AP - reversul medaliei

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Daria nu ma refer neaparat la timpul pe care-l petreci cu Giulia, ci la focusarea ta totala pe ea, la relatia voastra simbiotica. E un bagaj prea mare pentru un copil, care nu mai este demult bebelus. Si prea mult e nociv, nu doar prea putin. Si nu ma refer la iubire
Las-o sa fie mai independenta, da-i ocazia sa-si dovedeasca ca poate, ridica-ti mai sus aripa ocrotitoare de closca si ajut-o sa se desprinda Nu-ti fie teama, o sa fi tot mama ei minunata si o sa aiba tot nevoie de tine. Dar intr-un parteneriat in care conteaza si nevoile tale si ale ei la fel mult si sunt respectate ambele. In special nevoile de identitate personala si independenta.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Simt ca ar trebui sa scrie si oradenii mei DC care ne cunosc sa ma sustina
Nu sunt closca, nu sunt simbiotul ei. Nici nu as putea fi pt ca Giulia nu simte nevoia de partener la desenat de exemplu - ea ma scoate afara din camera ei sa-mi deseneze o surpriza, Giulia nu simte nevoia de mami la locul de joaca pt ca are prietenii ei - nu putini - gashca de parc - cu care merg ei si-si vad de ale lor cum si mami a ei se simte bine pe banca stand de vorba cu mamicile - in timp ce ma uit cu juma` de ochi insre ei - nu mi se pare mult, da ?
(mai tineti minte subiectul cand am scris ca i s-a sarit in carca pe trotineta ? ... deci nu-i stau in dos )

Si mai zic o data si o las balta: [problema mea este siguranta ei fizica.
In rest ... are libertatea sa-si aleaga absolut toate hainele, incaltarile, culoarea agrafelor, lacul de unghii , freza, mancarea, desertul, rucsacul, activitatile, somnul de dupa-masa, prietenii de joaca, toate exact dupa bunul ei plac.
Insa daca pot preveni un incident, il previn.
Daca voua asta vi se pare sufocare, nu stiu ce sa va spun.

(dau un exemplu concret: sambata am mers la Mc cu mai multi membrii DC. Copiii s-au asezat in partea opusa si au comandat de au vrut ei si noi am stat dincoace de vorba.
O singura data am mers apoi la locul lor de joaca sa-i spun Giuliei sa nu vorbeasca urat cu prietenul ei de parc pt ca el a venit si a parat-o pe buna dreptate)

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moonchild spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Citat:
citat din mesajul lui moonchild

Ce inseamna AP? De la ce vine?

AP = attachment parenting
Gasesti pe net informatii cate vrei. Si chiar merita sa le citesti

Merci frumos. Da, o sa citesc ca chiar sunt curioasa.

Mergi la inceput

Pai noi ce facem aici? Nu te sustinem?
Eu iti zic ce se vede din postarile tale, e foarte posibil sa nu fie asa fiindca nu va cunosc personal, nici macar nu v-am intalnit vreodata
Dar zau ca-mi suna a avea closca un copil, care iese zilnic in parc, este activ, dar nu cade cu anii si nu se loveste ...
Si imi suna simbiotic o mama care dispera la fiecare criza a copilului ...
Da' te cred pe cuvant daca zici ca nu-i asa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Mai, presimt ca iar or sa-mi sara in spinare toata haita de AP-iste, dar mie nu mi se pare normal sa fii extrem de mamoasa cu un copil destul de maricel cum este Giulia. Desigur, sunt doar vorbe acum pentru mine pentru ca si eu ii dau cu pupatul si mangaiatul la greu cand a mea cade si face buba fiindca, deh, mi se rupe inima cand o vad cum urla din toti bojocii.

Insa, ma gandesc cu mintea mea ceva mai spartana decat media pe DC, cand o fi mai mare, la scoala sau tanara femeie in societatea asta de "care pe care", cine va sta sa-i alinte bubitele cand vreun dobitoc/dobitoaca va incerca sa dea cu ea de toti peretii (la figurat, desigur)?! Cand eu nu voi mai fi, cine o s-o ia in brate s-o pupe si s-o mangaie cand or apuca-o iar vaicareala si miorlaiala?!

De asta sunt de parere ca este bine uneori sa lasi copilul sa experimenteze singur(a) cum este sa-si potoleasca durerea, supararea sau frustrarea. Daca nu invata asta acum, in copilarie, la maturitate va fi ceva destul de shocant. Iar daca mai cade uneori, fii acolo pentru ea cu vorba buna, insa nu mai sari sa o iei in brate si sa te tangui cu ea de parca cine stie ce i s-ar fi intamplat.
Posibilitatea 1. Daca se va lovi rau, atunci fii cat de empatica poti, mangai-o si fa tot posibilul sa-i alinezi durerea (inclus doctor, etc.)
Posibilitatea 2. Daca vezi ca nu are decat o zgaraietura si doar miorlaie din dorinta de a se da in spectacol si a fi in centrul atentiei, atunci dozeaza-ti manifestarile fata de ea si da-i sansa sa se linisteasca/calmeze singura.

Iti spun din proprie experienta, si eu eram mare "artista" in arta tragediei clasice cand eram mica. Chiar si acum, mare fiind, imi place uneori sa-mi exagerez la greu trairile din dorinta, mai mult sau mai putin constienta, de a fi in centrul atentiei. E super fun sa se zgaiasca toti la tine si sa fii servita ca o printesa.
Partea si mai funny este ca trebuie sa ai cu cine sa faci asta. Ca nu toata lumea este bleaga si nu toti pica ca mustele in plasa.
Ai mei parinti au inteles demult siretlicul asta al meu si nu mi-au cantat in struna mereu. Adica nici prea-prea, nici foarte-foarte...
Si iacata-ma om matur acusi, in stare sa iau lumea in piept fara sa ma miorlai intr-una, nici sa dau ochii peste cap si sa-mi var sticluta cu saruri sub nas cand dau de greu.

Morala, din punctul meu de vedere: fii mai "nici prea-prea, nici foarte-foarte".

Mamica de Zanuta mica, Anna Laura

www.youtube.com/watch?v=ckFvoGRPiCU&feature=related/" target="_blank">Shape up, Anca!
Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller.

Mergi la inceput

Mda, acum chiar m-ai facut sa ma sit de toata jena.
Nu m-am gandit o clipa ca daca scriu pe forum e de rau. Ok, nu scriu ca sa ma laud cu ceva, ca na, n-am cu ce, desi e la mare moda pe forumuri
Da, scriu de cate ori am nevoie sa aud alte pareri, de cate ori consider ca poate gresesc si astept si trairile altora. La nevoie astept sa fiu trasa de maneca, dar nu m-am gandit nicio clipa ca voi fi trasa de maneca pt faptul ca nu-mi las copilul sa-si rupa gatul.
Intr-adevar consider ca am obligatii fata de copilul meu care sunt mai importante decat orice altceva pe lumea asta.
Si da, par exagerata pt ca asa sunt eu, o extremista, Maybehappy, o fi tot zodia de vina ? Aceeasi cu a fie`mi si a fiicei tale

*Si inca ceva legat de faptul ca iesim in parc: suntem o trupa de minim 6-8 mamici care ne intalnim seara de seara - avem copiii de 5-6 ani, iesim in parc sau la inghetata sau ne reunim pe la careva. O fi atat de deplasat ? Sunt impreuna la diferite cursuri - pictura, inot, teatru, se stiu de cand erau prin carucioare

Anca, da, calea Zen e cea mai buna. Aci mi-a dat mie cu virgula se pare

Mergi la inceput

Anca Tocmai empatia asta totala (propovaduita si de AP) pe care o ai pentru copilul tau il va forma ca persoana echilibrata emotional, nu spartanismul emotional.
Nu mai pune "daca" inainte de empatie. O merita neconditionat.
Citeste putin despre atasamentul securizant.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Anca Tocmai empatia asta totala (propovaduita si de AP) pe care o ai pentru copilul tau il va forma ca persoana echilibrata emotional, nu spartanismul emotional.
Nu mai pune "daca" inainte de empatie. O merita neconditionat.
Citeste putin despre atasamentul securizant.

Da, de asta nu am inteles io dice protesteaza Giuli vehement la tot cand ar trebui sa -i fi fost clara treaba

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

Mda, acum chiar m-ai facut sa ma sit de toata jena.

Uff... sper ca totusi nu... Imi pare chiar rau daca e asa si-mi cer si iertare

Suntem online... ce nu scrii, nu exista. Deducem emotii din patosul relatarii si din icon-uri, nu putem avea tabloul complet, doar o fereastra deschisa spre el. Asta-i jocul.

Mergi la inceput

Da, aici imi permit si eu sa fiu luata de val si sa disec firele, acasa / afara n-am timp

Mergi la inceput