"Bravo Sabina,Artu!Flori liliac mai-iun 2010 (67)"

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikolett2445 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

Neata

mai fetelor, ia nu va puneti voi pe nascare d-acuma, ca e timp destul pentru toata lumea. nu va bagati in fata, respectati randul, va rog!!!

am vazut ca vorbiti de aparate de aerosoli, am cumparat si eu unul, cam degeaba, ca fi-miu nu il suporta. am fost nevoiti sa ne internam o data, acum vreun an si ceva si in spitale nu sta nimeni cu lugu-lugu, asa ca il cam tineau cu forta, el plangea neconsolat, asa ca a prins frica de ustensila. n-a uitat nici pana acum, drept pentru care atunci cand ma apropii cu aparatul, incepe circul de pe lume, chit ca nu doare, nu miroase urat, nu provoaca disconfort...

eu am luat sa-i fac doar cu ser fiziologic, ma cam ingrozesc sfaturile aruncate atat de usor pe forum sa bagi dezametazona in copil...pai daca intr-adevar e nevoie de dexa, inseamna ca trebuie sa-l duci la doctor intr-adevar, eu n-as sta cu el acasa. mai cititi si voi ce e aia dexametazona, ce efecte are, cand se da, cum se da...
bine, eu sunt si mai anti-medicamente, am evitat cat am putut medicamentele - chiar si antitermicele gen nurofen si paracetamol le-am dat cu zgarcenie, ca nu-s chiar apa de ploaie nici astea. in plus, organismul, asa mic cum e, trebuie sa invete singur sa-si faca treaba, nu trebuie bombardat cu tot felul de substante chimice, parerea mea e ca trebuie ajutat numai atunci cand chiar sunt semne ca nu face fata singur.

fetele care sunt in domeniul medical ar putea sa ma contrazica sau sa confirme ce zic...

Bia, ce doctorita de la policlinica Titan cunosti? eventual zi-mi pe PM, sa nu fie osaci, ca de la ea am plecat..

Andrada, da-mi, te rog, cand poti, un PM cu coordonatele medicului respectiv .

Alesicoo, bafta la eco, sa fie totul bine .

Sorana, imi pare tare rau ca Matei e bolnavior, uite un sa va treaca repede. primul an e mai greu, apoi trece ...ai grija de burtica.

_

Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) + 31+ Damian
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

in timpul sarcini am scapat de trei raceli dintre care una foarte grava la care mai multi medici mi-au recomandat ampicilina,
cu siguranta voi incerca sa nu mai iau nimic,nici macar paracetamol,m-am tratat frumos cu ceaiuri,naturiste,aerosoli,lamaie
sunt curioasa daca maine imi iese streptococ pozitiv,voi fi nevoita sa iau ampicilina,maine am rezultatele

fetita mamei
NIKOL35+ ANTONIA si DAVID (15 MAI 2006)

AMR 4 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioana5255

azi am fost mama eroina. ca tot intrebati ce fac cand plang amandoua. Le-am avut pe cate una la un san cu randul si apoi da-i plansete concert duo. le-am pus pe amandoua in carucior si cu cate un bibe la fiecare in gurita. Pacat ca nu a avut cine sa imi faca o poza.

Sabina, mamica fericita a gemenelor Ekaterina si Iustina (03.04.2010) si a Alexandrei (27.06.2006)

Multumim Doamne pentru cele 3 minuni sanatoase.

Super mama

R_ocsy 33 + Ana Sofia
AMR 6 saptamani !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Mamanati, aparatul de aerosoli se poate folosi si la 1 luna la fel de bine ca si la 20 de luni. Important este sa se faca numai atunci cand e necesar, cu solutii adecvate (indicate de medicul pediatru!), in functie de caz cu: ser fiziologic, adrenalina, ventolin, flixotide, etc. Sfatul meu este sa nu cumperi asa ceva decat daca este nevoie. Daca ai un copil care iti face bronsiolite repetate cu sindrom functional respirator de tip obstructiv, atunci DA se merita sa iei aparatul. Daca iti face o data si gata nu se merita investitia. Parerea mea.

Vivela, iti dau acum PM cu numarul de mobil al dr. care il are in evidenta pe cel mare.

Mira, eu nu am folosit centura dupa ce am nascut si la nici o luna nici nu se mai cunostea burta. Dar am vazut fete in maternitate care se chinuiau sa se stranga cu asa ceva. Cred ca cel mai important este sa ai grija sa contracti de cateva ori (macar) pe zi abdomenul, in masura in care iti permite timpul scurs de la o eventuala operatie de cezariana. La nasterea naturala e mai simplu ca poti incepe din prima zi.

Fug la somn... Noapte Buna.

Mami de ANTONIO (12.05.2007) si 36+ www.pregnology.com/preggoticker2/777777/000000/My%20pregnancy/05/11/2010.png" target="_blank">DOMINIC

Dumnezeu a vrut ca el sa existe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu30 spune:

Sabina cu certificatele de nastere cum se procedeaza ?
Iti da din spital ceva cu care mergi la primarie ?

Ruxi 33 + cu
AMR ... cine stie ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Asadar, cam asta am raspuns eu aseara voua, fetelor! Pentru ca e absolut kilometric mesajul..incerc impartirea lui#61514;!

Iubirisca, Cris_09, am mai spus si eu ca visele sunt super ciudate in sarcina… si pe mine inca ma mai urmareste data de 7 mai, premonitia din vis; eu inca mai sper sa ajungem la termenul 20 mai #61514; pentru cezariana.

Taty_ana: mereu, daca putem, avem de ales ceva: eu theoretic aveam DPN 27 mai, la cezariana se merge la 39 saptamini, deci 20 mai… si as spune ca prefer pentru bebe sa fie taur decit gemeni – nu stiu neaparat daca una e mai buna ca alta… dar cred ca tine de o consolare cumva, fiecare din noi cunoscind personae in anumite zodii, facem asocieri, etc.

Gabriela_s: cum spuneam, fiecare are in fond tiparele si amintirile sale in legatura cu anumite zodii. Intimplator, eu am avut parte de gemeni extrem de curiosi, nestatornici, duali, vorbareti (mult si aiurea)… nu generalizez insa! Te cred pe cuvint ca tu esti exceptia!

Legat de echo, acum pentru ca suntem aproape de final, trebuie sa recunosc faptul ca nu mai e … emotia de la inceput si nici euphoria aceea: ca il vezi cum miscoceste – pentru ca acum il simt zilnic si mi-e asa de drag, ca nu stiu cum va fi dupa ce il voi avea in brate pe dulcele meu copilas! Emotia echografiei ramine prezenta sub aspectul ca vreau sa aflu ca bebe sta bine, ca nu are vreo problemuta sau suferinta… mai ales ca azi am stat mai mult la masurat! Acum ma rog sa fie totul bine si bebe sa se decida a fi baiat serios, sa vina pe lume la timpul stabilit#61514;!

Aniska – ce spui tu cu petele? Apar numai spre sfirsitul sarcinii? Eu speram sa scap sis a nu mai apara pete, daca tot nu au aparut pina acum deloc… oare am eu norocul asta?
FETELE LA A DOUA SARCINA, sau cele care ati terminat deja (Sabina, Artu): cum e cu petele, e musai sa apara??? Si daca da, la cit timp scapati de ele?

Taty_ana, Cusa, Bubu30, vad ca avem acelasi DPN… cum Tatiana si Bubu stiu ca … asteptati sa treaca timpul in favoarea voastra, macar poate Cusa imi spune daca vrea sa se inscrie impreuna cu mine in competitia de a naste la termen (39 saptamini in cazul meu, prin cezariana). Sper sa ne mai citesti CUSA!!!:)

Mira, multi ani cu sotul alaturi! Noi avem impliniti 10 ani si ceva peste jumate de cind ne cunoastem si 7 ani jumatate de la casatorie… ehe, ce vremuri!:) Frumoase, dar parka astea-s si mai frumoase, pentru ca aleg sa traiesc mereu in prezent!

AncutzicaB: vad ca vorbesti de utilizarea uleiului de masline la bebe; am mai auzit. Il folosesti in stare pura sau dupa o prealabila sterilizare? Daca da, cum faci?

Vivela: legat de Sanosan: e de calitate si nu da iritatii la bebe? Eu nu intentionam sa iau o intreaga “gama”, cum vad ca se poarta, oricit de bine tolerata ar fi… insaaa…. Eu am luat pt bebe pina acum o crema speciala pt fundulet bebe, pe baza de zinc de la Life Care, (produse bio) si sampon, de la aceeasi firma, gindindu-ma ca pe corp sa folosim sapunel de bebe de la Nivea. Acum aud de Sanosan… sunt bune deci?

BRB

Marlena (Mary)33+cu minune de Tudor Mateo

AMR 6 saptamini

Doamne Ajuta-ma sa ajung aproape de termen iar baietelul sa fie sanatos si cumintel!

Mergi la inceput

Sabina, ma bucur sincer ca ai redevenit activa cu minunile tale de fetite! Sa dea Domnul sa le tina cumintenia sis a te poti ocupa de activitatea firmei!

Naaaaana!!! Cu alta ocazie iti iei bataita! Sa pleci asa, fara sa spui nimic! Bine ca te vedem teafara! Am avut emotii, zau, pentru tine! Sa iti gasesti cit mai repede apartamentul dorit!

Onana, uha! Si eu sper sa mai reziste bebe pasnic la locsorul lui , san u se grabeasca a veni. Spune-i ca inca este frig la noi, sa mai astepte!

Cris_09: nu te nelinisti cu greutatea lui bebe, stie el dr. ce stie! Va fi bine, vei vedea!:)

Taty_ana: trebuie sa te linistesti si sa iei totul ca pe ceva firesc, in legatura cu greutatea bebelinei. Gindeste-te ca DD a stiut ca e mai bines a stai in spital si de asta ti-a trimis temerea asta ca e mai mica bebelina, a “lucrat” in asa fel incit sa nu mai ai nici un stress cu cazarea in bucuresti, sa nu mai ai griji suplimentare, ci sa stai in spital pina la termen si vei vedea, vei adduce pe lume o minune de fetita frumusica si sanatoasa! Vei vedea ca tot raul este spre bine!Apleaca-te cu iubire asupra a ceea ce ti se intimpla si vei valorifica binele din toate!

Mira, da, medicul a pronuntat cuvintul “preeclampsie” dar nu ca diagnostic in ce ma priveste, ci ca temere. Eu nu iau nimic pentru ca tensiunea mea a fost numai accidental 130/70 o data, de doua ori insa am niste edeme de toata frumusetea… In singe si urina nu sunt prezente inca proteine (fac lunar sumar de urina, luna asta am facut si acid uric, uree si creatinina – determina ele ceva, in caz de… medicul stie… am preferat sa nu mai stiu eu de data asta)… Insa cu Dumnezeu inainte! Legat de vaccine: mie medicul nu mi l-a recomandat dar o s ail intreb sper data viitoare.

Arturicii, si eu sper din inima sa ajung la termen, dupa cum vezi cu temeri si … incredere de numai 95%. Nu pot mini ape Dumnezeu, sa am speranta mai mare, insa cita vreme am incredere in DD stiu ca va fi bine!:)

Andrada: iti face bine tot efortul asta puiule? Stiu ca e in scopul cel mai frumos – ajutorarea copiilor in suferinta, insa sa ai grija mare si de bebe tau, care e cel mai important acum!

Sabina, spor in lupta cu cele numai 9 kg! felicitari pentru aceste putine kg depuse. Eu ieri, pe cintarul personal aveam +19, astazi pe un cintar al unor prieteni am +15 – iti dai seama ca prefer sa gindesc pozitiv – are cintarul meu ceva defect… insa ma sperie ca ultimile 2 kg apareau in plus in mai putin de 5 zile. Asta mi-a ingrijorat si medicul… sper sa aiba dreptate cel din urma cintar.
SA NU O MINTI PE ALE: sa ii spui adevarul , da! In cladirea guvernului chiar tin niste animale! Draga de ea! De unde le mai scoate????:))))

Nati, eu stiu ca aparatul pt aerosoli se foloseste de la virste destul de mici, am un prieten al carui copil are 3 luni si spune ca vrea sa ii puna mascuta sa ii ajute respiratia. Deeci… merge;)!

BRB AGAIN!

AMR 6 saptamini

Doamne Ajuta-ma sa ajung aproape de termen iar baietelul sa fie sanatos si cumintel!

Mergi la inceput

Mira, Anamaria 1979 a pomenit de aceasta centura, ca o stringe de abia-si poate tine respiratia; a numit-o body - poate e alt produs, poate ne spune Anamaria mai multe!

AMR 6 saptamini

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bubu30

Am trimis mail la Cantacuzino si am intrebat de productia vaccinului BCG.
Acum sa vedem daca o sa imi si raspunda si cand
Au un program f. strict la relatii prin telefon, doar intre 12 si 13, si cum e trecut de 13 nu am putut suna, dar daca nu imi raspund la mail pana maine, sun.
Macar sa stim daca e alba sau e neagra.

Ruxi 33 + cu
AMR ... cine stie ?

Felicitari pentru initiativa! EU sper sa ne alegem cu un raspuns prin intermediul tau! Daca asa nu merge, suna sau da mail la ministerul sanatatii, la celebrul Cercel - care s-a ofuscat atit cu porcina... si lasa nou-nascutii in plata DOmnului!

AMR 6 saptamini

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anamariam79

[quote]citat din mesajul lui mommy_to_be

Mira, centura corectoare nu am folosit, dar am folosit alte produse Lytess, desi sceptica la inceput, si de pret si de efectele pe care le promiteau. Am avut (mai am inca) un body marimea S/M, din ala pt. celulita, si iti recomand din toata inima gama. Ai grija insa ca marimea sa fie o idee mai mica decat porti de obicei, sa stea strans. Ca la colanti am dat gres luand o marime mai mare si nu strangeau asa de bine. Am purtat acel body si colantii zilnic vreo 3 luni, nu li s-a slabit elasticul (adika din stransoare) absolut deloc. Si vorbeam si cu Mary mai devreme, tot in acel body o sa ma introduc si dupa cezariana, ca mi-a aplatizat burtica super frumos. Ca sa nu mai dau bani pe centura, daca tot am body-ul si e inca bun.

Ana 35+ Miruna-Nicola sau Alexandru-Nicolae AMR 3+ saptamani
bebica mea mica si scumpica

ticker

Scuze, indicatiile astea le dadeam si eu mai sus, nu stiam ca Anamaria a intervenit! Deci Ana, inteleg ca recomanzi firma, ca atare?

AMR 6 saptamini

Mergi la inceput

SAbina, felicitari pentru iscusinta cu care iti potolesti puiutii insa imi pare rau ca puii au inceput sa aiba problemute cu plins! Sper din inima sa nu ii tina prea mult!!!

Biajitaru: cum am mai spus, si eu sper din inima sa nu ajung la preeclampie! Mare e DD!!!

Inchei aici, va pupic si sper sa va citesc si miine, chiar dak in sistem "off-line"! Doamne AJuta!

PS: Miine ma rasfat: pedichiura si manichiura!

AMR 6 saptamini

Mergi la inceput