Dovlecei de septembrie-octombrie2009 *130*

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Am revenit...
Suede,felicitari pentru dintzoci, iepuras coconas...
Monica,eu zic sa ii lasi in pace pe prietenii care spun ca nu are gat copilul tau pentru ca nu il tii de cap... Mor de oamenii astia care le stiu pe toate,ei sunt perfecti,cei mai cei,iar oamenii care nu le impartasesc ideile sunt 'nimic'.Eu ii indepartez incet sau le spun ca nu ma iau dupa 10 capete,ci dupa unul singur,adica al meu.Si eu sunt de parere ca trebuie ascultat organismul cand refuza ceva.Refuza,nu ii mai dau,sau incerc din nou alta data,daca este vorba de un aliment nou.Daca e vb de cereale,le schimb,dar ma uit bine si iau altele complet diferite.Adica,daca ii dau cereale de orez cu fructe de la o firma si nu ii plac,caut de la alta firma cereale care sa contina cat mai putine elemente din cele care nu i-au placut.
Alex ce noroc mami ca ai parul scurt! Eu cand il 'pap' asa pe Paul tre sa imi prind coama bine,ca asa isi incalceste degetelele in plete de imi dau larimile...Ii mai place tare sa ma apuce de perciuni sau de firicelele care nu imi ajung in coada.
Zic si eu la multi ani sarbatoitilor de azi,ii pup dulce sa se faca mari si frumosi...

Lali Lacra de
Paul-Iulian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anomis28

Suede, imi pare rau de supararile de ieri, ai un copil minunat de jumatate de an (multe, multa santoase si veseloase inainte) si sanatos si veselos (mai are gropite?) si eu as schimba dr.

Techila, dar putzele tale sunt de-a dreptul rasfatate cu asa tarc frumos de joaca (e Malibu pt copii , right?) Imi place tare mult de tine ca nu te pierzi cu mancatu' lor si te pastrezi calma pentru fiecare tentativa de masa. Si mie imi venea sa-i dau cu castronu' in cap cand refuza papa si ma chinuiam de 40 de min cu 5 lingurite (una care isi smulgea paru' din cap).
Din pacat noi nu putem sambata din motiv de vizita la socrii .... nah, ca trebe facuta si asta....

Monica dicut, pupam Zgatixu' nazdravan. asa am si eu dicutii cu soatza, el ca e imposibil sa cada daca esti cu el, io ca stai atent ca imediat cade.

Nela draga, ma bucur ca am citit de bine despre voi. Pupam cu draga si dor strutza regala si ne rugam sa se faca bine.

Lull pup Alexu mic saitreaca bubitele si abia astept sa-l vad vesel in parc.

Monikus tare mult m-am bucurat cand am auzit ca iesi cu fetele pe afara, stiu ce bine face la psihic o iesire asa. Pup cu drag frumusetea ta mica de Raresel scump.

Dana draga, mi-a stat inima cand am citit de patania voastra cu scoica. Da noroc cu legaturile. Exact in aceeasi zi, s-a furat si de la noi grataru' la de fier de la intrare si seara la plimbare, era sa o comitem si noi, sotul il tinea in marsupiu si doar s-a dezechilibrat. Pupam mami curajos care a pus cercelusi si va doresc voua (sunteti o famile tare frumoasa) un botez minunat.

Uka, tu stii ca imi inveselesti fiecare intrare pe forum cand vad ce scrii, da stii asta, right? Carinuta e de revista mami. si imi plac pozele voastre mult mult mult (ma tot batea soatza la cap sa-l las sa-si ia dslr, dar io nu si nu, Tu si carina m-ati convins, mai mult decat a incercat el de 6 luni incoace)

Hepilica tu esti dictionarul forumului. Am vazut ca odata expusa o problema, te duci pana in panzele albe si te documentezi si vii cu toate detaliile aici pentru noi. Multumesc mult mami . "Zana florilor" e norocoasa sa te aiba ca mamica .

Fram, poate vad Natalixu' frumos azi in parc, ce spui?

Raluk, io zic ca voi va distrati tare d-aia nu mai intri, right?

Io am primit liber sa fug in parc si dau o plimbare in Moghioros, Cristina, cum ajung acolo te sun si daca sunteti ma alatur grupului vesel.

lui Dinu Andrei (14.09)

mi-a fost dor de tine.

Te-am citat ca sa spun ca asta am si eu in cap, cat de bine ma distrez de ce scrie Uka si cate am de invatat din ce impartaseste Hepi cu noi.

In plus, vreau si eu sa spun cat ma bucur pentru Ana Nelei ca e mai bine. Doamne ajuta sa nu mai aveti probleme si sa isi revina puiuta mica.

Si mai vreau sa ii spun Ellei ca ma rog pentru ea si pentru Anna pentru operatie, sa decurga toate repede si bine, puiuta sa nu se necajeasca, scumpica mica, mi s-a rupt inima cand am citit de cat de greu i-au luat sange...

Am mai citit de puiuti bolnaviori de Suede si Meli, Doamne ajuta sa le treaca repede.

Se vede ca am citit doar ultimele pagini? Voi recupera eu incet incet si inapoi, dar asa m-am invatat in ultima vreme, sa nu iau de unde am ramas, ci iau de la zi si merg inapoi .

Ralu esti ingerul meu pazitor

La multe lunite sarbatoritilor faimosi ai zilei de 13, David, Irinel si Stefania!

Revin cu un mesaj despre noi.

Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Doamne ce tragedie in Polonia! cat de emotionant!

Ioana mama lui Carol Ioan

Pataniile noastre

Mergi la inceput

Puiucu mic nu e rau, nu mai plange aiurea, doar cand e rupt de oboseala, daca din cine stie ce motive nu a putut sa doarma. Rade des, dar ma solicita intens toata ziua. Nici o joaca nu e faina fara mami langa el, sau si mai bine, in brate la mami, sau mami sa-l arunce in sus, mami sa-l faca avioane... in traducere libera, mami trebuie sa faca sport cat mai intens si mai obositor, altfel orice e plictisitor, n-am auzit de joaca in pat sau pe covor .

In ultimele zile nu am mai putut intra pentru ca nu prea a dormit ziua. Dormea doar cam o ora in total, toata ziua. Si noaptea adoarme pe la 12 si se trezeste la 5 jumate de tot, asa ca sunt rupta, da rupta rau... nu stiu cum de nu slabesc

In plus, la noi pana azi de vreo saptamana ploua de numa si m-a lovit o depresie rea de tot, imi venea sa plang din orice, dar mai ales cand vedeam puiuti care dorm, sau auzeam de copilasi care dorm singuri . Noi inca papam la plimbare doar agatati de mami cam o jumatate de ora, adormim doar plimbati, asa ca am fost putin afectata. Cred ca a fost de la vreme doar pentru ca azi daca e soare imi vine mie sa-l iau in brate toata ziua si sa-l tzuc, si mi-e tare drag cum se lipeste de mine .

Alaltaieri seara l-am tuns, acum astept sa ma tund si eu iar saptamana asta sa fim o familie de cheliosi. E asa frumos asa tuns .

Incepe sa-mi fie foarte greu sa mananc de fata cu el. De cateva zile plange, se intinde inspre farfuria mea. Si in plus fata de salivatul ala si fixatul cu privirea din luna a 4-a, acum mesteca in gol deodata cu mine. Cred ca e pregatit de diversificare, chiar daca eu nu sunt . De doua zile sta si in fund, asa ca indeplinim toate conditiile pentru a incepe diversificarea. Eu as vrea sa-l tin pana la 7 luni (daca peste tot acuma scrie la cei alaptati 6-8 luni, noi sa fim "liniutza"). Dar nu stiu daca voi putea cu el, numai daca ma ascund cu mancatul de el.

Inca nu s-a implinit luna si a pus putin peste 500 de grame in a 6-a luna de alaptare exclusiva. Eu cred ca e ok. Acuma l-am cantarit cum s-a trezit (deci cu stomacelul plin) si are 8.48kg.

Mi-e frica sa incep diversificarea la cat e de pofticios pentru ca mi-e frica de cum tot citesc si aud de bebei care cum incep sa dea de papi, cum renunta la lapte si nu e sanatos.

Am avut o zi fara net si am citit ce ne-a trimis Mihaela, carticica aia faina faimoasa de diversificare, de Karmel. In plus, apoi mi-am cautat si in gramada de carti pe care le am acasa. Se zice asa: pana la 9 luni ei nu au de fapt enzime ca sa foloseasca nutrientii din mancarea solida. Deci pana atunci de fapt vrem doar sa-i obisnuim cu gustul, consistenta, etc. Ei nu prea pot sa ia din papica ce e bun, deci tot laptele ramane baza. De asta, e obligatoriu, scrie in toate cartile, ca pana la 9 luni sa ramana cu 4 mese pe zi din lapte, si deci cu aproximativ 600-700 ml lapte pe zi. Altfel apar carente, si automat trebuie sa ia minerale si alte prostii. De asta va mai spuneam si eu ca eu stiam ca se dau asa incetuc, de gust, in prima zi o lingurita, apoi doua, etc. Si numai tarziu de tot se inlocuieste o masa. Pana atunci, gusturi.

No si mi-e frica de pofticiosul meu ca va plange dupa bolul de mancare si nu va vrea completare. Sa nu va prind ca radeti de mine cand vin aci peste doua luni si ma plang ca nu vrea papi nimic .

A, si in plus nu stiu cum va adormi. Cand adoarme la tzitzi, plimbarea in brate dureaza o juma de ora. Cand e satul si nu vrea tzitzi, adormitul in brate leganat la plimbare dureaza peste o ora jumate...

Oare ce am mai vrut sa zic? Ca imediat se trezeste si eu inca nu am citit nimic din urma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hepilica spune:

Raluk - hai mai mami, de ce nu mai scrii? ce faceti? sunteti ok? ce face alexutu' dragutu' care peste cateva zile implineste 6 lunite ? mi-era dor de tine.

fug ca a sosit ora de leguminoase...azi cu out .

sa scrii, da? te rog!!!!

h.

de minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina84 spune:

ALEX multumim pentru capitol
LAURA78NICO multa sanatate pentru toti
SELENE multumim de atentionare si eu ma tot uit de bani in cont ca sunt leftera dar nu ai intrat
TECHILA copii tai sunt superbi,Techila e o scumpa cum sta ea la jughinit si centru e bestial!
MIMIKA nici eu nu am stiut ce e ala cartof dulce pana am citit la fete,nici acum nu stiu decat ca e dulce,il am in frigider de 3 saptamani dar nu i-am facut si faza tare a fost la supermarket cand l-am cumparat ca am luat 3 si aia mi-a bagat la cartofi rosii,saraca femeie o fi zis"vai saraca n-are bani decat de 3 cartofi"
CARINA imi pare rau ca ati avut asa o noapte grea,si fii-mio mai are program de joaca intre 3-4 sau 6-7 si mie imi pica ochii in gura
CAMY sa treaca supararea ca nu il mai alaptezi pe Flavius,las ca se face el mare si din lp
LALI ce gospodina ai fost,bravo,imi pare rau de tatal tau ca e indispus
MONICA imi pare rau de cazatura lui Zgatix,asta e nu mai ai ce sa faci,sper ca e bine Dragoselul
ELLENUTA imi pare tare rau de vanataia Annei,sper sa treaca repede,tortul arata demential
Doar atat am reusit ca mi-au venit musafiri,restul diseara,sa aveti o zi superba

Mergi la inceput

Ah, despre iritatiile noastre.

Mi-am pierdut zilele, nu stiu cata vreme l-am dat cu zinc, o saptamana poate. Arata parca mai rau. Si imi era asa urat sa-l dau, ca-i o crema mai tare asa, nu se intinde usor. Si acu 4 seri, dupa baia cu musetel si galbenele, imi spune Relu sa il las asa curatel, sa nu-l dau cu nimic. Si asa am facut. Dimineata, l-am dat cu repair lotion aia de care v-am mai zis, de la essential care. Si am continuat cu ea de 3-4 ori pe zi. In doua zile iritatiile-rana de la gat i-au trecut aproape de tot, se vad doar asa, de parca ar fi mai bronzat unde au fost. Mai are vreo 3 bulinute de iritatii pe burtica, dar s-a terminat crema, am comandat ieri alta.

Stiu ca am mai zis ca am mai incercat cu ea, dar incercasem cu toate de fapt, si cu cea uleioasa cu unt de shea, si cu cea de galbenele, si cu asta, pe parcursul zilei cu toate il dadeam. Si cred ca cea uleioasa il irita, asa ca nu aveam cum sa vad daca isi face asta efectul. Dar se pare ca-i miraculoasa.

Intre timp am citit despre DA, si eram gata sa renunt eu la gluten, am citit ca in 90% din cazuri, asta e cauza la orice probleme de piele ale bebelusilor, glutenul din alimentatia mamei. Mult mai important decat lapte sau oua sau alune/nuci, etc. Sau si la oamenii mari, glutenul din alimentatia lor. I-am zis si la frate-meu, ca el are ceva probleme cu pielea, dar nu e in stare sa tina macar o saptamana fara gluten, sa vada daca sunt imbunatatiri. O sa revin cu linkuri daca nu uit.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui hepilica

Raluk - hai mai mami, de ce nu mai scrii? ce faceti? sunteti ok? ce face alexutu' dragutu' care peste cateva zile implineste 6 lunite ? mi-era dor de tine.

fug ca a sosit ora de leguminoase...azi cu out .

sa scrii, da? te rog!!!!

h.

de minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

uite ca scrisesem cu cateva secunde inaintea ta . Si mie mi-a fost dor de tine

Mergi la inceput

Pupam cu drag si puiutii care au facut buf (am ramas in minte cu Andrei, Dinu si Dragoselu, nu stiu daca mai era cineva...)

Suede daca pentru diareea lui tot mai vrei sa incerci cu orez, schimba firma sau fierbe-i pur si simplu orez si mixeaza-l. Ca ma gandesc ca de asta nu vrei sa incepi cu fructe. Sau ai putea cu supica de morcovel. Dar nu stiu de ce iti spun eu asta, ca stiu ca tu esti as la remediile pentru diaree, acum gandeste-te doar la ele pentru inceputul diversificarii.

Acuma cu recuperarea inapoi, am vazut poze frumoase de Bely, si ea frumoasa si radianta de fericire, si taticul la fel, super fericit, si printesa mica si zambitoare frumoasa rau!

Am mai vazut tortul facut de Elle si mi-am dat seama ca mi-e foame

Apoi am vazut poze cu printesa lui Alex frumoasa rau de tot, si se vede ca are asa personalitate!

Si pozele Techilei , ca de obicei, imi provoaca o stare de veselie formidabila! Mor cand am vazut cum o trag de falci pe Techila puii , superb! Si locurile de joaca, minunate! Sa le folositi sanatosi, voiosi si mancaciosi!

Si am un scop saptamana asta! In afara de faptul ca vineri implinim 6 lunite, astept sambata ca pe nu stiu ce si ma bucur si eu cand mai citesc care mergeti la gratar , asta pentru ca voi sta ca pe ghimpi pentru poze! Neaparat sa duceti aparate cat de multe si sa le postati sambata seara!

Lullaby of, dermatita asta, ca si pe mine ma durea sufletul, asta micu se scarpina de zor, se trezea din 15 in 18 minute toata noaptea, era vai si amar. Sper sa treaca si la voi si sper sa nu vorbesc aiureli si sa fie pe trecute si la noi.

Ralu mersi ca ai intrebat de iritatia puiului

Iuliapapusica multumesc mult ca ai intrebat de mine. Dana scumpa de ea, a zis ca va fi mai ocupata saptamana asta cu pregatirile de Botez.

Am vazut poze minunate de Ebru superba, superba!!!

Doris imi pare rau pentru raceala. Sper sa treaca la toti.

Suede sunt minunate verighetele! Sa le purtati sanatosi vreo 75 de ani macar

Cristina multumesc mult ca te-ai gandit la mine. Pozele sunt minunate, mai ales cea in care rade . Seamana asa de bine cu tine printesa mica! Si uite avantajul sa ai putine kilograme, vezi ca nu ne-ai zis pana acum ca tii regimuri sa intri n patul ei . Superb!

Moni iti multumesc si tie mult de tot ca te-ai gandit la mine .

Camy eu stiam ca se trece treptat la lapte praf, ii dai intai san si completezi cu bibe, la fiecare masa, pana cand cantitatea de san scade. De la o zi in care a baut numai lapte matern (alaltaieri) ai trecut direct la aproape numai lapte praf (ieri). Se putea sa faca reactii urate.

Diana mi-a stat inima in loc cand am citit ca iar aveti probleme, e ingrozitor... Sper sa am timp azi sa pun linkuri cu ce am citit de gluten. Ideea e sa incerci tu sa nu mai papi gluten o saptamana, apoi daca vezi ca se imbunatateste, sa incepi sa iei omega 3 parca, dar revin cu detalii.

Am mai vazut poze minunate de Andra, mai, cea cu voi trei, chiar daca nu a iesit asa bine ca restul, e mai incetosata putin, e cea mai frumoasa, emana atata fericire si iubire . Imi sunteti tare dragi, cum sunteti voi asa niste tineri altfel decat tinerii din ziua de azi (hai ca v-a fost dor de expresie ), sunteti asa buni la suflet, asa cuminti . Si grasunica superba si cocheta! Cred ca toata lumea se mira cat a crescut din laptic de la tine, care esti asa firava .

Lili m-am distrat tare cu "baba, caca, dada" .

Al meu de vreo 4 zile incearca sa zica mama!!! eu tot am impresia ca n-am auzit bine si il pun sa zica iar (ca scoate "ammmm", "mammmmm", "ammmaaa"), dar numai cand il las singur pe covor si ies din camera, sau cand il las undeva si vrea sa-l ridic. Si normal ca daca vin la el fericita si ii spun "ai zis mama?", el rade, se rusineaza tot, si nu mai zice, e fericit ca am venit, nu mai trebuie sa ma strige...

trimit sa nu pierd. Daca nu revin, inseamna ca s-a trezit puiul, ca tare bine doarme...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suede spune:

Multumim Lali
Raluk ma bucur ca-ti plac verighetele!75 ani zici?Sa fie 55 si tot e ok...ca sa prindem si nunta de aur.
Cat priveste diareea,e mai ok,n-a mai facut dupa ce a mancat,e drept i-am dat si morcovel.Si orez normal,pasat,o sa-i dau oricum cu supa.Ma lipseam de asa ,,as"

Laura fericita de puiut scump norocos Mihnea Costin 12.10.2009
Poze noi

Mergi la inceput