Calendarul gradinarului vesel (12)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

B.Nica, ai cumva si in format electronic aceasta carte? Eu as citi-o dar numai pe PC pot.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Liviana,imi pare rau,pe scribd.com nu am gasit-o,eu am cumparat-o,on-line,recunosc,poate fetele o gasesc pe alt site.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Carolina - sa stii ca Albizia intra in vegetatie mai greu si mai tirziu, dar nu cred sa fie o problema, o sa ai un copac superb!
Liviana - atunci intreb baietii si revin cu raspunsul despre ierbicid.
B.nica - multumesc de sugestie, am sa o caut sa o citesc. Stiam ca Regina Maria era o impatimita a florilor - daca nu ma inseala mintea, gradina Palatului de la Balcic e opera ei, nu?

Eu ieri m-am apucat si am pus in gradina 10 din cele 27 de rasaduri de rosii Rio Grande - 10 doar pentru ca am gasit la bricostore o folie speciala care protejeaza tomatele pe timpul noptii, dar nu am luat decit o bucata care mi-a ajuns pentru 10 rasaduri. Ma duc azi si iau si pentru restul. In weekend am sa plantez si 4 rasaduri de ardei gras (cele mai maricele) si am sa le pun peste ele peturi din alea mari (ca doar 4 am...). V-am zis ca ma maninca palmele...
Abia astept sa-mi infloreasca si mie lacramioarele - din 8 cite am plantat, mi-au iesit doar 4, dar eu sunt tare bucuroasa pentru ca stiu ca se intind si la anul o sa fie mult mai multe!

Nu mai stiu daca v-am spus, dar la mine in curte pamintul a fost completat, intr-un strat destul de mare. Baietii au spus ca e pamint de padure - acum imi dau seama ca nu e chiar de padure intrucit a rasarit mult pir prin el, insa am si surprize placute - mi-au aparut niste flori care cred ca seamana cu niste maci - am hotarit sa nu le smulg pentru ca am vazut ca au boboci - astept sa vad ce sunt de fapt...si am mai vazut si o gramada de tufe mici, spontane, care seamana la aspect cu zmeurul sau murul - au tepi si frunzele in 3 bucati - am hotarit sa las citeva sa vad ce iese din ele...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Liviana, eu am luat anul trecut ierbicid total RoundUp (ataca si mono si di cotiledonatele fiind absorbit prin frunza omorand si radacina) - ti-l recomand
Valentina, abia astept sa se intinda ca nesimtitele...o sa stau numai cu nasul in ele. Si rasadurile mele sunt la fel ca la tine, dar m-am uitat intr-un soi de jurnal de gradina si am vazut ca anul trecut le-am pus pe 8 mai si nu a fost tarziu deloc. Am avut cam 110 fire de rosii si au fost clar prea multe (sau nu daca punem la socoteala ca am dat cu laditele la toti musafirii), dar anul asta cred ca voi avea mai multe caci mai sunt si cherry-urile si voi face numai suc de rosii din ele (ketchup-ul n-a fost apreciat
Elisa, multumesc pt raspuns (n-am varza in casa dar vad ca reactionez bine la antialergic- pt ciupituri)
Carolinah mai tarziu inverzeste Albitzia dar ar trebui sa aiba niste muguri mici acum (a soacra-mii are)

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Tot io:
urmaresc un site foarte interesant, instructiv si cuprinzator, iar ultimul articol recomandat cred ca este foarte folositor (se refera la combaterea in mod natural a daunatorilor din gradina):
http://www.learn2grow.com/problemsolvers/insectsanimals/insectdamagecontrol/EasyIPM.aspx

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Multumesc, fetelor.
Tala, de unde ai luat RoundUP, de la ce magazin?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Multumesc, fetelor. Cand ajung acasa ma uit la Albizia sa vad daca are mugurasi mici-mic, daca nu insa nu disper ca imi dau seama ca a stat ceva in lada aia in care a venit.

Mi-au venit plantele de la Sieberz, am fost asa de fericita ieri, am o gramada!!! Si sunt tare viguroase!

Azi planteaza tata o parte (fericitul, eu sunt la serviciu) si eu diseara o alta parte. El cu jardinierele (muscate, portulaca, bacopa, arbore de vanilie) eu cu toate celelalte multe la numar in gradina. Nu cred ca reusesc sa le dau de cap la toate, maine e o noua zi, cum ar sune prietena noastra Scarlett O'Hara.

Mergi la inceput

Eu am facut o pasiune de colectionar pt. Craite.
Am gasit intamplator niste seminte in culori incredibile,diferite de cele obisnuite:unele spectaculoase rosii,altele "Bolero" asemanatoare cu cele rosii dar mai spre portocaliu,"Ochi de tigru",etc.,toate uimitor de inedite.

Mergi la inceput

Gabriela,in vol.VI nu a cumparat inca Balcicul.
Vorbeste de incredibile aranjamente ale gradinilor de la Cotroceni,Scrovistea,Bran si Sinaia.
La Adunatii Copaceni a facut un fel de pepiniera si ma intreb daca nu datorita ei li se trage talentul de gradinari priceputi localnicilor.Tare as vrea sa stiu daca mai este case pe care a amenajat-o ea acolo.Oare stie cineva de ea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Salutare tuturor!
Am ramas in urma cu randurile voastre, tre' sa-mi fac timp sa citesc din urma, sa vad si poze daca ati mai pus, imi fac mare placere.

Pana una, alta, daca stie cineva, se pot transplanta fragi de padure in gradina sau pe undeva pe langa? Sunt mai multe plantute (le recunosc mai usor acum fiind inflorite) raspandite prin padure, parca le-as grupa. A avut cineva succes cu mutatul lor? Este oare acum timpul potrivit? Eventual daca stiti de ce nu fac fructe toate (mai mult florile de ele decat fragutele...)?

La tzara americana (poze)

Mergi la inceput