Gravidute cu trombofilie -cap1-

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana_Perianu spune:

Letzy - scuze, in ultima vreme am intrat din 2 in 2 si nu am retinut: tu de fapt de care iei ? de 0,4 sau de 0,6 ?

Intr-adevar de 0,6 se gaseste mai usor dar e adevarat ca parca acum nu e chiar asa criza, in Bucuresti in sensiblu pana la urma gasesti
Si eu am provizii dar sincer eu nu mi-am mai batut capul cu scrisoare medicala in conditiile in care asa greu gasesti si fara ...
21 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letzy81 spune:

Dr U zice ca e totul bine si sa continuu cu 0,4 dar daca nu mai gasesc sa-mi iau de 0,6.

FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap

13+

Mergi la inceput

Aha pai e foarte bine !Poate ca intra-devar creste dozele si la astfel de valori cand e sarcina mai mare ...

Mergi la inceput

Fetelor s-a lamurit vreo una dintre voi daca putem naste natural daca avem trombofilie ?
22 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica84 spune:

salutare! indraznesc sa scriu si eu aici pentru prima data.sunt insarcinata in 8 saptamni. este a doua sarcina, prima oprindu-se in evolutie pe la 6 saptamani in decembrie anul trecut(nu s-a vazut niciodata embrion). la sfatul medicului ginecolog am facut analizele pentru trombofilie si am MTHFR C677T pozitiv heterozigot
A1298C pozitiv heterozigot. Medicul ginecolog mi-a recomandat ca tratament Aspenter 1/zi , Omega 3 3/zi si Ogestan 1/zi. Am luat legatura si cu domana doctor Uscatescu prin mail si mi-a recomandat sa fac si homocisteina altfel MTHFR neavand semnificatie si numai pe baza acesteia sa imi poata face o schema de tratament. am facut analiza valoarea fiind 6.1 pentru valoarile de referinta 5 -12. sunt foarte ingrijorata pentru ca in plus fata de tratamentul dat de ginecolog doamna Uscatescu mi-a recomandat sa caut si Femibion sau Medyn Forte nespecificand nimic de Clexan. sunt foarte ingrijorata daca acest tratament este oare suficient. ce parere aveti? mai este cineva aici care are numai MTHFR si ia numai aspenter fara clexan?

Va multumesc,
Roxana.

Mergi la inceput

Roxana eu zic sa mergi pe mana dr U si cred ca ar fii bine sa te duci si la Fundeni sa-ti faca analize pt verificare.Eu asa as face.Fa rost cat de repede poti de Medym sau Femibion.Ca o masura in plus poti sa incepi cu o doza mica de Clexanne 0,2.Stiu ca sunt fete care au reusit si numai cu Aspenter.
Pana faci rost de Medym/Femibion ia ac folic de 5mg cate 2 pe zi si multe vit din gr B.
Bafta multa si te astept cu vesti!

FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap

13+

Mergi la inceput

Ana nu stiu dar sunt sigura ca mi-am ales prost ginecoloaga daca as vrea sa nasc natural.Stiu ca nu prea vine la nasteri normale!
Am si eu o curiozitate:voi mancati rosii/castraveti?Stiu ca fac parte din lista cu alimente care nu ar trebui consumate de trombofilici.De varza nu ma ating,spanac,salata verde nu dar nu ma pot abtine de la rosii si castraveti.

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Citat:
citat din mesajul lui letzy81

Ca o masura in plus poti sa incepi cu o doza mica de Clexanne 0,2.

Aceste sfaturi nu sunt medicale. Va rog sa lasati administrarea medicatiei in seama medicilor hematologi/ginecologi care sunt in masura sa o faca.
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaryllis spune:

Fetelor, voi la cat timp dupa testul pozitiv ati fost la hematolog?Eu am facut fiv si trebuie sa merg cu rez homocisteinei la dr Uscatescu. Acum fac 0.4 clexane, inca din ziua 1 de stimulare.
Homocisteina o pot face la Fundeni? Imi trebuie trimitere si adeverinta medicala? Daca da, in cat timp va da rezultatul? Va intreb pt ca nu sunt din Bucuresti si ar trebui sa merg de doua ori daca nu imi da rezultatul in aceeasi zi.
Multumesc!

incepand cu anul 2010 voi fi o fericita!

MTHFR C677T heterozigot, proteina S 51%, PAI 4G/5G heterozigot
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.

Mergi la inceput

Eu m-am dus la Fundeni la o zi dupa ce am aflat ca sunt insarcinata(nu faceam Clexanne si vroiam sa-mi dea si sa-mi stabileeasca doza) si mi-a facut un set de analize dar nu si homocisteina.Cred ca nu se face acolo ci la alte laboratoare mai mari.Mi-aduc aminte ca m-a chemat din nou dupa ce mi-am facut echo de 6 sapt cand s-a vazut ca are activitate cardiaca.
Eu nu am avut trimitere de la niciun medic cand m-am dus la dr U dar ca sa stai linistita poti sa ceri medicului ginecolog/de familie.

13+

Mergi la inceput