Ati emigra in alta tara? (5)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:

Citat:

in romania vedeam piese clasice exclusiv, aici am aflat si eu ce-i ala teatru contemporan si cata creativitate exista.

http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-6074227-the-observer-despre-faust-regia-lui-silviu-purcarete-vinde-sufletul-mai-vad-acest-faust-data.htm
Argumentul cu enterocolita era, parca, mai convingator...

exemplul dat de tine dovedeste negru pe alb ca ai inteles din parti la ce ma refer cu teatrul contemporan american.

Posibil.

Reformulez:
Citat:
in romania vedeam piese clasice exclusiv

Inseamna ca ai plecat din Romania inainte de 28-09-1990 (data premierei http://www.tnb.ro/index.php?page=spectacol&idspec=164) si ca nu aflasei nici de existenta Teatrului Mic.

www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details

exact, sunt o ignoranta si o aculturala, zi merci ca nu ingros randurile culturalilor romani, te-as fi embarasat la culme, esti satisfacuta acum? daca n-ai inteles nici pana acum ca asta este experienta mea care nu are nici o legatura cu a ta si nu ma justific tie si nimanui de ce gandesc asa si simt asa si ma doare in cot cat de convingatoare crezi tu ca sunt. nu vreau sa conving ca perceptia mea e corecta in general, pentru ca oricum e corecta in ce ma priveste, alta nu exista. dar vreau sa (te) conving ca am dreptul la convingerile astea si la exprimarea lor si ca atitudinea ta cu "aolica, nu m-ai convins, mai incearca, vezi ca spui prostii si ca esti ignoranta ca n-ai auzit de teatrul mic" e cam tipic culturaliceste romaneasca. tu ai auzit de teatrele din san diego? tu stii din experienta proprie despre ce vorbesc eu?

Deus, te primesc cu mare drag, paine si sare scrie pe mine, ca-s romancuta adevarata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balerrina spune:

Toate observatiile si comentariile mele se bazeaza pe faptul ca desi locuiesc in America de 12 ani, vizitez Romania de 2 ori pe an si am petrecut in fiecare an cam o luna acolo. Nu mai inteleg ce inseamna sa traiesti acolo zi de zi, insa nu sunt atat de rupta de realitate ... Si sunt o persoana curioasa, pun multe intrebari mai ales legate de modul in care functioneaza lucrurile si vad oamenii ca isi structureaza viata.

Mie mi se pare ca lucrurile se imbunatesc, insa incet. Iar probelma cea mai mare acum (in afara de eterna coruptie) este lipsa infrastructurii. In Bucuresti traficul este foarte dificil, iar drumul de la aeroport spre oras este un efort de vointa, Cu restul m-am obsinuit, Insa schimbarea cea mare pe care am vazut-o este ca trebuie sa imi planific diferite activitati in Bucuresti in functie de trafic. La fel se aplica si daca vreau sa merg la Sinaina/Brasov, traficul este foarte foarte prost, spre deosebire de acum 10 ani si chiar si acum 5 ani.

-- C.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
Sfatul cu:
Citat:
sincer, eu cred ca nu ai fost informata, poate o vizita n-ar strica, ti-ar pieri o groaza de stereotipii create fata de america.
e extrem de actual si invers.

Pina la urma, concluzia topicului va fi ca o viata care nu este traita intr-o tara bogata practic nu merita traita.
Probabil ca tibetanii (care s-au amuzat de spaimele mele legate de o calatorie in Himalaya exact cum m-am amuzat eu de spaimele unora fata de o calatorie in Romania), la o asemenea concluzie deja ne-ar privi cu compasiune maxima, pentru extrem de limitata noastra putere de intelegere a realitatii.

vrei sa te raportez la moderator? sau iti ceri scuze pentru hartuire si insulte in serie, asa, din decenta? limite de intelegere ai tu, caci concluzia topicului nu e aia de-o zisesi tu, dar pesemne ca nici himalaia aia nu e asa breaza daca nu are efectele scontate chiar daca o vizitezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui vikinga

Fetele din vest, USA, Canada, Australia voi aveti bone si menajere permanente? Cunoasteti multi din jurul vostru care au asa ceva?

Aici, in multe cazuri, necesitatea menajerei provine din lipsa de timp a clientului (servici cu mult stress, ore peste program, deplasari, familie numeroasa, s.a), cind timpul liber e pretuit si nefolosit pt house chores, sau/si conditii medicale. Eu nu am auzit de menajere permanente printre cunoscuti, doar cele care vin saptaminal sau la alte intervale. Costul mi se pare foarte rezonabil. Pretul se calculeaaza in fct de suprafata casei, nr de dormitoare, nr de bai, daca ai pets, si cit de des vin (cu cit vin mai des e mai ieftin). Eu vorbesc de cele angajate cu contract, prin companie. De cele la negru nu am info, zisa e ca pretul e mai mic (duh!) si volumul de munca mai mare (gen iti sorteaza frumos si laundry, spala vasele, etc).

Llaura, uita-te pe merrymaids.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balerrina spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulianm

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui beren

Da' sa compari SUA din 2010 cu Romania anilor '90, cum deja se intimpla pe scara larga, (ca de-atunci dateaza mare parte din amintiri, vad), deja mi se pare culmea.
Bine ca nu comparati SUA cu cnezatul lui Litovoi.

Sfatul cu:[quote]sincer, eu cred ca nu ai fost informata, poate o vizita n-ar strica, ti-ar pieri o groaza de stereotipii create fata de america.
e extrem de actual si invers.

Eu iti dau dreptate la partea cu decalajul de ani, insa adaug ca mi se pare la fel de ridicola critica celor care vorbesc de US si Canada din carti, filme, Oprah, google, impresiile rudelor apropiate sau mai putin apropiate, ori a vecinei de la trei care are o verisoara a carei sora are un cumnat ce a plecat in US/Canada , sau numai au schimbat avionul in Raleigh sau mai stiu eu pe unde. Nici ca turist macar nu poti sa-ti faci o parere despre viata de zi cu zi, respectiv sistem, dintr-o alta tara.

Asa. Acum partea a doua, cu sfatul de a revizita Ro. Eu am revizitat dupa zece ani de stat aici. Impresia mea, bazata pe experienta mea de acum citiva ani, a fost ca lucrurile au alunecat in jos. Nu am sa descriu ce am avut de tras, am sa listez numai cu cine am avut eu treaba in cele noua zile (care au inclus o simbata si o duminica) de stat in Ro: spital, morga, medico-legale, stare civila, procuratura, politie, CEC, Casa de Pensii, notar. M-au frecat ca pe hotii de cai. Si era un frig de -25C, ma tot trimiteau de la Ana la Caiafa si invers, asa...cale de vreo sase-sapte statii de tramvai, ca tot "uitau" ca imi mai trebuie un document. Asta dupa ce ma interesasem de ce acte e nevoie, dar lista continua sa creasca, parca era aluat de cozonac pus la dospit. In plus erau in circulatie ambele tipuri de bani, vechi si noi, un haloimas total. In afara de Procuratura, restul toti au fost ne-oameni, pe mine m-a izbit lipsa de omenie/compasiune, agresivitatea mai ales in combinatie cu incompetenta, atitudinea de "legea sunt/o fac eu" si badarania.

"Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble."

Iulianm, imi pare rau de experienta...

-- C.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Din cate stiu daca nu esti bun la un sport nici in America nu te duci la Varsity , inot sau altele .

Pai stii prost si compari din nou mere cu pere. Un liceu obisnuit din USA ("de la tara") ofera gratis activitati mult mai variate (si costisitoare) decat liceele privilegiate din Romania. Tu compari "cantatul in cor" cu pian/saxofon/chitara/vioara? Sau "baschet" (ha, ha, hi, hi, baschetul romanesc versus cel din State, he, he, tare gluma) cu: inot, baschet, baseball, fotbal american, atletism, hockey, de curand si fotbal european?

Ce e asa de greu de inteles si acceptat ca, in ce priveste dotarile materiale, vestul este cu cateva ordine de marime deasupra Romaniei?

Scuza-ma o secunda: ce inseamna "hihihi hahaha" referitor la baschetul din Ro?

Eu afirm un singur lucru pe care il stiu din proprie experienta: baschetul , corul si altele nu se platesc in Romania.
Eventual afirmi ca in functie de scoala poti sa practici ceva , in nici un caz nu scrii asemenea prostie.

Referitor la intrebarea ta cu comparatul , nici nu-mi trecea prin gand sa compar US si Romania din cauza lipsei de fonduri si din cauza ca eu a trebuit sa sar gardul si sa dau explicatii la politie cand am vrut sa fac sport in timpul meu liber , iar in Canada intr-un satuc cu 3 locuitori aveau teren de fotbal cu nocturna.
Spuneam doar ( si daca ai lasa deoparte superioritatea asta ai observa ) ca si in US daca vrei sa joci pt. echipa liceului trebuie sa fii bun .

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:

...teatrele din san diego? tu stii din experienta proprie despre ce vorbesc eu?

Evident ca nu, de aceea nici nu-mi permit sa fac aprecieri/comparatii cu privire la calitatea vietii culturale de acolo .

Conchita, m-as fi asteptat la mai multa seninatate de la cineva impacat cu sine insasi ca traieste in cea mai buna dintre lumile posibile. Nu ar trebui lasat artagul astora ca mine, oamenilor din enclava, striviti, nu' asa, de grijile supravietuirii zilnice, vesnic in lupta cu enterocolita si incultura, oameni alaturi de care ar fi inimaginabil sa-ti cresti copilul?

Citat:
vrei sa te raportez la moderator?

Nu uita trupele KFOR si pompierii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Bona n-am si nu mi-as lua, poate doar asa sa-i incredintez vecinei de sus, care e ca o bunica pentru ei. Da' menajera mi-as lua si acum, ca tot sint la curatenie... si cind pot, mai dau o suma de bani sa ma ajute cineva la curatenie. E prima persoana pe care o platesc atunci cind imi voi permite, cu copiii si cu mincarea ma descurc chiar bine.

Citesc si tot citesc si incerc sa inteleg de unde va vine dorinta de a face aceste comparatii. Pentru ca mie nu-mi vine pur si simplu. Si nu inteleg ce vrea sa demonstreze nici o tabara, chiar daca argumente bune sint si de o parte si de alta, mai putin bune si absurde la fel.

Am plecat, stiu cum e aici, stiu cum e in Romania si cum mi-ar fi fost. Am stiut foarte bine de ce plec si stiu foarte bine de ce nu sint pe plaiurile natale inapoi. Dar asta nu-mi da dreptul de a le spune romanilor care locuiesc acolo: fratilor, voi cum puteti sa traiti in kk-atul ala de tara? Cum puteti sa faceti copii, sa va cumparati apartamente, sa mergeti la munte si la mare in concedii, in Romania sau in afara, cum puteti sa, cum nu va sufocati? Cum de n-ati murit pina acum? Si stiti de ce nu pot sa intreb? Pentru ca stiu cum, pentru ca stiu ca nu-i posibil sa plece toata lumea, pentru ca stiu ca omul, daca vrea sa traiasca, o face pina la urma in orice conditii. Faptul ca unii dintre noi nu ni le-am asumat nu ne da absolut nici o putere sa-i judecam pe cei care o fac, pentru ca asa cum noi ii putem judeca pe ei ca au ramas, asa pot si ei sa ne judece ca am plecat... si pe buna dreptate si de o parte si de alta.

In loc sa profitam de existenta acestui forum ca sa ne deschidem orizonturile si sa ne intregim informatiile direct de la romani care locuiesc in diversele colturi ale lumii, ne dam in cap mereu cu ba la mine-i mai frumos, ba la mine-s cei mai multi catei cu colacei, ba eu sint mai boagata, ba eu, ba eu... si tot asa, o tinem de ani de zile... Si vorba aia, ca pe paginile acestui forum ne pierdem timp si ne consumam energie destula multi dintre noi. Si nu putin timp si nu putina energie! Si cu un motiv precis, chiar daca multi nu-l accepta... sincer, daca nu ne-ar interesa Romania, am fi doar pe forumuri pe care se scrie in limba tarii de adoptie, nu vad nici un motiv pentru care am fi pe unul romanesc, decit poate, la inceput, cind nu stim limbile prea bine si avem nevoie de informatii.

Zau, puteti sa ma puneti la colt si sa ma bateti cu pietre, dar eu nu inteleg rostul acestor discutii. As intelege daca fiecare ar veni si ar spune simplu ce gindeste, fara sa atace pe altul: la noi e asa, la voi cum e? Ah, la noi nu e asa, dar e asa altceva... etc., din care sa invatam, sa adunam informatii utile cine stie pentru ce moment din viata sau chiar pentru prezent, altul decit cel pe care il traim.

Ca am tot dat-o la cotit, sa spun, sa nu spun, si pina la urma am ales sa o spun: e urit, se vede urit din afara, sa stiti. Si de la american la american, si de la american la canadian, si de la australian la european... si de la roman la roman. E urit! Nu tot subiectul, dar cele mai multe pagini, mai sint si mesaje bune, pozitive, indiferent de unde vin... mai vezi si cite o pata de umor... dar putin pentru numarul de pagini. In rest incrincenare gen 'ba al meu e mai frumos si mai dashtept' cit cuprinde!

Ma gindesc ca ar fi bine sa punem punct, sa deschidem un topic permanent de genul cum e pe la noi si acolo sa se faca toate comparatiile utile sau mai putin utile... parerea mea, bineinteles!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui balerrina

Iulianm, imi pare rau de experienta...

-- C.

Din nefericire, majoritatea ajungem sa trecem prin asta, mai devreme sau mai tirziu. Eu va doresc ca impresia lui Beren, ca lucrurile se schimba (chit ca nu stie cum ) sa se adevereasca, ca experienta sa fie cit mai putin traumatica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Bona n-am si nu mi-as lua, poate doar asa sa-i incredintez vecinei de sus, care e ca o bunica pentru ei. Da' menajera mi-as lua si acum, ca tot sint la curatenie... si cind pot, mai dau o suma de bani sa ma ajute cineva la curatenie. E prima persoana pe care o platesc atunci cind imi voi permite, cu copiii si cu mincarea ma descurc chiar bine.

Citesc si tot citesc si incerc sa inteleg de unde va vine dorinta de a face aceste comparatii. Pentru ca mie nu-mi vine pur si simplu. Si nu inteleg ce vrea sa demonstreze nici o tabara, chiar daca argumente bune sint si de o parte si de alta, mai putin bune si absurde la fel.

Am plecat, stiu cum e aici, stiu cum e in Romania si cum mi-ar fi fost. Am stiut foarte bine de ce plec si stiu foarte bine de ce nu sint pe plaiurile natale inapoi. Dar asta nu-mi da dreptul de a le spune romanilor care locuiesc acolo: fratilor, voi cum puteti sa traiti in kk-atul ala de tara? Cum puteti sa faceti copii, sa va cumparati apartamente, sa mergeti la munte si la mare in concedii, in Romania sau in afara, cum puteti sa, cum nu va sufocati? Cum de n-ati murit pina acum? Si stiti de ce nu pot sa intreb? Pentru ca stiu cum, pentru ca stiu ca nu-i posibil sa plece toata lumea, pentru ca stiu ca omul, daca vrea sa traiasca, o face pina la urma in orice conditii. Faptul ca unii dintre noi nu ni le-am asumat nu ne da absolut nici o putere sa-i judecam pe cei care o fac, pentru ca asa cum noi ii putem judeca pe ei ca au ramas, asa pot si ei sa ne judece ca am plecat... si pe buna dreptate si de o parte si de alta.

In loc sa profitam de existenta acestui forum ca sa ne deschidem orizonturile si sa ne intregim informatiile direct de la romani care locuiesc in diversele colturi ale lumii, ne dam in cap mereu cu ba la mine-i mai frumos, ba la mine-s cei mai multi catei cu colacei, ba eu sint mai boagata, ba eu, ba eu... si tot asa, o tinem de ani de zile... Si vorba aia, ca pe paginile acestui forum ne pierdem timp si ne consumam energie destula multi dintre noi. Si nu putin timp si nu putina energie! Si cu un motiv precis, chiar daca multi nu-l accepta... sincer, daca nu ne-ar interesa Romania, am fi doar pe forumuri pe care se scrie in limba tarii de adoptie, nu vad nici un motiv pentru care am fi pe unul romanesc, decit poate, la inceput, cind nu stim limbile prea bine si avem nevoie de informatii.

Zau, puteti sa ma puneti la colt si sa ma bateti cu pietre, dar eu nu inteleg rostul acestor discutii. As intelege daca fiecare ar veni si ar spune simplu ce gindeste, fara sa atace pe altul: la noi e asa, la voi cum e? Ah, la noi nu e asa, dar e asa altceva... etc., din care sa invatam, sa adunam informatii utile cine stie pentru ce moment din viata sau chiar pentru prezent, altul decit cel pe care il traim.

Ca am tot dat-o la cotit, sa spun, sa nu spun, si pina la urma am ales sa o spun: e urit, se vede urit din afara, sa stiti. Si de la american la american, si de la american la canadian, si de la australian la european... si de la roman la roman. E urit! Nu tot subiectul, dar cele mai multe pagini, mai sint si mesaje bune, pozitive, indiferent de unde vin... mai vezi si cite o pata de umor... dar putin pentru numarul de pagini. In rest incrincenare gen 'ba al meu e mai frumos si mai dashtept' cit cuprinde!

Ma gindesc ca ar fi bine sa punem punct, sa deschidem un topic permanent de genul cum e pe la noi si acolo sa se faca toate comparatiile utile sau mai putin utile... parerea mea, bineinteles!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput