Ati emigra in alta tara? (5)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui Luna1
Conchita lumea ti-o creezi asa cum doresti tu. Eu sunt convinsa ca pot trai si in Romania si in Africa si in Bangladesh (apropos de Lara_c care e acolo detasata) oriunde atat timp cat am langa mine copiii si sotul si sunt fericiti.

Cum spuneam copilul ar putea merge la o scoala privata (exista Cambridge school in Bucuresti), eu as putea sa ma incojor de oamenii care imi plac mie si ignora pe cei care nu-mi plac.


da, Luna, asa ma pot duce si pe Marte cu amicii si sa traiesc ca-n rai. dar nu asta e idealul meu social, am voie? tocmai asta contest si combat aici pana se face ora de plecat acasa pentru Guestus: idealul social nu e ala de oligarhie central si sud-americana care incepe sa se profileze si in Romania, unde o mana de enclavisti declara ca in semnatura lui Ingrid S si restul supravietuiesc dupa noroc, daca nu au bani de cambridge si eugenii si kentane la doctori si profesori! refuz sa creditez cu apologetici gaunoase o societate in care doar elita conteaza si ca termen de comparatie cu alte culturi, dar si ca valoare umana! nene, si minerul conteaza! si maturatorul, si vanzatoarea, si middle class si low middle class si saracii lipiti pamantului - si ei au dreptul la demnitate umana care NU se cumpara cu bani. ca sa respecti pe cel de langa tine nu-ti trebe cont grasan in banca sau job la Guvern! tine de minimii 7 ani de-acasa, iar aia sunt cam lipsa pe plaiurile mioritice in general vorbind din cauza de mentalitati, de fundament valoric distrus de comunisti, de zapacirea valorilor cauzata de tranzitia gestionata de esalonul doi de politruci, corupti, mediocrii alesi de poporul roman, cinste sa-i fie si la mai mare.

nu ma intereseaza sa-mi enclavizez copilul si viata, ca nu-s celula in eprubeta pentru experimente sociale si nici nu mi-e sila de clasa muncitoare. daca m-ar interesa asta, as ramane unde sunt, capitala californiana a rednecilor, unde nu vezi picior de negru, chinez, mexican (astia din urma, da, la muncile de jos exclusiv). cand de-abia astept sa ma car de-aici intr-o zona mai cosmopolita aka diversa aka societate deschisa, ca sa pot sa respir! or in romania nu pot respira din cauza de societate inchisa, cu fite, cu valori de parvenire, ma impiedic de coruptie si-mi creste tensiunea. stressul asta nu mi-l doresc. nu vreau sa umblu cu ecuson in piept pe strada (sunt elita, bai tartanilor) ca sa fiu respectata!

btw de asta, am ramas datoare cu o explicatie vis a vis de zambetul "ipocrit" american. eu gandesc asa: sunt charmanta, sunt o persoana placuta, deci e normal sa mi se zambeasca atunci cand ma intalnesc cu cineva. daca prezenta mea declanseaza ranjete barfitoare si "aolica ce te-as ..." in romanika, asta nu e din cauza mea, ci din cauza lor. si se cheama badaranie. subiect paradiscutat la alt topic.

enclava nu defineste nivelul de civilizatie. iar elita sau normalitatea, inclusiv aici pe forum (vai ce le mai observ) nu ar trebui sa se simta ofensata de caracteristicile generale ale societatii romanesti. ci claustrata, sub stare de asediu, invinsa, asa cum este in realitate. bisericutele si gastile si grupuletele de partizani nu salveaza nimic, e doar o viziune romantica si paguboasa asupra istoriei. pana si dinozaurii au pierit, iar decadentii, inclusiv din romania, nu-s mai breji, mai ales cand delimitarea este agresiva, de genul noi nu suntem ca ei, ei sunt inferiori, ei nu ne definesc. ba dimpotriva!

nimic








Ca bine zici!

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Mie imi par tare exagerate si extremiste unele pareri.
Romania are minusuri, dar si plusuri, ca orice alta tara. Eu nu fac parte din clasa miliardarilor, dar am o viata bunicica, la fel ca a multor cunostinte/prietene de-ale mele. Dracu' nu-i atat de negru.
Cea mai mare tara a romanilor este lenea; faptul ca asteapta sa le rezolve altii problemele. Daca am fi mai constienti de beneficiile implicarii in viata sociala, am iesi din amortire.
In rest, ticalosi exista de cand lumea si pamantul, peste tot in lume, nu s-a descarcat caruta cu ei, numa' in Romania.


allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui LauraNicole

Citat:
citat din mesajul lui Edip

aici e f. comun sa vezi copiii ca stiu sa cante la un instrument muzical ( ma refer unde sunt eu si ce am vazut ca nu pot spune ca stiu acum tot ce se intampla pe continent).

Insa jazz ca in New Orleans e cam greu sa gasesti pe undeva:)


Si aici la fel !Fi-mea a invatat la scoala sa cante la un instrument al carui nume nu i-l cunosc dar arata ca un fluier mai bombat la mijloc,invata sa cante la pian si a primit de la unul din prietenii nostri o orga electronica .
Plus de asta la scoala,in lunch break face drama ,baschet,muzica si literatura ,cursuri pentru care in Romania trebuie sa platesti daca ai copilul la scoala de stat .

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !



Unde anume se plateste baschet/volei si alte sporturi , teatru samd?


***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Pai stiu Conchita ca nu-i de colo sa te integrezi si e un proces complicat, bine acum mai depinde si de virsta la care o faci. Se stie ca asa pina in 25 de ani adaptarea e mai putin complicata. Eu fac parte din ultimul segment si nu as putea sa zic ca a fost asa greu. Mai greu a fost sa ma dezobisnuiesc de preconceptii cum ca neamtzu-i rece, hitlerist si altele de gen:) Inainte de germania am mai locuit citeva luni ba colo ba dincolo prin alte tari cu diferite joburi si n-am prea avut timp de despicat firu-n patru, a fost totul din mers, natural. Acceptind ca am lasat educatia de scoala veche romaneasca la vama si am invatat aici luind-o de la zero, lucru nelaindemina oricui si totusi e mai simplu decit sa schimbi o societate in 20 de ani si sa mai si trebuiasca sa te simti vinovat ca nu ai reusit in anii 20 astia sa faci din Romania a doua zi dupa Ceausecu USA-ul lui Obama de azi.De casnicele lui Guestus ce sa zic. Eu nu stiu cum mai e pe la el dar aici inseamna ca-ti permiti daca femeia sta acasa si are grija de copii. Adica e de bine:)Ca o tipa ce lucrase la noi si care plecata in Hamburg se marita, face doi copii si cind vine aici in vacanta o intreaba fostele colege ce munceste ea acolo si ea raspunde pai sotul e arhitect, din ala cu profesor, dr in fata. Dar schimbul de cuvinte a fost total:)) -si ce job ai? -aah sotul e arhitect, prof dr.La fel e de bine si cind ai 2-3-4 copii, inseamna ca-ti permiti, pe aici multi dr, avocati, arhitecti, afaceristi au multi copii, zic asta din punct de vedere al birfelor sociale, ca tot fusese un subiect aici mai acum un an si din ce ziceau fetele din ro reiesea ca-i cam naspa sa ai copii multi, esti privita cam ciudat, cam fara respect, asa in rind cu ratatii societatii si ca in "trend" femeile-s la job si au un copil.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

da, as emigra si m-as duce direct la Conchita


devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus

da, as emigra si m-as duce direct la Conchita


amuzant.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui iileana

Citat:
citat din mesajul lui conchita

in romania vedeam piese clasice exclusiv, aici am aflat si eu ce-i ala teatru contemporan si cata creativitate exista.

http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-6074227-the-observer-despre-faust-regia-lui-silviu-purcarete-vinde-sufletul-mai-vad-acest-faust-data.htm
Argumentul cu enterocolita era, parca, mai convingator...

exemplul dat de tine dovedeste negru pe alb ca ai inteles din parti la ce ma refer cu teatrul contemporan american.

Posibil.


Reformulez:
Citat:
in romania vedeam piese clasice exclusiv

Inseamna ca ai plecat din Romania inainte de 28-09-1990 (data premierei http://www.tnb.ro/index.php?page=spectacol&idspec=164) si ca nu aflasei nici de existenta Teatrului Mic.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Da chiar toata lumea care a emigrat a plecat din Bucuresti? Ca deja toata Romania se reduce la experienta in Bucuresti. Acu nu as emigra eu, dar nici in Bucuresti nu as sta :). Am stat 6 ani cat am facut studiile, a fost o perioada frumoasa pentru viata de student, acum stau intr-un oras suficient de aprope de Bucuresti cat sa beneficiez de ce e de beneficiat de la un oras mare, capitala unei tari. Exista si alte locuri in Romania in afara de Bucuresti, orase mari etc, exista si comune si sate care se dezvolta din ce in ce mai mult...
Aici gradinita copilului costa 200euro ( in orasul in care locuiesc sunt aproximatvi 8 gradinite private, toate practicand aproximativ aceleasi preturi), si face extra programa dans, teatru, innot, limba straina, muzica. Apropos, eu am invatat sa cant la trei instrumente pe vremea lui Ceausescu, in conditiile in care am facut scoala la tara si imi aduc clar aminte ca aveam in fiecare zi cate un curs astfel: intr-o zi muzica ( fluier, caval si vioara)-asa cum spunea cineva, nu sunt un geniu dar imi placea, acum o distrez pe fi-mea cu asta; in alte zile cursuri precum: cresterea albinelor, cresterea iepurilor, gradinarit si lucru manual.
Incerc sa nu mai intru la subiect, vreau doar sa spun, pentru a fi sincera si on topic, ca in acest moment nu as emigra fiindca ma multumeste viata pe care o duc, nu as emigra si fiindca nu ma cred in stare sa ma adaptez in alta parte( cu alte cuvinte imi cunosc limitele), sau poate m-as adapta dar mi-ar fi dor de ceea ce am lasat in tara, iar asta o vad ca o lipsa, ca o incapacitate a mea nu o vad ca pe o virtute. Eu as fi sufleteste impartita in doua daca as pleca, stiu ce inseamna asta, nu mi-as gasi locul, am patit-o odata...sunt genul care ma atasez de locurile in care traiesc, de oameni !

Mami de Maria (noiembrie 2006) si 11+!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balerrina spune:

Citat:
citat din mesajul lui inbox

Da chiar toata lumea care a emigrat a plecat din Bucuresti? Ca deja toata Romania se reduce la experienta in Bucuresti. Acu nu as emigra eu, dar nici in Bucuresti nu as sta :). Am stat 6 ani cat am facut studiile, a fost o perioada frumoasa pentru viata de student, acum stau intr-un oras suficient de aprope de Bucuresti cat sa beneficiez de ce e de beneficiat de la un oras mare, capitala unei tari. Exista si alte locuri in Romania in afara de Bucuresti, orase mari etc, exista si comune si sate care se dezvolta din ce in ce mai mult...
Aici gradinita copilului costa 200euro ( in orasul in care locuiesc sunt aproximatvi 8 gradinite private, toate practicand aproximativ aceleasi preturi), si face extra programa dans, teatru, innot, limba straina, muzica. Apropos, eu am invatat sa cant la trei instrumente pe vremea lui Ceausescu, in conditiile in care am facut scoala la tara si imi aduc clar aminte ca aveam in fiecare zi cate un curs astfel: intr-o zi muzica ( fluier, caval si vioara)-asa cum spunea cineva, nu sunt un geniu dar imi placea, acum o distrez pe fi-mea cu asta; in alte zile cursuri precum: cresterea albinelor, cresterea iepurilor, gradinarit si lucru manual.
Incerc sa nu mai intru la subiect, vreau doar sa spun, pentru a fi sincera si on topic, ca in acest moment nu as emigra fiindca ma multumeste viata pe care o duc, nu as emigra si fiindca nu ma cred in stare sa ma adaptez in alta parte( cu alte cuvinte imi cunosc limitele), sau poate m-as adapta dar mi-ar fi dor de ceea ce am lasat in tara, iar asta o vad ca o lipsa, ca o incapacitate a mea nu o vad ca pe o virtute. Eu as fi sufleteste impartita in doua daca as pleca, stiu ce inseamna asta, nu mi-as gasi locul, am patit-o odata...sunt genul care ma atasez de locurile in care traiesc, de oameni !

Mami de Maria (noiembrie 2006) si 11+!!


Inbox,
eu stiu foarte multi oameni care au emigrat si care nu sunt din Bucuresti.

Relativ la instrumente muzicale ... eu nu am facut nici un instrument muzical la scoala si nici nu am auzit sa si fi facut la alte scoli. Pe vremea respectiva nici nu prea lua lumea lectii particulare, de exemplu acum multi dintre copiii prietenilor si rudelor mele din Romania iau lectii de pian, desi nu sunt neaparat interesati intr-o cariera de tip muzical.

La mine in scoala generala am avut un cor exceptional, am castigat multe competitii, am fost la radio si la televiziune, insa asta a fost o exceptiie, nu era norma. Am avut o profesoara nemaipomenita care era foarte implicata, insa corul era in afara orelor de scoala. Tot aceasta profesoara ne ducea la concerte si balet, insa din nou asta era in afara orelor.

La liceu nu am facut muzica din cate imi aduc aminte.

--C.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui balerrina

Citat:
citat din mesajul lui inbox

Da chiar toata lumea care a emigrat a plecat din Bucuresti? Ca deja toata Romania se reduce la experienta in Bucuresti. Acu nu as emigra eu, dar nici in Bucuresti nu as sta :). Am stat 6 ani cat am facut studiile, a fost o perioada frumoasa pentru viata de student, acum stau intr-un oras suficient de aprope de Bucuresti cat sa beneficiez de ce e de beneficiat de la un oras mare, capitala unei tari. Exista si alte locuri in Romania in afara de Bucuresti, orase mari etc, exista si comune si sate care se dezvolta din ce in ce mai mult...
Aici gradinita copilului costa 200euro ( in orasul in care locuiesc sunt aproximatvi 8 gradinite private, toate practicand aproximativ aceleasi preturi), si face extra programa dans, teatru, innot, limba straina, muzica. Apropos, eu am invatat sa cant la trei instrumente pe vremea lui Ceausescu, in conditiile in care am facut scoala la tara si imi aduc clar aminte ca aveam in fiecare zi cate un curs astfel: intr-o zi muzica ( fluier, caval si vioara)-asa cum spunea cineva, nu sunt un geniu dar imi placea, acum o distrez pe fi-mea cu asta; in alte zile cursuri precum: cresterea albinelor, cresterea iepurilor, gradinarit si lucru manual.
Incerc sa nu mai intru la subiect, vreau doar sa spun, pentru a fi sincera si on topic, ca in acest moment nu as emigra fiindca ma multumeste viata pe care o duc, nu as emigra si fiindca nu ma cred in stare sa ma adaptez in alta parte( cu alte cuvinte imi cunosc limitele), sau poate m-as adapta dar mi-ar fi dor de ceea ce am lasat in tara, iar asta o vad ca o lipsa, ca o incapacitate a mea nu o vad ca pe o virtute. Eu as fi sufleteste impartita in doua daca as pleca, stiu ce inseamna asta, nu mi-as gasi locul, am patit-o odata...sunt genul care ma atasez de locurile in care traiesc, de oameni !

Mami de Maria (noiembrie 2006) si 11+!!


Inbox,
eu stiu foarte multi oameni care au emigrat si care nu sunt din Bucuresti.

Relativ la instrumente muzicale ... eu nu am facut nici un instrument muzical la scoala si nici nu am auzit sa si fi facut la alte scoli. Pe vremea respectiva nici nu prea lua lumea lectii particulare, de exemplu acum multi dintre copiii prietenilor si rudelor mele din Romania iau lectii de pian, desi nu sunt neaparat interesati intr-o cariera de tip muzical.

La mine in scoala generala am avut un cor exceptional, am castigat multe competitii, am fost la radio si la televiziune, insa asta a fost o exceptiie, nu era norma. Am avut o profesoara nemaipomenita care era foarte implicata, insa corul era in afara orelor de scoala. Tot aceasta profesoara ne ducea la concerte si balet, insa din nou asta era in afara orelor.

La liceu nu am facut muzica din cate imi aduc aminte.

--C.



Da-i un talmes-balmes la subiectul asta Vorba lui ruxij.

Eu nu-s din Bucuresti, ci dintr-un oras considerat mare si cu traditie culturala, cu carti si poezii scrise despre el. Cam luat in deridere dupa '90...

Cind am facut eu liceul (prin asta intelegind V-XII, ca am facut toate clasele in aceeasi cladire si am avut cam aceeasi profesori), am avut colegi care faceau instrument muzical. Pe "vremea mea" preparatiile se faceau la materiile serioase (mate, fizica, chimie, biologie; unii mai faceau si la lb. romana), la limbi straine si la instrument muzical, ultimile doua fiind considerate "leisures". Primele se faceau in mod diferit fata de cum citesc ca s-ar face in ziua de azi, eu nu am pomenit profesor care sa nu-si faca treaba la ora si sa-si oblige elevii sa vina la meditatii daca vor sa ia clasa. Nu, cei ce nu-si faceau treaba erau pur si simplu slabi pregatiti.

Pianul cred ca era mai rar, pt ca era scump, in sensul ca nu toti si-ar fi permis sa cumpere pian, doar daca il aveau deja mostenit. Asa ca majoritatea erau la vioara si flaut. Eu cred ca ajuta la disciplina, copilul trebuia sa se tina de un anumit program si de exersat. Tin minte ca aveam, majoritatea colegilor, abonament la filarmonica, si mergeam la opera si la spectacolele de balet "in grup".
La scoala am avut ora de muzica pina intr-a VIII-a, la fel de desen artistic si lucru manual (ore pe care le-am urit, ca ma persecutau profesoarele ).

Talent artistic nu am avut/am, nici indeminare la cusut/impletit. Eu eram cu surubareala (de la cuie pina la electronice) si sportul.

Mergi la inceput