Ati emigra in alta tara? (5)
Raspunsuri - Pagina 20
A_Iulia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui vikinga Fetele din vest, USA, Canada, Australia voi aveti bone si menajere permanente? Cunoasteti multi din jurul vostru care au asa ceva? E in Ro o moda ori chiar o necesitate? De fapt ce inseamna in Ro asta? Un standard de viata, daca nu ai e o jena ori cum e? Eu chiar nu stiu. Nemtoaicele din jurul meu, femei cu copii (mai mari de trei ani cind sunt de gradi) si job nu au decit maxim un ajutor o data pe saptamina la curatenie, eventual f putini au pair la copii. Mi-a ramas in minte ceva de la un anumit subiect, cunascatoarele stiu la ce ma refer, chiar nu vreau sa aduc in discutie persoana pt ca o simpatizez, dar sincer am fost f mirata. Ea acasa, el cu afaceri dar in datorii, dar totusi platesc si bona si sofer cu toate ca e un efort. E asta un caz izolat ori ceva frecvent? Pe aceeasi treapta cu mercedes in fata si fara bani de benzina, ori ultimii bani, vindut si sufletul la banci pt cea mai mare casa, etc etc? Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis. |
Nu stiu ce exemplu ai tu in minte Vik, insa explicatia sta si in diferenta de pret.
ca sa ai o bona in UK te costa semnificativ mai mult decat in RO. Evident, la fel si un sofer, gradinar, doamna la curatenie, dresor de tigri etc.
balerrina spune:
citat din mesajul lui nelia Ma gindesc ca ar fi bine sa punem punct, sa deschidem un topic permanent de genul cum e pe la noi si acolo sa se faca toate comparatiile utile sau mai putin utile... parerea mea, bineinteles! |
Am deschis ieri un subiect despre viata culturala. Moderatorii l-au mutat in Zona Artelor.
Am inceput sa discutam despre ce oferte culturale sunt pe unde locuim si la ce preturi.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=150933
-- C.
Luna1 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Adina Iulia
Nu stiu ce exemplu ai tu in minte Vik, insa explicatia sta si in diferenta de pret. ca sa ai o bona in UK te costa semnificativ mai mult decat in RO. Evident, la fel si un sofer, gradinar, doamna la curatenie, dresor de tigri etc. |
O bona aici te "rupe" la bani, ajungi la £850 lunar usor, daca nu mai mult si bona nu e exclusiva, adica in functie de varsta pt care e atestata are voie un anumit nr de copii, la 2 ani cat are a mea cea mica o "bona" (se numeste childminder) ar avea dreptul la 3 copii de aceeasi varsta. O bona exclusiva care sa iti vina acasa si sa faca ce dictezi tu probabil ajunge la £1500- £2000 lunar, nu stiu exact ca nu m-a interesat. Gradinita costa si aia peste £850/luna.
Aici nu au mamicile bone, ori stau acasa cu copiii ori ii trimit la nursery/childminder, insa bona strict ca in Romania eu inca n-am intalnit.
O lamurire ca am citit putin din urma. Cand am zis ca m-as intoarce pe 5000 lire in Romania nu am zis-o ca as face-o definitiv. Mi se pare insa ipocrizie sa se afirme ca, daca de la jobul pe care il prestati momentan vine dom' director si va ofera contract pe 2-3 ani de ex cu suma asta lunara in Romania cica voi ati zice nu.
Adica sti, muncesc pe branci in UK, USA, oriunde imi zambeste vanzatoarea frumos dar nuuuuu, in Romania nu ma duc pe mai multi bani. Sa fim seriosi si sa lasam ipocrizia, sunt f multi expati de peste tot care merg in Romania, in Africa, in Bangladesh, si multe alte tari subdezvoltate tocmai pentru a avea resurse financiare pentru copii.
Da, sa ma retrag la pensie, sau dupa ce cresc copii, nu planuiesc sa ma intorc in Romania, nu pentru ca n-ar fi destul de frumoasa ci pentru ca am vazut locatii care m-au atras mai mult, precum sudul Frantei, Spania, Italia.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
xenocid spune:
Q: Care e culmea vizitei in Romania?
A: Sa faci enterocolita in timp ce te certi cu vanzatoarea.
ruxij spune:
Si mie mi se pare ca discutia a intrat la categoria "mult si fara rost" de multe pagini incoa.
Da' dc. tot discutam fara rost, apropos de menajere, eu am una care vine o data la doua saptamani si ma costa 60$. Deci ma costa 120$/luna. Daca ar veni de 2-3 ori/saptamana pai m-ar costa undeva intre 500-800$/luna. Pai tb sa ai bani multi sa merite sa dai o asa suma doar pe curatenie, ceva peste 250 mii pe an si sa traiesti mai la porumb asa, ca sa fie si restu' iefin. La alte doua saptamani imi tunde cineva iarba, cu 20$. Oricum, curatenia o data/2sapt nu e deajuns si mai fac si eu, doar ca eu nu fac tot deodata de sus pana jos, ci pe bucatele, asa ca facutul "tot deodata" e avantajul. Mie nu imi impacheteaza rufele, nu calca, nu imi spala vase samd. Doar curatenie bazica.
ruxij spune:
O bona costa 2000$ pe luna, in medie. Da' bona permanenta. Eu am pe cineva care ma ajuta ocazional, gratis, si in schimb sta la mine gratis. Si masa o cam ia tot la mine, isi mai cumpara si singura cand are ea chef de ceva. Da' nu e bona permanenta, se numeste "cohabitation" si nu avem relatii angajat-angajator. De ex. poate sa imi zica ca nu poate sa ma ajute cu fi-miu azi la ora X ca e ocupata, sau nu poate in ziua cutare ca nu stiu ce.
beren spune:
citat din mesajul lui XIO Scuza-ma o secunda: ce inseamna "hihihi hahaha" referitor la baschetul din Ro? Spuneam doar ( si daca ai lasa deoparte superioritatea asta ai observa ) ca si in US daca vrei sa joci pt. echipa liceului trebuie sa fii bun . |
Hihi haha inseamna ca daca iei echipa de baschet a unui liceu din USA (de la Alabama la Tennessee) si-i pui sa joace cu echipa echivalenta din Romania, americanii/americancele vor domina in 9 cazuri din 10. Si asta e partial din cauza ca echipamentul lor (calitate etc) e superior (in 10 din ultimele 13 meciuri www.insidehoops.com/hoop-summit.shtml" target="_blank">Nike intre Team USA si World Team, americanii au castigat).
La cealalta chestiune: accesul la resursele sportive (teren, echipament, instalatia electrica) nu este conditionat de un anumit nivel de calitate. Orice elev poate folosi terenul, nu doar cei care "joaca pentru echipa". Acelasi lucru ti l-a explicat Viviana, poate citesti cu atentie postarile astea.
conchita spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui iileana
Evident ca nu, de aceea nici nu-mi permit sa fac aprecieri/comparatii cu privire la calitatea vietii culturale de acolo . Conchita, m-as fi asteptat la mai multa seninatate de la cineva impacat cu sine insasi ca traieste in cea mai buna dintre lumile posibile. Nu ar trebui lasat artagul astora ca mine, oamenilor din enclava, striviti, nu' asa, de grijile supravietuirii zilnice, vesnic in lupta cu enterocolita si incultura, oameni alaturi de care ar fi inimaginabil sa-ti cresti copilul?
Nu uita trupele KFOR si pompierii. www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details |
ha, deci eu nu stiu realitatea vietii culturale romanesti, asta la trecut, ca despre asta m-am referit, strict. daca te linisteste, poftim, sunt inculta si la americani, am nervii pe bigudiuri, traiesc un cosmar, de-aia iti bag tie in seama insultele, ca alta explicatie nu exista. q.e.d. acum imi dai ignore? am avut inconstienta sa te creditez ca stii diferenta intre "incultura" si "teatru contemporan", nici prin cele mai negre cutii de carton dintr-alea in care traiesc printre astia mercantili si fara suflet nu m-ar fi putut stimula sa-mi imaginez ca cineva poate incurca diferenta.
nu trupele KFOR, ci aia 7 ani de-acasa. despre care aia din himalaia ar avea de zis cate ceva, mai ales cand aia cu artag esti tu, ca pe tine te vad cu lupa dupa mine. eu dupa tine vin doar cu flitul, bzzz.
iileana spune:
A, Conchita, eu cred numa' ca e pacat ca a trebuit sa astepti sa descoperi ca s-a inventat teatrul contemporan taman la San Diego, ca pe ceva nemaivazut si nemaiauzit, cind ii aveai atit de la indemina pe Andrei Serban si/sau Silviu Purcarete. In rest, reinterpretezi si tu cum iti place.
Si nu, nu te urmaresc in mod special, nici n-as avea cum dat fiind ubicuitatea ta pe forum :), insa, recunosc, formulari de genul: "nu, in romania nu poti fi fericit daca ai constiinta, nu esti corupt, esti normal la cap si muncesti cinstit. nu poti." etc. imi atrag atentia.
iulianm spune:
citat din mesajul lui beren Hihi haha inseamna ca daca iei echipa de baschet a unui liceu din USA (de la Alabama la Tennessee) si-i pui sa joace cu echipa echivalenta din Romania, americanii/americancele vor domina in 9 cazuri din 10. |
Zi si tu de la Alabama la Washington sau Vermont, nu fii asa restrictiv. O sa-i dai impresia ca numai in Sud se joaca basketball