Calendarul gradinarului vesel (12)
Raspunsuri - Pagina 9
leeloo2004 spune:
Neata fetele!
Am pozat de dimineata lalelele, poate totusi ma ajuta cineva sa le identific? Deja are o de la mine cine poate!
So, am doar 5 soiuri de lalele:
1. rosii
- batute, ca inaltine sunt medii: aici - s-au cam lasat de la ploaie, dar cred ca se vad bine
- mici de inaltime, cu marginea tivita cu alb si in acelasi timp franjurata: aici
- inalte, cu marginile franjurate: aici - o aveti linga ea si pe cea de mai sus, ca sa va dati seama de diferenta de inaltime
- inalte, simple, de un rosu mai inchis: aici - astea au frunzele cumva mai contorsionate decit toate celelalte
2. galbene - din astea am doar 2 soiuri:
- mica spre medie ca inaltime, culoare galben simplu: aici
- inalta, cu marginile franjurate (asemenatoare cu cea rosie): aici
Gata, v-am aruncat "provocarea" - cine ridica manusa? B.nica - stiu ca tu esti pasionata de lalele, seamana ceva de la mine cu vreun soi de la tine din gradina?
Sau poate stiti vreun site unde le pot identifica? Am tot cautat pe google, dar nu prea am gasit nimic....
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
LiMus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui leeloo2004 Neata fetele! Am pozat de dimineata lalelele, poate totusi ma ajuta cineva sa le identific? Deja are o de la mine cine poate! |
Neata!
Raspund baietii! :)
Incearca unul din site-urile astea poate reusesti sa le identifici:
http://www.theplantexpert.com/springbulbs/TulipIntro.html
http://www.vanengelen.com/catview.cgi?_fn=Category&_category=Tulips
http://www.homolaicus.com/scienza/erbario/utility/botanica_sistematica/hypertext/1963.htm#000000
Bafta!
leeloo2004 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui LiMus
Neata! Raspund baietii! :) Incearca unul din site-urile astea poate reusesti sa le identifici: http://www.theplantexpert.com/springbulbs/TulipIntro.html http://www.vanengelen.com/catview.cgi?_fn=Category&_category=Tulips http://www.homolaicus.com/scienza/erbario/utility/botanica_sistematica/hypertext/1963.htm#000000 Bafta! Spor la treaba! |
LiMus - uite de la mine !!! Multumesc mult, deja am indentificat sigur 3 din cele 6 soiuri pe care le am (cred ca am mai identificat unul, dar e sub semnul intrebarii). Dar m-au innebunit pozele de acolo, e clar, in toamna am sa aloc un buget mult mai mare pentru lalele, am vazut unele de care m-am indragostit iremediabil!!
Poze
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
lbelciug spune:
Multumesc, Simali, acum imi dau seama ca am mai vazut planta asta; e placuta la atingere.
RamonaJ, probabil ca US ti-a schimbat mult optica pt ca acolo lucrurile stau altfel. Eu am cumparat o casa printre balarii, dar nu ma deranjeaza f tare, pot sa spun ca prefer asa decat vecini manelisti sau zgomotosi. E greu fara drum, a trebuit sa trag eu utilitatile si sa pun piatra ca sa pot iesi decent, dar m-am obisnuit si e ok. Pana la sf anului se pare ca vom avea astfalt pe drumul principal, ceea ce e mare lucru. Din moment ce nici primariile nu au bani sa faca lucruri esentiale ca de ex drumuri, infrasturctura etc, nici ele nu pot cere anumite lucruri proprietarilor....
Vrea cineva sa mearga la Concertul lui Tudor Gheorghe - Chemarea Pasarii de-acasa, Vineri, 14 Mai 2010? Cel mai ieftin bilet e 60 ron, cel mai scump e dublu.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family
LiMus spune:
citat din mesajul lui leeloo2004 LiMus - uite de la mine !!! Multumesc mult, deja am indentificat sigur 3 din cele 6 soiuri pe care le am (cred ca am mai identificat unul, dar e sub semnul intrebarii). Dar m-au innebunit pozele de acolo, e clar, in toamna am sa aloc un buget mult mai mare pentru lalele, am vazut unele de care m-am indragostit iremediabil!! |
Anytime!
Ramona J spune:
Liviana, sper ca nu te-ai suparat. Intr-adevar, aici este exact invers, intii se pune la punct infrastructura. Altfel nu-si cumpara nimeni casa, valoarea e data in primul rind de vecinatati. Chiar si casele din zone semi-rurale au sosele, ceva magazine, scoli in apropiere. Ne-am uitat si noi la case de genul asta ca as fi vrut mai mult teren, dar mi s-a parut prea mult sa traiesc fara trotuar (chit ca n-ar fi dus nicaieri, casa vecinului ar fi fost la sute de metri).
Simali, acum am inteles, e prost facuta imparteala. Primariile nu-si vor da singure amenda ca nu intretin spatiul verde de la blocuri.
Scuze de off-topic. N-am apucat sa vad lalelele, ma duc sa-mi bucur ochii cu niste poze.
LiMus, ai reusit sa pleci?
LiMus spune:
citat din mesajul lui Ramona J LiMus, ai reusit sa pleci? Lume multa, oameni putini |
Din pacate nu. Si am contramandat totul.
carmaw spune:
Buna ziua
Fetelor am si eu o intrebare
Am primit acum vreo 4 ani o iasomie THEOPHANIS sau cum ii zice
A facut ca o para verde stiti cumva ce ste?
O tai sau ce ce fac cu ea?
Multumesc mult
cm
simali spune:
"Para" aceea verde a aparut dupa ce au cazut petalele florii?
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
leeloo2004 spune:
Cred ca vorbesti de Stephanotis...sau Iasomia de Madagascar. Am si eu dar nu imi dau seama la ce para te referi, a mea nu a facut asa ceva niciodata.
Eu insa am alta problema cu ea, acum am googalit si am aflat ce are - a fost atacata de cosenile linoase - eu am pulverizat-o cu un insecticid, dar vad ca ar trebui sa inlatur daunatorii cu vata cu spirt...Cred ca greseala mea se datoraza faptului ca am pus-o la geam, in plin soare si ea are nevoie de lumina filtrata... acum sa vedem daca o mai pot salva...
Nu mai zic ca toti crinii mei (Amarillis) sunt plini de paduchi testosi de care nu am putut scapa cu absolut nimic - am sa incerc acum sa le sterg frunzele si cu decis, poate asta sa ii omoare ca in rest cu insecticid, cu nspirt, cu bere, am incercat, dar tot nu am scapat de ei...
Poze
John D. Rockefeller, Jr.