Cat dureaza un divort

Cat dureaza un divort | Autor: mihuta

Link direct la acest mesaj

Din experienta voastra, cam cat dureaza un divort, in cazul in care ambele parti sunt de acord si daca exista un copil minor? Care este cea mai rapida varianta, culpa comuna, culpa unuia?

Nu mai intreb in cat timp te vindeci, ca asta e inca departe.

Multumesc de raspuns.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Culpa comuna cu copil nu exista.
Minimul minimului cu toate puse la punct 3 luni.


Imi pare rau.

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liuda_v spune:

Buna.Din cele stiute si auzite la mometul in care ambele parti sun de acord sa divorteze atunci procedura poate dura minim 2-3 luni in unele cazuri poate fi si mai repede totul depinde de poblemele care vau determinat sa divortati.Copilul daca este minor judecata va lu a hatarire cu cine ramine mai des copilul ramine cu mama bineinteles daca ea isi doreste cu devarat ca copilul sa ramina cu ea.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

mihuta, cel putin 2 luni si maxim 3-4 luni(e posibil sa nu mai dea termen pana la 1 iulie si intrandu-se in vacanta judecatoreasca pana la 1.09. I termen va fi mai lung).Se poate termina la primul termen de judecata, cu conditia ca ambele parti sa fie prezente cu C.I., ref.de ancheta sociala sa fie la dosar,martorul sa fie prezent si sa nu mai existe alte acte necesare de depus).eu nu iti zic din auzite, ci sunt in domeniu si am si trecut prin asta acum o sapt.culpa comuna fara motivare sau cu motivare.este cea mai rapida metoda si cea mai "eleganta".se face obligatoriu ancheta sociala pt.minor.daca are peste 8 ani va fi "audiat" de judecator separat.de asemenea este necesar audierea unui martor,chiar daca partile sunt de acord cu div.si cu incredintarea minorului la mama sau tata.martorul poate fi si ruda si va fi intrebat doar cu privire la incredintarea copilului:cum este ingrijit minorul,cine o face, daca contribuie mama,tata, cat etc, de unde sa rezulte ca cel care a cerut incredintarea are conditii optime pt.crestere si educare.
Pasi:
-redactezi o cerere de chemare in judecare prin care soliciti div.din culpa comuna cu sau fara motivare, incredintarea minorului catre..., pensie alimentara pt.minor(procent din venituri sau la min.pe economie, daca nu are loc de munca), revenirea sau pastrarea numelui(pt.pastrare e nevoie sa fie si celalalt de acord, sau in caz contrar trb.motivata necesitatea pastrarii).daca e cu motivare, tb.sa fie prezentate motivele.
-acte in dublu exemplar:dupa C.I ale sotilor,certif.n.minor,certif.cas, eventual acte doveditoare pt.venitul celui care va da pensia(adev.salariat)
-timbru judiciar de 39 lei si timbru de 0.3 lei.

Daca ai nevoie si de alte lamuriri ma poti intreba pe PM si iti raspund.Imi pare rau, daca este vorba de tine..Cristina, mamica de Alessia Stefana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Multumesc, am sa trimit PM ca mai am o groaza de intrebari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

Culpa comuna cu copil nu exista.


Ba da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_b spune:

La mine a durat mai putin de 2 luni. Ma rog, si inca o luna pana la "definitiv si irevocabil". Tot culpa comuna cu copil.

Diana si Mircea (2.01.2004)

www.freewebs.com/bbianfeb2004/index.htm" target="_blank">Bebelusi de ian-feb 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Stati ca mai am intrebari.
1) cum ati facut cu numele ? Eu sincer vreau sa scap de nume, dar nu mi-e clar daca nu cumva imi complic existenta in ceea ce priveste inscrierea Sophiei la gradinita, scoala, mersul in vacanta peste granita, etc.
2) ce se intreaba martorul la proces?
3) cum ati anuntat familia si mai ales cum ati facut cu copilul? Mai ales partea cu Sophia ma preocupa, si nu stiu cum este mai bine, sa ii pastrez obiceiurile (adica sa vina tatal ei in fiecare seara si sa stea cu ea (si implict cu mine) pana aproape de culcare, de exemplu) sau sa ii explic ce si cum si sa mergem mai departe cu noul program?Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihuta

Stati ca mai am intrebari.
1) cum ati facut cu numele ? Eu sincer vreau sa scap de nume, dar nu mi-e clar daca nu cumva imi complic existenta in ceea ce priveste inscrierea Sophiei la gradinita, scoala, mersul in vacanta peste granita, etc.
2) ce se intreaba martorul la proces?
3) cum ati anuntat familia si mai ales cum ati facut cu copilul? Mai ales partea cu Sophia ma preocupa, si nu stiu cum este mai bine, sa ii pastrez obiceiurile (adica sa vina tatal ei in fiecare seara si sa stea cu ea (si implict cu mine) pana aproape de culcare, de exemplu) sau sa ii explic ce si cum si sa mergem mai departe cu noul program?mami de Sophia1. la mine exul a cerut sa nu ii mai port numele, deci asta depinde de cum va intelegeti voi. Tu daca vrei sa-ti reiei numele, fa-o. Din punctul de vedere gradinita-scoala, copilul tau oricum va proveni din familie monoparentala, indiferent de numele tau
2. martorul va fi intrebat in primul rand despre relatiile lui fata de voi: adica e unchiul tau, mama lui, vecina voastra, etc. Va tebui sa spuna ce stie despre voi, ce a vazut, ce a auzit- toate lucrurile care dovedesc imposibilitatea continuarii mariajului. De ex. v-a vazut ca v-ati certat des, sau unul dintre voi i s-a tot plans, ca nu va mai iubiti, ca nu mai merge, etc.
3. eu trebuia s-o anunt pe mama, nu a fost greu, ea a stat in vecin, si a auzit tot circul. (ultimul scandal a fost foarte imens, si atunci am rugat-o pe mama sa se intereseze de avocat.)De socri sincer m-a durut in dos, iar copiii si-au dat seama ca fugim din casa. In cazul tau insa m-as aseza la o discutie serioasa cu micuta, impreuna cu exul, si as explica ce se intampla: tati se va muta, dar o va iubi in continuare, si tot tati va ramane. Daca pastrezi obiceiurile, pentru Sophie va fi ok la inceput, pentru tine insa nu. Ar fi bine sa va vedeti cat mai putin, daca va intelegeti asupra vizitelor, alea sa fie in afara casei tale. O ia de la usa, o aduce la usa pe Sophie, si atat. Eu una nu l-as mai lasa sa se implice in viata mea, doar in viata fetei.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Mihuta imi pare rau. Numai bine tie si copilasului tau si o schimbare cit mai putin dureroasa.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

Exista culpa comuna, chiar daca copilul e minor. Caz concret... actele depuse pe 13 decembrie, divort pronuntat pe 23 februarie... dupa aceea mai dureaza inca 30 de zile, pana cand hotararea devine definitiva si irevocabila...

daca e vorba si de partaj, se face proces separat si acela dureaza mai mult, in functie de cum decurg lucrurile, amiabil sau nu...

MElise

Mergi la inceput