Calendarul gradinarului vesel (12)
Raspunsuri - Pagina 11
mychydutza spune:
vreau un sfat: vreau sa plantez in curtea din fata blocului un copacel. unul care sa fie rezistent la caldura,sa creasca repede si sa nu faca fructe comestibile..... si de unde as putea sa-l cumpar....
opriti planeta....vreau sa cobor!!!!
irinai spune:
Anul acesta nu mi-a inflorit deloc liliacul. Nu a facut decat frunze. Oare ar fi trebuit sa il tund toamna trecuta?
Este in al doilea an de la plantare, dar anul trecut a facut niste flori foarte frumoase, desi nu avea decat 1 m inaltime.
Nu a mutrit, din contra este foarte verde si plin de frunze, doar ca nu are flori. Aveti idee ce s-ar fi putut intampla? Sau ce as mai putea sa ii fac acum?
leeloo2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mychydutza vreau un sfat: vreau sa plantez in curtea din fata blocului un copacel. unul care sa fie rezistent la caldura,sa creasca repede si sa nu faca fructe comestibile..... si de unde as putea sa-l cumpar.... opriti planeta....vreau sa cobor!!!! |
In cerintele tale se incadreaza foarte bine Albizia (sau arborele de matase) - are o crestere accelerata, nu face fructe comestibile, in plus este si foarte decorativ - uite www.google.com/imgres?imgurl=http://plataforma.cep-marbellacoin.org/albums/Albizia_julibrissin/Albizia_julibrissin_Marbella_060704_11.jpg&imgrefurl=http://plataforma.cep-marbellacoin.org/gallery/Albizia_julibrissin/Albizia_julibrissin_Marbella_060704_11&usg=bVmxkVWHXIeRtd5Uscjjn-RPBbc=&h=1712&w=2288&sz=911&hl=ro&start=42&itbs=1&tbnid=9mnCbEBd5liTAM:&tbnh=112&tbnw=150&prev=/images%3Fq%3Dalbizia%26start%3D36%26hl%3Dro%26sa%3DN%26gbv%3D2%26ndsp%3D18%26tbs%3Disch:1" target="_blank">aici sa vezi cit e de frumos!. Uite si www.agenda.ro/news/news/19031/albizia-sau-arborele-de-matase.html" target="_blank"> aici si citeva date despre acest arbore decorativ.
De gasit il gasesti de cumparat pe la majoritatea magazinelor de arbori si arbusti - eu am vazut astfeld e arbori, maricei (cam la 200 ron buc) la pepiniera de la Romstal din Vitan. Poti sa mai comanzi si pe net, la sieberz, dar o sa fie destul de mititel (eu de acolo mi l-am luat si avea cam 50 cm.
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
lbelciug spune:
Tala, spune-mi te rog care e diferenta intre rasadul de vanata si ardei? Eu am piedut niste etichete si nu mai stiu ce rasaduri am...
LeeLoo, pe langa peturi, le-ai pus si araci rosiilor, nu? Azi ne face si noua socrul niste araci din lemn. Sambata am scos si cateva rasaduri de ardei (cred) afara in gradina.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family
leeloo2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lbelciug Tala, spune-mi te rog care e diferenta intre rasadul de vanata si ardei? Eu am piedut niste etichete si nu mai stiu ce rasaduri am... LeeLoo, pe langa peturi, le-ai pus si araci rosiilor, nu? Azi ne face si noua socrul niste araci din lemn. Sambata am scos si cateva rasaduri de ardei (cred) afara in gradina. Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) My Family |
Pai toate rasadurile mele de rosii au araci ca sunt deja foarte inalte si au nevoie de sustinere. Doar ca nu le-am pus araci definitivi, sunt araci din bete de bambus de 50 cm. Pentru transplantarea in gradina am sa le pun araci din aia luati de la hornbach, inalti.
Pentru rasadurile de ardei gras am sa te ajut eu - ii pozez si iti arat miine poza. Cele de vinete, cum spuneam abia acum le dau primele frunze...dar poate asa ai sa le deosebesti.
Ma gindeam acum la rasadurile astea de ardei - mie mi se par foarte mititele - desi au cred ca 6 frunze (sau poate mai multe) - nu cred ca au mai mult de 6-8 cm inaltime. O fi din cauza ca acum ghivecele sunt prea mici si nu au loc sa creasca?
Edit - Liviana, uite am gasit pe blogul Elisei poze cu rasaduri de vinete si de ardei - cred ca acum le poti deosebi:
http://elisagradinameadevis.wordpress.com/2009/05/05/rasadurile-de-legume/
Poze
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
lbelciug spune:
LeeLoo, multumesc , sa stii ca si eu am ajuns la acelasi blog cu cautarile pe google. M-am lamurit, cele de vinete au frunza mai rotunda de unde deduc ca nu am nici un rasad de vinete ; sunt de ardei si cred ca ceva gogosari sau au alt soi de ardei pt ca diferenta e f mica intre ele...
Oare daca mai pun o data seminte pt rasad de vinete o fi tarziu?
My Family
Tala spune:
Liviana, ardeii au frunzele mai ascutite si mai subtiri fata de vinete.
Pe mine m-au ciupit niste lighioane in gradina acum 2 seri (cand sapam de zor) si aproape nu mai pot sa calc (au avut grija sa fie simetric: cate o ciupitura pe interiorul gleznei). Sunt socata ca au aparut si tantarii.
Sunt insa mutumita ca am terminat de facut un dulapior pentru terasa (voi pune si poze cu el dupa ce-i monteaza sotul si balamalele), iar acum imi fac curaj sa ma duc sa pregatesc pamantul pentru semanat fasolea si pus rasaduri de rosii si ardei (ca a cumparat soacra-mea o gramada - ce conteaza ca am si eu?!? doar ca e adevarat, ale mele sunt mult mai mici, data viitoare chiar le pun de Craciun)
Leeloo e superba Albitzia (una din preferatele mele) dar crezi ca ar rezista mult nepazita?. Oricum, Mychydutza, daca te hotarasti la ea sa ai grija sa nu fie o zona cu curenti de aer (nu suporta asa ceva), altfel eu as recomanda un salcam (sunt si cei galbeni f parfumati) sau Pauwlonia (care cica poate proteja un bloc intreg de tantari si are o crestere super accelerata). Sa ne anunti ce ai ales pana la urma (si cat rezista...scuze, dar nu pot sa nu fiu sceptica)
acum ma iau de mana si ma scot afara...
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
leeloo2004 spune:
Neata fetele!
Tala, uite nu m-am gindit ca s-ar putea sa o fure...dar ai dreptate, probabil ar fi mai bine sa se orienteze spre o specie mai comuna care nu "naste" ginduri... Nu stiam ca Paulovnia te scapa de tintari - eu am oroare de ei si am vazut ca au aparut si la mine (mai ales ca peste strada eu am un fost sant de irigatii care evident e plin de apa...) - cred ca o sa ma orientez si eu spre asa ceva in toamna!
Nu va spun ca aseara am bagat rasadurile de rosii inapoi in casa?? Am vazut la stiri ca vor fi 2 grade (!!) peste noapte in Bucuresti si m-am gindit ca totusi nu le face foarte bine...asa ca le-am bagat inapoi in casa si de dimineata le-am scos din nou...
Liviana - si eu sunt in intirziere cu vinetele - am citeva rasaduri, dar cresc foarte greu - abia acum, dupa 3-4 saptamini, se vad primele frunze adevarate...Eu am mai pus vinete si saptamina trecuta, inca nu au iesit, sa vedem daca ma aleg cu ceva sau nu. Oricum, asta am sa o trec la invataminte pentru anul viitor - vinetele se pun printre primele rasaduri!
Poze
John D. Rockefeller, Jr.
lbelciug spune:
Multumesc frumos pt raspuns, Tala, LeeLoo, cred ca anul asta o sa cumpar rasaduri de vinete.
Am primit cadou o planta de interior care e atat de frumoasa in dorimitorul nostru! Areca se cheama: http://www.gradinamea.ro/Dypsis_lutescens_3345_542_1.html
A mea are 3 fire, dar imi place f mult.
My Family
leeloo2004 spune:
Foarte frumos palmierul!
Vreau sa ofer o Elisei care a citit "zbaterile" noastre de aici si ne-a raspuns la intrebari pe blogul personal!
Poze
John D. Rockefeller, Jr.