Calendarul gradinarului vesel (12)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

In afara de amenintarea cu "te tai" la mine au mai functionat si:
- amenintarea cu concurenta "pun pe altcineva in locul tau"
- comparatia "uite la vecinul tau ce bine se comporta"
Toate au functiont pana acum, impricinatul luiandu-si sama de eroarea in care se afla si revenind pe calea cea buna.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Simali, Andata mai voi vorbiti serios? V-ati dus la bradut si ati vorbit cu el? Cum cu voce tare, in soapta, in gand, i-ati transmis telepatic sa fie cuminte si sa-si puna acele la loc?
Nu de alta, dat ieri am vazut ca am aceeasi problema. Un bradut pus de mama cam acum 5 ani, a inceput sa se usuce. Nu m-am gandit ca ar mai fi salvare pentru el. Sa explic... Mama l-a pus la poalele unui mar mare si batran, ca marul nu mai facea fructe si ca-l va taia. Numa' ca marul s-a apucat de facut mere si nu l-a mai taiat si am mai tot taiat noi motu' la brad sa n-o ia prea tare in sus ca nu ne puteam decide la care sa renuntam. Intre timp am pus si cotetul cainelui sub mar si cred ca acidul ala ...... nu l-a facut prea fericit pe bradut. Acum am zis ca bradutul a pierdut meciul si gata!
Da' voi m-ati pus pe ganduri...

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Noi am aplicat metoda rugatului frumos. S-a dus baiteleul meu la el, l-a luat in brate (cat a putut) si mi-a zis ca gata, l-a vindecat...Nu se mai ususca, nu merge mai rau dar totusi ma ingrijoreaza ca nu are muguri noi (are un fel de conulete mici in capetele crengutelor dar nu sunt ace noi, verde mai deschis)....cred ca trebuie sa mai am o discutie cu el (poate o incerc si eu pe aia cu amenintarea, desi mi-e mila de el ca si-asa il ameninta palamida).
Insa nu credeam ca voi ajunge sa vorbesc cu plantele. M-am trezit acum 2-3 saptamani mangaind rasadurile mele si simtind o anumita emotie - fiind un sentiment pozitiv si nedaunator cuiva nu cred ca e nelalocul lui.
Eu m-am intors de la Horezu cu niste palculete de nu-ma-uita superbe si...cu nu pot sa mai spun eu ce...dar sper sa se prinda. Ne-am jucat cu zapada (putina) sus pe munte si parca am aterizat in Rai direct pe pajisti cat vezi cu ochii plinde branduse
Va doresc o saptamana minunata.
B.nica, cheer up! bine ca nu ti-au furat florile

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Vad ca toata lumea are aceeasi problema cu bradul...si eu la fel, cel pe care vi-l aratam in poze da semne ca se usuca. Tot asa cum spune si Tala are un fel de muguri pe ramuri (pe care de altfel ii avea de asta toamna) dar nu are muguri noi, din aia verde crud. Ii cad si din ace si parca are si o culoare oarecum ami galbena... M-am dus si am luat ingrasamint special pentru conifere, i-am pus saptamina trecuta, o sa-l si amenint......o sa-l si rog... ca tare mi-ar parea rau dupa el...
In schimb cei 4 braduti coreeni luati asta-toamna de la sieberz s-au prins toti si sunt plini de mugurasi!!

Iar in ceea ce priveste gradina de legume, weekendul asta am instalat plasa pentru fasole (Liviana, aproape toata fasolea de la tine pe care am plantat-o mi-a rasarit ), am terminat de pus in gradina rasadurile de rosii Rio Grande (am 25 de rasaduri, acum ma rog sa se prinda si sa le mearga bine!), am rasadit rasadurile de vinete (sunt mici rau acum, dar azi am cumparat din piata de la un nene 20 de rasaduri, o sa le pun deocamdata pe astea...) si citeva rasaduri de rosii cherry (nu mai aveam ghivece si pamint unde sa le rasadesc...) si am pus afara 5 rasaduri de ardei gras. Cred ca o sa le scot si pe celelalte afara, chiar daca sunt mai mici, macar sa se obisnuiasca cu aerul de afara.
Cam asta cu gradina mea...
V-am zis ca mi-a inflorit rododendronul? E o frumusete!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Leeloo, te rog arata-mi si mie niste poze cu bradutii coreeni, ma batea si pe mine gandul sa iau si nu stiu daca sunt ca in poze (sunt cei care ar trbui sa aiba conurile mov?)

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tala

Leeloo, te rog arata-mi si mie niste poze cu bradutii coreeni, ma batea si pe mine gandul sa iau si nu stiu daca sunt ca in poze (sunt cei care ar trbui sa aiba conurile mov?)

Bucurie!

Da, aia sunt, dar la mine sunt mult prea mititei ca sa faca deja conuri...Uite am aici o poza, dar nu se vad foarte bine, o sa fotografiez unul mai deaproape si pun miine poza.
Am vazut la sieberz in catalogul de primavara ca s-au scumpit - eu asta toamna am dat 26 ron pe unul - parca acum sunt vreo 60 ron...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

b.nica, sa stii ca si eu am vazut furnici in jurul pomilor mei, chiar ma intrebam cum sa le gonesc. Oare ce le atrage caci in restul gradinii nu prea le vad. De unde stii metoda cu scotch-ul? La ce inaltime fata de pamant il pui?
Simali, Andata, eu cred ca voi glumiti cu mesajele negative. Eu am aplicat alta metoda inca de la plantare: i-am pus funda rosie, i-am zis ca-l iubesc, l-am mangaiat pe crengi si l-am rugat sa nu moara. Il ud si mai des acum, tot mai sper... oricum nu am de gand sa-l scot curand. Hehe, Tala, acum am citit mesajul tau, deci am gandit la fel!
Olympia, a vorbi cu plantele/copacii nu e o nebunie, sunt vii si ne pot simti cumva.... Se spune ca e benefic sa imbratisezi copacii, ca te incarca pozitiv si alunga angoasele dinauntrul tau, te re-echilibreaza. Cum mai e fata?
Gabriela, ah ce invidioasa sunt! Mie NU mi-a iesit fasolea, poate ar trebui sa o replantez. Te-as sfatui sa uzi bradul ingalbenit mai des, poate isi revine.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Olympia, eu am vorbit serios. Incercasem initial sa il incurajez si sa il dragalesc dar nu a tinut. Il iubeam mult pt ca avea doar vreo 4 ramuri cand l-am primit de la cumnata-mea, luat direct de la munte...
M-am gandit ca nu am ce pierde, m-am asigurat ca nu e nimeni in preajma (ca altfel cred ca imi retineau un loc la "glumeti") si l-am amenintat cu voce tare si cu toporul in mana .
Ma gandesc acum ca si marul la umbra caruia a fost pus bradutul tau s-a simtit amenintat si a vrut sa demonstreze ca mai poate face mere. Pana la urma nu ai ce sa pierzi, oricum il scoti daca se usuca asa ca ar trebui sa-i spui si lui ce il asteapta, poate revine la sentimente mai bune.
lbelciug, cu mesajele pozitive nu a mers. M-am gandit ca poate o functiona si la el principiul care functioneaza la unii oameni, pt ca frica de a pierde ceva e de obicei mai mare decat bucuria de a castiga ceva. Extrapoland, de aceea si iau unii "teapa", pt ca le e frica sa nu piarda marea "oferta"

Poze cu noi
blog de mama
Blogul lui Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Liviana,am vazut capcanele acelea de pe la mag. de gradinarit si am improvizat cu ce aveam si eu la tara.
Sunt nelinistita pt. ca nu cred ca este o solutie prea buna(pt. pom),dupa ce ma lamuresc bine cum sunt capcanele,am sa vad.
Eu scoch-ul il folosesc cu succes si ca sa scap de purici,acum am "puricat" o fraguta d'aia Panda ca era plina si-mi venea sa urlu ca are flori.
Interesant este cat de repede s-au prins furnicile ca nu mai trebuie sa urce pe pom,ca am tot stat sa vad ce se intampla!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Mai, eu am intrebat nu ca sa fac misto ci ca sa verfic ceva!
Am vazut pe Discovery la MythBusters cum au testat asupra legumelor dintr-o sera urmatoarele : muzica clasica, Rock, vorbe bune si racnete, urlete si amenintari. Concluzia: energia negativa eliberata in preajma lor le-a priit cel mai tare

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput