Calendarul gradinarului vesel (12)
Raspunsuri - Pagina 12
leeloo2004 spune:
Vad ca e liniste pe aici, toata lumea e ocupata cu gradinaritul...
Aseara am facut iar o "tura" de smuls buruieni (e de groaza ce apara!), am aranjat mazarea conform indicatiilor gasite pe site-ul Elisei si am facut si poze sa va arat stadiul in care se afla gradina mea acum - daca vreti sa vedeti, gasiti poze de aici incolo!
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
lbelciug spune:
Elisa, si eu iti multumesc pt raspunsuri despre rasaduri - citind mesajul tau mai trag speranta ca poate or fi si ceva rasaduri de vinete printre cele de ardei. Trebuie sa le "caut" mai bine.
Mmm, grea treaba cu sustinerea mazarei, desi imi dau seama ca e f indicata din ce zici...
Cam in ce luna apare productia?
Tala, ai vazut ca si tie ti-a raspuns Elisa - cum mai stai cu picioarele? S-au retras umflaturile? Ce planuri ai pt 4 mai?
LeeLoo, ai o gradina f frumoasa si mult teren - ast aiti permite sa te bucuri si de spatiu verde (frumos gazonul!) si de gradina si de flori si de pomi - varianta ideala!
De ce zici ca repicatul ridichilor nu a fost o idee buna? Ale mele stau inca ingramadite in cutiile de plastic si cred ca va trebui sa le scot afara in curand. Am plantat si seminte direct in gradina - arata cam ca ale tale. Peste vreo luna oare vom putea manca ridichi productie proprie?
Leusteanul arata f bine - ai pus radacina?
Hehe, vad ca ceapa ai si tu soi pt frunza - am si eu cateva, chiar ieri am gustat una de pofta. E destul de iute frunza.
Si mie imi place sa stau seara un pic in gradina dupa ce vin de la munca. Simt ca imi recreez creerii. Aceaasi placere vad ca o gusta si sotul, de baieti nu mai zic. Mare lucru nu e de facut in gradina, dar nu ma las pana nu zmulg si ceva buruiana - cred ca o sa fac o manie din asta.
Si acum o intrebare de baraj: oare pot sa dau cu ierbicid pe cararuile dintre straturi in ideea de a combate iarba in acea zona? Daca da, ce solutie pot folosi ?
Olympia, tu nu mai zici nimic sau tot pe drumuri esti?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family
leeloo2004 spune:
Liviana - multumesc ca m-ai luminat cu ceapa...nu m-am gindit ca e soi pentru frunze, eu ma gindeam ca nu are destul soare sau ceva de sunt asa subtirele frunzele...dar asta a fost arpagicul pe care mi l-a luat mama. Cu ridichile nu cred ca a fost o idee buna pentru ca mi se pare ca s-au cam ingalbenit frunzele la unele din ele cind eu ma asteptam sa se mai dezvolte, sa creasca - o sa le urmaresc sa vad daca ma voi bucura de vreo ridiche sau nu...Pacat ca nu am intrebat aici inainte de a face operatiunea - daca stiam ce mi-a spus alintaroma ca oricum se dezvolta, nu le raream...
Leusteanul mi l-a adus femeia care imi vine la curatenie, toate 3 plantele erau cu radacina, de fapt proveneau dintr-o tufa pe care am rarit-o eu, vad ca s-a prins si ma bucur.
Sigur poti sa dai cu ierbicid intre straturi - din ala care se absoarbe prin frunze, nu stiu cum se numeste, dar daca vrei ii intreb pe baietii care mi-au dat mie inainte de semanarea gazonului.
Aseara iar am bagat in casa rasadurile de rosii - rasadurile tale se prezinta bine, au trecut cu bine peste noptile astea friguroase?
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Tala spune:
Liviana, cred ca mi-a scapat mie ceva dar la ce si unde mi-a raspuns Elisa?
Cat despre planuri, cred ca te referi la 3mai - si nu am nimic special programat, in weekend mergem la Horezu unde avem niste teren sa vedem ce brazi au mai crscut pe el. Iar despre muscaturi, stagneaza pt ca iau antialergic si antibiotic.
Tu dai peterecere pe 2?
Cat despre ierbicid, ai grija sa nu fie vant ca sa nu-l zboare pe plantele pe care nu vrei sa le omori.
Eu am pus in gradina niste rasaduri de rosii timpurii si ardei (cumparate. pt ca ale mele sunt inca prea mici) si au rezistat f bien la noptile astea friguroase.
Nu mi-a rasarit loboda (cred ca erau vechi semintele), am pus niste rasaduri si de castraveti (dar lor le-am pus peturi in cap), iar lacramioarele de la Valentina au floricele
Zilele astea am sapat o portiune de curte care a scapat nesapata in toamna, asa ca am scos roabe pline cu buruieni si radacinile lor - ce fitness?!...abia ma mai pot misca...
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
lbelciug spune:
Da, Gabriela, se prezinta f bine desi unele frunze sunt un pic ingalbenite. Au peturile in cap si ma gandesc ca desi sunt protejate de frig, lumina e un pic obturata. Dar sunt vesele, la verticala, ceea ce ma bucura; in fiecare seara le controlez; zici ca-s copiii mei, pe bune, asa le controlez.
Te rog sa-mi spui ce subst trebuie sa cumpar ca sa stropesc iarba.
My Family
carolinah spune:
De ieri am un Albizia de 4 m. Hm, e gol, n-are frunze, nimic. Arata ca un pom subtire cu vreo 5 crengi subtiri si ele... Nu eram acasa cand l-au plantat, dar am 6 luni garantie, daca nu iese nimic din el imi pun altul. Sper totusi sa nu fie cazul, la sfarsit de iunie ar trebuie sa si infloreasca.
Si tocmai am fost sunata ca mi s-au livrat plantele de la Sieberz. Abia astept sa ajung acasa sa ne apucam de plantat!
lbelciug spune:
Tala, uite citeste aici: http://elisagradinameadevis.wordpress.com/pentru-cei-care-se-intreaba-insa-nu-intreaba/
Eeeee, te cred ca te dor shalele, dar cine are parcele fara fir de iarba?!!
Nu prea imi vine sa dau nici o petrecere, parca imi doresc liniste si ceva distractii pe sufletul meu; totusi parca vad ca ne rezumam la un gratar alaturi de socri. Parintii mei au fost sapt trecuta in vizita si deci duminica nu pot veni iar...
Daca sunteti liberi/acasa duminica dupa-amiaza, poate veniti pe la noi, ce zici?
Ce face juniorul, a facut marele debut?
carolinah, mult succes sa ti se prinda Albizia!
My Family
valentinag spune:
Tala,ce bine imi pare ca s-au prins lacramioarele.vezi ca sunt nesimtite,se intind rau!Daca imi zicai de loboda,iti aduceam si din aia.A mea e mare,azi gatesc din ea
Rasadurile noastre de rosii au cam 10 cm,abia peste vreo 2 saptamani,chiar 3 poate,le punem afara,desi astia am vazut ca anunta saptamana viitoare 28 de grade afara!
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
carolinah spune:
Si noi plantam rosiile numai pe la jumatatea lui mai, rasadurile provin de la Brasov si acolo cresc mai greu. Pana atunci sper sa recoltam salata si ridichile copiilor
b.nica spune:
Fetelor ca sa va creasca orgoliul,inspiratia si motivatia,va recomand sa cititi volumul VI din "Insemnari zilnice" ale Reginei Maria a Romaniei.
In primul rand o sa va amuzati pt. ca are comentarii identice cu ale noastre,ea fiind o impatimita de flori si de aranjarea gradinilor ei.
Este uluitor acest volum al Jurnalului Reginei!
Face vizite oficiale in tari importante si reuseste pe aceasta cale,a pasiunii ei pt. flori,sa realizeze pe langa contacte diplomatice importante,in anul 1924,sa achizitioneze minunate plante pe care le-a adus in tara.
Aminteste de 3100 de bulbi de crini,mii de irisi,dalii cu aspect deosebit(le-a dat nume dupa acelea ale membrilor Casei Regale!,ca sa le recunoasca gradinarul),crizanteme,garoafe.
Amuzante sunt comentariile ei,parca este un user de aici de pe DC care se lauda,ca noi,cu gradinile ei!
Daca va plac florile si va pasioneaza aranjarea gradinii,cititi acest volum si veti fii impresionate,va asigur!