutat prea mult, vom incerca Merlin daca gasim.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tala

Readuc in discutie ce ma doare pe mine: furnicile! cum le pun pe fuga?

Bucurie!

Daca ai un musuroi la radacina unei plante care-ti place mult le strici constant musuroiul si vei vedea ca pleaca singure undeva unde nu sunt deranjate.
Daca musuroiul e undeva unde nu strica il lasi in pace. Innatura este normal sa fie furnici. Plus ca ele au si avantaje: manaca unele oua de paduchi de pe frunzele plantelor noastre iubite.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Dragi gradinarese am si eu o intrebare ... Cind as putea muta un rododendron fara sa il afecteze? acum deja i s-au scuturat florile dar nu stiu cind ar fi cel mai potrivit ... in toamna sau trebuie asteptat pina primavara urmatoare. Caci mi-am dat seama ca locul unde l-am plantat nu este foarte potrivit lui.
Multumesc

Mergi la inceput

Alice, musuroiul este IN planta (este vorba de 2 plante acoperitoare de sol), iar ca sa le stric musuroiul inseamna sa scot periodic planta de acolo ceea ce nu-mi convine de loc. Plus ca ele scotand pamantul imi ravasesc total planta. Eu le-am surprins furand seminte (puse de mine), iar anul trecut pomii pe care s-au urcat au suferit - mie nu-mi par asa inofensive (desi stiu si eu legea lantului trofic-le-am prins si eu mancand chiar purici), iar anul asta sunt extrem de multe (si ca forma, culoare si marime)
Eu le-am tot deranjat dar nu se sesizeaza...
multumesc de sfaturi, voi incerca din toate

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Am avut si eu un musuroi la radacina unui trandafir. L-am scormonit zilnic cu un bat si pana la urma am scapat de ele. Nu am scormonit prea adanc incat sa stric radacina trandafirului. Doar strict musuroiul.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput