Gravidute cu trombofilie -cap1-
Raspunsuri - Pagina 11
rocris75 spune:
Mai, si eu am burtica. Deja se vede ca-s gravida, si mie mi se pare cam repede :)).
Si da: greturi (mai putin ce-i drept ca acum 2 sapt., sa zicem), somnolenta (am cateva ore la biopu cand mai ca mi se inchid ochii), inca ma dor sanii...
M-am distrat ca aseara mi-am luat sotul in brate si s-a indepartat socat: nu mai ajungea la mine de burta
. M-am distrat foarte bine.
Eu merg la eco marti dimineata la 10. Sunt cam suparata ca ar trebui sa-mi schimb ginecologul, fiindca al meu nu asista la nasteri decat la clinica privata. Mi-a recomandar un alt medic, 'mentorul lui', si trebuia luni sa mergem sa-mi faca cunostinta si sa ma mut 'cu arme si bagaje la cel nou. Si mi-am sunat medicul si i-am zis ca nu-s pregatita sa renunt la el :)). A zis ok, nu-i nici o problema. Sper sa nu fie, in final...
2 sarcini oprite din evolutie la 6, resp. 8 s; MTHFR 1298-heterozigot, PAI-1-4G/5G-homozigot
Graviduta a treia oara - sa speram cu noroc! 12+

rocris75 spune:
La cate sapt. se poate masura rezistenta pe arterele uterine?
2 sarcini oprite din evolutie la 6, resp. 8 s; MTHFR 1298-heterozigot, PAI-1-4G/5G-homozigot

p@ulici spune:
Buna. Eu nu vin cu vesti tocmai bune. Acum suntem ceva mai bine, dar in data de 10.04 am intrat in spital, am sangerat, am placenta previa si am avut contractii. Am fost permanent la perfuzii cu Gynipral. Am iesit in data de 21 din spital, dar sunt tot la pat, nu am voie sa ma ridic deloc. Azi mi-a instalat sotul calculatorul langa pat asa ca acum voi mai intra din nou pe net si forumuri. Inca fetita e bine, marti ma duc la control, am 28 de saptamani si sper sa mai pot duce sarcina macar inca cateva saptamani. Asta incearca si dna dr. Legat de tratament nu mai iau de cand am fost in spital Tromboass.
Imi place mult noua pagina si ma bucur sa intalnesc mai multe gravide, dar si mamici care au trecut prin cam aceleasi probleme ca si noi. Am o propunere legat de prima pagina, sa trecem si DPN si asa cum zicea cineva medicul si eventual localitatea.
Acum voi citi ce a-ti scris in aceasta perioada.
Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, ThromboAss 100, Utrogestan, Prima sarcina Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare
oxy80 spune:
Dragele mele, nu am mai scris de ceva vreme dar trebuie sa va spun ca joi am fost la eco de 12s si 1zi si era totul f. bine!!!L-am vazut pe bebe cum se misca , are cam 8 cm cu tot cu picioare, translucenta nucala cam 1,3mm, am lacrimat si eu si sotul meu... a fost un moment de neuitat..mi s-a spus sa reduc Utrogestanul, desi imi e cam frica sa o fac..in rest merg in continuare cu toate la fel, doar ca Medyn nu mai am si poate il inlocuiesc cu Femibion800 desi are cam multa vit E..
acusi ajung in s13 si incep sa am mai multe sperante..dupa eco mi-am cumparat prima pereche de blugi de gravide, cu banda elastica..stiti voi..imi accentueaza si mai tare burtica.
Paula, stiu o gramada de gravidute cu placenta praevia care cu repaus ,progesteron si antispastice au dus sarcina la capat cu bine..
bebelina ta e luptatoare, nu se lasa ea..
va pup pe toate si sa ne ajute Dumnezeu!
balanta_tm spune:
oxy, spune-mi, te rog, la ce ginecolog mergi in Timisoara si daca esti multumita de el. Multumesc!
Rog fata care face modificarile pe prima pagina, sa ma treaca si pe mine:
Balanta_tm, 34 ani, mutatiile: MTHFR C677T heterozigot, protrombinica (G20210A) heterozigot si PAI 4G/4G homozigot, insuficienta venoasa cronica bilaterala, FIV1 reusit la Clinica Wunschbaby Viena, Prof. Feichtinger.
Multumesc!
8+mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
danny1 spune:
rocris,ce medic ti-a recomandat Rotaru?nu cred ca voi naste la Gynia,si eu tre sa ma hotarasc cu cine voi naste.
mami de
, premiata la concursul de dans
16+
avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah
oxy80 spune:
Merg la dr Cioata,sunt ff multumita de el, doar ca astept cam mult. In rest, este un foarte bun profesionist, pune suflet in munca sa si cel mai important, este un om foarte credincios. Am fost si la prof Ionita, si ea mi s-a parut de treaba, dar recunoaste experienta mai bogata a dr Uscatescu. Mi se pare ciudat ca pr Ionita recomanda Aspenter pana la finalul sarcinii ori multe studii recente arata modificari cardiovasculare la fat in cazul in care este luat dupa sapt 20-24..desi multe gravidute au luat fara probleme tot timpul . Ti-ai facut D-Dimerii, asa cum recomanda ea?
Balanta-tm, tu la cine mergi?
balanta_tm spune:
Eu...inca nu mi-am gasit ginecologul in care sa am incredere. Urmatoarea programare o am la dr Budau. Sper sa fie ok si sa raman la el.
D-dimerii i-am facut inainte de FIV, erau ok; o sa ii repet in Mai. Eu Aspenter nu iau deloc. Am luat Thrombo ass pe perioada inhibarii din perioada FIVului, apoi am trecut pe Clexane 0.6.
Da, stiu ca dr Uscatescu este mai experimentata ca dr Ionita, dar gravida fiind, nu imi permit sa merg constant la Bucuresti la control.
8+mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
rocris75 spune:
Danny, mie mi l-a recomandat Iuga pe Butnaru.

Ana_Perianu spune:
Paulapor – iti doresc numai bine, sper sa nu mai ai emotii de-acum pana mai aproape de saptamana 40 …
Oxy – cred ca toate trecem prin stadiile astea, parca dupa saptamana 12 incepem usor sa ne relaxam, dar tare ne e frica sa mai renuntam la cate un medicament … iti doresc sa fie bine sis a fii din ce in ce mai optimista
Hm, si eu am tot citit de efectele aspenterului dar ma uit pe forumurile din strainatate, fetele alea iau zilnic de la cap la coada …
Rocris – rezistenta asta se poate masura de prin sapt 12 dar am inteles ca relevant ar fi de fapt doar din saptamana 20. Ideea e ca pe ecografiile mele dr U se uita mereu la IR si pana acum
Fetelor eu am avut azi morfologia de trim II la dr Pop si mi-a scris ca am IR crescute, una e 0,62, cealalta e 0,67.Din cate imi aminteam valorile normale erau sub 0,6 dar dr Pop mi-a spus ca se considera crescute de la peste 0,45. Avand in vedere ca eu am avut si 0,8 nu stiu daca e cazul sa ma impacientez (a se citi sa merg la Fundeni
) sau nu
1 sarcina oprita in evolutie, proteina C - 52% (v. n: 70-130%)/MTHFR : mutatia C 677T – heterozigot/ factor XIII - V 34 L homozigot
20+, tratament Clexane 0,6 + 0.8 (2 ori/sapt), aspenter, omega 3 + complex B, vit.C, Magneziu