***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(118)***
Raspunsuri - Pagina 4
msemcu spune:
Dragele mele, mi-am asumat observatia primita de la Vas si am intrat sa va salut. O fi nostalgia aniversarilor (caci se apropie si la noi a treia) dar mi s-a facut dor de voi si am intrat sa vad ce ma faceti. Dupa cum vad am multe de recuperat, ca voi scrieti nu stati
Sa dau si eu raportu: Petra, Mara si Maia sint bine, mergem la gradinita din toamna, dar la program scurt si pot sa spun ca le-a facut foarte bine iesirea in "lume". Am devenit mai sociabile, desi gasca de trei este inca tare unita si greu acceptam pe cineva in ea.
Aici sint cateva fotografii de la Sarbatorile de iarna http://picasaweb.google.co.uk/msemcu/Sarbatori2009Picasa?authkey=Gv1sRgCL-sguqbyLThTg# si promit sa pun si recente cat mai curand.
IN rest, vorbim, alergam, sintem niste mofturosi la mancare dar avem energie suficienta cat sa ne innebunim vecinul de jos.
Citesc din urma si revin.
lbelciug spune:
Dideip, bine ai revenit, ce flacau blond si frumos ai! Cu cinea seamana mai mult?
Mmsecu, welcome! Doamne ce printese frumoase ai! Serios, chiar sunt unite, nu se cearta deloc? Tu ai inceput serviciul, cine te ajuta cu fetele, dus-adus de la gradi? Wow, ce frumoasa e ultima poza alb-negru, zici ca e vedere nu alta. Sa ne mai scrii te rog despre voi, despre viata voastra in 5, caci uite noi si 1 sau 2 copii ne vaitam.
Didi, cand mai vin alti copii la noi sau mergem noi in vizita, o perioada sunt mai cuminti deoarece acolo sunt noutati, jucarii, spatii noi, etc dar se poate intampla sa se certe pe aceeasi jucarie si cu gazda, mai ales daca e de varsta mai mica. Cu cei mari nu se intampla asa.
Imi pare rau, dar I can't help myself, darmi-te sa mai dau sfaturi? Numai tu stii ce ai putea face cu peticel....
Ramona, cu toatele avem momente din astea de dezarmare. Cu cat cresc copiii, cu atat problemele devin complexe.
An@, tu pe unde disparusi?
carmen_So, mai zi-ne despre mandrele tale, ce pozne mai fac?
In alta ordine de idei va recomand un DVD: Mark Gungor, Laugh your way through marriage, se gaseste si pe Torente.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family
doxinu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui DidiAlex \Doxinu, tu esti nascuta in zi de sarbatoare, cum de nu ai primit si ceva de la Ghe? io am o pretena din facultate nascuta in zi cu tine, alt an, o cheama si Germina, de la Sf. |
Ba da,Georgiana
CarlaV spune:
Didi, si eu am zis de multe ori cat de usor mi se pare cu un singur copil si mi-am luat destule caramizi de la mamicile de copil unic si fara dorinta de a mai face vreun copil.
Eu sunt nascuta in octombrie, 19, multumesc de intrebare .
-----------------------------------
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
-----------------------------------
Larisa 6-12 luni***Larisa 1-6 luni***Sarbatori de iarna 2009
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
doxinu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CarlaV Didi, si eu am zis de multe ori cat de usor mi se pare cu un singur copil si mi-am luat destule caramizi de la mamicile de copil unic si fara dorinta de a mai face vreun copil. Eu sunt nascuta in octombrie, 19, multumesc de intrebare . ----------------------------------- Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07 ----------------------------------- Larisa 6-12 luni***Larisa 1-6 luni***Sarbatori de iarna 2009 "Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present" |
Io te aprob! Este simplu sa ai un singur copil daca stii sa "lucrezi" cu el si sa fii recepriv pe nevoile lui! La 2 nu ma pronunt, insa tind sa cred, ca in comunicare este tot secretul relatie copii-parinti.
Multumesc mamicii de capsunica care m-a adaugat in listuta de aprileie.Anul este 1982.
andradap spune:
Liviana, mie imi placea numele Dominic, dar sotului nu ii placea asa de tare. Ce-I drept nici cu Andreas nu il multumeam. Avand totusi suficent timp (din fericire nu am nascut prematur) pe parcursul sarcinii, l-am convins sa-l numim DOMINIC.
Didi, am luat caruciorul (este verde). Vineri noaptea pe 26 martie ne-am intors din Viena si a doua zi, sambata pe 27 eram la KIDEX sa il luam. In Viena nu am gasit marca. In schimb am luat leagan Fisher Price, carusel Fisher Price, Pompa de muls Avent, sterilizator electric Avent.
Madaiulia, sper sa stea cat trebuie si poate chiar un pic mai mult. Mai nou mi s-a pus pata ca de 1 Mai as vrea sa plec cat mai departe de Bucuresti... eventual sa ies din tara Sotul e ingrozit de ideile mele....
Ramona7, asa este, am niste emotii de data asta. Daca la Antonio eram o curajoasa... acum parca simt cum mi se inmoaie picioarele pe masura ce trece timpul. Reusesc sa disimulez si sa nu se vada in jur... dar nu stiu cat voi mai reusi!
Doxinu, sincer iti spun ca poate de urecheat nu as fi urecheat-o... cel putin NU acum in situatia mea. Si asta nu din respect ci de frica sa nu ma cotonogeasca si eu sa nu-i fac fata [ :-)))] Dar as fi facut-o cu ou si cu otet. Mi se pare total deplasat sa incerci sa faci educatie altui copil orice metoda ai aborda, cu atat mai mult una de acest gen. In alta ordine de idei... iti zic si eu LA MULTI ANI FERICITI pt vineri!
Dideip, bine-ai revenit! Cum sa nu te tinem minte? De cate ori merg la socrii la Oltenita, trecand prin Frumusani, ma intreb ce mai faci!
Alynta27, da tot natural vreau sa nasc si tot fara epidurala. Si ... tot cu aceeasi dr. Chiar dupa ce am nascut acum 3 ani, am zis ca daca mai fac un copil voi naste tot cu ea.
Msemcu, ce printese minunate ai... ce ma bucur ca am vazut mesajul tau. Pt mine, voi reprezentati minunea de la odiseea de mai-iunie 2007. Nu stiu de ce, dar asa am simtit mereu.
Am fugit la baita... ca sta de o ora acolo....
Mami de ANTONIO (12.05.2007) si 36+ www.pregnology.com/preggoticker2/777777/000000/My%20pregnancy/05/11/2010.png" target="_blank">DOMINIC
Dumnezeu a vrut ca el sa existe
Ioana13 spune:
Eu fara sa am 2 copii, imi dau seama ce usor cu unul, comparativ cu 2: aproape aceeasi diferenta ca intre a nu avea nici un copil si a avea unul! Mai ales pina incep sa se inteleaga, sa stie sa vina singuri de la scoala, sa faca un ceai, sa-si incalzeasca mincarea... unii cred ca niciodata nu invata asta... dar exista o solutie: insuratoarea!
Msemcu, eu nu te-am cunosc, ca nu eram pe vremea odiseei forumista, dar pot sa imi dau cu parerea ca ai 3 fete cucuiete minunate si suna f fain coalitia dintre ele.
Patrick are niste tripleti colegi la cresa, o fetita si 2 baieti, sunt niste scumpi si pare foarte greu cu ei: sunt cuminti foc, linistiti, dar tot cite 2 vin dupa ei la cresa, bunici, parinti, prieteni de familie...combinatii de cite 2 luate cite K... la voi cum e?
Noi de azi sintem acasa cu otita medie si amigdale rosii rau. S-a mirat dr ca nu il dor urechile, sintem pe augmentin, care nu ii place deloc, abia i-l dau, imi pare rau ca nu am cerut altceva, de asta stiam ca nu suporta gustul> Cind se apropie timpul de dat medicamentul toata ma agit... sa il ia fara sa isi faca greata.
Bina macar ca nu il dor si are o stare destul de buna.
Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)
kid spune:
Multumesc la toate mamicile pentru intelegere si pentru raspunsuri
Ioana13, se poate spune ca din senin, caci a fost racit de maxim 2 ori si tratat fara antibiotic. Nu au cazuri in familie, doctorii au spus ca se intampla. Parintii l-au dus la pediatrul lui la control, l-a examinat si i-au dat trimitere la psiholog, pe motiv ca e gelos de aparitia surioarei, iar la cateva zile au mers la spital si i-au pus diagnosticul.
Carla, ai fost foarte draguta. Voi ati plecat pana acum fara fete undeva?
doxinu, felciitari pentru pedalat Referitor la 'scutecele', Vlad spune ca face, il intreb daca vrea la olita/wc, dar spune clar nu, ca el vrea sa faca in 'papes' pampers; sper ca vara asta sa renunte si el la scutece, acum sunt in cautare de olita/adaptor wc cu stickers(cars), caci a spus ca daca va avea, nu va mai face in scutec; vom vedea.
Cat despre intamplarea din parc, ce sa zic, foarte nasol. Am asistat si eu intr-o zi la o bataie intre parinti, tot din cauza ca un parinte a lovit un alt copil. E greu in situatii din astea, caci sunt si copii de fata si nu ai cum sa reactionezi decat (cat de cat) decent. (Macar) urecheatul respectivei se incadra la decent.
Vroiam sa va intreb daca voi faceti analize la capsunei de rutina sau in cazul in care suspectati ceva.
Eu vroiam sa ii fac in toamna analizele lui Vlad, insa dr lui a spus ca nu are rost sa-l intep, caci le-a facut in februarie cand a fost in spital, sa i le fac acum, in primavara. Am fost acum la ea si mi-a spus iar, ca nu are rost sa le facem, sa asteptam pana in toamna.
In schimb, mi-a dat sa-i dau vitamine(multisanasol), fier cu vitamina C, acid folic si peritol si, dupa ce termin tratamentul de 3 luni, sa merg sa-i fac analizele...
Teodora, de Vladut (15.05.2007)
Traieste fiecare clipa ca si cum ar fi ultima!
vas spune:
Buna dimineata!
Doxinu, ieri tot la tine m-am gandit. Noi suntem o gasca de vreo 8 familii si nu stiu cum am reusit ca majoritatea avem copiii de aceiasi varsta, dar niciodata nu ne-ma certat de la ei pentru ca in timp am vazut ca fiecare din copii face cate ceva nelalocul lui si am intervenit pe rand intre ei. Sunt convinsa chiar daca unele mamici (ieri m-a enervat si articolul scris de Alice pe coffechat) ma cotrazic ca fiecare om atat timp cat iese cu copilul in parc il iubeste la fel de mult cum imi iubesc si eu copilul. Acum ce-i drept nu toti STIU sa-si educe copilul sau poate unii chiar nu reusesc. Ati vazut cat e de greu sa adopti o pozitie ferma in fata unui copil chiar si de 3 ani. Ma incearca si pe mine Eliza uneori....maaaaammaa, dar ma calmez si o iau de la capat.
Didi, Liviana, orice ati zice pentru mine sunteti un exemplu ca mamici de doi baiati. Eu sunt convinsa ca fiecare copil se razvrateste la un moment dat, are si el personalitatea lui....si boacane tot vor face oricat de aproape vom fi de ei.
MAndtra mea a reusit sa se curenteze CUM????? Se juca cu niste chei, le aseza, le intindea pe jos, le punea sa danseze Dansul pinguinului, era chiar linistita, eu trebaluiam pe langa ea. m-am dus pana la baie si am auzit un tipat de mi-a stat inima in loc. Cu o cheita mica a scos afara aparatoarea de la o priza si a bagat cheia acolo.
Nu va spun cum mi-a batut inima o ora....si cat de mult mi-a trebuit sa-mi revin. Ea nu avea nimic dar s-a speriat si de atunci nu se mai atinge de nimic.
Ramona, degeaba ne chinuim sa le explicam pericolele, cu timpul le vor intelege ei.....eu i-am tinut niste teorii despre foc, curent, apa, nu cred ca a priceput mare lucru dar macar ma simt eu cu inima impacata ca fac ceea ce trebuie.
Msemcu, , deci asa se poate.......te mai trag de maneca din cand in cand...macar sa stim ca sunteti bine.
Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007
lbelciug spune:
Andrada, multumesc pt clarificare, mie imi plac ambele nume, dar important e sa va placa la amandoi. Antonio s-a pronuntat in acest sens? El ce zice apropo de venirea apropiata a fratiorului? Sezi cumintel, cum sa pleci de 1 mai? Acusi-acusi vine taurasul in familia voastra. sa stii ca te inteleg apropo de pierderea curajului; cand imi venise sorocul sa nasc a doua oara, parca nu ma tragea inima s-o fac stiind prin ce trecusem la prima nastere. Dar asta sa fie singurul dezavantaj (daca il putem numi asa); acela ca STII si ai TRAIT o nastere inainte. Eu una iti tin pumnii si cred ca vei naste mai usor a doua oara, doar asa se intampla de regula, nu?
Aoleu, Vas, ce sperietura ai mai tras si tu. Astia micii isi baga manutele pe unde nu-ti imaginezi, bine ca fata n-are nimic. Multumesc pt apreciere, si eu le vedeam la fel pe mamicile cu >1 copil cand nu-l aveam pe Bogdan.
Kid, daca baiatul e bine acum, ti-as recomanda sa ii faci analizele inainte de intrarea in colectivitate, eventual in august ca sa ai timp sa corectezi ceva daca e necesar.
Ramona, La Multi Ani pentru maine! Sa fii sanatoasa, fericita, inspirata in munca ta si plina de intelepciune in educarea copilul! Iti doresc sa nu te simti niciodata neputincioasa caci tare neplacut e. Distractie placuta!
(Am zis sa te urez de azi caci maine nu cred ca mai intru pe forum.)
Despre Bogdan cateva vorbe: de ceva timp a intrat in perioada NU-DA-NU , adica prima oara zice ca nu vrea sa faca un anumit lucru cerut de mine, pe urma daca vede ca nu cedez zice ca-l face, pt ca in final sa revina la prima parere. Nervi de otel ne trebuie! Totusi e tot scump chiar si asa.
Fetelor, nu stiu cum e la voi, dar eu pt Bogdan simt o nevoie fizica sa-l iau in barte, sa-l pup, sa-l dragalesc, sunt geloasa daca se duce la sot de ex pt a-l pupa. Parca ma doare ceva daca nu-l strang si eu... f ciudat, pt Matei nu simt acelasi lucru desi il iubesc la fel de mult.
Intrebare: E vreun capsunel care face pipi din picioare neajutat, la wc?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family