Calendarul gradinarului vesel (12)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Neata, neata! repede, inainte sa intru in sedinta - Tala, uite am pozat mai de aproape unul din bradutii coreeni: aici - are cam 50 cm si dupa cum vezi coroana este neregulata, creste cu "spatii"...

Si o dedicatie pentru toata lumea - sa vedeti ce frumos a inflorit rododendronul!

Aseara am plantat rasadurile de vinete pe care le-am cumparat de la un nene din piata, am des-foliat toate rosiile plantate (am fost foarte hotarita, le-am spus ca le "dezbrac" si ca rezista cine poate! - acum fara gluma, sper sa le mearga bine!). Si tot aseara am reusit sa repic toate rasadurile de rosii cherry pe care le mai aveam...o multime! Trebuie sa fac o mica socoteala sa vad cam cite imi incap in gradina - si probabil o sa-mi mai ramina, ca am multe si le scot la oferta!

A, cu bradul - Liviana, el este udat in fiecare noapte pentru ca merge sistemul de aspersoare pentru iarba, nu cred ca apa e problema... Cum nu ti-a iesit fasolea?? Cu mici exceptii (cred ca vreo 3 cuiburi) unde inca nu se vede, toate cuiburile (din toate cele 3 soiuri de la tine) mi-au rasarit!

Cu bradul - acum imi spunea o colega ceva, nu stiu daca e adevarat - poate ati observat ca majoritatea brazilor cumparati din comert au sus, in virf o hirtie capsata, sau nu stiu cum sa-i spun - rosie, albastra sau alba. Cica virful acelei hirtii ar trebui indreptat spre nord la plantarea bradului, ca acesta sa se prinda. M-am uitat si bradul meu are intr-adevar un plastic rosu capsat pe virf, chiar ma intrebam ce e cu el ca nu scrie nimic (e scurt plasticul) - si e indreptat spre vest...asa l-am plantat... Cica e adevarata chestia asta, dar cei de la magazine sau din pepiniere nu stiu de ce nu spun asta...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Gabriela, singura explicatie e faptul ca am pus prea devreme fasolea in gradina. Ieri m-am enervat si am sapat brazdele cu pricina ca sa plantez azi alte boabe. Absolut superb rododendronul tau! La primavara urmatoare sa-mi dai si mie un pui.

Apropo de energii, vazusem un documentar despre apa in care se demonstra ca structura apei se modifica in sens benefic atunci cand i se vorbeste frumos, cand i se pune muzica linistitoare etc. Am vrut sa experimentez si ca sa vad cumva rezultatele, am pus in 3 canute boabe de fasole cu apa peste. Timp de 2 sapt am vb cu o cana frumos si cu o cana urat, pe a treia am ignorat-o. Rezultatul: cea mai mare fasole a crescut cea careia i-am adresat cuvinte urate, cea careia i-am spus vorbe frumoase a crescut f putin, iar cea ignorata nu a crescut deloc. Ulterior am plantat cele 2 fasolici in gradina. Cea careia ii vorbisem frumos a murit insa cealalta si-a schimbat frunzele si e bine-merci. Ciudat, nu? M-as fi asteptat ca evolutia maxima sa o aiba cea cu care am vb frumos, vad ca si experientele voasre demostreaza contrariul.
Andata, interesanta explicatia ta.

Pt cine doreste sa ne vada, am pus poze in 2 albume:
http://picasaweb.google.com/liviana75/GradinaMai2010#
http://picasaweb.google.com/liviana75/Primavara2010#

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Uau,leeloo,super rhododendronul.
S-a dus consortul azi sa faca santurile pentru rosii,sambata,ei toarna beton la poarta si eu pun rosii
M-am uitat si eu la fasole duminica,nici la noi n-a iesit toata,nu-s de ce!Pastarnacul,nici un firisor macar,jumatate din rasadul de ardei l-a mancat cevaiar castravetii si dovleceii sunt mari,sambata ii scot si pe ei la interval.

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Liviana, sigur ca iti dau! Am vazut si pozele tale - la multi ani!, inteleg ca a fost ziua ta?
Arata super rasadurile tale, mi-a placut si jardiniera home-made - ce flori ai pus acolo?
Si mie mi-au rasarit gladiolele puse primele - am mai pastrat 4 bulbi pe care i-am plantat cam la 3 saptamini diferenta, aia vad ca nu au iesit inca...
Am vazut ca ardeii i-ai lasat "liberi", dar la vinete ai pus pet-uri...eu am facut exact pe dos... - ma sfatuiesti si pe mine? Vinetele sunt mai sensibile decit ardeii?
Am vazut si ceapa ta - a mea totusi nu are asa frunze dese, cred ca totusi nu am acelasi soi - soiul meu se numeste Stuttgart...

Poze

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Da, Gabriela, ziua mea a fost duminica. O s-o parasc pe Tala (sper sa nu se supere ) si va zic ca si ea a implinit o varsta frumoasa ieri.
Ideea cu jardiniera e luata de aici: http://www.soscasa.ro/content/jardiniere-din-cauciucuri
Din pacate nu mi-a rasarit nimic sau chiar daca au iesit niste fire, au murit. De fapt eu am aceeasi problema si cu cele din casa. Chiar daca le ud cu jet fin, plantutele (f finute) se culca si mor. Am pus in repetate randuri petunii (in casa) iar in cea de afara am pus floare de colt si gura leului.
Ardeii si o parte din rosii sunt acum fara peturi, dar au sta cu caciuli cca 2 sapt. Din pacate unele rosii s-au rupt de la vant, mai ales ca ale mici sunt si mai mici ca inaltime. Nu e bai, o sa le inlocuiesc cu altele caci mai am o multime in casa.
Rasadurile de vinete sunt acoperite pt ca mi s-au parut cam palite si sper sa le protejez in felul asta de vant o perioada de timp, dupa care le descopar.

Ti-am vazut pozele facute de Ana in albumul tau de pe webshots, aratati toti 4 f bine, au iesit f frumoase toate. Cel mic e tare dulce , iti seamana.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family

Mergi la inceput

Liviana - ! Sa stii ca si eu am avut problema asta cu rasadurile de flori - eu am pus gura leului pitica si petunii - mi-au iesit mii de plantute mici-mici si udindu-le (tot cu spray) sau nu stiu de ce, au murit pe rind... Dar de ex pamintul unde am avut gura-leului l-am refolosit pentru seminte de vinete si acum am vazut ca a rasarit si gura-leului printre vinete...ramine sa vad daca si ajunge vreuna in stadiul de planta...
Mai am seminte de regina-noptii, dar pe alea m-am hotarit sa le pun direct in gradina, sper sa am mai mult succes asa!

Tala - la multi ani si tie!!!!

Poze

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Multumesc Liviana si Leelooo pentru urari, dar este neimportant - adevaratul eveniment este ca azi a fost prima zi de gradinita pentru baietelul meu si a fost super - chiar a cerut sa ramana si la somn (ceea ce m-a socat de-a dreptul), sa speram ca o tinem tot asa.
Esti foarte in grafic Leeloo, eu in prima primavara la casa stateam si ma minunam cum cresc buruienile...
Cat despre ce patesc rasadurile voastre cred ca este vorba de pitium - putrezesc la baza tulpinitei, asa-i? Se pot trata (pt cine vrea asta) cu Captan (sau Captadin nu stiu sigur cum ii spune) - asa am pierdut si eu destule. Se face de la exces de umezeala si/sau de caldura.
Eu n-am mai facut nimika prin curte asa ca plec la treaba

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

La multi ani, Liviana si Tala!
Felicitari Tala, pentru David, care a pasit cu dreptul la gradinita!

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Felicitari Tala, pentru prima zi de gradinita!!Si la mine urmeaza in curind, la 1 iulie, dar e drept ca pentru al doilea pitic al meu. Imi amintesc si acum cum am pazit gardul gradinitei in prima zi a baiatului meu mai mare...deh, cum trece timpul!
Concret, la rosii (dar am observat si la ardei) - frunzele de la baza tulpinei si pateaza, devin cumva bej/albicioase si semi-transparente - apoi se usuca. Dra doar la fprimele frunze, eventual uneori si la rindul doi, dar nu la frunzele superioare. Ce zici, sa le las in pace sa vad cum evolueaza, sau sa caut colutia de care ziceai tu?

Si mai am o intrebare pentru cei care se pricep la pomii fructiferi - poate va amintiti ca va ziceam ca din cei doi ciresi mi s-a prins doar unul (are deja frunze, e ok), dar acum am observat ca mi s-a prins si al doilea, numai ca i-au dat multe frunze jos, din altoi si nimic absolut pe coarda principala... Ce ar trebui sa fac in acest caz? Sa rup frunzele de jos ca sa fortez cumva aparitia "vietii" pe coarda principala? Sa o mai scurtez si pe asta? Chiar habar nu am ce ar trebui sa fac, astept cu nerabdare sfaturile voastre!

Aseara am mai facut niste poze in gradina - la mazare sa vedeti ce frumos a crescut, la dalii (asta pe pentru Liviana), la rosii si la fasole: http://home-and-garden.webshots.com/photo/2375327800050279906lMHWwd?vhost=home-and-garden

Poze

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

La multi ani, Liviana!! Foarte frumosi baieti ai (eu am 2 fete btw). Uite nu reusesc sa vad pozele cu gradina, nu poti sa crezi ce frustrare imi creeaza

La multi ani, Tala! , m-am uitat pe blogul tau, superb. Sa-ti traiasca baietelul, cred ca ai avut niste emotii

Leeloo, m-ai motivat, dupa ce am citit ieri ce mai scriai, am si dat fuga in gradina si mi-am plantat din rosiile cherry, altfel cred ca putrezeau prin ghivece. Vara asta si eu o sa am curtea plina de rosii in loc de flori, ca naiba, dar mi-e mila de ele sa le arunc.
Sa nu uit, e superb rododendronul, acum imi dau seama ca sunt atatia prin parcuri, deci trec cu bine iarna, o sa-i tin pumnii ca m-am indragostit de el

Eu va citesc mereu, dar nu prea am ce sa scriu. Am pus si eu afara seminte de tartacute, am avut intr-un an si sunt fff decorative, copiii se bucura asa de tare de ele, parca ar fi cine stie ce.... Sunt exact ca si castravetii, se pun tarziu in pamant si ies si se dezvolta imediat.

Am primit 5 stoloni de capsuni de la maica-mea, ca si-a facut comanda la bakker, din-aia care cica fac rod toata vara, i-am pus in ghiveci de capsuni, sunt curioasa daca o sa le mearga bine in ghiveci, nu prea cred...deocamdata doar unul a facut o floare.

Am in fata casei 3 ghivece suspendate cu muscate...intr-unul din ghivece si-a facut cuib un gugustiuc, are si ou... asa ca adio o muscata, nu mai am cum s-o ud... si anul trecut mi-a dat tarcoale, sunt convinsa ca e acelasi gugustiuc, dar acum vad ca s-a instalat fara nici o problema.

Gata, ca sunt in zugraveli. Va pup!

Mergi la inceput