***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(118)***

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Doxinu super aiurea ce ati patit. Cum sa-si permita sa iti urecheze copilul? Mor cand vad parinti/bunici asa justitiari cu alti copii.
Eu ma enervez si cand incep sa-l bombardeze diversi necunoscuti la plimbare cu clasicele intrebari despre nume/varsta/poezii/etc. Si cand copilul nu raspunde incep intrebari tembele cu are/nu are limba si altele de genul asta.

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Cum mah? Eu cred ca as fi urecheat-o si eu. Nu m-am asteptat la asa ceva nici macar cand Filip mai batea copiii prin groapa de nisip, cand avea 2 ani. Imi pare au ca ati patit asta.

Didi, bey ce memorie ai! Eu nu le am deloc cu datele de nastere, daca n-ar fi sotul meu sa ma traga de maneca as fi praf cu toti prietenii si chiar si cu rudele gen maica-mea sor-mea...

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

Vaiii...Ioana...bine ca iti versi nervi aici. Nu stiu cum as fi reactionat...dar cred ca tot ii ziceam vreo doua.

Cumnata mea are un baietel mai mic decat Eliza cu 1 an si trei luni. Normal ca atunci cand se intalnesc dupa o jumatate de ora incep scandalurile pe jucarii. Eu intotdeauna am incercat sa-i explic Elizei ca trebuie sa se joace cu el, sa-i dea jucariile ca nu i le va lua acasa la el, tot felul de explicatii. Ca acum sa aud ca ii zice cumnata soacrei noastre (ca e si soacra ei ) "eiii, Vasi (adica sotul meu) o mai cearta pe Eliza ca lumea dar Andreea nu-i face nimic" Pai ce vrea sa-mi iau copilul la bataie sa fie ea multumita? Imi fac niste nervi..... asa ca... sunt obisnuita cu astfel de remarci.

Eu zic de acum LA MULTI ANI Ioana anticipat ca poate nu mai intru.
Liviana, deci cum e cu scoala? Te-ai lamurit?

Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7 spune:

Doxinu, se poate considera agresiune fata de un copil. Mai sunt persoane, din ce am observat eu, mai in varsta, care cred ca o corectie fizica e mai importanta pentru copil, decat sa-i explici cum trebuie sa actioneze in astfel de situatii. Nu trebuie sa te simti neputincioasa, pe langa nervii de rigoare, e bine ca i-ai explicat si teoria, cum ai spus tu. Ma gandesc ca poate in alta situatie asemanatoare se gandeste un pic inainte sa aplice o corectie fizica altui copil strain sau poate chiar celui pe care il are in grija. Ar trebui sa existe si argumente legale, nu numai morale si de bun simt.

Nu stiam pe nimeni nascut in aceeasi zi cu mine. Hihi. Si cum o sa petreci ziua de vineri? Poate te trece cineva in lista.

Ramona si Razvan [19.06.2007]
Salvati o inimioara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Trebuie sa rectific,ca am incurcat saptamanile.Ziua mea este vinerea viitoare pe 23 aprilie,deci Ramona tot singuara esti vineri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Doxinu, in afara de o replica pe masura nu aveai ce sa-i faci doamnei. Trebuie sa acceptam ca exista si astfel de persoane, chiar daca f neplacute pt noi. Ce coincidenta, si pe chat caffe Alice a scris tot despre acest subiect.
Didi, vroiam sa-ti multumesc pt ideea excelenta cu calutii; aseara am confectionat 2 horses on stick, azi continuam sa lucram la ei. I-am zis lui M o poveste de genul ca acesta va fi un cal magic, cu care va putea merge oricune va dori el, care il va asculta si va face tot ce ii va zice el, etc. Moare de nerabdare sa se joace cu el, dar trebuie sa vad cum ma descurc cu magia; practic am vrut sa-l las sa-si dea frau imaginatiei, dar imi e teama ca nu va intelege si va trebui sa-i spun ceva de genul "magia functioneaza doar la copiii ascultatori". Asta si in contextul expus mai jos.

Ramona, eu ma simt neputincioasa. Copilul meu cel mare nu asculta in multe din cazuri si nici o masura nu pare sa dea rezultate. Ieri la gradi mi-a spus doamna ca Matei asculta doar cand e vorba de activitati, e f atent si demonstreaza ca-i merge neuronul, insa in rest vorbeste mult, tipa, nu asculta si are o atit negativista. Exact la fel face si acasa; mai mult imi da replici de genul: "da, ce esti surda?" sau "nu vezi, nu ai ochi?".
Maica-mea zice ca ar trebui sa-l ating peste gura caci copilul cica nu stie de frica.

Am scris asta ca sa vezi ca desi am toate intentiile bune cu copilul meu, nu-i pot opri momentele de violenta fizica si verbala asupra lui frate-sau si nu asculta neam. E mai ascultator doar cand sunt eu intre ei, dar asta nu se poate intampla mereu. Am discutii cu el zilnic despre ce inseamna sa fii bun, corect, ascultator, ce avanatje ar putea avea daca ar manifesta doar un comportam pozitiv; pe scurt logoree multa la mine si fapte putine la el.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dideip spune:

Buna,va mai aduceti aminte de mine?
Va pup dulce dulce pe toate.
Nu am mai intrat de muuuuult si astazi la servici ma apucat nostaligia si mi-am adus aminte de voi, mamici dulcici.
Noi suntem bine, Paul sa facut mare si este un scumpic, pe la noi barza a uitat sa mai vina.Sta cu soacra mea toata ziua, uneori imi zice cand ajung acasa"mamaie Mia" in loc de mami, si este foarte cuminte, promit ca voi mai pune poze noi.
Eu mi-am schimbat locul de munca(firma unde am lucrat 8 ani a dat faliment, am fost in somaj 6 luni)lucrez la o firma fac contabilitate primara(asa se spune acum, dar tot 3 in 1sunt)In rest totul bine.Promit ca voi recupera tot ce am pierdut pana acum.Va pup si va doresc tot binele din lume voua si copilasilor vostrii scumpici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Salutare!
Noi tot la tratament, tot cu muci si tuse! Azi mergem la control!

Andradap nastere usoara! Ma bucur ca ai dat un semn de viata! Tot natural vei naste si tot cu acelasi medic?! Antonio ce zice?!
Kid ce vesti tragice! Imi pare rau!

Am citit pe diagonala! Nu ma simt prea odihnita dupa boala baietilor! Numai bine!
Si eu sunt curioasa de Elteka!

Alina-Mirela cu DAVID (27.06.2007) si MATEI (15.05.2009)

POZE

www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Liviana,stiu ca nu am ce face,insa nu pot accepta ca noi ca parinti nu avem nici o putere si nu exista nici o lege asupra altor parinti care ne agreseaza copilul.

Io niciodata nu am dat in copilul meu si satu cu el de cand s-a nascut,deci rabdarea imi este pusa la incerecare de sute de ori pe zi.Fiecare cu educatia si conceptia lui despre educatie.Sunt multe de spus,insa deocamdata roamnul nu intelege ca educatia nu se face cu bataie.Asa aratam copilului ca este mai puternic ca noi(noi,neavand argumente sa-l facem altfel sa reactioneze) si ca sa aratam cine este seful folosim bataia,care daca este folosita de copil pe un alt copil ,la randul sau,ii spunem ca nu este frumos sa dea in alt copi,mai ale daca acesta este mai mic.Ne contrazicem in ceea ce spunem si ceea ce facem,si reusesim decat sa facem copilul sa faca ceva de frica si nu din convingere/judecata proprie.
DAr asa cum am spus,sunt multe de spus la acest subiect............

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7 spune:

Liviana, imi pare rau ca te simti neputincioasa. Uite, eu m-as gandi asa... sa zicem ca ii aplic o palma la fund, il trag de ureche, ii aplic o corectie fizica, nu traumatizant, dar simbolic. Am eu certitudinea ca el o sa invete din asta exact ce intentionez eu sa transmit? Aici cred ca e o problema. Imi amintesc din copilarie ca aveam prieteni la care mergea o astfel de pedeapsa si trageau invatamintele de rigoare, altii nu.

Am si eu probleme cu Razvan, de exemplu uneori nu intelege ca un lucru e periculos pentru el si de ce anume e periculos, chiar daca ii explic. Repeta dupa mine si zice: e periculos, dar o face razand si nu intelege semnificatia cuvantului si consecintele acelui lucru. Si daca ii explic cu vorba buna nu intelege si atunci ii spun pe un ton foarte ferm, ca nu are voie.

Uneori, recunosc ca nu reusesc sa il fac sa ma inteleaga sau sa (nu) faca ceva, chiar si cu tonul ferm si atunci apelez la sotul meu. In acele momente ma simt neputincioasa si trista ca eu personal nu pot face nimic, dar stiu ca atunci cand sotul meu ii spune ceva pe un ton ferm, nu mai face nazuri, nu isi mai impinge verisoara, sta cuminte la masa, accepta sa manance, etc. si parca nu ma mai simt neputincioasa, ma bucur ca suntem doi si il putem educa mai bine.

Si ai dreptate, uneori, cu toate intentiile noastre bune, putem fi depasiti in incapatanare de copiii nostri. Cred ca atunci depinde de noi, care ii stim cel mai bine, sa alegem metodele potrivite pentru a-i face sa inteleaga anumite lucruri sau sa se fereasca de pericole.

Scuze, ca am scris cam mult

Ramona si Razvan [19.06.2007]
Salvati o inimioara

Mergi la inceput