Ati emigra in alta tara? (5)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:
citat din mesajul lui LauraNicole

Citat:
citat din mesajul lui Edip

aici e f. comun sa vezi copiii ca stiu sa cante la un instrument muzical ( ma refer unde sunt eu si ce am vazut ca nu pot spune ca stiu acum tot ce se intampla pe continent).

Insa jazz ca in New Orleans e cam greu sa gasesti pe undeva:)

Si aici la fel !Fi-mea a invatat la scoala sa cante la un instrument al carui nume nu i-l cunosc dar arata ca un fluier mai bombat la mijloc,invata sa cante la pian si a primit de la unul din prietenii nostri o orga electronica .
Plus de asta la scoala,in lunch break face drama ,baschet,muzica si literatura ,cursuri pentru care in Romania trebuie sa platesti daca ai copilul la scoala de stat .

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

Unde anume se plateste baschet/volei si alte sporturi , teatru samd?

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Tu unde crezi ca m-am referit?Pe Marte?Intrebare stupida !

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Mie imi place America. Acolo m-as duce sa traiesc pana la pensie. Dupa aia m-as retrage in Lucerna, la poale de munte si pe margine de lac.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Citat:
citat din mesajul lui inbox

Da chiar toata lumea care a emigrat a plecat din Bucuresti? Ca deja toata Romania se reduce la experienta in Bucuresti.[/i] [/green]

Eu am plecat din Ploiesti .Se pune?In Bucuresti am trait zece ani dar inainte sa plec din "magnifica" Romanie pe care o idolatrizeaza atata "unele" ,am locuit in Ploiesti 4 ani .Am mai calatorit prin Brasov,Oradea.Deci se pune?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Edip

aici e f. comun sa vezi copiii ca stiu sa cante la un instrument muzical ( ma refer unde sunt eu si ce am vazut ca nu pot spune ca stiu acum tot ce se intampla pe continent).

Insa jazz ca in New Orleans e cam greu sa gasesti pe undeva:)

Si aici la fel !Fi-mea a invatat la scoala sa cante la un instrument al carui nume nu i-l cunosc dar arata ca un fluier mai bombat la mijloc,invata sa cante la pian si a primit de la unul din prietenii nostri o orga electronica .
Plus de asta la scoala,in lunch break face drama ,baschet,muzica si literatura ,cursuri pentru care in Romania trebuie sa platesti daca ai copilul la scoala de stat .

Unde anume se plateste baschet/volei si alte sporturi , teatru samd?

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Tu unde crezi ca m-am referit?Pe Marte?Intrebare stupida !

Stupida este afirmatia ta. Poate pe Marte se plateste , din moment ce te-am intrebat unde a trebuit sa platesti pt. lucrurile astea inseamna ca nu peste tot e ca la Ploiesti , Oradea,Bucuresti sau Brasov.
Intrebarea stupida am pus-o din postura de jucatoare de baschet in echipa scolii generale , apoi a liceului si acum a facultatii , antrenamente pt. care nu am platit niciodata , ba chiar ne-au fost decontate deplasarile la fazele judetene si nationale de baschet.
Am pus intrebarea stupida pt. ca la mine in liceu exista si teatru , tot gratuit, si cor (tot gratuit). Ba chiar in generala am fost la cor , fara sa platesc ceva.
La facultate aveam si echipa de volei , fotbal, sala de fittness gratis , ping pong si alte sporturi , toate pe baza carnetului de student.Alti norocosi au bazin gratuit, se pot duce in fiecare zi , tot cu carnetul de student.
Deeeeeci : unde anume trebuie sa platesti ca sa-ti dai copilul la baschet, teatru etc?

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Platesti acolo unde acestea nu se fac gratis in incinta scolii de stat.
Nu toate scolile din Romania au sali de sport echipate sau bazine.
Nu toti profesorii fac cercuri - cercurile alea de romana, matematica etc. De fapt cred ca ideea acelor "cercuri" a cam disparut din Romania.

Daca vrei ca in scoala sa faci baschet sau volei iar profesorul nu te selectioneaza trebuie sa te duci undeva cu plata.
Teatru in scoala? Nu prea.
Instrument muzical? Ce profesor de muzica isi pierde timpul gratis sa-l invete pe copil? Nici unul. Dar, in Bucuresti si in alte orase unde exista scoli speciale, daca copilul este selectat poate merge la cursuri la Scoala de muzica. Gratis. Dar acolo nu poate face un instrument doar pentru fun. Doar sa-si exerseze urechea sau sa invete ceva in plus. Acolo ii trebuie performanta.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Platesti acolo unde acestea nu se fac gratis in incinta scolii de stat.
Nu toate scolile din Romania au sali de sport echipate sau bazine.
Nu toti profesorii fac cercuri - cercurile alea de romana, matematica etc. De fapt cred ca ideea acelor "cercuri" a cam disparut din Romania.

Daca vrei ca in scoala sa faci baschet sau volei iar profesorul nu te selectioneaza trebuie sa te duci undeva cu plata.
Teatru in scoala? Nu prea.
Instrument muzical? Ce profesor de muzica isi pierde timpul gratis sa-l invete pe copil? Nici unul. Dar, in Bucuresti si in alte orase unde exista scoli speciale, daca copilul este selectat poate merge la cursuri la Scoala de muzica. Gratis. Dar acolo nu poate face un instrument doar pentru fun. Doar sa-si exerseze urechea sau sa invete ceva in plus. Acolo ii trebuie performanta.

vivi

Asta astept , un raspuns la intrebarea mea "stupida". In Timisoara mai toate liceele au echipa de baschet spre exemplu , si pana acum nu am auzit pe nimeni sa plateasca ceva. Cu teatrul la fel , la multe licee exista , au spectacole samd.
Din cate stiu daca nu esti bun la un sport nici in America nu te duci la Varsity , inot sau altele .

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Activitatile organizate de scolile publice sint gratuite.
De curiozitate m-am uitat pe site-ul liceului de care apartinem si am gasit urmatoarele activitati:
Sport: bachet, baseball, cross, fotbal, golf, soccer, softball, inot si diving, tenis, atletism, volei, lupte. In plus cheerleading si drill team.
Curricular Clubs: Academic Decathlon, Advertising Design, Art Club, Advancement Via Individual Determination, Chinese Honor Society, Computer Club, Destination Imagination, Economics Club, Fashion Forward, German Club, Java Book Club, Latin Club, Math Club, Mock Trial, National Honor Society, National French Honor Society, National German Honor Society, National Spanish Honor Society, National History Club, Quill and Scroll, Robotics Club, Student Congress, Thespians, Whiz Quiz si inca vreo 5-6 care au doar initialele si nu mai stau sa caut ce inseamna.
Arta: band, cor, orchestra, teatru.
Toate sint gratuite.
S-a uitat cineva la linkul pus de mine cu preturile la scoala americana din Bucuresti? De aia spun ca-i mult mai scump sa ai aceeasi calitate a vietii in Romania.
In fine, nu despre bani era vorba. A explicat foarte bine Conchita de ce e greu pentru unii dintre noi sa traim acolo.
Lara, la tine este complet diferit. Tu nu ramii in Bangladesh pe vecie si nici nu ai legaturi prea multe cu localnicii. Asta-i OK daca traiesti intr-o tara pentru o perioada determinata, in interes de serviciu sau din alte motive.
Eu nu vreau asta ca stil de viata, accept asa ceva numai daca-mi da si mie cineva job bun in Bangladesh. Atentie: pentru o perioada LIMITATA.

Edit sa adaug ca aici in sud e o adevarata cultura a pianului, de la elita la opinca (redneck) toata lumea are pian in casa, sau toti stiu sa cinte. N-am vazut asa ceva!

Mergi la inceput

Problema e asa:
fi-mea vrea sa joace volei. La ea la scoala se joaca baschet. Pentru volei s-a dus la selectie la un liceu din apropiere unde nu a fost selectata deci a lasat-o balta.

fi-mea vrea sa faca inot. Scoala generala la care invata ea are bazin super. Bazinul este in incinta scolii, intretinut de primarie si tine de grupul sportiv Pajura - de acolo vin si profesorii. Se spune ca este bazin pentru toti copiii din sectorul 1, dar nu este asa. La bazin merg doar din cand in cand copiii din clasele i-IV ai scolii si in vacanta de vara de la alte scoli. Permanent merg doar cei care se antreneaza si joaca Polo - numai baieti. Copiii din clasele V-VIII nu au acces. Nu au vrut sa le dea acces nici macar cu plata.

fi-mea a avut in clasele i-IV profesor de muzica platit de noi. Si in clasa a Iv-a i-a invatat sa cante la fluier.

fi-mea a fost invitata la corul scolii dar este o prostie de cor si nu prea se face.

Da, profesoara de franceza a facut cu o parte dintre copiii - in orele de franceza - incepand cu clasa a V-a o piesa "Scufita Rosie". Le petit Chaperon Rouge -moama are rolul principal. Mai are putin si termina clasa a Vi-a si o repeta, si o tot repeta sperand ca o vor juca canda in sala de festivitati.

Cam astea sunt problemele.

vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
Din cate stiu daca nu esti bun la un sport nici in America nu te duci la Varsity , inot sau altele .

Pai stii prost si compari din nou mere cu pere. Un liceu obisnuit din USA ("de la tara") ofera gratis activitati mult mai variate (si costisitoare) decat liceele privilegiate din Romania. Tu compari "cantatul in cor" cu pian/saxofon/chitara/vioara? Sau "baschet" (ha, ha, hi, hi, baschetul romanesc versus cel din State, he, he, tare gluma) cu: inot, baschet, baseball, fotbal american, atletism, hockey, de curand si fotbal european?

Ce e asa de greu de inteles si acceptat ca, in ce priveste dotarile materiale, vestul este cu cateva ordine de marime deasupra Romaniei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Chiar, mai exista "Palatul Copiilor" in Ro? Ca pe vremea mea am fost la multe cursuri acolo, uite nu mai tin minte daca erau gratuite sau se platea ceva (oricum nominal), da' stiu ca am fost la balet, dansuri moderne, dansuri populare (inainte de '90), informatica, teatru in engleza (dupa '90), si inca unu mai general asa care nu mai stiu cum se numea da' stiu ca ne jucam cu niste papusi de portelan

Lai

Mergi la inceput