Calendarul gradinarului vesel (12)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Leeloo, eu de la un stephanotis infectat cu scarboseniile acelea mi-am pierdut roate plantele acum cativa ani (si am jurat ca nu mai iau altele, atat de scarba mi-a fost). Am acum mult mai multe si mai frumoase dar stephanotis nu mai calca in casa mea.
Eu cica am fost harnica ieri - am mutat salata afara asa cum m-a sfatuit Olympia, si niste plantute (cate 5 din 3 soiuri) sa vad cum se comporta (vad ca bine pana acum).
Soacra zice ca rasadurile pot fi transplantate dupa 45 de zile de la insamnatare (eu am doar 35) si numai dupa Sf Gheorghe - deci mai e putin.
M-am pregatit sa mai pun niste orcov si ceapa dar a inceput cica ploaia, am adunat o roaba de palamida (cu mana caci nu-mi vine totusi sa folosesc ierbicidul).
Liviana, aici e o poza cu rasadurile: http://picasaweb.google.com/lacramioarab/CurteaSiGradina#5462935063587012882
Voi completa albumul dar nu prea am avut cand sa ma ocup de poze.
In alta ordine de idei cred ca o sa-mi fac un 'foisor' din fasole. M-am hotarat ca sa folosesc spatiul din curte la maxim si sa nu mai apelez la vecini asa ca voi avea de toate chiar in curte si trebuie sa ma gandesc si cum fac sa arate totusi cumva altfel decat doar o gradina de legume (desi e frumoasa o gradina de legume)
spor sa aveti

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Tala, chiar m-ai speriat acum cu Stephanotisul asta...eu l-am luat de la geam si l-am izolat cumva, dar e aproape de un ficus benjamina si nu as vrea sa-l infecteze ca e mare si frumos, asa ca eu cred ca am s-o scot afara....
Am admirat rasadurile tale - oau, ai multe de tot! Ce ai acolo? Da-mi amanunte te rog...
Eu sunt in dilema cu rasadurile de rosii - am o carticica in care scrie cit ar trebui sa fie temperatura pamintului la rasadirea afara - la rosii de ex scrie ca ar trebui sa fie minim 15 grade - iar eu ma tot uit la stiri ca noaptea in Buc nu prea urca temperatura peste 7-8 grade... Poti sa-ti intrebi soacra cam cind as putea sa le scot afara (bine, mai intii sa se obisnuiasca cu temp de afara, nu le rasadesc imediat...)?? Multumesc anticipat!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

La Multi Ani tuturor celor care poarta numele Sfantului Mucenic Gheorghe! Sa traiti cu numele!

Tala, ce frumos sunt organizate rasadurile tale! Le pozasem si eu pe ale mele, dar nu reusesc sa descarc pozele din camera.
Gabriela, eu te sfatuiesc sa scoti linistita afara rasadurile, dar pune-le in cap peturi de plastic. Cele de la tine sunt afara de o sapt si se rezinta f bine. Am pus chiar si cateva de-ale mele, mici, si la fel au rezistat desi frunzele sunt un pic decolorate. Cele care nu au avut peturi s-au culcat dar nu au murit toate.
Parca Tala zicea ca dupa Sf Ghe se pot scoate afara rasadurile.

Sunt in continuare indignata: la piata taranii care vand rasaduri (si sunt f mari!)zic ca au pus semintele in solar la Craciun! Pfff, nu mai inteleg, noi de ce citim ca se pun de fapt in febr-martie?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

da dupa ce i au cazut florile
eu o s o tai sa vedem.....asta i

Mergi la inceput

Liviana - pai ce peturi sa le pun deasupra, ca unele rasaduri de rosii sunt foarte inalte...in fine, sa vad ce fac.

Aseara am rarit ridichiile - sa vad acum daca le merge bine si evident daca obtin si vreo ridiche de consum... Le-am rasadit cam apropiate, dar cum nu am un teren asa de mare dedicat gradinii de legume, nu am cum sa respect cei 10-15 cm cit scris pe plic ca ar trebui respectat. In fine, sa vedem ce va iesi.
Mazarea vad ca evolueaza bine, desi cuiburile sunt ingramadite - fasolea inca nu am vazut sa fi rasarit.
Leusteanul mi s-a prins - am 3 viitoare tufe. Cimbrului ii merge de asemenea bine, la fel si rozmarinul, vad ca s-a prins si a inceput sa se dezvolte.
Spre fericirea mea mi-a rasarit si gazonul - pe alocuri se vede chiar binisor, sper eu ca in vreo 2 saptamini sa-l pot si poza!
Cel mai bine din toata gradina vad ca stau cele 2 clematis-uri - au si bobocei. Am vazut ca si una din wisterii are frunzulitze, a doua are muguri, dar nu au spart. Trompeta turcului are si ea muguri.
M-am uitat aseara si la tamarix - ca imi era teama ca nu s-a prins - ei bine si el are niste mugurasi noi, dar sunt jos, pe tulpina principala, nu pe ramurile mai mari (in oras am vazut ca tamarixul e deja inflorit!) - la mine insa e mai frig, am observat ca mai toate plantele au o intirziere in dezvoltare.
A, si bujorii au crescut ceva - cam toti au vreo 5 cm (in Bucuresti am vazut intr-o curte ca erau deja tufa...)

Poze

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Gabriela, foloseste peturile de la bidoanele de 5 l daca ai - daca nu, sunt bune si cele de 2l, dar sa le tai cat mai de jos, doar fundul.
E normal ca la noi unde nu e f mult adapost sa fie mai tarzie dezvoltarea plantelor; sa nu uitam ca in oras si cladirile/soselele emana caldura, ceea ce nu e un avantaj de pilda vara.
Sunt convinsa ca vei avea o gradina frumoasa!

My Family

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

Gabriela, foloseste peturile de la bidoanele de 5 l daca ai - daca nu, sunt bune si cele de 2l, dar sa le tai cat mai de jos, doar fundul.
E normal ca la noi unde nu e f mult adapost sa fie mai tarzie dezvoltarea plantelor; sa nu uitam ca in oras si cladirile/soselele emana caldura, ceea ce nu e un avantaj de pilda vara.
Sunt convinsa ca vei avea o gradina frumoasa!

My Family

Uite ca la peturile alea mari nu m-am gindit, dar oricum nu am - dar o sa o intreb pe mama! Si daca nu, o sa cumpar citeva si fac si experimentul asta!

Poze

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Tala frumoase rasaduri ai! Esti o gradinareasa grozava

Leeloo2004 la ridichi sa nu iti faci probleme ca nu-s pretentioase si oricum vor creste pe rind nu toate in acelasi timp (ma refer la partea din pamint) si sa urmaresti sa le scoti la papat pe cele mai mari si cele care ramin vor avea apoi loc mai mult sa creasca si ele. Cel putin asa faceam noi cind aveam gradina de zarzavat in ro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Alintaroma sar'mana de compliment
Leeloo, despre rasaduri pot sa-ti spun ca cele cocotate sunt plante ornamentale (obsesia mea: cimbrisorul salbatic, galbenele, pufuleti, trandafir de madagascar, gazania, lobelia curgatoare, sapunarita, garofite si alte cateva - n-am lista langa mine, nu mai tin minte), iar pe jos langa geam sunt comestibilele: telina, vinete (pana la urma au iesit 45) ardei galbeni si rosii, ardei iute, gulii, broccoli, canopida (astea au fost lovite dar pana la urma au rezistat cateva), tarhon, rozmarin, ceapa ornamentala, rosii cherry rosii si galbene si cred ca imi mai scapa ceva. Dovleceii si castravetii sunt la soacra.
Apropo's de soacra am intrebat-o despre plantat rasaduri si a zis ca reperul Sf Gheorghe era pt vreme (in principiu se incalzea) si ca ar trebui sa fie minim 10grade afara noaptea si nici un risc de bruma. Probabil insa ca de saptamana viitoare e safe sa punem in curte.
Eu sunt invadata de melci - salata am trecut-o deja la pierderi caci le-am vazut urmele lucioase pe acolo.
atatica despre mine, sa aveti un we placut!

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Tala, multumesc mult de explicatii!
Ieri si alaltaieri mi-am facut curaj si am scos afara 5 rasaduri de rosii. La doua din ele, care erau mai mici, am reusit sa le asez cite un PET din ala mare in cap (am cautat peturi din alea de 10l, dar si sub ele nu prea stau ok, rasadurile mele de rosii sunt foarte inalte!
Noptile astea au cam fost 9-10 grade si vad ca au rezistat - am sa mai scot progresiv afara, pe masura ce se incalzeste vremea, dar cred ca ma apuc de plantat in gradina doar din al doilea weekend al lui mai (m-am uitat si la vecinii dimprejur, niciunul nu a scos rsosiile din solar inca...)
M-am gindit totusi sa folosesc peturile pentru transplantat in gradina busuiocul si poate si ardeii grasi (dar de weekendul viitor).
Am vazut ca imi dau si primele frunze adevarate la Limba Mielului si la Lupinus.
Eu cu vinetele stau cam prost in sensul ca am plantat destul de tirziu semintele (ultimele 2 soiuri le-am plantat saptamina trecuta) - am si unele puse acum 3 saptamini (odata cu rosiile cherry) - dar in timp ce rosiile deja sunt la rindul 2 de frunze, la vinete (ca si la ardeii iuti) abia de se vede, timind, primul rind de frunze adevarate...Habar nu aveam ca ardeii si vinetele cresc asa de greu ca rasaduri...

Poze

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput