Fulgusori de nov-dec 2009 (59)
Raspunsuri - Pagina 14
ali762000 spune:
ralu_sebymai bine ca doar iau pastile, nu ridic greutate in brate, si Mihai are 8 kg si.... Astept sa treaca zilele mai repede sa il pot lua si eu in brate pe Mihai. Acum sa vedem ce zice dr. Asa pateam si eu cand il schimbam sau faceam baie ramaneam aproape intepenita cu spatele. Apoi din ce in ce mai tare dureri pana la junghiuri si apoi nu l-am mai putut lua pe Mihai in brate ca de durere era sa il scap jos.
A_driana spune:
neata
lauraG, krelia, felicitari pt piticii crestinati, ma bucur ca a iesit cum vi-ati dorit
floricik, un pt reusita de intoarcere
laurairina, cate zile i-ai dat suc de morcov? si apoi ai facut ceva pauza sa vezi reactii?...noi pana acuma avem 3 zile de morcovel (morcoveata cum a spus dankutza) si am ajuns pana la 10 ml aproximativ, nu stau sa le masor dar cam atata ii....
cristina_boc, eu zic ca iti ajunge cat de ,,dotata''esti cu aparate de stors/mixat/pasat.....si eu intr-o oluta mica ii voi fierbe legumele/carnita....
ali, sa treaca repede durerea sa-ti poti lua puiul in brate, of cred ca greu iti este sa nu-l poti lua....
plecam la plimbare, o zi faina va doresc
A_driana, de David-Andrei
laviniablaga spune:
fetele...eu cafea va fac din toata inima cu drag la orice ora!
Raluci pupam Bubu cel dragut!Sa speram ca se vor rezolva problemele de tranzit!
shtrumphy, bine ca s`a rezolvat cu netul!
Ramonika spune:
strumfy - trimite-mi PM cu ID-ul tau de mess.
monis, Andre -
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
raluci_b spune:
ral- fara transport, dar cu atlasib sau eurolines este 1 euro/kg, deci cat mai poate fi, 10 euro maxim.
cristina- debridat 2ml/3ori pe zi timp de 14 zile
Raluca, mamica de Remus Andrei(8 nov '09)
Poze BUBU
asa creste Bubu
raluci_b spune:
lavi si eu sper ca deja nu-mi mai rezista sufletul sa-l aud cum se screme
ITALIA
MONI
LILI
COQUE
krelia, shtephy, diana, alexa, simina, lumi, ramonac, many, miany, danan, laurica, ancutza, lylyana, monica, floricik, dankutza,lalu
ral, e demential croozer, vreau si io, cat ati dat pe el ? la-i pus pe bb in el ?
Raluca, mamica de Remus Andrei(8 nov '09)
Poze BUBU
asa creste Bubu
laviniablaga spune:
Si mie imi lipsesc fetele amintite de tine Raluci...dar eu continui sa strig si sa sper la o revenire!!!!!!!!!!!
Aha...si stai ca ma supar! Pe mine nu ma iubesti???????????
simina_kin spune:
Revista Practic in bucatarie nr.12 an 2006
Cozonac domnesc
Ingredientele pt 2 cozonaci:
- 1 kg de faina
-6 oua + 2 galbenusuri
- 250 ml de ulei sau unt (mai bine ulei)
- 550 gr zahar+ 3 linguri ( 1 pt drojdie si 2 pt ungerea cozonacilor)
- 45 gr drojdie
- 500 ml lapte
- 2 esente de rom, 1 esenta de vanilie
- 100 gr stafide
- 250 gr nuca macinata
- 1 portocala, 1 lamaie (pentru coaja)
- 1-2 lg de cacao
- 1 praf de sare
Cum procedezi:
Intai pui stafidele sa se inmoaie in apa calda cu o fiola de esenta.
Apoi, cerni faina, o imparti in patru si dai un sfert deoparte.Din acest sfert de faina vei pregati maiaua astfel:
Fierbi 300 ml lapte si cand clocoteste oparesti pe rand cate o lg de faina din sfertul oprit turnand peste ea cate o lingura,doua de lapte clocotit.Dupa ce ai oparit toata faina (acel sfert oprit),amesteci si lasi sa se raceasca.Freci drojdia cu o lingura de zahar tos pana devine ca o pasta, o adaugi peste opareala de faina, amesteci si lasi maiaua sa creasca intr-un loc cald.
Mixezi 6 galbenusuri cu 400 gr zahar pana devin ca o crema alba, apio le amesteci (cu o lingura de lemn) cu maiaua crescuta.Bati compozitia cu lingura de lemn, apoi adaugi aromele (coaja rasa de portocala si lamaie) si amesteci. Incorporezi faiana in aceasta compozitie , pui si laptele ramas (200ml) incalzit si un praf de sare.Obtii o coca moale pe care o bati de lighean 30 min .O impaturesti apoi si o framanti adaugand treptat uleiul cald.
Acoperi aluatul cu un prosop curat si-l lasi sa creasca pana isi dubleaza volumul. In acest timp pregatesti crema:
Bati albusurile spuma cu zaharul ramas (150gr) si cacaoa,adaugi cele 3 esente, stafidele (scurse de apa), nuca macinata si amesteci.
Dupa ce a crescut aluatul il imparti in patru parti, pe care le intinzi in patru foi (pe rand).Pui pe fiecare foaie un sfert din umplutura si rulezi.Ifasori sulurile doua cate doua si le ajezi in tavile unse cu ulei (eu am pus si hartie de copt).Lasi cozonacii la crescut pana aproape ca si-au dublat volumul, apoi ai ungi cu ce 2 galbenusuri , presari ce 2 lg de zahar tos si dai la cuptor pentru 1 ora la APROX.150 C
fericita de ranjita delicioasa Maya Andreea , din data de 6-oct-2009
Povestea nasterii printesei cu ochi albastri
www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!
RamonaCopot spune:
Salutare fete dragi,
atmosfera si vestile de pe aici sunt atat de placute, incat am zis ca nu mai intru sa va mai necajesc si pe voi cu vesti proaste, din nou, despre noi, dar macar sa felicit si eu fetele pentru botezul pruncilor si sa va zic ca si eu vizualizez pozicile, dar ca sa le vad cu Dominic in brate le pun le slideshow si nu mai pot sa postez si comment-uri, dupa aceea e greu de revenit la ele. Dar avem niste bebei mununati la odiseea noastra.
Chiar acum am vizualizat minunatul croozer si mi-am adus aminte ca Diana zisese de bicicleta si tare as vrea si eu una. Dar ce sa fac cu ea?? Sa o tin in casa langa noi in pat, ca mai nou nici de haine nu mai am nevoie, doar de vreo 4-5 pijamale pe zi, si cam atat.
Chiar, oare cat costa 2 biciclete si un carucior din ala pt cupchil? Ca tare faine is...
Dupa 5 luni de zile de cand am nascut am fost si eu pt prima data la coafor si am reusit sa ma tund si pensez, va dati seama ce realizare mare pt mine. Asta am reusit sa ma indur sa o fac atunci cand a avut Dominic alea 3 zile bune de a papat singur si mult, ca acum am revenit la tuse, muci, voma, agitatie, treziri din 10 in 10 min noaptea . Simt ca esuez in meseria asta de mamica, ca ma depaseste, ca nu mai fac fata la nimic. Unde gresesc, ce gresesc de am copilul tot timpul bolnav??? Intru in depresie iara, nu stiu cat mai rezist... Intr-o luna de zile sa pape el singur doar 3 zile... ma apuca disperare. Apoi am citit de cum a facut fata Laura cu Diana si sotul ei bolnavi si si ma gandesc ca ea s-a chinuit mult mai mult decat mine, 1 an de zile... si atunci parca ma rusinez ca eu dupa o luna ma plang atata ca o iau pe araatura
Ieri am fost din nou la medicul nostru de aici, alte siropuri de tuse (pana acum 5 la numar nu le suporta, vomita tot) si mai incercam cu alte 2...nici nu stiu cate or mai fi sa le incercam. Deja unu il l-a vomitat si aseara si ieri..asa ca daca mai am curaj mai incerc azi si pe celalat, daca nu....Dumnezeu cu mila, nu stiu ce sa mai zic.
Maine am de gand sa merg la Craiova la un nou set de analize si apoi nu mai stiu..
E foarte greu sa fi mama si tata pentru un copil si tare ma bucur pentru Ionela ca le vine tati acasa, dar si pentru Mihnea.
Va pup pe toate si scrieti cat mai mult si mai frumos, ca eu va citesc, asa cand apuc si eu.
Ramona ,
dependenta de dragostea barbatilor din viata mea:
DOMINIC ANDREI(26/10/2009) si a lui tati Stefi