Gravidute cu trombofilie -cap1-
Raspunsuri - Pagina 16
letzy81 spune:
Si mie mi-e teama de caldurile care ne asteapta.
Azi am simtit ceva prin burtica,ca un pestisor care se zbate.Sa fie puiutul meu?
FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap
12+
liana.berbec spune:
Buna dimineata,
Va cer ajutorul in speranta ca ma puteti lamuri. Ce inseamana ProC Global? La ce se refera acesta analiza, am gasit f. putina informatie pe net si am vazut ca se refera la Proteina C dar nu m-am lamurit deloc.
M-am gandit ca voi avand mai multa experienta ma puteti lamuri si pe mine.
Multumesc.
Liana
8+
miki-miki spune:
Liana, Prot C global este APCR (rezistenta la prot C activata). Care dc iese mica ai "sanse" de 90% sa ai mutatia Factorului V Leiden (eu o am heterozigota) Am citit ca ai si Prot S la limita inferioara , pt ac 2 tb neaparat clexane asa cum a zis dr Uscatescu dar doza de 0.2 mi se pare mica, se spune ca e apa de ploaie dar probabil d-na dr stie de ce iti da doza aceasta. Sfatul meu este sa repeti ecograful mai devreme, la o sapt de la clexane sa vezi cum mai stai cu IR-rile , dc sunt tot mari comunica-i dr Uscatescu si sigur va creste doza.
-ici
Miki Anul asta pun d'un pui
MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari, 3 sarcini oprite din evolutie (8s,5s,4s)
liana.berbec spune:
Miki,
Multumesc pentru raspuns.
Nu am primit Clexane deloc doar Aspenter o zi da una ba.
Analizele mele sunt urmatoarele:
LA(APS) negativ
ProC Global 0.72 (cut off 0.8)
PC 84% (80-120%)
PS 62% (60-140%)
AT III 87% (80-120%)
Am ezitat sa iau Aspenter. Medicul meu (Albu Dragos) mi-a spus sa iau Aspirin cardio una pe zi si de aseara am inceput sa iau. Analizele sunt facute la Fundeni si dr. meu mi-a recomandat sa fac doar pachetul de baza fara mutatii. De la Fundeni s-au exprimat in privinta ProC Global in felul urmator: e o tendinta de ingrosare a sangelui normala in sarcina dar e bine de luat Aspenter o zi da una nu + acid folic, magne B6, Vitamina C, omega 3.
Sunt un picut cam speriata. Am asteptat sa se intample sarcina asta 3 ani, de fapt nu am asteptat am facut analize si investigatii. Am un baietel de 10 ani sarcina fara probleme.
Inca o data multumesc si astept sa ma sfatuiti in continuare ce ar fi bine sa fac.
Liana
8+
letzy81 spune:
Ana spune-mi si mie te rog cat ai avut IR cand ti-a dat doza mai mare de Clexanne?
La mine 0,67 si 0,7 pe stg si pe dr.Nu stiu daca e cazul sa ma nelinistesc,maine ajunge sotul la Fundeni(sapt trecuta mi-a luat si sange).Ginecoloaga nu a zis nimic despre asta.
La bitest bebe a iesit bine!
FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap
13+
danny1 spune:
letzy, mi s-a spus repetata ca nu se face rezistenta inainte de 19-20 sapt,deoarece oricum ies marite.eu nu am facut inca.poate vineri sau sapt viitoare...
mami de
, premiata la concursul de dans
18+
avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah
Ana_Perianu spune:
letzy - la mine s-a ghidat dupa IR si inainte de s20
Ultima oara am avut 0,62 si 0,69 dar sa stii ca am avut si valori mai mari de atat
Sunt curioasa daca iti da Clexane
letzy81 spune:
Dr Uscatescu a zis ca-i totul bine si sa continuam tratamentul.
Am cautat ieri de am innebunit Clexanne si am gasit 19.Azi si sotul a cautat in Bucuresti si mi-a mai luat(cu bani) inca 15.Cica iar e criza mare de Clexanne.Mai usor am gasit de 0,6.Sotul i-a spus dr U ca iar e criza si ca se gaseste mai usor de o,6 asa ca i-a facut scrisoare medicala pt clexanne de o,6.Deocamdata voi face de o,4.
Imi zicea cineva ca se gaseste in Ungaria,parca ma si vad pe acolo cautand Clexanne.Sper sa nu ajungem pana acolo si sa ma fii informat prost farmacistele pe care le-am abordat eu.
13+
cristiama spune:
am gasit Clexane fara probleme la farmaciile Sensi Blue, poti da cautare pe net sa vezi care e cea mai apropiata.
Asta dupa ce cautasem disperata pe la vre-o 20 de farmacii si gasisem.... 6 bucati!