AP - reversul medaliei

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Daria poate fi mai rau, dar e varsta la care toti dramatizeaza si-n plus pana si copii linistiti fac bube. Acum vreo doi-trei ani cand fatuca avea patru anisori si baietul doi au cazut amandoi intr-un cactus :(( si erau plini de tepi minusculi care trebuiau scosi cu penseta. Fatuca urla, D-ne ziceai ca o torturez si baietul inteleses sa nu miste si atunci nu-l jenau si-i scoteam mai usor.
Acum au picat cu bicicleta unul peste altul si erau vargati de atatea julituri .... eh baietul la spalat a fost un circ, iar ea imi si explica ca nu o doare desi ii pluteau ochii in lacrimi. Si da amandoi au fost AP-izati de adulti, ba cel mic e AP-izat si de sora-sa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC
ba cel mic e AP-izat si de sora-sa.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

AM GLUMIT CU TRAUMELE DIN COPILARIE.
Doamne iarta-ma, are 5 ani juma, ce Dumnezeu credeti ca suntem tampiti - noi astia, parintii ?
Si sa stiti ca ma simt absolut deranjata de eticheta asta cu parintii divortati amintita la tot pasul. Simt cum totul se va reduce la asta peste tot si oriunde si este absolut dezgustator o asemenea stampila pe fruntea unui copil.
pt cele care au pus o asemenea eticheta. Insa sa va simtiti mai bine, va spun ca nu sunteti singure, din pacate, e plina tara.

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

nu o lua asa...uite io ca tine mama singura, deci nu pluteste indoiala ca nu te-as intelege din postura asta, ma gandesc ca a vrut sa spuna ca mamele singure au tendinta sa fie mai atente la ce simte copilul TOCMAI din cauza ca le lipseste familia clasica (eu una clar asa fac, o urmaresc tot timpul si sunt convinsa ca uneori exagerez).

Si mai cred ca mamele de copil unic (casatorite sau nu) tot asa, se focuseaza mai mult pe orice emotie a puiului, pe cand cele cu mai multi copii isi distribuie atentia altfel, par mai relaxate, sau cel putin eu asa am observat.

Oana si Mara 11.08.2004

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Citat:

AM GLUMIT CU TRAUMELE DIN COPILARIE.
Doamne iarta-ma, are 5 ani juma, ce Dumnezeu credeti ca suntem tampiti - noi astia, parintii ?
Si sa stiti ca ma simt absolut deranjata de eticheta asta cu parintii divortati amintita la tot pasul. Simt cum totul se va reduce la asta peste tot si oriunde si este absolut dezgustator o asemenea stampila pe fruntea unui copil.
pt cele care au pus o asemenea eticheta. Insa sa va simtiti mai bine, va spun ca nu sunteti singure, din pacate, e plina tara.

Si ca sa inchei subiectul - care promit, va fi ultimul din partea mea - Giulia a mai schiopatat la plimbarea de ieri dimineata, apoi a uitat cu totul. Aseara dupa pictura a alergat si s-a dat pe tobogane cu tot elanul, seara mi-a spus ca este multumita ca are pielicica noua rozalie, fix cum i-am spus eu si m-a rugat sa-i mai pun o data crema.

Si pt cele care n-au citit dar au scris: in acest subiect este vorba despre un copil absolut perfect/superb/minunat, insa eu nu am reusit sa inteleg daca e doar un comportament de "drama-queen" sau am gresit pe undeva si al meu copil nu mai are incredere totala in mine si de asta am apelat la acest forum si la mamicile care m-au ajutat mereu. Pt ca eu personal nu sunt perfecta.
Acum le inteleg pe cele care au blog.

hai sa te linistesc (ca si io-s cu eticheta "din aia")
Robert a avut ceva idem la vreo 2 ani. Rana urata cam de aceeasi marime 1x1, nu avea nimic grav, dar cand si-a vazut rana, urla ca un mistret ranit. Si eram casatorita bine mersi Cu Lili nu tin minte sa fi avut astfel de episoade, ea oricum e genul care sufera in liniste.

Uite ce faceam in locul tau: daca tot urla, ii explicam: daca te doare chiar asa, mergem la ortopedie, facem un film sa vedem daca e grav, te panseaza, iti da un antitetanos, o intepatura micuta in brat, sa nu se infecteze, si gata, iti trece. Si o luam de mana si o duceam. Sigur se vindeca in sala de asteptare Si poate ii dadeam o lingurita de panadol sa n-o doara, si ii explicam ca de la asta ii trece durerea.

Si eu aveam tendinte din astea chiar si in adolescenta. Nu cu urlete, dar pansat-schiopatat in toata regula
Prima data cand nu m-am plans de "bube" era la 30 de ani, cand am cazut si mi-am julit ambii genunchi, am facut cate o rana pe fiecare genunchi si una mai mare pe gamba. Eram in 40 de saptamani cu Robert si asa m-am dus in sala de nastere cu julituri

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
in acest subiect este vorba despre un copil absolut perfect/superb/minunat, insa eu nu am reusit sa inteleg daca e doar un comportament de "drama-queen" sau am gresit pe undeva si al meu copil nu mai are incredere totala in mine si de asta am apelat la acest forum si la mamicile care m-au ajutat mereu. Pt ca eu personal nu sunt perfecta.

Este vorba despre un comportament de "drama-queen" al ambelor parti implicate. Atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:
in acest subiect este vorba despre un copil absolut perfect/superb/minunat, insa eu nu am reusit sa inteleg daca e doar un comportament de "drama-queen" sau am gresit pe undeva si al meu copil nu mai are incredere totala in mine si de asta am apelat la acest forum si la mamicile care m-au ajutat mereu. Pt ca eu personal nu sunt perfecta.

Este vorba despre un comportament de "drama-queen" al ambelor parti implicate. Atat.

Io zic ca ai dreptate si ma simt direct vizata, am acest dar de a face din tzantzar o haita intreaga de animale fioroase

Gabi, Oana eu fac alergie la etichetarea asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Daria, totusi vorbim despre un copil de nici 6 ani, inca e prea mica sa culegi "roadele" AP-ului, inca trebuie sa mergi pe aceeasi cale pe care ai inceput...rezultatele le vei vedea mai tarziu. Vezi cazul Sofiei de Sabina. Sunt multe mamici aici care au scris minunat, sper sa iti fie de folos.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:

Io zic ca ai dreptate si ma simt direct vizata, am acest dar de a face din tzantzar o haita intreaga de animale fioroase

Nu e etichetare, e doar o stare de fapt, cu nimic mai buna sau mai rea decat celelalte. O stare de fapt care poate genera anumite tendinte in parintele care se ocupa de copil, asa cum spune foarte bine si Oana De ce o consideri depreciativa?

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Citat:

de ce, e chiar haioasa in unele cazuri...
Hai sa-ti dau un exemplu: cls. a 6-a (fiumeu), la inceput de an se cantaresc copiii la educatie fizica. Trei copii sunt la aceeasi greutate: 35 kg, restul mai grei (pana-n 105 kg!!!). Dintre acestia trei unul e infiat, ceilalti doi au parintii divortati Ok, nu s-a comentat nimic, am facut doar eu o constatare si am ras cu pofta impreuna cu fiul meu slabanog
Da, m-a deranjat si pe mine la inceput, am fost marginalizata chiar si de o colega care e divortata de multi ani (asta zau ca m-a shocat), dar am gasit functia "ignore" in creierasul meu, si de atunci, vorba aia, ma doare in pix, noroc ca scriu cu stilou

scuze pt off

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

mamagiuliei nu am citit tot subiectul, decat primele 2 pagini.

Am inceput sa cred in zodii mai ales ca al meu Cosmin a tras o cazatura cu bicicleta in weekend si are o ditamai julitura in genunchi. Ei si nu-ti spun ce trag de atunci, cata jelanie, cata atentie, cata cearta pentru ca trebuie desinfectat etc. Si el are aproape 9 ani. Culmea, cand a cazut, fiind cu un prieten n-a comentat. Apoi de mers merge normal cand e la joaca, cand e cu baietii... cum sunt eu in preajma cum schioapata

Eu nu cred ca are leg cu AP, eu nu sunt AP constient sau declarat, imi urmez instinctele in general si ma documentez cand am indoieli. Evit sa lovesc (desi mi-am iesit din pepeni la cel mare si l-am tras de ureche de vreo 3 ori in trecut) in rest mai si refulez, imi exprim si frustrari si bucurii.

Sincer din primul mesaj am vazut ca ai considerat o necesitate ca previi orice accidente. Asa ar si trebui sa fie insa da-mi voie sa spun ca micile cazaturi si busituri sunt necesare tocmai pt a invata din experienta. Parerea mea. Eu nu sunt mereu in spatele alor mei sa-i previn sa cada insa sunt acolo mereu sa le ofer o imbratisare, sa le sterg lacrimile si sa ii bandajez.

Acum sper sa intelegeti ce am vrut sa zic si sa nu considerati ca imi las copiii sa se arunce de la etaj pentru a castiga experienta.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput