Calendarul gradinarului vesel (12)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Olimpia si Martie, multumesc
Martie si eu voi avea curtea plina de rosii, dar mai bine asa decat de buruieni (cum a fost anul trecut cand am bibilit terenul unui vecin si al meu a ramas in paragina); si mi-ai dat o idee tare buna cu tartacutele, aaa si felicitari pentru gugustiuc (eu nici nu mai stiu numarul cuiburilor de pasari de pe la casa noastra)
Mai intai offtopic: da, mi-a fost tare greu si chiar m-am simtit fizic rau dupa ce l-am lasat la gradinita - parca mi-as fi lasat un organ acolo (plus ca noi am avut si o experienta trista la o alta gradinita in toamna trecuta), dar a dat DD si a fost bine si a vrut si azi, chiar daca a zis ca 'bucataresele sunt rele si invidioase' - nu prea stiu cum a ajuns el la concluzia asta
Leeloo ce povestesti tu despre rasaduri nu pare a fii o problema: e normal sa se usuce primele 2 frunze. Pitium este atunci cand cade planta, e putreda la baza tulpinitei.

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Martie - lasa ca gugustiucii sunt frumosi, eu am "chiriasi" de anul trecut, doua familii de rindunici - au venit si anul asta, imi e asa de drag de ele!!!
Mai fetelor, la mine, de cind m-am mutat la casa, gradina e cel mai frumos lucru care mi se putea intimpla - daca va dati seama nici nu pot sta linistita pe terasa, ma maninca plamele sa mai fac ceva in gradina - dupa servici abia astept sa ajung acasa sa vad ce s-a mai intimplat peste zi, ce mai pot face, dimineata la prima oara ies afara si ud gazonul (am o parte pe nord unde nu am pus aspersoare si o ud manual de doua ori pe zi) apoi dau o tura la gradina sa vad ce au mai fcut florile, care a mai crescut, care s-a mai uscat... Fiecare frunzulitza aparuta, fiecare mugure, fiecare petala, e o mica bucurie personala...O sa rideti de mine, dar de multa vreme nu am mai avut o activitate care sa ma relaxeze asa de mult si care sa imi faca atita placere! Gata, asta a fost confesiunea mea...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Tala, ma bucur tare mult pt debutul pozitiv al lui David, s-o tineti tot asa, sper sa ii placa la fel de mult fiecare zi de gradi ca cea de ieri+azi.
Olympia, Martie multumesc frumos pt urari!
LeeLoo, unde il dai pe Tudor? Tot la Olga G? Si B al meu va debuta la gradi in sept.. Mama ce frumoasa e fasolea ta, daliile habar nu aveam cum trebuie sa arate la debut. Aseara am pus din nou cuiburile de fasole si am amenintat brazii cu taiatul daca nu-si revin.
Multumim pt confesiune, si noi experimentam aceleasi placeri, asta e primul an cand ne-am ocupat in 4 de gradina. Udatul e sarcina sotului, o face cu furtunul o data la 2 zile, dimineata. Sa implici si copiii in aceste activitati.
Martie, unde se gasesc semintele de tartacute? Sa-ti traisca fetele, ce varsta au?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Liviana, tot acolo il dau desi efortul financiar e foarte mare, dar mi-ar fi greu si mie si bunicilor daca i-as da la gradinite separate...Nu mai spun ca la mine luna asta e ultima cu program redus de 6 ore (pentru ca face Tudor 2 ani) si din iunie nu mai pot sa ma duc eu la gradi sa-l iau pe Stefan, asa cum faceam pina acum...sper sa nu fie o problema pentru el, eu stiu sigur ca o sa am ceva frustrari, mai ales ca nu o sa mai am cum sa ma vad face-to-face cu educatoarea...dar asta e...

Poze

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Tala, tu zici felicitari pentru gugustiuc, eu eram enervata de musiu, nu stiu daca ati observat, sunt absolut incapabili sa-si faca un cuib... un cuib de gugustiuc arata cam asa: un plastic de la pachetul de tigari, 2 paie, o sarma, un servetel umed, dar uscat... si evident fara acoperis. Chiar ma intrebam ..nu i-o intra sarma aia undeva? Asa ca ghiveciul e luxul de pe lume, plus ca nu-i ploua in cap.

Liviana, fetele au 3 si 5 ani, uite ca la semnatura am ramas cu bebica si bebica la toamna merge la gradi.
Nu mai stiu de unde am luat semintele, ca in orice magazin intru prima oara dau o raita pe la seminte si flori, dar cred ca se gasesc peste tot. Ca sa fiu sigura ca-mi ajunge bugetul, din hrana copiilor se mai poate taia, dar din seminte si flori nu prea.

Leeloo, tu esti clona mea ...te tot citesc si parca sunt eu de acum cativa ani. Acum sunt in faza frustrarii eu, m-am tot muncit si gradina mea tot nu arata ca-n revista Auzi, ce-ai mai facut cu castravetii de dormitor? Asa am facut eu, numai ca pusesem tartacute, imi amintesc cum ziceam pe forum ca am in casa vrejul lui jack, doamne cum cresteau.... pana la urma am aruncat rasadurile cu tot cu jardiniere, facusera o boala, ceva... si n-am mai apucat sa le scot afara.
Si rasadurile de rosii.. jumatate mi le-a mancat hamsterul si jumatate le-am scos pe terasa de frica sa nu mai ajunga la ele, ca bebica tot ii dadea drumul prin casa si pe terasa au murit de frig. Asta dupa ce le repicasem. Eeee?
In orice caz si pe mine ma relaxeaza fantastic gradina, fantastic, nu inteleg nici acum de ce-mi zicea maica-mea "daca nu inveti, la sapa o sa ajungi", ca e super tare cu sapa... decat sa invat 3 volume de eu stiu ce... mai bine ma relaxez cu sapa in gradina.
Chiar Conchita zicea ca si-a pus o placuta la intrarea in gradina pe care scrie "shrink free". subscriu.

Olympia, ce face fata? Vad ca ai pus a poze pe blog, cam cate am mai pus si eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Le iau pe rand...
Fata face binisor, de fapt bine, dar de fapt exact la fel ca inainte!
Suntem tot in ceata referitor la ce va urma... Incerc sa ma impac cu gandul, sperante prea mari n-am. Nu se plange de dureri de spate decat cand sta mult pe scaun la teme, si cand insist eu sa-i corectez pozitia, ca dac-o las sa stea stramba, nu se plange. Nici nu stiu la ce mai insist.
Poze n-am pus ca trebuie reinstalat Windowsul ca nu mai "vede" camera si Mp3-ul si cum feciorul a fost in examene si inca mai e pana saptamana viitoare, asta e!
Cu gradina acum : ma lupt cu buruienile, am inca zone mari nedefrisate, azi pun fasolea, am plantat afara doar dovleceii, ca ei sunt cele mai avansate rasaduri. Mancam ceapa si usturoi din gradina, salata creste si a rasarit si spanacul.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui leeloo2004
amMai fetelor, la mine, de cind m-am mutat la casa, gradina e cel mai frumos lucru care mi se putea intimpla - daca va dati seama nici nu pot sta linistita pe terasa, ma maninca plamele sa mai fac ceva in gradina - dupa servici abia astept sa ajung acasa sa vad ce s-a mai intimplat peste zi, ce mai pot face, dimineata la prima oara ies afara si ud gazonul (am o parte pe nord unde nu am pus aspersoare si o ud manual de doua ori pe zi) apoi dau o tura la gradina sa vad ce au mai fcut florile, care a mai crescut, care s-a mai uscat... Fiecare frunzulitza aparuta, fiecare mugure, fiecare petala, e o mica bucurie personala...O sa rideti de mine, dar de multa vreme nu am mai avut o activitate care sa ma relaxeze asa de mult si care sa imi faca atita placere! Gata, asta a fost confesiunea mea...

Poze

John D. Rockefeller, Jr.

Bun venit in club! Boala grea, nu?

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Leeloo,se spune ca daca isi fac cuib randunici in streasina casei,sigur aduc noroc sau casa este binecuvantata!
Eu,imi vine sa plang,numai la bunici aveam randunici,la mine la tara nu au venit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Martie,eu am experienta cu Bakker in materie de capsuni.Dupa ce am pierdut toate plantele mai putin una salvata,am reusit sa le inmultesc incredibil.
Parerea mea este ca dau rod bun si ai avantaje cu niste conditii:
-nu lasa stolonii noi sa se dezvolte,taie legatura de planta mama si replanteaza-i,infloresc in anul urmator;
-productia in acest mod este mult mai sigura si mai consistenta:eu am taiat stolonii,i-am transplantat intr-o jardiniera si acum sunt infloriti;ideea este ca este mult mai productiva aceasta abordare;
-achizitioneaza si ingrasamantul lor organic,este f. bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Buna dimineata!
Fetelor va rog sa ma ajutati si pe mine. Am doi ciresi si sunt plini de furnici. Unul mai are putin si moare. Cum pot sa fac sa ii salvez??? Sunt plantati de anul trecut. Aveau si cateva flori.
Eu sunt incepator in ale gradinaritului. In vara ma mut la casa si din primavara sper sa ma laud si eu cu straturile mele .

Nico

Mergi la inceput