AP - reversul medaliei

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Citat:
citat din mesajul lui anca74
Pentru mine, intamplarea povestita de tine aici este un semnal de alarma in ce ma priveste pentru ca si eu cedez deseori in fata copilei mele de numai 2 ani si vad deja "rezultatele": urla din toti plamanii la cea mai mica zgaraietura, este incapatanata, face crize de tantrum oricand si in orice situatii de am ajuns terorizata sa mai ies cu ea din casa, nu ma asculta deloc, nici cu binele, nici cu strigatul la ea... Ce mai, de ce mi-a fost frica nu am scapat. Sper totusi sa se mai calmeze in viitor si sa fie vorba acum la ea doar de perioada aia renumita - the terrible twos.

N.B. Eu zic ca am ajuns in stadiul acesta magnific tocmai pentru ca am renuntat complet la palmuta peste pampersi. Nu de alta, dar am zis sa incerc si metoda majoritatii - scarpinatul la greu in popou si pupatul bine dupa fiecare isprava, buna sau rea.
Si iata unde a dus aceasta splendida metoda de crestere a copiilor-regi!
Multam fain de pont!

Exact faptul ca ai renuntat la palmele peste pampersi este de incriminat Bine ca ai descoperit problema
Nu-i pic de empatie in felul in care scrii despre fetita ta... si nu empatia creaza Goe si Goite... poate te gandesti putin la asta.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Anca: Goe si Goite rezulta din inconsecventa. Faptul ca iti tratezi copilul cu respect, ca il tratezi ca pe egalul tau, nu il face rasfatat.
Eu nu sunt adepta unui stil de parenting anume, dar mi-am crescut copila uramand cateva principii banale:"ce tie nu-ti place......" si "respectul naste respect". Cum as putea eu sa ii cer oricui sa ma respecte pe mine daca eu la randul meu nu ii ofer acelasi lucru?

Daria: eu pe Carina am incurajat-o mereu sa gaseasca solutii constructive de a-si rezolva problemele: fie ca e vb de o buba fie ca e vb de un conflict la scoala. Stie ca poate plange cand si cat vrea ea daca simte ca asta o ajuta. Dar cu toate astea, daca mi se pare ca plange uneori degeaba, nu ezit sa o intreb:"iti trece mai repede daca plangi?", "in loc sa plangi, sa obosesti nu vrei mai bine sa terminam de curatat bubita si apoi sa ne putem distra?".
La ea se intampla cand era mai micuta sa intre in cercul vicios al plansului: facea o boacana, incepea sa planga, isi dadea seama ca a facut o boacana, si plangea si mai tare, apoi plangea ca plange.... Mie mi se intampla si acum sa intru in cercul asta si in cazul asta e bine sa o faci sa inteleaga ca intelegi ce simte si ca nu e anormal si sa o intrebi cum vrea sa se linisteasca cu tine langa ea sau singura.

Nu stiu daca te ajuta sau nu, dar eu am incurajat partea practica in dezvoltarea Carinei. Si noi doi suntem mai mult tipul rational decat emotional si asa a mers si la ea. Una este exprimarea emotiilor si a trairilor si alta este exagerarea lor.

People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Daria, linisteste-te.
Singura ta greleala in cazul de fata este ca te necajesti prea mult cu privire la reactia Giuliei fata de buba.
Te tot intrebi : ´´de ce reactioneaza asa, de ce nu are incredere in mine, de ce nu pot intelege comportamentul ei, oare nu imi cunosc copila? Oare ascunde acest comportament altceva?´´

Copilul tau isi dezvolta propria personalitate. Nu o vei intelege toata viata, nu va face toata viata numai ce astepti tu sa faca, pentru ca ea nu e TU, iar tu nu esti ea.
Ii tansmiti, desigur, tipuri de comportament prin educatia pe care i-o dai, dar Giulia nu este doar TU, Giulia este o fiinta care interactioneaza cu multe din exterior, care se dezvolta, are apucaturi care mai de care, gusturi, dorinte, chiar daca dorintele ei sunt infantile, e bine ca e asa, e copil.

Lasand teoria la o parte, gandeste-te: chiar asa de tare o doare pe Giulia rana, inca sa schiopateze? Chiar asa de tare se teme de plasture, incat sa tipe pe bune ingrozita?
NU CRED. Giulia e copil, Giulia exagereaza, Giulia se joaca .

Daca tu intri in jocul ei si o duci pe brate sa faca pipi, Giulia, care e mare amatoare de a capata atentie , iti va face jocul. Ea nu intelege necazul tau, ea nu intelege cat de tare te framanti tu, pentru ca...n-are cum sa inteleaga.Nici nu trebuie sa-i explici, las-o sa fie copil. Atata timp cat comportamentul ei nu e deviant, atata timp cat nu cade in extreme, fiind obraznica, agresiva, etc si etc, las-o. E copil.
Rana ei de mare importanta iar tu o investesti cu si mai mare importanta pentru ca te tot necajesti.

Respira, Giulia e doar un copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Lady, asa am simtit si eu, de asta m-au luat toti nervii aia si n-am mai judecat limpede pana la urma.
Dar apoi am disecat in mine si pe forum firele - cu ajutor, da ? ca poate totusi nu e teatral totul, poate i s-a intamplat ceva in copilarie - si io nu inteleg si e datoria mea sa nici nu minimalizez o problema - poate are copilu` o micro-fractura de tot schiopateaza sau poate vrea mai multa atentie insa nu ne-am mai inteles de nicio-culoare

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

Lady, asa am simtit si eu, de asta m-au luat toti nervii aia si n-am mai judecat limpede pana la urma.
Dar apoi am disecat in mine si pe forum firele - cu ajutor, da ? ca poate totusi nu e teatral totul, poate i s-a intamplat ceva in copilarie - si io nu inteleg si e datoria mea sa nici nu minimalizez o problema - poate are copilu` o micro-fractura de tot schiopateaza sau poate vrea mai multa atentie insa nu ne-am mai inteles de nicio-culoare

Acuma fara sa te sperii, multe nu vei intelege tu in ceea ce priveste reactiile Giuliei, asta cel putin pana cand va deveni om matur. Ea este in continua transformare si formare.
Stiu cum e sa despici firul in mii de bucatele , si crede-ma ca oricat ai despica in loc sa rezolvi problema mai tare te afunzi in ea.

Cum mey sa aiba fractura mai veche? Pai tu crezi ca Giulia putea sa alerge bine mersi, sa rada, sa danseze, si ce mai face ea, cu factura la picior?
Auzi Daria, nu ma mir ca Giulia exagereaza, are cu cine semana

Gandeste rational: Giulia are o rana superficiala, care a sangerat. Mai tii minte cum aratau genunchii nostri cand eram copii?
Daca situatia dureaza prea mult, de ce nu vizitezi un psiholog, daca ti-e teama ca reactia Giuliei ar putea avea alt motiv, vechi , care o deranjeaza si nu il poate exprima?

Mergi la inceput

Lady, am scris si la misto cu "microfractura" de acum cand clar e o plaga superficiala si aia cu "i s-a intamplat in copilarie" ca doar toate se reduc la copilarie si alaptat/nealalptat etc
Mai fac si io mijtoace
Si nu, Giulia nu exagereaza de obicei. Pana acuma la acest incident. De aici si subiectul acestui topic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

hai sa iti povestesc ce s-a intamplat ieri.
merge la fix.
deci fimea, cea mai mare drama queen din cate exista, ieri, fix inainte sa inceapa lectia de pian si-a julit RAU de tot buricul degetului, si l-a prins in bancehta din aia cu rotite care regleaza inaltimea.

A curs enorm de mult sange, am dus-o la toaleta, a stat cu degetul in apa rece, a plans vreo 30 de secunde, dupa care i-am invelit degetul intr-un servetel si a stat in brate la doamana pana s-a oprit sangerarea, i-am distras atentia, mai era o eleva acolo....

Si spunea clar ca o doare si ca e nasol(si era f nasol...practic buricul degetului jupuit...nu incercati sa va imaginati:D)

Dar a reusit sa se stapaneasca si a facut lectie cu mana stanga

Acum un an ar fi fost o tragedie antica, crede-ma.

Si pt cele care cred ca din dat atentie copilului iese un mega rasfatat.
Eu i-am cocolosit fiecare buba si am suportat toti nervii la micile lovituri, insa am facut asta pentru ca mi-am dat seama cat de frica ii era.

Iar acuma cocoloseala mea a dat rezultate si s-a stapanit excelent in public, desi o durea f tare.

Dupa lectie ne-am dus la farmacie, am cumparat rivanol, leucoplast, comprese sterile, am pus un mic pansament , iar acasa am luat si pudra de baneocin si acu e aproape perfect.

dar a durut rau, rau de tot si sangele curgea siroaie.....a fost cam impresionant pentru amandoua.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Sabina, pt Sofia si pt tine, dar mai ales pt Sofia

Incerc sa-mi spun ca este o perioada mai aparte acum, la varsta asta, ca nu putea fi totul roz-bombon pana la 100 de ani intre noi-doo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

daria- nu am citit chiar tot ce s-a scris pe aici si iertare daca voi fi deplasata, dar tu sigur ti-ai lamurit toate issue-urile cu privire la divort, la situatia in care te afli... te-ai impacat cu tine? ma gandesc ca poate de aici se trage si un atare comportament supra protector fata de Giulia (simti ca trebuie sa fii 2xparinte), si poate la asta te-ai referit cand ai spus ca poate a avut fata traume in copilarie.

eu as zice sa te mai relaxezi tu un pic. poate un pic mai mult. detasare mai multa. se va simti si la giulia.

numai bine!

eu , cu (DPN 20.08.2010), andi (24.06.2003) si tati
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

AM GLUMIT CU TRAUMELE DIN COPILARIE.
Doamne iarta-ma, are 5 ani juma, ce Dumnezeu credeti ca suntem tampiti - noi astia, parintii ?
Si sa stiti ca ma simt absolut deranjata de eticheta asta cu parintii divortati amintita la tot pasul. Simt cum totul se va reduce la asta peste tot si oriunde si este absolut dezgustator o asemenea stampila pe fruntea unui copil.
pt cele care au pus o asemenea eticheta. Insa sa va simtiti mai bine, va spun ca nu sunteti singure, din pacate, e plina tara.

Si ca sa inchei subiectul - care promit, va fi ultimul din partea mea - Giulia a mai schiopatat la plimbarea de ieri dimineata, apoi a uitat cu totul. Aseara dupa pictura a alergat si s-a dat pe tobogane cu tot elanul, seara mi-a spus ca este multumita ca are pielicica noua rozalie, fix cum i-am spus eu si m-a rugat sa-i mai pun o data crema.

Si pt cele care n-au citit dar au scris: in acest subiect este vorba despre un copil absolut perfect/superb/minunat, insa eu nu am reusit sa inteleg daca e doar un comportament de "drama-queen" sau am gresit pe undeva si al meu copil nu mai are incredere totala in mine si de asta am apelat la acest forum si la mamicile care m-au ajutat mereu. Pt ca eu personal nu sunt perfecta.
Acum le inteleg pe cele care au blog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

[quote]citat din mesajul lui pitzinuca

daria- nu am citit chiar tot ce s-a scris pe aici si iertare daca voi fi deplasata, dar tu sigur ti-ai lamurit toate issue-urile cu privire la divort, la situatia in care te afli... te-ai impacat cu tine? ma gandesc ca poate de aici se trage si un atare comportament supra protector fata de Giulia (simti ca trebuie sa fii 2xparinte), si poate la asta te-ai referit cand ai spus ca poate a avut fata traume in copilarie.

eu as zice sa te mai relaxezi tu un pic. poate un pic mai mult. detasare mai multa. se va simti si la giulia.

numai bine!

E o greseala sa simti ca vrei sa fii de 2 x parinte???
OMG .

Cristina si Razvan (31.01.2006)
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
www.dropshots.com/asteryaro6" target="_blank">(7) MY HERO

Mergi la inceput